Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα από ημιορεινά του ν.Λαρισας μια ακόμη απογοητευτική ημέρα συνέχεια των προηγούμενων 6 ημερών ,καμμιά 10αριά τσίχλες ανέμισαν το πρωί οι οποίες με το που βγήκε ο ήλιος κόψανε . .Μια τουφεκιά λίγο πριν την αποχώρησή μου τελικός απολογισμός μιας ακόμη κακής κυνηγετικής ημέρας που ξεκίνησε με καλούς οιωνούς λόγω ττου ιδανικού καιρού.

Δυστυχώς τα μαντάτα δεν ειναι καλά από πουθενα. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση και φέτος ότι δεν δουλεύει ο δικός μας διάδρομος αποδημιας. Όχι μόνο από τσιχλες ακόμη και τα τσονια που πέρναγαν κατά χιλιάδες τέτοια εποχη απλά απουσιαζουν. Ούτε γαιδουροσπινοι ούτε σιταριθρες. Μόνο οι κοκκινολαιμηδες έχουν γεμίσει τον τοπο.

Ημουν και εγώ στα υψώματα πάνω από την λίμνη σήμερα. Το πρωί έπεσαν συνολικά στην ευρύτερη περιοχή περίπου 40-50 τουφεκιές. Αφού ξημέρωσε κυκλοφόρησαν λίγα πουλιά. Είδα μία 3άδα, 2 δυάδες και 3 μονές. Είδα 2 κοπαδάκια ψαρόνια, ένα ζευγάρι κυριαρίνες και μία φάσσα μονή, που μου πέρασε στα 40 μέτρα και δεν της έριξα (είχα 9άρι πρώτο), γιατί πήγαινε καρφί για απέναντι καρτέρια με πολύ καλύτερες πιθανότητες κάρπωσης. Έφαγε τελικά 5 τουφεκιές και χαμήλωσε χτυπημένη, χωρίς να δω αν έπεσε τελικά. Εγώ πήρα 3 τσίχλες, ένα ψαρόνι και μία σιταρήθρα. Δυστυχώς οι 2 τσίχλες και το ψαρόνι, έπεσαν σε άβατο πυκνό και χάθηκαν. Ελπίζουμε για καλύτερα το Σ/Κ.

Καλημέρα από Μεσσηνία.
Σήμερα μόνο η γριά το ευχαριστήθηκε που βγήκε από το σπίτι για να πάει στη φύση και όχι για τσισα και κακά στο τσιμέντο.
2 μπασηματιαρικες είδα και κανα 5αρι μαύρες μέσα στις ελιές. Μια βολή απόγνωσης έκανα σε κάτι ψαρονια στα 50+ μέτρα. 20201030_070810.jpg

Δυστυχώς τα μαντάτα δεν ειναι καλά από πουθενα. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση και φέτος ότι δεν δουλεύει ο δικός μας διάδρομος αποδημιας. Όχι μόνο από τσιχλες ακόμη και τα τσονια που πέρναγαν κατά χιλιάδες τέτοια εποχη απλά απουσιαζουν. Ούτε γαιδουροσπινοι ούτε σιταριθρες. Μόνο οι κοκκινολαιμηδες έχουν γεμίσει τον τοπο.
Ρε σεις ηρεμια....Βορεια Ελλαδα κατι εχει ψιλομπει...οκ τα μπουκετακια με τσιχλες που ανεβαζουν καποιοι και ειναι υπερβολικα, ισως ειναι με Καζαντζιδη, αλλα κατι κινηθηκε προς τα εκει..Η τσιχλα δεν ειναι μονο τα περάσματα.. ολη την χρονια εμφανίζονται ξαφνικα σε περιοχές....
Επισης οκ εχω παει 6-7 φορες Αττικη για μπασιμο και παιρνω 1-2 πουλια, αλλα μεχρι να ξημερωσει (απο τις 5 εως τις 6.15 ξερω γω), ολο και καποια τσικ ακους...δεν ειναι μαυρες 5 το πρωι...

Δεν λέω πως δεν έχεις δίκιο Στέφανε αλλά ρε φιλε αυτή την μαγεία των περασμάτων την στερούμαστε τρίτη σερί χρονιά. Και όχι δεν μιλάω για καρπωση αλλά για το θέαμα και μόνο και την τσίτα που εχεις οταν βλεπεις να περνανε ακομη και ψηλωμενα. Όπως έχω ξαναπεί μια βαρυχειμωνιά από πανω μας μπορεί να δώσει πράγματα σε εμας.

Status
Not open for further replies.
Back