Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
3 άτομα κι εμείς ευχαριστηθήκαμε περπάτημα πάλι , με ψιλόβροχο κατά διαστήματα, 32 στην τσάντα αλλά δυστυχώς αρκετές χαμένες.

Attachments

• 20200119_162215.jpg
    20200119_162215.jpg
    826,2 KB · Προβολές: 60
  • 20200119_162321.jpg
    20200119_162321.jpg
    235,4 KB · Προβολές: 58
Last edited:
Ρε συ Birdy σηκώνεσαι απο Αθηνα να πας Θηβα για πρωινο καρτερι? Για να φυγεις 8.30 το πρωι για πίσω? Κριμα ειναι...

Τελοσπαντων λογω βαρεμαρας για περαιτέρω εξορμηση, πηγα Μεγαρα κ σημερα..3 ωρες περπατητο 9 πουλακια στο γιλεκο..ειχα και τις αστοχιες, ειχα και τα ζωντανα που πηγαν για αλεπουδες, τελοσπαντων καλα ηταν....

Πρέβεζα φέτος έχει τα πρωτεία...Στα περάσματα από τον Οκτώβρη εχουν να περάσουν πουλιά δεν υπάρχει τιποτα. Κάποια λίγα πουλιά στο περπάτημα και τέλος. Πλέον δεν βγαίνει κανείς για καρτέρι απογευματινό. Το καλύτερο χθες που βγήκε για ελεγχο δασαρχείο με μέλη του συλλόγου και σε ορωπο έως βρυσούλα δεν έβρισκαν κυνηγό για ελεγχο....τέτοια κατάντια πλέον. Τα καλά των Ιταλών και των ρουφιάνων τους αποδίδουν τώρα... Τουλάχιστον τρώνε τις φολες όλοι τους τώρα.

Επιστροφή από Πελασγια σήμερα το πρώτο κυνήγι που κάνω ταξιδι εκτός νόμου.Φτασαμε 7:30 ετοιμαστηκαμε και ξεκινήσαμε για περπατητο στην περιοχή καθώς δεν είχε κυνηγούς για να παίξουν τα πουλιά συν ότι φτάσαμε αργά και μέχρι να ετοιμαστουμε είχαν περάσει οι "μαύρες" οπότε δεν είχαμε ελπίδα στο καρτέρι.Ξεκινησαμε 2 άτομα περπατητο και ένα άτομο καρτέρι.Μετα από 12 χιλιόμετρα και η ώρα να έχει πάει σχεδόν 12:00 έπιασα το όριο και λίγο λιγότερες τσίχλες έκανε το τερι.Αλλα δεν νομίζω να τον χάλασε γιατί σε μια ρεματιά σήκωσε και μια μπεκατσα και με 2 τουφεκιές την πήρε τραυματισμένη.
image share

... τουλάχιστον γύρισα σπίτι με δυο σακούλες χόρτα . :oops:
Αν τα μάζεψες μέσα από ελαιώνα ή δίπλα σε χωματόδρομο, πέταξε τα. Την περασμένη εβδομάδα ράντιζαν φουλ με τρακτέρ και με μια τουρμπίνα πίσω που πέταγε το φάρμακο από τον δρόμο μέσα στα χωράφια.

Επιστροφή από Πελασγια σήμερα το πρώτο κυνήγι που κάνω ταξιδι εκτός νόμου.Φτασαμε 7:30 ετοιμαστηκαμε και ξεκινήσαμε για περπατητο στην περιοχή καθώς δεν είχε κυνηγούς για να παίξουν τα πουλιά συν ότι φτάσαμε αργά και μέχρι να ετοιμαστουμε είχαν περάσει οι "μαύρες" οπότε δεν είχαμε ελπίδα στο καρτέρι.Ξεκινησαμε 2 άτομα περπατητο και ένα άτομο καρτέρι.Μετα από 12 χιλιόμετρα και η ώρα να έχει πάει σχεδόν 12:00 έπιασα το όριο και λίγο λιγότερες τσίχλες έκανε το τερι.Αλλα δεν νομίζω να τον χάλασε γιατί σε μια ρεματιά σήκωσε και μια μπεκατσα και με 2 τουφεκιές την πήρε τραυματισμένη.
image share
Ωραία δουλειά κάνατε....τελικά όποιος γράφει χλμ δεν πάει χαμένος!!!

