Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το ζήτημα είναι να εκμεταλλευόμαστε τον ετήσιο τόκο ( γέννες ) και να παραμένει σταθερό το αναπαραγωγικό κεφάλαιο ( γεννήτορες )

Θεωρητικά 110 εκ άτομα, είναι 55 εκ ζευγάρια Χ 4 νεα άτομα = 220 εκ νέες τσίχλες ετησίως ... βάλε όλη την κυνηγετική κάρπωση των μεσογειακών χωρών ( γιατί εμείς μόνο τις κυνηγάμε ) βάλε και τη φυσική θνησιμότητα , συν τις απώλειες από τα αρπακτικά και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες .... πρέπει ή άσκηση να βγαίνει συν πλην στο μηδέν ...
εάν για κάποιο λόγο διαταραχτεί αυτή η ισορροπία, τότε αρχίζουν τα προβλήματα ( υπερπλυθησμος ή μείωση θηραμάτων )

πάντως αν είναι όντως τέτοια τα νούμερα δλδ 100 , 200 εκατομμύρια μου φαίνονται λίγα.
σκεφτείτε ότι οι άνθρωποι στην Ευρώπη είναι περίπου 450 εκατομμύρια. Για τσίχλες θα περίμενα τρισεκατομμύρια. o_Oo_Oo_O
Εντάξει εγώ δεν κοίταξα μελέτες απλά μπακαλιστικοι υπολογισμοί δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Το θέμα Περικλή δεν είναι μόνο η βροχή, το γνωρίζεις πολύ καλά ... τι να το κάνω αν στις 28 το πρωί δεν βρέχει στην Αθήνα , αλλά βρέχει όλη τη νύχτα στη Β.Ελλαδα η στη Θεσσαλία και τις Σποραδες ?? Πως θα κατέβουν τα πουλιά με τέτοιο καιρό ? Δώρων άδωρο είναι ο καλός καιρός σε τοπικό επίπεδο εάν δεν έχει μπασιματιαρικο καιρό σε όλα τα Βαλκάνια ...
Οι βροχές έρχονται από νότια ρε συ..
Δεν θα το έλεγα έτσι ..

Χθες παρολο που ειχε απο βραδυς ξαστεριά και ελαφρύ βοριαδάκι δεν ειδα ουτε μια......
Σήμερα με νοτια και βαριά συννεφιά ειδα καμιά 10αρια, μπασιματιαρικες γιατι πεταγαν στο Θεό......τρεις λαλούν και δυο χορεύουν οι κιχλίτσες.....
Έπαιζαν κάμποσες φασσες αλλα δυστηχως καμία δεν προτίμησε το καρτέρι μου.......
Ετσι έμεινα να χαζευω το 725.......
IMG-d264a3cbb117b83cad02f70cb0948fe9-V.jpg

Χθες παρολο που ειχε απο βραδυς ξαστεριά και ελαφρύ βοριαδάκι δεν ειδα ουτε μια......
Σήμερα με νοτια και βαριά συννεφιά ειδα καμιά 10αρια, μπασιματιαρικες γιατι πεταγαν στο Θεό......τρεις λαλούν και δυο χορεύουν οι κιχλίτσες.....
Έπαιζαν κάμποσες φασσες αλλα δυστηχως καμία δεν προτίμησε το καρτέρι μου.......
Ετσι έμεινα να χαζευω το 725.......
View attachment 17916
Να το χαιρεσαι Γιαννη.Ο κυνηγος ειναι και φιλος της οπλοκατοχης..τ οπλο που κραταμε πρεπει να το γουσταρουμε, να βλεπουμε κατι που να μας αρεσει...να "ταιριαζει" στα χερια και στα ματια μας.

Να το χαιρεσαι Γιαννη.Ο κυνηγος ειναι και φιλος της οπλοκατοχης..τ οπλο που κραταμε πρεπει να το γουσταρουμε, να βλεπουμε κατι που να μας αρεσει...να "ταιριαζει" στα χερια και στα ματια μας.
Σωστα τα λες αν και πιστεύω δεν ισχύει για όλους αυτο, σύμφωνα με κάποια όπλα πιυ εχω δει σε άθλια κατάσταση απο κάποιους πιυ τα χρησιμοποιούν και σαν τσαποστελιαρα.....

