Μπράβο Βαγγελη καλά τα πηγες
.
Όσο για τα μπινελικια κανένα πρόβλημα..Όλοι το ίδιο κάνουμε..

Όσο για τα μπινελικια κανένα πρόβλημα..Όλοι το ίδιο κάνουμε..

Θολωσε η αδιαβροχη θηκη της καμερας,απ'εξω φυσικα και μεχρι να το παρω χαμπαρι να την σκουπισω ηταν ηδη αργα!
Ο καιρος παιδια ειναι πολυ μαλακος,να φανταστειτε το υψομετρο που κυνηγαω ειναι περιπου 500μ και το πρωι που ανεβαινω εχει 8-9 βαθμους.
Με ενα φλις και ενα κοντομανικο ειμαι υπερκαλυμμενος με το θεμα κρυου!
Οσο για την πρωτη φασσα,ριχνω κατι μπινελικια που μου καβαλησε ο αορτηρας πανω στην καννη και δεν μπορουσα να σημαδεψω,να με συγχωρατε...
Σήμερα το πρωί, παρόλο τον Γαρμπή που το πήγαινε για βροχή, έκανα μια κοντινή βολτούλα σε ένα μέρος καμιά 10-15αριά χιλιόμετρα από το σπίτι.
Το μέρος έχει δέντρα με ανοιγματάκια στην κορφή και πουρναρόλογγους γύρω-γύρω και έχω βρει, κατά καιρούς, φάσσες εκεί, που πέφτουν για φαΐ στο βαλάνι των δέντρων.
Στο ίδιο μέρος αλλά λίγο χαμηλότερα έκανε παγάνα μια παρέα γουρουνάδων και κάπου γύρω από μένα, γύριζαν για μπεκάτσα, 2 ζευγάρια κυνηγών με 2 σκυλιά το κάθε ζευγάρι.
Έκατσα σε ένα άνοιγμα, ψιλοαπογοητευμένος από τον κόσμο που βρήκα εκεί και τη φασαρία της παγάνας...
Τέλος πάντων, μες στις 09:30, μπαίνει ένα κοπαδάκι φάσσες, και άρχισε να κόβει βόλτες στα δέντρα, ντουφεκίζεται πιθανό από κάποιον από αυτούς που κυνηγούσαν μπεκάτσα, εξαφανίζονται για κάνα μισάωρο και μετά το βλέπω να μπαίνει και να κάθεται σε κάτι ψηλά δέντρα καμιά 100αριά μέτρα από μένα.
Περίμενα κάνα 15λεπτο μπας και πετάξουν κατά το μέρος που καθόμουν, άλλα είχα και το φόβο μέσα μου μήπως είδαν και άλλοι τα πουλιά και πάνε και τα σηκώσουν και έτσι αποφάσισα να προσπαθήσω να τα πλησιάσω...
Μπήκα, σχεδόν έρποντας, σε κάτι πυκνά προκειμένου να βγω στο πλάι από τα δέντρα, έφτασα σχεδόν από κάτω και τότε με πήραν χαμπάρι και πέταξαν, βλέπω μια που έφευγε, λοξός απομακρυνόμενη, μέσα από ένα άνοιγμα ανάμεσα στις κορφές, της ρίχνω μια γρήγορη ντουφεκιά και την ακούω να κουτρουβαλάει στα κλαριά από τα δέντρα, έτσι πήρα την πρώτη.
Αφού μάζεψα τη φάσσα, σκέφτηκα να κάτσω καρτέρι σε ένα μικρό ανοιγματάκι ακριβώς δίπλα στα δέντρα μήπως και ξαναγυρίσουν...
Την επόμενη 1,5 ώρα ένα ζευγάρι πουλιά, μόνο, πέρασε από την έξω μεριά από τα δέντρα και εκεί που σκεφτόμουνα να φύγω, γιατί είχα μουσκέψει και από την ψιχάλα, βλέπω από πάνω μου να μπαίνει μια τριάδα πουλιά. Ντουφεκίζω την 1η βιαστικά.hit. για να προλάβω να ρίξω και στις άλλες, σπάει πάνω από τα δέντρα και φεύγει (ίσως πήρε σκάγια)...ντουφεκίζω τη 2η, αφήνει το γνωστό συννεφάκι με τα πούπουλα στο αέρα και πέφτει με ορμή στα δεντρά.
