Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μιας και ήρθε ο Γενάρης βγήκα για την πρώτη πρωινή βόλτα περπατιτο για κοτσύφια και καμιά κιργιαρινα (όπως λέμε την τσίχλα εδώ) με 7000 βήματα πριν την βροχή καλά πήγε .hunter.1

Από φυσίγγια έγινε μια ψιλό ξεκαθαρηση σε Imperial, Labro Euromix και κάτι λίγα παλιά GM3 διασποράς.
Δυστυχώς όμως από τον άνεμο είχα και 3 χαμένα που έπεσαν στο σφικτό και δεν μπόρεσα να τα πάρω,

View attachment 8276
εδω στην Σαμο κιργιαρινες της λεμε της κελαιδοτσιχλες , και τσιχλες της γερακοτσιχλες , και τα σαρσελια παπακια τα λεμε τζαμουρζελια

Μιας και ήρθε ο Γενάρης βγήκα για την πρώτη πρωινή βόλτα περπατιτο για κοτσύφια και καμιά κιργιαρινα (όπως λέμε την τσίχλα εδώ) με 7000 βήματα πριν την βροχή καλά πήγε .hunter.1

Από φυσίγγια έγινε μια ψιλό ξεκαθαρηση σε Imperial, Labro Euromix και κάτι λίγα παλιά GM3 διασποράς.
Δυστυχώς όμως από τον άνεμο είχα και 3 χαμένα που έπεσαν στο σφικτό και δεν μπόρεσα να τα πάρω,

View attachment 8276
Το Sunny εγγύηση εφ όρου ζωής έτσι..;;; :cool: .sarcastic.

Επιστροφή από Πελασγια σήμερα με πρωινό κι απογευματινό και σημερινό πρωινό. Είχε αρκετό ενδιαφέρον ώστε να σε κρατήσει το πρωινό σε εγρήγορση στο καρτέρι έως τις 11 περίπου. Κατά διαστήματα θύμιζε τις πρώτες φορές που είχα πάει. Τα δύο πρωινά πήγαν πολύ καλά, δε χρειάστηκε περπάτημα το απογευματινό μέτρια, από λάθος επιλογή απογευματινου. Τα νούμερα δεν έχουν μεγάλη σημασία όσο το ότι έβλεπες ότι υπήρχε ενδιαφέρον κι επιτέλους μετά από καιρό είδα αρκετούς συναδέρφους στην περιοχή. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πουλιών το έκανα εγώ καθώς ο φιλος είχε παρα την επιμονή μου να παρει την καραμπίνα ,τη φαεινή ιδέα να ανέβει Πελασγια με πλαγιοκαννο baikal που το τουφεκαει στη χάση και στη φεξη. Το αποτέλεσμα ήταν να μην είναι επάνω στα πουλιά και γυρνώντας σπίτι να μου λέει: θα το κρεμάσω στο τζάκι. Αφενός δυσκολευόταν πολύ στα καρτερατα αφετέρου έμπαινε η ασφάλεια αυτόματα και την ξέχναγε. Παρόλα αυτά περάσαμε ωραία!

Ακόμα λιγότερα από εχτές τα πουλάκια στο σημερινό απογευματινό... Στα τελευταία δύο απογευματινά μου, τα πουλιά βαίνουν αισθητά μειούμενα... Θα δούμε βέβαια και στα επόμενα...
Έριξα κάτω 5 τσιχλάκια. Κι αυτά καλοδεχούμενα είναι...! Ό,τι μάς δίνει η μητέρα φύση, καλό είναι...!

Δεν ξερω τι γινοταν,σε καποια φαση βγηκαν 2 πουλια στα μουτρα μου κ περασαν σαν να μην τα ντουφεκισα,πουλια που με το fabarm ηταν τσαντα.εχει ανοιγμενο κωνο,υπαρχεο περιπτωση να φταιει αυτο;;
Τα μέτρα και μόνο φταίνε!!!!το κλείστρο το κρατας,πατάς τον αναστολέα και στα μισά το αφήνεις και κλειδώνει!!!η αλλαγή που έκανες θα σου βγει σε καλό....!!!

Το μεσημεράκι εμφανίστηκε απροσδόκητα ένα χρονοπαράθυρο και είπα να πάω για ένα απογευματινό καρτεράκι, το πρώτο για φέτος! Επειδή πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, φτάνοντας στο πόστο, έκανα ένα μικρό κύκλο στους γύρω θάμνους για ένα τέταρτο και πήρα μια τσιχλίτσα. 16:45-17:45 καρτέρι, τσώνια περάσανε, νυχτερίδα πέρασε, μόνο τσίχλες δεν περάσανε! Τελικά μου περάσανε δυο πουλιά ανάποδα, από το πυκνό του λόφου προς τις ελιές χαμηλά και τις κλαμπάνισα δεόντως .yel.
Τα απογευματινά εδώ και χρόνια δεν τραβάνε, αλλά τη βολτούλα την ευχαριστήθηκα!

