Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μπραβο σου.....πολυ καλες ολες......Αξιος!!!!! .well done.

ΥΓ. Νουμερο σκαγιων ?? Με κυλινδρο τα εριξες ??
Σε ευχαριστω Νικολα,το εκτιμω ιδιαιτερα απο εμπειρους ιδιογομωτες οπως εσυ.well done.
το σετ απ με το bior και τον ελικα ειναι δικο σου,το ειχες προτεινη με sipe στον Kostas Winchester SX
μου αρεσε η βυσματωση και το εφερα στα μετρα μου με την granular.
Σκαγια Νο10,ουσιαστικα το τσοκ ειναι λιγο πιο ανοιχτο απο κυλινδρο.

Σε ευχαριστω Νικολα,το εκτιμω ιδιαιτερα απο εμπειρους ιδιογομωτες οπως εσυ.well done.
το σετ απ με το bior και τον ελικα ειναι δικο σου,το ειχες προτεινη με sipe στον Kostas Winchester SX
μου αρεσε η βυσματωση και το εφερα στα μετρα μου με την granular.
Σκαγια Νο10,ουσιαστικα το τσοκ ειναι λιγο πιο ανοιχτο απο κυλινδρο.

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια συνονοματε!!! :)
Πρεπει να σου πω οτι και εγω ακομα μαθαινω......αβυσσος η ιδιογομωση φιλε μου!!!;):)

Κανενα setup για λιγο μακρια εχουμε :cool:

Εχω εναν καλό φιλο.....που ψαχνει να βρει που πηγαν τα εξη ( 6 ) σκαγια της γομωσης , στα 80 μετρα που
εριξε. ΟΛΑ τα αλλα ηταν μεσα στον κυκλο....... εαν θελεις μπορω να σας συστησω!!!!!! :cool: .love.

Εχω εναν καλό φιλο.....που ψαχνει να βρει που πηγαν τα εξη ( 6 ) σκαγια της γομωσης , στα 80 μετρα που
εριξε. ΟΛΑ τα αλλα ηταν μεσα στον κυκλο....... εαν θελεις μπορω να σας συστησω!!!!!! :cool: .love.
Δεν γινονται αυτα φιλε μου,ποιος βγαινει σε αυτα τα μετρα .sarcastic.

Δεν γινονται αυτα φιλε μου,ποιος βγαινει σε αυτα τα μετρα .sarcastic.

Ακου τι σου λεω.....ειναι ταλεντο.....''τοχει'' ο ανθρωπος.....εγω τον καμαρωνω!!!! :cool:
ΥΓ. Θελει να μαζεψει αυτα εξη ( 6 ) σκαγια.....μετα ο θεος να βαλει το χερι ΤΟΥ!!!!!.sarcastic.

εχω καλυκες 65 χιλιοστα χαρτινους με κονικο πιθμενιο , , που με μια επυτηχης πατεντα βαζω καψουλι συχρονο , θελω να τους γεμησω οπως γεμηζω και τους αλλους με επιπεδο πυθμενιο , με S4 686 καψουλι στο 1,40χ30 και κουβερ , η οβερ παουερ χαρτινο , και ντιανα , ρελιαστο στα 6ο , αλλα καπου διαβασα οτι το κονικο πυθμενιο στους καλυκες ανεβαζει πιεσης, ισχυει αυτο , να μην μου χαλαση το σεταπ , και ειναι και επικινδηνο , εαν ναι τοτε πως θα το διαμορφωσο διαφορετικα
απο 686 βαλε 615 η καλυκες που ειχες ειχαν πρωτα 6,45 νικολα;

