Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα και χρονια πολλα. Εύβοια πολύ ψηλά επιτέλους κινείται κατι. Ψηλωμενα αλλά έχω δει 50-60 ως τωρα όλα τσιχλες.
Εμείς κανονίζαμε να πάμε και οι προβλέψεις του καιρού μας έκλεισαν μέσα...
Άντε λοιπόν εσείς οι ντόπιοι βαρατε και για μας σήμερα!!!

Προλάβαμε και κάναμε τη βόλτα μας στα Μεσόγεια, καθώς στις 8 και κάτι ξεκίνησε η βροχή. Μια βάρεσα και είδα μια τριάδα συνολικά, το ευχάριστο ήταν ότι είδα πολλά μικρά πουλιά σπινους φλώρια κλπ κοπαδακια.

Πιασμένα πουλιά υπάρχουν αρκετά αλλά δεν παίζουν καθόλου, απολογισμός ένας κοτσυφας μια τσίχλα και δύο φάσες δυστυχώς η μια δεν την κράτησε καλά η ντουφέκια με αποτέλεσμα να πέσει αρκετά μακριά και δεν την βρήκα...
20201028_100457.jpg

Σε ποιο νομο ρε φιλε;
Χιο μαλλον εννοει ο φιλος απο πανω...
ΒΑ Αττική κατι λιγα μεχρι τις 8...μετα κοπηκαν μαχαιρι..
Μπαιναν αναποδα σημερα απο ΒΔ αντι ΒΑ που μπαινουν συνήθως...για πιασμενα δυσκολο το κοβω γτ ειναι μεσουρανα...

Κάτι έγινε σήμερα. Έφυγα από τα ελατα που έκοψαν κατά τις 7μισή και μετά από τηλέφωνο του ξαδέρφου μου ότι περνάνε πουλιά χαμηλότερα κατέβηκα και όντως είδα πουλιά και εκει. Δεν είναι τα 8 που πήρα που με χαροποίησαν αλλά το γεγονός οτι είδα πουλιά μπασιματιαρικα σε κοπαδακια μεχρι 10-15 να μπαινουν με την πορεία που λέει ο Στέφανος πιο πανω. Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν τσιχλες. Είδα 3-4 κοτσύφια και άλλες τόσες δεντροτσιχλες και πάρα πολλά ψαρονια. Ελπίζω να δούμε καλύτερα πράγματα το ΠΣΚ!

Καλημερα.. Επιστροφη απο περιξ της Θηβας.. Ειδαμε 6 τσιχλες που βγηκαν απο περπατητο.. Επισης μακρυα ενα κοπαδακι φασες. Μας ακολουθησε 1 τσιχλα.. Δεν πεταξε τιποτα. Φυγαμε κατα τις 9.30 γιατι αρχισε να βρεχει.. Σκετη απελπισια παλι..

Καλημέρα στην παρέα, πέρασαν αρκετά πουλιά σμρ όμορφα και στρωτά από τις 7:00 μέχρι τις 8:30, το μόνο κακό ότι ήταν αρκετά ψηλά λόγω άπνοιας αλλά πήραμε αρκετά πουλιά.

Αφού μπηκαν πουλια στην Χίο
Είμαστε καλά
Το 29 με 5 του μήνα που έχουμε πει κάντε το 29 με 7 ...Επιμένω ακόμα η χρονιά θα είναι καλή..
Ετοιμάζω κάποια πράγματα να πούμε όταν τελειώσει το άνοιγμα που περιμένω.