Δεν ξερω τι γινοταν,σε καποια φαση βγηκαν 2 πουλια στα μουτρα μου κ περασαν σαν να μην τα ντουφεκισα,πουλια που με το fabarm ηταν τσαντα.εχει ανοιγμενο κωνο,υπαρχεο περιπτωση να φταιει αυτο;;
Πρέπει να δεις τα μέτρα του όπλου σού... Βλέπω να βγάζει πιο σφιχτές τουφεκιές κ να φεύγεις κ ψηλά για αυτό οι αποτυχίες...

Όχι!
Το πρόβλημα σου δεν είναι βλητικό. Είναι λάθος τα μέτρα του όπλου. Όπως αστειευόμενοι συχνά λέμε, είσαι όρτσα !!!

Oύτε μία στο τρισεκατομμύριο δεν φταίει αυτό...!!!
Απλώς, δεν ντουφέκισες όπως έπρεπε, δηλαδή λάθος προσκόπευση ή έμεινες πίσω ή κακή επώμιση (ίσως το κοντάκι σού έρχεται πιο κοντό ή πιο μακρύ απ' ό,τι σου ταιριάζει) και τα σκάγια σου πήγαν αλλού γι' αλλού...!!!
Μην τα παρατάς με το νέο σου όπλο και μην προκαταλαμβάνεσαι αρνητικά! Πάντα με θετική ψυχολογία (ανεβασμένο ηθικό) και προσπάθησε να νιώθεις πίστη και σιγουριά για το όπλο αυτό και τις δυνατότητές του...! Εξάσκηση θέλει και τριβή και ύστερα θα το συνηθίσεις...! Οι επιτυχίες τότε, θα έλθουν από μόνες τους...!

Last edited:
Καλησπέρα. Καλή η σημερινή ημέρα. Από τις 8:00 στο πόδι και κάτι έκανα. Πεδινά Μαγνησίας χωρίς να υπάρχουν άλλοι κυνηγοί κοντά, ελάχιστες τουφεκιές ακούστηκαν, εκτός από τις δικές μου. Ακόμη μαζεύει ελιές ο κόσμος στα χωράφια, και θέλει προσοχή. Στη στατιστική ανάλυση τώρα, 16 τσίχλες στο χέρι, καμμία χαμένη, 60 φυσίγγια (26,6% επιτυχία), όλα ιδιογώμωση, με διάφορες συνταγές. Πολύ καλή εντύπωση μου άφησε η PSB2 1,80x34 No 6+7μιση, κόντρα στο ρεύμα που ρίχνει ψιλά σκάγια στην τσίχλα;). Εγώ πάλι με τα χοντρά σκάγια νιώθω μια ασφάλεια, έτσι έχω μάθει από πιτσιρικάς. Εντύπωση μου κάνει που συναντώ όλο και λιγότερους κυνηγούς, μου φαίνεται ότι το κυνήγι υποχωρεί ως χόμπυ. Τέλος πάντων την επόμενη Κυριακή θα έχουμε κρασοκατάνυξη και ψητά λουκάνικα με τη λαγοπαρέα. bbq3.
το 71/2 και το 8 με 34 γρ αλλα μονο με κλειστα τσοκ 1,2,3 (ειδικα με το 2*), ειναι ο αγαπημενος μου συνδυασμος. Αλλα εχω δυο ερωτησεις : γιατι μιξ με ν6 ; και αν η psb2 δινει λιγοτερο αποτομη κοφτη τουφεκια , οπότε 'εχεις ανεκτο λακτισμα στα 34 γρ με το δικανο;

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλη την παρέα!

Το πρόγραμμα είχε τσίχλα το Σάββατο...μπεκάτσα την Κυριακή!

Σε Αργολίδα και Δυτική Αττική...είχε αρκετό ενδιαφέρον όπου στο πρωινό καρτέρι μέχρι τις 9:00 τα πουλιά μας κράτησαν ζεστούς! Στο περπατητό...τα πουλιά λιγότερα από άλλες φορές....αλλά υπήρχαν! Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι έφευγαν πολύ νωρίς...όσο προσεχτικός και να ήσουν! Στην επιστροφή... απογευματινό καρτέρι στην Δυτική Αττική...όπου από τις 16:45 μέχρι τις 17:30 περνούσαν στρωτά (επιτέλους)!

Μία όμορφα γεμάτη κυνηγετικά ημέρα...

