Υδρόβια - Παρυδάτια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ρε παιδιά τώρα μια και το έφερε η κουβέντα ...πως να κυνηγήσεις υδρόβιο ειδικά χοντρά παπιά και να μην είσαι παράνομος...????δλδ δεν γίνεται εκτός από περιπτώσεις μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού...και αν έρθει η θηροφυλακη και του πεις αδερφέ δεν υπάρχει άλλος τρόπος έτσι όπως έχει το νομικό πλαισιο τι να κάνω...???πως να κάνω κυνήγι υδρόβιους???έχει κάποιος εμπειρία στο παραπάνω....

Ρε παιδιά τώρα μια και το έφερε η κουβέντα ...πως να κυνηγήσεις υδρόβιο ειδικά χοντρά παπιά και να μην είσαι παράνομος...????δλδ δεν γίνεται εκτός από περιπτώσεις μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού...και αν έρθει η θηροφυλακη και του πεις αδερφέ δεν υπάρχει άλλος τρόπος έτσι όπως έχει το νομικό πλαισιο τι να κάνω...???πως να κάνω κυνήγι υδρόβιους???έχει κάποιος εμπειρία στο παραπάνω....
Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις... ;) :)
Για τα χοντρά θα πρέπει να είσαι τυχαιρός φιλαράκι.
Στο μέρος που κυνηγώ σπάνια περνάνε πράσινα μετά τις 07:30.....θα παίξουν γερατζούλια,σφυριχτάρια,κουταλάδες κ κανένα ψαλίδι....μόνο με καιρικές συνθήκες σαν την σημερινή που αναγράφω, παιρνάνε 1-2 αργοπορημένα....

Last edited:
Να πας εκεί που δεν μπορούν να σε βρουν και εδώ Αμβρακικό για να πας μονημα πρέπει να περάσεις από το απαγορευμένο ότι νάνε δηλαδή

Απ τη χθεσινη βόλτα...
Κίνηση δεν είχε περα απο ενα κοπαδακι 10ρι με πράσσινα και αλλο ενα με ψαλίδια...
Εσκασε μύτη και ενας π@@ρας με μια βάρκα ρίχνοντας δύχτια και δεν ξαναπερασε τιποτα...(παρανομος όσο δεν παει,τον ειχανε πιασει και περσι αλλα οταν εχεις δόντι δεν σε ακουμπαει κανενας)
81551020_1039053909782355_4995025662210211840_o.jpg

Πρωινό καρτέρι υδροβίων σήμερα είχε την τιμητική του...:)
Ως τις 08:30 στο καρτέρι με έντονο Βοριά και έντονο ψιλόβροχο και με θερμοκρασία στους 8oC έπαιξαν μερικά παπάκια σήμερα έπειτα από την απότομη αλλαγή του καιρού, αλλά δν επέτρεπε στα παπάκια να καθήσουν πουθενά και ταυτόχρονα δν μου επέτρεψαν εμένα να τους βάλω χέρι...
Τα πήγαινε ο αέρας πισώκολα....μαλλιά κουβάρια....:mad:
Πέρασαν 2 πράσινα στις 07:10....σηκώθεικε ένα κοπαδάκι των (8) γερατζουλάκια τα οποία ήταν καθησμένα απέναντί μου κ δν μου πέρασαν τόσο βολικά κ έριξα 2 τουφεκιές στο πιο (κοντινό μου) αλλά τελικά δεν το κατάφερα...
(με μάτιασε ο @Alex37 )....yel..sarcastic....έπειτα από τις 07:40 ως 08:15 παίζανε 2 μικρά κ 1 σφυριχτάρι αλλά ποτέ δν πέρασαν κοντά μου....ανάθεμα τν αέρα....:mad:

View attachment 8080

View attachment 8081
Δεν πειράζει ρε Κωστή την επόμενη φορά θα είσαι πιο τυχερός εσύ και πιο άτυχα αυτά;).
εγώ αυτές τις μέρες δεν μπόρεσα να πάω ,έχω βγάλει το σκάφος έξω για συντήρηση και service στις μηχανές και είμαι συνέχεια εκεί αλλά σήμερα τελειώνω και το ρίχνω....