Είμαστε καλά
Το 29 με 5 του μήνα που έχουμε πει κάντε το 29 με 7 ...Επιμένω ακόμα η χρονιά θα είναι καλή..
Έχει ξεκινήσει να μπαίνει σημαντικός αριθμός από την προηγούμενη βδομάδα όταν γύρισε βοριάς, ήταν ένα δυνατό τριήμερο μόλις έκανε ξανά νοτιάδες έσπασαν αρκετά, χθες και σμρ πάλι ξεκίνησαν να ξανα μπαίνουν αρκετά πουλιά, λίγο ψηλωμενα μεν αλλά θα έλεγα ότι από τα μέχρι τώρα δεδομένα που βλέπω είναι ίσως το καλύτερο μπάσιμο των τελευταίων 5 χρόνων

Είμαστε καλά
Τέτοια γράφε αγόρι μου! Πρόσθεσε μερες! Κάτι έχεις δει εσύ στα μοντελα. Δεν έχω μπει να κοιτάξω ακομη. Το σημερινό μου έφτιαξε την διάθεση. Με ανάποδο καιρό και είδα πουλια. Να δούμε και καμία αναφορά από Βόρεια Ελλάδα αν μπήκαν από πανω.

Έχει ξεκινήσει να μπαίνει σημαντικός αριθμός από την προηγούμενη βδομάδα όταν γύρισε βοριάς, ήταν ένα δυνατό τριήμερο μόλις έκανε ξανά νοτιάδες έσπασαν αρκετά, χθες και σμρ πάλι ξεκίνησαν να ξανα μπαίνουν αρκετά πουλιά, λίγο ψηλωμενα μεν αλλά θα έλεγα ότι από τα μέχρι τώρα δεδομένα που βλέπω είναι ίσως το καλύτερο μπάσιμο των τελευταίων 5 χρόνων
Των τελευταίων 5 χρόνων;;;;;;;; Και από αυτά του 16;;;;;;;;

Επιστεψαμε απο οινοη με αναμεικτα συναισθηματα,τσιχλιτσες αρχισαν να φαινονται εστω κ πολυ ψηλωμενες καποιες πηραμε 5 πουλακια αλλα τα δυο δεν τα εβρισκε ουτε το σκυλι,μετα κατεβαινοντας στον καμπο πεσαμε σε ενα κοπαδακι σιταρηθρες κ πηραμε αλλες 4 με εντυπωσιακες μακρινες ντουφεκιες κ χαρηκα πολυ για το centro που πηρα περσι στα τελειωματα του κυνηγιου αλλα δεν το χαρηκα,ενα κοπαδι ψαρονια μας καβαλησε κ του τραβηξαμε απο 3 ντουφεκιες κ ηταν τοσο κοντα μεταξυ τους που ξαφνικα εβλεπες κ πεφταν απο τον ουρανο 6-7 μαζι,ψαχνοντας να τα βρουμε κ ενω ειχαμε πλατη μας καβαλαει κ μια 8αδα φασσες κ τραβαγαμε τα μαλλια μας καθως εφυγαν ατουφεκιστες!Στα θετικα οπως ειπα η τελεια συνεργασια centro κ φυσιγγιου ρουμελιωτη 28gr 7,5 νουμερο στα αρνητικα οτι η Λιζι επαιζε με τα θηραματα κ καποια δεν μου τα εδινε με τπτ(θελει δουλεια πολυ το κουταβι κ θηραματα)Καλη κ ασφαλη επιστροφη στους συναδελφους!

Τέτοια γράφε αγόρι μου! Πρόσθεσε μερες! Κάτι έχεις δει εσύ στα μοντελα. Δεν έχω μπει να κοιτάξω ακομη. Το σημερινό μου έφτιαξε την διάθεση. Με ανάποδο καιρό και είδα πουλια. Να δούμε και καμία αναφορά από Βόρεια Ελλάδα αν μπήκαν από πανω.

Βλέπω ότι πάει να φτιάξει αντικυκλωνα εκεί που τον θέλουμε ..Εκεί που πάντα μας ευνοεί...
Επίσης αν και 28 ο μήνας δεν έχει ανοίξει διάδρομος από Ρωσία προς την δυτική Ευρώπη..Κατι που πας κάνει κακό ......Οπότε δεν έχουμε χάσει κάτι ....Οι Γάλλοι έχουν δει πολλά πουλιά φέτος όλων των ειδών..Αλλά από περιοχές που δεν μας απασχολούν ...Γι'αυτους τους λόγους επιμένω τοσες μέρες ....

Status
Not open for further replies.
Back