Σωστα τα λες αν και πιστεύω δεν ισχύει για όλους αυτο, σύμφωνα με κάποια όπλα πιυ εχω δει σε άθλια κατάσταση απο κάποιους πιυ τα χρησιμοποιούν και σαν τσαποστελιαρα.....
Σ αυτο δεν εχεις αδικο....αμα εισαι τσαπατσουλης....εισαι τσαπατσουλης σ ολα....

Σημερα ασχετα που δεν πηρα ουτε ενα πουλι....πουλια ειδα....και ειδα και αρκετα.!!!!
Δυο πουλια που περασαν σε οριακη αποσταση βολης....και στα δυο αστοχησα....με την καθε τουφεκια
μου ομως....... ''ξεκολλαγαν '' πουλια απο τα πευκα στα 200 μετρα αριστερα μου. Δεν υπαρχει προσβαση σε αυτα
τα πευκα.....αλλα αυριο....πρωτα ο θεος....ξερω που θα τους την στησω.
Αρα καποια πουλακια μπηκαν......ασχετα εαν εγω δεν τα πηρα χαμπαρι.
Και κατι ακομα...ημουν στο περασμα 4,15 τα πουλια ηταν καθησμενα στα πευκα απο ποιο νωρις..... μετα
τις 5,00 δεν περασε τιποτα . :)
ΥΓ. Ολα αυτα στα 500 μετρα περιπου υψομετρο...ο ''καμπος''.....ολες τις μερες ηταν για κλαματα.;)

Ήλπιζα ότι την εβδομάδα που διανύουμε θα είχα καταφέρει να γευτώ ένα καλό μπασιματάκι, μάταια, θα προσπαθήσω αυριο και το Σαββατοκύριακο να δω φως και μετά....... μπεκατσααααααα. Πάμε λοιπόν για καφεδάκι στο βουνό αύριο. Χωρίς γκρίνια, ευχαριστηθείτε το κυνήγι αλλιώς πηγαίνετε χασάπη. Καλό βόλι.

Μπραβο ρε νικολα που εχεις ψυχολογια και πας για καρτερι το απογεμα!εγω τετοια εποχη δεν πηγαινα να με πληρωνες!
Γενικότερα Γιάννη, εμένα το απογευματινό καρτέρι της τσίχλας είναι κατά κόρον το κυνήγι μου όλ' αυτά τα χρόνια που κυνηγάω... Αυτό μ' αρέσει περισσότερο απ' όλα τα κυνήγια (μαζί με το ημερήσιο καρτέρι για κυριαρίνες στα έλατα), και το σπίτι μου βρίσκεται στην κυριολεξία δίπλα στον κυνηγότοπο... Φθάνω σ' αυτόν πάρα πολύ γρήγορα δίχως καθόλου κόστος...

Επίσης, εκεί που κάθομαι για απογευματινό, αυτήν την εποχή περνάν και φάσσες, οπότε φυσικά πάω και γι' αυτές εκεί...

Όλα σχεδόν τα χρόνια, θυμάμαι πολύ καλά, πως τέτοιες ημερομηνίες τα απογευματινά μου στην τσίχλα είχανε "πάρει μπρος" και μου δίνανε απολύτως ικανοποιητικές καρπώσεις για καθημερινό τσιχλοκάρτερο...

Ενδεικτικά, αναφέρω πως επέρυσι τέτοιες ημέρες, έκαιγα στο συγκεκριμένο απογευματινό καρτέρι κάθε απόγευμα αρκετές δεκάδες φυσέκια πλησιάζοντας ή και πιάνοντας ακόμα το ημερήσιο όριο των 25 χτυπημένων τσιχλών...! Ήτανε ακόμη καλύτερα και από πρωινό τσιχλομπάσιμο ένα πράμα...!

Στο κάτω-κάτω της γραφής, όπως γουστάρει ο καθένας ας κυνηγήσει, αρκεί να είναι εντός νομίμου πλαισίου... Με άλλα λόγια, "περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα..."

Καλημέρα και χρονια πολλα
Εδω κατι αρχισε να φαίνεται και ψηλα αλλα και χαμηλα με μονα πουλια αλλα και 5-6 μαζι μακαρι να συνεχιστεί
Περιοχή??
Γράψτε ρε παιδιά περιοχή,το Εδώ δεν μας δίνει εικόνα περιοχής...
Χωρίς ίχνος παρεξήγησης...

Status
Not open for further replies.
Back