Δεν πειράζει ρε Κωστή την επόμενη φορά θα είσαι πιο τυχερός εσύ και πιο άτυχα αυτά;).
εγώ αυτές τις μέρες δεν μπόρεσα να πάω ,έχω βγάλει το σκάφος έξω για συντήρηση και service στις μηχανές και είμαι συνέχεια εκεί αλλά σήμερα τελειώνω και το ρίχνω....
Άντε με το καλό Χρηστάρα μου!! .fishing.
Πιστεύω να είμαι τυχαιρός την επόμενη.
Τουλάχιστο είδα παπάκια κ παρηγορίθεικα.....sarcastic.

Εμπλεξες

Δεν γίνεται να είσαι νόμιμος απλά οι κυνηγοί υδρόβιων η πρέπει να αλλάξουν χώρα η να είναι παράνομοι.........έχουν σπάσει τα νεύρα μου με τους παπάρες τους θηροφυλακες που δεν δείχνουν έστω λίγο κατανόηση σε εμάς τους υδρόβιους που μας θέτουν όλο απαγορεύσεις .hair.

.έχουν σπάσει τα νεύρα μου με τους παπάρες τους θηροφυλακες που δεν δείχνουν έστω λίγο κατανόηση σε εμάς τους υδρόβιους που μας θέτουν όλο απαγορεύσεις .hair.
Ο θηροφυλακας πρεπει να εφαρμοζει αυτο που λεει ο νομος κ καλα κανει..για αυτο πληρωνεται εξαλλου..
Αυτοι που βγαζουν τους νομους ειναι το θεμα που πολλες φορες απο οτι φαινεται δεν γνωριζουν απο τα του κυνηγιου..

Ο θηροφυλακας πρεπει να εφαρμοζει αυτο που λεει ο νομος κ καλα κανει..για αυτο πληρωνεται εξαλλου..
Αυτοι που βγαζουν τους νομους ειναι το θεμα που πολλες φορες απο οτι φαινεται δεν γνωριζουν απο τα του κυνηγιου..
Συμφωνώ στο ότι κάνει την δουλειά του αλλά όλοι μαζί και οι θηροφυλακες και οι πρόεδροι των συλλόγων αλλά και οι κυνηγοί θα πρέπει να πιέσουμε ώστε να αλλάξει ο νόμος για τα υδρόβια.....

Ακριβώς αυτό ...τα παιδιά είναι όργανα και πρέπει να τηρούν το νόμο και ότι προβλέπει αυτός.Απλα κάνουν τη δουλειά τους...από την άλλη σκέφτομαι όμως αν θα μπορούσε πχ όταν βρει εμένα η κάποιον άλλο που κυνηγάει υδρόβιο αν θα δείξει κατανόηση...όμως και πάλι δεν μπορεί να διαχωρίσει αν εγώ κυνηγάω υδρόβιο η αν κάνω καρτέρι μπεκατσας η οποιαδήποτε άλλη λαθροθηρία...δυστυχώς μια ζωή με την ψυχή στο στόμα ...

από την άλλη σκέφτομαι όμως αν θα μπορούσε πχ όταν βρει εμένα η κάποιον άλλο που κυνηγάει υδρόβιο αν θα δείξει κατανόηση...
Εξαρτατε και σε ποιον θα πεσει καποιος..
Ο νομιμος δεν εχει να φοβηθει τιποτα κ κανεναν..απο εκει κ περα τα παντα ειναι ρισκο γνωριζοντας ομως της συνεπειες..
Δεν εχω ιδεα απο υδροβια θεωρω ομως πως καποιος τροπος θα υπαρχει να τα κυνηγεις νομιμα κ με το κεφαλι σου ησυχο χωρις να σου περναει απο το μυαλο εστω κ φευγαλεα η σκεψη της παρανομιας..

