Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χρόνια πολλά σε όλους, υγεία και τύχη.
Θα βρεθώ για λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη την άλλη εβδομάδα. Αξίζει για το λίγο χρόνο που θα έχω να πάρω όπλο. Υπάρχει τόπος κοντινός για να δοκιμάσω για καμιά τσίχλα?

Τελευταίο απογευματινό της χρονιάς στο Βαθύ... μιας και είμαι Χαλκίδα είπα να πεταχτώ για να πάρω λίγο αέρα... Τελικά πήρα τον αέρα μου, πήρα και μια τσιχλα για την ιστορία... νεκρή φύση... ζήτημα να άκουσα 10 τουφεκιές...
Του χρόνου με υγεία

Τελευταίο απογιοματινό καρτεράκι του 2019 και για μένα απόψε, με πάρα πολύ κρύο, αλλά δίχως αέρα για να επιτείνει την αίσθηση ψύχους ευτυχώς...
Τα τσιχλάκια έδωσαν το παρόν και από τις 4 παρά έκαναν δειλά-δειλά το πέρασμά τους... Ωστόσο, αυτό ήταν πολύ αραιό και διάσπαρτο και αντί να κορυφώνεται με το βασίλεμα του ήλιου, συνέβαινε το αντίθετο...! Παρά ταύτα, μού δόθηκαν ευκαιρίες και καρπώθηκα 6 πουλιά: 1 κότσυφα και 5 κελαηδότσιχλες. Εντάξει λοιπόν, καλά ήτανε...!
Τέλος, να αναφέρω, με μια μικρή επιφύλαξη βέβαια, ότι δεν διεπίστωσα καμία αξιόλογη διαφορά στην ύπαρξη/κινητικότητα των τσιχλοκότσυφων, κατόπιν των τελευταίων παγερών και χιονισμένων ημερών... Την ίδια, μέτρια έως καλούτσικη κατάσταση με πρώτα αντίκρισα...
(Για την ιστορία, το προηγούμενο 3ήμερο, Σαββάτο - Κυριακή - Δευτέρα, δεν είχε καθόλου κυνήγι, λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών...)
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ...!!!

Καλημερα και καλη χρονια σε ολους
Ενα διωρο περπατητο κυνηγι πιο πολυ για να ριξω μερικες τουφεκιες για το καλο του νεου ετους και ευκαιρια να δοκιμασω τα φυσιγγια του Ρουμελιωτη 9 διασπορας που μου αφησαν εξαιρετικες εντυπωσεις , που δεκαρια να ηταν θα πηγαιναν ακομα καλυτερα 2.5 gallon betta bowl
Σε ορισμενα απανεμα σημεια μεσα στα βατα τα πουλια ηταν κατα δεκαδες ενω και τα κοτσυφια ηταν πολλα χωρις να βγαίνουν ευκολα απο το πυκνο

Καλημερα και καλη χρονια σε ολους
Ενα διωρο περπατητο κυνηγι πιο πολυ για να ριξω μερικες τουφεκιες για το καλο του νεου ετους και ευκαιρια να δοκιμασω τα φυσιγγια του Ρουμελιωτη 9 διασπορας που μου αφησαν εξαιρετικες εντυπωσεις , που δεκαρια να ηταν θα πηγαιναν ακομα καλυτερα 2.5 gallon betta bowl
Σε ορισμενα απανεμα σημεια μεσα στα βατα τα πουλια ηταν κατα δεκαδες ενω και τα κοτσυφια ηταν πολλα χωρις να βγαίνουν ευκολα απο το πυκνο
Σταύρο πόσα γραμμάρια;;34?!

Μ αρεσει παντως που κάθεστε και απαντάτε κιολας...πως κρατιέται και δεν μας λεει οτι κανει 30 πουλια με 25 φυσιγγια δεν εχω καταλαβει!
Προτεινω επειδή το γ@μ@με το τοπικ με το συγκεκριμένο θέμα, να κανει η διαχειριση τοπικ "κυνηγετικη αποδοση" η κατι τετοιο, ωστε να τα γραφουμε εκει...Να ξερει δηλαδη ο αλλος, θα μπω εκει να δω για τσιχλα, αλλα αμα θελω να γελασω θα μπω στο αλλο τοπικ..
Παυλο η δικη σου αποψη δεκτη...βεβαιως σε Ρουαγιάλ εισερχομενα στα 25 μετρα το καρτερι ειναι σκοπευτηριο...εκει ναι μπορει να κανει καλο σκορ..
Πες τα ρε φιλε ε μα πια

Εδω και ενα μηνα εχω ασχοληθει αποκλειστικα με τις Δεντροτσιχλες μιας και φετος ειναι αρκετες ,για μικρες δεν εχω παει καθολου
Αλλα μιλαγα φυσικα με παιδια και κατω αλλα και απ ολη την ελλαδα (λογο καιρου)
Τα πουλια δεν ηταν πολλα αλλα εβρισκες σε καποια μεροι
Λιγο πριν τα χιονια και μετα εχουν εξαφανιστει εντελως ....
Θα αφησω λοιπον την εμπειρια μου
Μου εχει τυχει ξανα να εχω δει χιονια πολλα (2006-2008 ) σε αττικη βοιωτια , να εχω στοκαρει αδεια για να κατεβω κατω μερες πριν.....
η νεκρη φυση ειναι λιγο να πω τι ειχα βρει τις μερες εκεινες..Απο την τριτη μερα και μετα αρχισε να φτιαχνει το πραγμα...
οπως επισης και περυσι με τα χιονια στην θεσσαλονικη αρχες ιανουαριου παλι μετα τις παγωνιες ειχαμε εμφανιση ξανα..
Πιστευω οτι και τα χιονια στην τουρκια αλλα και σε εμας καλο θα κανουν και εως 10-12 του μηνα θα εχουμε καλη επιτελους εικονα..
το αφηνω εδω λοιπον να δουμε τι θα γινει τελικα ....

Πιστευω οτι και τα χιονια στην τουρκια αλλα και σε εμας καλο θα κανουν και εως 10-12 του μηνα θα εχουμε καλη επιτελους εικονα..
ετσι ακριβως πρεπει να κανει παγο πρωτα και βλεπουμε!

Status
Not open for further replies.
Back