εχω καλυκες 65 χιλιοστα χαρτινους με κονικο πιθμενιο , , που με μια επυτηχης πατεντα βαζω καψουλι συχρονο , θελω να τους γεμησω οπως γεμηζω και τους αλλους με επιπεδο πυθμενιο , με S4 686 καψουλι στο 1,40χ30 και κουβερ , η οβερ παουερ χαρτινο , και ντιανα , ρελιαστο στα 6ο , αλλα καπου διαβασα οτι το κονικο πυθμενιο στους καλυκες ανεβαζει πιεσης, ισχυει αυτο , να μην μου χαλαση το σεταπ , και ειναι και επικινδηνο , εαν ναι τοτε πως θα το διαμορφωσο διαφορετικα
Νίκο κατά τη γνώμη μου γέμισε με το ίδιο σεταπ, και δοκίμασε. Δεν πιστεύω με τίποτα ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο. Δεν έχω δουλέψει διβασικές, αλλά από όσα έχω διαβάσει, και όσα έχω δει σφάζοντας φυσίγγια του εμπορίου, θεωρώ ότι το σεταπ σου S4-686- 1,40 x 30 - και μάλιστα ρελιαστό και σε χάρτινο κάλυκα είναι αρκετά μαλακό, με πιέσεις πολύ χαμηλότερα από τα όρια ασφαλείας. Οπότε όσο κι αν τις ανεβάσει λόγω κωνικού πυθμένιου, δεν πρόκειται κατά τη γνώμη μου ούτε την κατανομή να χαλάσει, ούτε επικίνδυνο να γίνει ... Δεν υπάρχει πιθανότητα !!!

Νίκο κατά τη γνώμη μου γέμισε με το ίδιο σεταπ, και δοκίμασε. Δεν πιστεύω με τίποτα ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο. Δεν έχω δουλέψει διβασικές, αλλά από όσα έχω διαβάσει, και όσα έχω δει σφάζοντας φυσίγγια του εμπορίου, θεωρώ ότι το σεταπ σου S4-686- 1,40 x 30 - και μάλιστα ρελιαστό και σε χάρτινο κάλυκα είναι αρκετά μαλακό, με πιέσεις πολύ χαμηλότερα από τα όρια ασφαλείας. Οπότε όσο κι αν τις ανεβάσει λόγω κωνικού πυθμένιου, δεν πρόκειται κατά τη γνώμη μου ούτε την κατανομή να χαλάσει, ούτε επικίνδυνο να γίνει ... Δεν υπάρχει πιθανότητα !!!
Για μένα το ποιο σημαντικό είναι , επειδή η S4n είναι μικρού όγκου και οι κάλυκες έχουν κωνικό πυθμένιο να μπορεί η couvette ή οποιαδήποτε βυσμάτωση χρησιμοποιήσει να πιέζει σωστά την πυρίτιδα και να μην αφήνει αέρα στο χώρο καύσης της. Η κωνική διαβάθμιση του πυθμένιου σίγουρα επηρεάζει τον τρόπο καύσης αλλά αυτό διορθώνεται με το ανάλογο στήσιμο.

Για μένα το ποιο σημαντικό είναι , επειδή η S4n είναι μικρού όγκου και οι κάλυκες έχουν κωνικό πυθμένιο να μπορεί η couvette ή οποιαδήποτε βυσμάτωση χρησιμοποιήσει να πιέζει σωστά την πυρίτιδα και να μην αφήνει αέρα στο χώρο καύσης της.
Αυτό πράγματι είναι ένα θέμα που πρέπει να το προσέχουμε πάντα ... Αλλά το θεωρώ απίθανο να συμβεί στη συγκεκριμένη περίπτωση (χάρτινου κωνικού πυθμένιου) που η κωνικότητα μειώνει σημαντικά το χώρο, άρα αυξάνει το ύψος της πυρίτιδας.
Είναι πολύ πιο πιθανό να συμβεί σε κάλυκες με επίπεδα πλαστικά πυθμένια ... Γιατί αυτά έχουν γύρω-γύρω χείλος κάποιου ύψους (2-3 χιλ.) και όταν συνδυαστούν με πλαστικό βύσμα με μεγάλη φούστα (ψηλή/βαθειά) μπορεί ο χώρος που δημιουργείται να μη γεμίσει εντελώς, με μικρή δόση διβασικής πυρίτιδας μικρού όγκου! Ειδικά κάτι μισόταπες (biorientabile, freeshots, κλπ) που έχουν τεράστια φούστα, πιστεύω ότι ταιριάζουν μόνο με μονοβασικές μεγάλου ογκου πυρίτιδες ...

Status
Not open for further replies.
Back