Ο νομιμος δεν εχει να φοβηθει τιποτα κ κανεναν..απο εκει κ περα τα παντα ειναι ρισκο γνωριζοντας ομως της συνεπειες..
Δεν εχω ιδεα απο υδροβια θεωρω ομως πως καποιος τροπος θα υπαρχει να τα κυνηγεις νομιμα κ με το κεφαλι σου ησυχο χωρις να σου περναει απο το μυαλο εστω κ φευγαλεα η σκεψη της παρανομιας..
Ναι στον Έβρο και σε περιοχές με μπόλικα πάπια ίσως και νόμιμα να κάνεις κάτι αλλιώς χρειάζεσαι μερικά μπιχλιμπιδια η μπόλικη Κόλο φαρδιά για να τουφεκισεις

Για να κυνηγηθεί χρονικά νομιμα το υδρόβιο δίχως ομοιοματα και δίχως σφυριχτρες κλπ πρέπει να συμπίπτουν πολλές λεπτομέρειες...και αυτό δεν συμβαίνει παρά μέρες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού...είναι πάρα πολύ σκληρά πουλιά...δεν έχουν καμία σχεση με τα άλλα φτερωτά.και πέραν αυτού το 80-90% των υδροβιότοπων της χώρας μας είναι απαγορευμένα.Επομενως όπως είπες και παραπάνω η δεν κυνηγάς η παίρνεις τα ρίσκα σου...

Καταρχην κ για να μην περναμε λαθος μυνηματα παραεξω.....
Να ξεκαθαρισουμε οτι δεν σημαινει οτι οποιος καταφερε να παρει υδροβια εχει βαλει φιντες κλπ....
Θεωρω πως ολοι αυτοι ειναι μετρημενοι κ φυσικα δεν ειναι μελη της κυνηγετικης οικογενειας εφοσον δεν σεβονται τους νομους..
Και με 2-3 παπια θα πρεπει να ειστε ευχαριστημενοι αρκει να σκεφτητε οτι υπαρχουν πολλοι κυνηγοι στην Ελλαδα(οπως κ εγω..)που δεν εχουν δει απο κοντα τα χρωματα τους....

Να ξεκαθαρισουμε οτι δεν σημαινει οτι οποιος καταφερε να παρει υδροβια εχει βαλει φιντες κλπ....
Θεωρω πως ολοι αυτοι ειναι μετρημενοι κ φυσικα δεν ειναι μελη της κυνηγετικης οικογενειας εφοσον δεν σεβονται τους νομους..
Και με 2-3 παπια θα πρεπει να ειστε ευχαριστημενοι αρκει να σκεφτητε οτι υπαρχουν πολλοι κυνηγοι στην Ελλαδα(οπως κ εγω..)που δεν εχουν δει απο κοντα τα χρωματα τους....
Με 2-3 παπιά στην εξοδο προσωπικά θα γύριζα σπιτι και θα ήθελα αλλαγή βρακιου...
Εννοείται πως χτυπιουνται τηρώντας το γράμμα του νόμου όμως το ξαναλέω ...είναι λίγες μέρες το χρόνο που οι συνθήκες το επιτρέπουν και δεν ξέρεις κατά πόσο θα καταφέρεις να είσαι στο σωστό τόπο την σωστή στιγμή...

Με 2-3 παπιά στην εξοδο προσωπικά θα γύριζα σπιτι και θα ήθελα αλλαγή βρακιου...
Εννοείται πως χτυπιουνται τηρώντας το γράμμα του νόμου όμως το ξαναλέω ...είναι λίγες μέρες το χρόνο που οι συνθήκες το επιτρέπουν και δεν ξέρεις κατά πόσο θα καταφέρεις να είσαι στο σωστό τόπο την σωστή στιγμή...
Για εμένα τουλάχιστον ο φυσητος κραχτης θα έπρεπε να επιτρέπεται γιατί θέλει κόπο και τρόπο για να τα προσελκύσεις δεν είναι ένα απλό κασετόφωνο που απλά πατάς το κουμπί και παίζει....

Ποιους νομους ρε Τάσο που για να πας στο νόμιμο να κυνηγήσει κάποιος πρέπει να περάσει από απαγορευμένο και αν σε βρουν στο απαγορευμένο να περάσεις έχεις προβλήματα γι'αυτό και εγώ δεν σταματάω ποτέ σε έλεγχο όταν πηγενω να κυνηγήσω μονημα το θέμα είναι ότι τη πατάνε πολύ που δεν ξέρουν και μπλέκουν και τους λένε ότι είναι παράνομοι και ας έχουν τα όπλα τους άδεια
Τα έχουν κάνει μπαχαλο

Status
Not open for further replies.
Back