Την Κυριακή για μπεκάτσα....δυστηχώς....φόλα! (θα τα γράψω πιο αναλυτικά στο αντίστοιχο θέμα)

Καλή συνέχεια σε όλους!!

2 απογευματινα πηγα το ΣΚ, και τα δυο ηταν πληρης απογοητευση. Πουλια το Σαββατο ανεμισαν λιγα νωρις, ισως φταιει πως πηγα και αργα και επιασα κακο καρτερι. Οσα περασαν απο μενα, περναγαν μεσα απο τις ελιες, και δεν εριξα ουτε τουφεκια, ακουγα και κατι ομιλιες μπροστα καπου, και φοβηθηκα. Λεω δε μπορει κατι θα περασει καπως ψηλοτερα. Αμ δε, ως τις 6παρα που εφυγα, δεν περναγε τιποτα σε υψος βολης. Μια εκανε το λαθος και περασε πολυ δεξιοτερα μου, και ψηλα, της εριξα μια βολη απελπισιας και παραδοξως επεσε. Εφυγα χωρις να την ψαξω καν, καθως εκει που υπολογιζα δεν ηταν καθαρο, ομως η σκυλιτσα κανοντας μια μικρη βολτιτσα τη βρηκε. Κρυο πολυ, υγρασια καθολου, φυσιγγια ιδιογομωση 28γρ

Χτες ειπα να αλλαξω μερος και να παω λιγο χαμηλοτερα και λιγο νωριτερα. Απο τις 3 ως τις 5 περιπου, δεν ειχα δει ουτε πουπουλο. Ειχα γυρισει 3 διπλανα καρτερια για να δω φρεσκα φυσιγγια, και ειχα βγαλει φωτογραφιες διαφορα. Στην βολτα αυτη βρηκα ενα μικροτερο καρτερακι που οι βραδινες θα φαινοντουσαν πιο ευκολες καθως θα ειχαν οριζοντα και δε θα εσκαγαν στα μουτρα μου. Οποτε εκατσα εκει απο τις 5 και τεταρτο και εως τις 6 παρα 10 περιπου. Βγηκαν καμποσες, οι πλειονοτητα τους χαμηλα αναμεσα στα κυπαρισσια οποτε δεν εδιναν βολη. Εριξα συνολο 5 φυσιγγια και επεσαν 4 τσιχλες, 2 απο τις οποιες σε ντουμπλε. Η μικρη μου βρηκε αυτες, οι αλλες δυο δυστυχως χαμενες πανω στα κυπαρισσια.

Ολο το Δεκεμβρη και μισο Γεναρη, εχω ριξει σχεδον μισο κουτι φυσιγγια, και αυτες ηταν οι πρωτες τσιχλες που πεφτουν.

Πρέπει να δεις τα μέτρα του όπλου σού... Βλέπω να βγάζει πιο σφιχτές τουφεκιές κ να φεύγεις κ ψηλά για αυτό οι αποτυχίες...
Η αληθεια ειναι οτι εχει πιο στενο αυλο κ ειχα κ κλειστο τσοκ κ τα εκανα μανταρα

Καλησπέρα ομάδα.. Πάει κανείς απογευματινα για καρτέρι στην βενιζα στα Μέγαρα να μου εξηγήσει κάτι? Επιστρεφοντας εχτές το απόγευμα από Αρκαδία με τον συγκυνηγο μου σκεφτήκαμε να περάσουμε για ένα γρήγορο καρτερακι στη βενιζα. Καλά τουφεκανε τα τσονια εκεί??? Περνούσαν τα τσονια από πάνω μου και στην συνέχεια στο βάθος άκουγα ομοβροντιες 5αρες 6αρες. Εκεί φτάσαμε εν τέλει ως κυνηγοί να τουφεκαμε ότι πετάει? Όλοι οι υπόλοιποι ρίξαμε από 10-20 φυσιγγια ο καθένας και οι συγκεκριμενοι δν προλάβαιναν να γεμίζουν. Άσε που κάτω από 3αρα δν άκουγες. Ας ενημερώσει κάποιος που κυνηγάει εκεί και ξέρει τι παίζει.

Τραβηγμένο μου ακούγεται. Τσίχλες θα τουφεκαγαν που δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε υποχρεωτικά να τις βλέπεις!
Σπινους και σπουργίτια και μενα τραβηγμενο μου ακούγεται να βαρανε...
Αυτο που ειδα εγω την Κυριακη στα Μεγαρα ηταν 3αρες σε ψαρονια.. μήπως επαιζε κανα κοπαδακι εκει γυρω και δε το εβλεπες?

Status
Not open for further replies.
Back