Κι αυτό το σ/κ μια από τα ίδια! Παρασκευή ψιλόβροχο και βοριάς που ξύριζε. Πηγαίνοντας στο χωριό, σε όλο το δρόμο έβρεχε ... Απογοήτευση και νεύρα !! Φτάνω στο χωριό, εκεί δεν έβρεχε ούτε είχε βρέξει όλη μέρα! Παρά τον αέρα και το ψοφόκρυο αποφασίζω να πάω στο καρτέρι. Φτάνω στις 4.30' ... Μέχρι 5.10' δε φάνηκε φτερό. Τότε πέρασαν οι πρώτες 2-3, αλλά μακριά μου. Και τότε άρχισε και η βροχή ... Πότε δυνατούτσικη, πότε ψιλή-ψιλή σαν να σε ψεκάζουν!!! Είχα ένα ομπρελάκι, αλλά τι να κάνει με τον αέρα ... Πότε το άνοιγα, πότε το έκλεινα, με τα νεύρα τσατάλια και κατεβάζοντας καντήλια, τουφέκισα τρεις χωρίς αποτέλεσμα, τελικά κατάφερα και πήρα μια ... με το ένα χέρι την ομπρέλα, και με το άλλο το Baikal ... με ένα Lambro direct 32 !!!
IMG_20200117_174016.jpg
Σάββατο (χθες) το ψιλόβροχο συνεχίστηκε ως το μεσημέρι. Και το ψοφόκρυο φυσικά! Το απόγευμα ξαναπήγα, περίπου την ίδια ώρα. Στο δρόμο σηκώθηκε μια από τους θάμνους, της έριξα κι έπεσε σε πυκνά που δεν μπορούσα να μπω !!! Πρώτη μπουκιά και κόκκαλο!!! ... Μετά, οι πρώτες φάνηκαν πάλι μετά τις 5.15΄ ... Αστόχησα πάλι σε 3 νομίζω, μάλιστα μετά από την πρώτη τουφεκιά περάσανε 7-8 σχεδόν μαζεμένες, ατουφέκιστες, αφού δεν πρόλαβα να ξαναγεμίσω!!! (το αρνητικό του μονόκαννου)... Τελικά κατάφερα και πήρα δυο. Που μου φάγανε λίγο χρόνο να τις βρω, χάνοντας ίσως την ευκαιρία να τουφεκίσω καμια-δυο ακόμη ... αλλά αφού τις βρήκα, πάλι καλά !
IMG_20200118_174755.jpg
Είδα και 5 φάσσες, ένα ζευγάρι μόλις έφτανα στο καρτέρι, άλλο ένα λίγο πριν τις 5.00' και μια μόνη λίγο μετά. Όλες όμως πέρασαν σχετικά μακριά, για διασποράς 9αρια και 10αρια, και δεν σήκωσα τουφέκι.
Αλλά σήμερα την έπαθα χειρότερα. Έκανα μια μικρή βόλτα, πιο πολύ για να περπατήσω, και σε μια ρεματιά ένα κοπάδι κάπου 20 πουλιά σηκώθηκε από μια ξεροκαστανιά και πέρασε από πάνω μου!!! Αιφνιδιάστηκα, γιατί κοίταζα χαμηλά στους θάμνους μήπως πεταχτεί καμιά τσίχλα ή κοτσύφι, και όταν άκουσα το θόρυβο μέχρι να το συνειδητοποιήσω και να κοιτάξω πάνω με προσπερνούσαν ήδη, και έχοντας 10αρι διασποράς στη θαλάμη, και από πάνω μου τα κλαδιά από τις καστανιές, δεν δοκίμασα να ρίξω τουφεκιά !!

Σημερινή ανταπόκριση από Κορινθία copy paste των προηγουμενων με λιγότερο πεταλωμα και αισθητά λιγότερα πουλιά από την τελευταία φορα. 9 τσιχλες στο γιλέκο και μια καρακάξα που ο φάντομας την πήρε στα γεμάτα και την τσαλακωσε κανονικά.

Χτεσινή βόλτα στο Μεγαπλάτανο ... Επική φόλα ... αρκετός κόσμος αλλά τα πουλιά άφαντα ... 5 άτομα πήραμε μια μαύρη τσίχλα το ξημέρωμα !! Μετά σιωπή σε λες τις ρεματιές... κατεβήκαμε στον κάμπο αλλά και εκεί ερημιά ... τουλάχιστον γύρισα σπίτι με δυο σακούλες χόρτα , και δυο τσιχλίτσες έτσι για το καλό... :oops:

γεια σου Μένιο :cool:

Κι αυτό το σ/κ μια από τα ίδια! Παρασκευή ψιλόβροχο και βοριάς που ξύριζε. Πηγαίνοντας στο χωριό, σε όλο το δρόμο έβρεχε ... Απογοήτευση και νεύρα !! Φτάνω στο χωριό, εκεί δεν έβρεχε ούτε είχε βρέξει όλη μέρα! Παρά τον αέρα και το ψοφόκρυο αποφασίζω να πάω στο καρτέρι. Φτάνω στις 4.30' ... Μέχρι 5.10' δε φάνηκε φτερό. Τότε πέρασαν οι πρώτες 2-3, αλλά μακριά μου. Και τότε άρχισε και η βροχή ... Πότε δυνατούτσικη, πότε ψιλή-ψιλή σαν να σε ψεκάζουν!!! Είχα ένα ομπρελάκι, αλλά τι να κάνει με τον αέρα ... Πότε το άνοιγα, πότε το έκλεινα, με τα νεύρα τσατάλια και κατεβάζοντας καντήλια, τουφέκισα τρεις χωρίς αποτέλεσμα, τελικά κατάφερα και πήρα μια ... με το ένα χέρι την ομπρέλα, και με το άλλο το Baikal ... με ένα Lambro direct 32 !!!
View attachment 8530
Σάββατο (χθες) το ψιλόβροχο συνεχίστηκε ως το μεσημέρι. Και το ψοφόκρυο φυσικά! Το απόγευμα ξαναπήγα, περίπου την ίδια ώρα. Στο δρόμο σηκώθηκε μια από τους θάμνους, της έριξα κι έπεσε σε πυκνά που δεν μπορούσα να μπω !!! Πρώτη μπουκιά και κόκκαλο!!! ... Μετά, οι πρώτες φάνηκαν πάλι μετά τις 5.15΄ ... Αστόχησα πάλι σε 3 νομίζω, μάλιστα μετά από την πρώτη τουφεκιά περάσανε 7-8 σχεδόν μαζεμένες, ατουφέκιστες, αφού δεν πρόλαβα να ξαναγεμίσω!!! (το αρνητικό του μονόκαννου)... Τελικά κατάφερα και πήρα δυο. Που μου φάγανε λίγο χρόνο να τις βρω, χάνοντας ίσως την ευκαιρία να τουφεκίσω καμια-δυο ακόμη ... αλλά αφού τις βρήκα, πάλι καλά !
View attachment 8531
Είδα και 5 φάσσες, ένα ζευγάρι μόλις έφτανα στο καρτέρι, άλλο ένα λίγο πριν τις 5.00' και μια μόνη λίγο μετά. Όλες όμως πέρασαν σχετικά μακριά, για διασποράς 9αρια και 10αρια, και δεν σήκωσα τουφέκι.
Αλλά σήμερα την έπαθα χειρότερα. Έκανα μια μικρή βόλτα, πιο πολύ για να περπατήσω, και σε μια ρεματιά ένα κοπάδι κάπου 20 πουλιά σηκώθηκε από μια ξεροκαστανιά και πέρασε από πάνω μου!!! Αιφνιδιάστηκα, γιατί κοίταζα χαμηλά στους θάμνους μήπως πεταχτεί καμιά τσίχλα ή κοτσύφι, και όταν άκουσα το θόρυβο μέχρι να το συνειδητοποιήσω και να κοιτάξω πάνω με προσπερνούσαν ήδη, και έχοντας 10αρι διασποράς στη θαλάμη, και από πάνω μου τα κλαδιά από τις καστανιές, δεν δοκίμασα να ρίξω τουφεκιά !!
Τουφεκαααααααα .terror..hunter.1.hunter.

Λίγα και δύσκολα τα πουλιά ειδικά για μοναχικούς κυνηγούς.

Οι τσιχλες θέλουν 2-3 άτομα για να κάνεις δουλειά.
κυνηγαμε σε περιβολια με νταουλια και λατες δεν σηκωνουμε ουτε σπουργιτη ολοκληρος καμπος αντε ναχει 20 πουλια και πολλα σου λεω

Αστόχησα πάλι σε 3 νομίζω, μάλιστα μετά από την πρώτη τουφεκιά περάσανε 7-8 σχεδόν μαζεμένες, ατουφέκιστες, αφού δεν πρόλαβα να ξαναγεμίσω!!! (το αρνητικό του μονόκαννου)...
.sarcastic..sarcastic..sarcastic.dg.hippoκλαίω....big smile.εκανα τα ίδια...

View attachment 8530
View attachment 8531

Attachments

• FB_IMG_1570793528575.jpg
    FB_IMG_1570793528575.jpg
    71,2 KB · Προβολές: 75
.sarcastic.
.sarcastic..sarcastic..sarcastic.dg.hippoκλαίω....big smile.εκανα τα ίδια...
Τα ιδια κ εγω προχθες....κραταγα 2 (1 διασπορας και ενα κανονικο) στο αριστερο χερι με το οποιο κραταω την παπια! Αλλα αυτη ειναι κ η μαγεια του μονοκαννου.....σκεφτομαστε τροπους για την επομενη βολη...sarcastic.

άντε επιτέλους ένα απογευματινό καρτεράκι της προκοπής , παρά μία όριο.

από 17.20 έως 17.50 , στο τέλος έψαχνα μέχρι τις 18,45 με το σκυλάκι και τον φακό και βέβαια δεν τις βρήκα όλες.... :( :(

20200119_185456.jpg

ψαρώσατε έτσι ?? εννοώ για το ότι είναι καρτεράτες και όχι περπατητές ................. χεχεχε.

.
.
.
.

δύο όμως τουφέκια μάγκες ............... .yel..yel..yel..yel..yel. ( για μιά στιγμή σίγουρα είπατε ............. ρε τον κ@λοφαρδο )

Status
Not open for further replies.
Back