Υδρόβια - Παρυδάτια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
IMGP0019.jpg

Την έκανα τη πρωινή βόλτα όπως κάθε χρόνο αλλά δν στάθεικα τυχερός σήμερα.
Μόνο 3 παπάκια είδα.

Ένα σφυριχτάρι κ ένα γερατζούλι πέρασανα μεμονομένα αλλά εκτός βελινεκούς...ένα ακόμη γερατζουλάκι πέρασε λίγο μετά όχι βολικά και του έριξα μια μπηχτή αλλά δεν.... στα παρακάτω καρτέρια
(2 χιλ. απόσταση) σήμερα λάλησαν καλά για την εποχή.... ;)

View attachment 7899

Έχει λίγες μέρες που τρώω ήττες ενώ έχει πουλιά άλλα είναι πονηρουλια , σήμερα πήγα το πρωί χωρίς αποτέλεσμα.
Καθώς περνούσε η μέρα έκανα κάποια τηλεφωνα μήπως και κάποιος φίλος πάει για κυνήγι για να του κάνω το ορίστε στο καρτέρι μου , όλοι λόγω υποχρεώσεων κάτσανε σπίτι.
Κοιτάω απελπισμένος το ρολόι και είναι 16.30 , ξαφνικά πετάγομαι από τον καναπέ και λέω θα πάω μόνος.
Όσο νύχτωνε η αγωνία κορυφωνόταν , μπαίνουν τα πρώτα τρία χοντρά όπου με είδανε και κόβανε βόλτες ώσπου που έφυγαν .
Η σκέψη μου έλεγε ακόμα μια ήττα στο καλάθι , ώσπου ξαφνικά ο ουρανός γέμισε από πάπιες , σύννεφα απο χοντρά , σφυριχταρια κ.α κόβανε βόλτες κοντά στο καρτέρι μου .. Διάλεξα πέντε τα πήρα άλλα έπεσαν σε κάτι καλάμια και δεν μπόρεσα να τα πάρω μαζί μου , να φανταστείτε το μικρο της φώτο έπεσε στο 1 μετρό μπροστά μου σε καλάμια και έκανα 5 λεπτά να το βρω , δεν φαίνονται...
Αυτό που είδα και σήμερα μου δώσε δύναμη για να κυνηγώ με περισσότερο πάθος αυτό το θήραμα...
Με την σειρά μου σας εύχομαι Καλή χρονιά με υγειά και ευτυχία . Ο καινούργιος χρόνος ας μας συνετίσει λίγο περισσότερο :)
Έκτος από υγειά σε μένα μου εύχομαι κάποια στιγμή και ένα λαμπρατορακι να μην χάνω τόσα πάπια είναι κρίμα :) :D
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

επιστροφη απο το δελτα του εβρου
φανηκαν και οι πρωτες καρακαζες χηνες
επιτελους
αλλα τα κλαρινα πεφτουνε βροχη...
οι καλητερες παρεες μεινανε με μηδενικο αριθμο παπιων.
παροτι ο καιρος προμηνηε να γινει κατι ...
και με 10 μποφορ βορια ΜΗΔΕΝ...
τα παπια ελαχιστα μεσα ενω τα απαγορευμενα αλλα δεν χωρουσανε
Και εξω Νικο παρολο τον αερα δεν βγηκε τιποτα ουτε πρωι ουτε το βραδυ..

82232376_570883116822141_7711608037596725248_n.jpg

Χρονια πολλα σε ολους και καλη χρονια , αλλη μια βόλτα στο καρτερι το χθεσινο .
Λογω αερα δεν παιξανε οπως ηθελα αλλα κατι εγινε και σημερα :)

Τώρα έχω τα εξής ερωτήματα ρίχνω φυσίγγια με psb 2 και είδα ότι σε θερμοκρασίες κάτω των 7-8 βαθμών Κελσίου τα πουλιά είναι ζωντανά,
Π.χ βλέπετε την πάπια οτι έφαγε καλη τουφεκια ελα ομως που ταν ζωντανη , και το ψαλιδι ζωντανο και η χθεσινη παπια ( 9 σκαγια στηθος και κοντα σε ζωτικά όργανα ) αργησε να πεθανει σαΐτευε και πέθανε, το δε μεσαίο της φωτογραφίας έφαγε Mythos και δεν κουνήθηκε , φυσικά ακριβό φυσίγγι για τα γούστα μου.
Η χθεσινή θερμοκρασία ήταν μηδενική και η σημερινή ήταν 3 βαθμούς όσον άφορα τα φυσίγγια

Είναι ιδιογο.μωση τα φυσίγγια,? Καί τί νούμερο?

Ειναι Ρουμελιωτη νουμερο πεντε 35 γραμμαρια , πραγματικα το αγαπαω αυτο το φυσιγγι , μου χει κανει ολα τα χατιρια αλλα να κατι που ειδα με την αλλαγη καιρου σε μηδενικες θερμοκρασιες

View attachment 7941

Χρονια πολλα σε ολους και καλη χρονια , αλλη μια βόλτα στο καρτερι το χθεσινο .
Λογω αερα δεν παιξανε οπως ηθελα αλλα κατι εγινε και σημερα :)

Τώρα έχω τα εξής ερωτήματα ρίχνω φυσίγγια με psb 2 και είδα ότι σε θερμοκρασίες κάτω των 7-8 βαθμών Κελσίου τα πουλιά είναι ζωντανά,
Π.χ βλέπετε την πάπια οτι έφαγε καλη τουφεκια ελα ομως που ταν ζωντανη , και το ψαλιδι ζωντανο και η χθεσινη παπια ( 9 σκαγια στηθος και κοντα σε ζωτικά όργανα ) αργησε να πεθανει σαΐτευε και πέθανε, το δε μεσαίο της φωτογραφίας έφαγε Mythos και δεν κουνήθηκε , φυσικά ακριβό φυσίγγι για τα γούστα μου.
Η χθεσινή θερμοκρασία ήταν μηδενική και η σημερινή ήταν 3 βαθμούς όσον άφορα τα φυσίγγια
Μπράβο φιλαράκι μου τα πελεκάς κανονικά!!!!
Ψαλίδια όντως φάνηκαν και περιοχή Στρυμώνα σήμερα άρχισαν και φαίνονται τα σουρτουκια!!!

Μπράβο φιλαράκι μου τα πελεκάς κανονικά!!!!
Ψαλίδια όντως φάνηκαν και περιοχή Στρυμώνα σήμερα άρχισαν και φαίνονται τα σουρτουκια!!!

Ευχαριστω ρε μπρο , ναι ξαναμπηκαν πουλια να δουμε ποσο θα μεινουν γιατι τα νερα αδειάζουν :(

Αλλα μου πες αλλα θα δοκιμασω τα champion για Σ.Κ που δίνει κακοκαιρία
Παντως το 35αρι ριχνει κατι πουλια μακρια ...αλλα να που ταν ζωντανα :(
Εκείνα είναι ακριβά δεν συμφέρουν εάν θες όμως να διαθέσεις το χρήμα για εκείνα ξεσκίζουν...... ξέρω πήρα κιρκιρι στα 45+ περίπου άσε το που έπεσε με την φορά που είχε

Status
Not open for further replies.
Back