Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Φιλε κωστα στην ηλεια υπαρχουν καθολου δαση η με τις φωτιες τοσων χρονων που βαζουνε εχουν γινει ολα ισιωμα;
Στην Ηλεία έχει και δάση και βουνά και τροφή πολύ και ιδανικές συνθήκες για τσίχλες σε πολλά σημεία. Γιατί οι τσίχλες δεν την προτιμάνε διαχρονικά την περιοχή δεν μπορώ να καταλάβω.

Καλημέρα στην παρέα, τα νέα από το μέτωπο της χιου, το πρωί κλασσικά πέρασαν οι τσίχλες F-16 μετά μέτρια τα πράγματα σε σχέση με άλλες μέρες, πρέπει να πέρασαν καμία 100στη πουλιά σε απαγορευτικό ύψος αλλά με τσοκ ΤΜ καταφέρα και πήρα μερικές.

Πριν λίγο είδα την πρώτη τσίχλα της σεζόν (όχι σε κυνήγι). Ακολούθησε μια μαυροσταχτάρα. Αυτά μεταναστεύουν πριν την τσίχλα ή μετά;
Καλημέρα Γιάννη, πως είναι το πουλί που λες μαυροσταχτάρα; ξέρεις άλλο όνομα;

BA Αττική, μάπα το καρπούζι και σήμερα. Τέτοιο χάλι έχω να δώ απο το 12 που πήγαινες για τσίχλα και ήταν σαν να πηγαίνεις για πέρδικα. Έκανες 3-4 σε 3ωρο περπατητό και προσπαθούσαν να εκμαιέυσουν που βρήκες τόσα πουλιά. Υπομονή.

αν έχουν μείνει ακόμα πίσω τα πουλιά, τότε θα τα δουμε απο Τετάρτη, ιδιαίτερα Πέμπτη και Παρασκευή που όλη η Βορειοανατολική Ευρώπη και Ουκρανία έχει συνεχώς βοριάδες. αυτό το βόρειο ρεύμα καταλήγει στο Αιγαίο που φαίνεται να δέχεται και τον μεγαλύτερο όγκο πουλιών.

αν έχουν μείνει ακόμα πίσω τα πουλιά, τότε θα τα δουμε απο Τετάρτη, ιδιαίτερα Πέμπτη και Παρασκευή που όλη η Βορειοανατολική Ευρώπη και Ουκρανία έχει συνεχώς βοριάδες. αυτό το βόρειο ρεύμα καταλήγει στο Αιγαίο που φαίνεται να δέχεται και τον μεγαλύτερο όγκο πουλιών.
Δεν ξέρω από κυνήγι τι θα κάνουμε φέτος, αλλά από μετεωρολογία θα γίνουμε ξεφτέρια!

View attachment 18100
View attachment 18101
Καλημέρα, νομίζω το λένε και πετροχελίδονο, πάντως στο χωρίο τα λέγανε "βουλγάρες"!
Εμείς βουλγαρες λέμε τα μελισσοφαγια. Αυτά στην φωτογραφία έπρεπε να έχουν αφήσει τα μέρη μας καιρό τωρα. Φίλος λαγας μου είπε ότι ψηλά μπήκαν σήμερα κυργιαρες και λίγες τσιχλες πολύ ψηλωμενα και φυσαγε παρα πολυ στο βουνο.

View attachment 18100
View attachment 18101
Καλημέρα, νομίζω το λένε και πετροχελίδονο, πάντως στο χωρίο τα λέγανε "βουλγάρες"!

Γιάννη αυτά περνούν πολύ πριν τις τσίχλες, συνήθως από τον Σεπτέμβριο!
Εγώ είδα στο βουνό την περασμένη εβδομάδα επίσης αρκετά πετροχελίδονα (αυτά που είναι λίγο μεγαλύτερα και έχουν άσπρη κοιλιά!)

Status
Not open for further replies.
Back