Έκατσα κάνα μισάωρο ακόμα μπας και τις κάνω 3, άλλα είχε πάει 13:30 ώρα και έπρεπε να γυρίσω σπίτι να αναλάβω το babbysitting, για να φύγει η σύζυγος για δουλειά...
Εντύπωση μου έκανε ότι, το 2ο πουλί που πήρα η γούσα του ήταν γεμάτη χόρτο, πιθανό τριφύλλι, συνήθως εκεί η γούσα των πουλιών (όπως και του 1ού που πήρα) είναι γεμάτη βαλάνι από τα δέντρα...
Τα πουλιά τα πήρα με B&P F2 34γρ. Νο 5 και έπεσαν καλοσκοτωμένα και χωρίς αίματα, παρόλο το νοτιά..
Σήμερα το πρωί, παρόλο τον Γαρμπή που το πήγαινε για βροχή, έκανα μια κοντινή βολτούλα σε ένα μέρος καμιά 10-15αριά χιλιόμετρα από το σπίτι.
Το μέρος έχει δέντρα με ανοιγματάκια στην κορφή και πουρναρόλογγους γύρω-γύρω και έχω βρει, κατά καιρούς, φάσσες εκεί, που πέφτουν για φαΐ στο βαλάνι των δέντρων.
Στο ίδιο μέρος αλλά λίγο χαμηλότερα έκανε παγάνα μια παρέα γουρουνάδων και κάπου γύρω από μένα, γύριζαν για μπεκάτσα, 2 ζευγάρια κυνηγών με 2 σκυλιά το κάθε ζευγάρι.
Έκατσα σε ένα άνοιγμα, ψιλοαπογοητευμένος από τον κόσμο που βρήκα εκεί και τη φασαρία της παγάνας...
Τέλος πάντων, μες στις 09:30, μπαίνει ένα κοπαδάκι φάσσες, και άρχισε να κόβει βόλτες στα δέντρα, ντουφεκίζεται πιθανό από κάποιον από αυτούς που κυνηγούσαν μπεκάτσα, εξαφανίζονται για κάνα μισάωρο και μετά το βλέπω να μπαίνει και να κάθεται σε κάτι ψηλά δέντρα καμιά 100αριά μέτρα από μένα.
Περίμενα κάνα 15λεπτο μπας και πετάξουν κατά το μέρος που καθόμουν, άλλα είχα και το φόβο μέσα μου μήπως είδαν και άλλοι τα πουλιά και πάνε και τα σηκώσουν και έτσι αποφάσισα να προσπαθήσω να τα πλησιάσω...
Μπήκα, σχεδόν έρποντας, σε κάτι πυκνά προκειμένου να βγω στο πλάι από τα δέντρα, έφτασα σχεδόν από κάτω και τότε με πήραν χαμπάρι και πέταξαν, βλέπω μια που έφευγε, λοξός απομακρυνόμενη, μέσα από ένα άνοιγμα ανάμεσα στις κορφές, της ρίχνω μια γρήγορη ντουφεκιά και την ακούω να κουτρουβαλάει στα κλαριά από τα δέντρα, έτσι πήρα την πρώτη.
Αφού μάζεψα τη φάσσα, σκέφτηκα να κάτσω καρτέρι σε ένα μικρό ανοιγματάκι ακριβώς δίπλα στα δέντρα μήπως και ξαναγυρίσουν...
Την επόμενη 1,5 ώρα ένα ζευγάρι πουλιά, μόνο, πέρασε από την έξω μεριά από τα δέντρα και εκεί που σκεφτόμουνα να φύγω, γιατί είχα μουσκέψει και από την ψιχάλα, βλέπω από πάνω μου να μπαίνει μια τριάδα πουλιά. Ντουφεκίζω την 1η βιαστικά.hit. για να προλάβω να ρίξω και στις άλλες, σπάει πάνω από τα δέντρα και φεύγει (ίσως πήρε σκάγια)...ντουφεκίζω τη 2η, αφήνει το γνωστό συννεφάκι με τα πούπουλα στο αέρα και πέφτει με ορμή στα δεντρά.
Έκατσα κάνα μισάωρο ακόμα μπας και τις κάνω 3, άλλα είχε πάει 13:30 ώρα και έπρεπε να γυρίσω σπίτι να αναλάβω το babbysitting, για να φύγει η σύζυγος για δουλειά...
Εντύπωση μου έκανε ότι, το 2ο πουλί που πήρα η γούσα του ήταν γεμάτη χόρτο, πιθανό τριφύλλι, συνήθως εκεί η γούσα των πουλιών (όπως και του 1ού που πήρα) είναι γεμάτη βαλάνι από τα δέντρα...
Τα πουλιά τα πήρα με B&P F2 34γρ. Νο 5 και έπεσαν καλοσκοτωμένα και χωρίς αίματα, παρόλο το νοτιά..
Είναι τα καλά της επαρχίαςΣ'ωραίος ρε φιλαράκι.Γουστάρω ! 10 χλμ από το σπίτι και τσακ ταουν 2 φασσιά.
Οσο για τα F2 είπαμε οτι με υγρασία ειναι πολύ καλά.
Από πρόβατα είμαστε κομπλέ φίλε...Την άλλη φορά να έρθω να κάνω το πρόβατο ;![]()
ερχετε η ωρα τους. ηρθε ο καιρος τους.ετοιμαζομαστε για μεγαλη ζημια αδερφια.
ερχετε η ωρα τους. ηρθε ο καιρος τους.ετοιμαζομαστε για μεγαλη ζημια αδερφια.
για φασσα θα πρεπει να ερθεις εσυ κατα δω. εκει τα μερη σας δεν τα γνωριζω για φασσα.
Σπυρο μην πέφτεις, απο σημερα τουμπαρει ο καιρός με βροχές και μετα πέφτει και η θερμοκρασία, που θα σου πάνε καπου θα τις μπλοκάρεις και τότε θα μας πάρεις τα ματάκια φίλε. .goodboy.Σήμερα κατά της 08:30, αφού πήγα τις μικρές σχολείο και παιδικό, έκανα μια βόλτα στο μέρος που είδα τα κοπαδάκια φάσσες την Κυριακή.
Απογοήτευση όμως, μέχρι της 12:00 που έφυγα για να μαζέψω τα παιδιά, μια 3άδα πουλιά είδα ψηλά, που ποιός ξέρει από που ερχόταν και πουν πήγαιναν, παρόλο που περπάτησα αρκετά και άλλαξα 3 καρτέρια...
Ακόμα και το αγαπημένο μου κοπάδι πρόβατα, που έκαναν παγάνα παρακάτω, σήμερα δεν σήκωσαν τίποτα.
Τείνω να πιστέψω ότι τα πουλιά που είδα την Κυριακή ήταν όψιμο μπάσιματάκι...
Στο τέλος γυρνώντας στο αυτοκίνητο περνάνε 2 κοτσυφοί από πάνω μου, ντουφεκίζω τον 1ο και τον ξεπουπούλιαζω (έμεινα λίγο πίσω στην ντουφεκιά), ντουφεκίζω τον 2ο, τον μαζεύει η ντουφεκιά και πάει και σκάλωνει σε μια ψηλή πουρναριά, που όσο και να κουνούσα δεν έπεφτε, αναγκάστηκά να κάνω το ''τζόβενο''.buy buy. και να ανεβώ στην κορφή για να τον ξεσκαλώσω, παρακάτω πήρα και έναν ''κερομύτη'' και τους έκανα 2, τουλάχιστον δεν γυρίσαμε άκαπνοι...
Γυρνούσε και ένας με 2 σκυλιά εκεί γύρω για καμιά μπεκάτσα, άλλα μέχρι που έφυγα δεν άκουσα να κάνει ντουφεκιά...
Αν και δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος, αρχίζω να μην περιμένω και πολλά από αυτή την κυν. χρονιά![]()