Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
View attachment 7735
12χλμ υπό βροχή τεσταρισαν τις ικανότητες μας, τα όπλα μας και τα φυσίγγια μας. Μόλις 6-7 χαμένες και οι τρεις μαζί. Ότι δεν μπόρεσα να βρω εγώ δλδ που κάνω το επανιελ με επιτυχία:cool:αν είχαμε και σκυλάκι θα είχαμε 4-5 απ' αυτές σίγουρα. Ρουμελιώτη 30-32 και τορντο κίτρινα όλα σε νο9 δούλεψαν ικανοποιητικά θα λέγαμε για μονοψήφια θερμοκρασία και υγρασία στο 100%. Με σφιχτά τσοκ (1*, 2* και 3*) ;)
Παναγιά μου φονικοοοό..... :eek: .pray to God.

Δεν δουλεύουν ακόμα τα απογευματινά του Φλεβάρη πατριώτη... Τουλάχιστον στα κλασσικά καρτερία του βοριά πάνω από τους ελαιώνες... Μέσα στα βάτα είναι ακόμα οι τσίχλες...
Άρη Χρόνια Πολλά φίλε ... εχω αλλάξει 4-5 καρτέρια όσο είμαι κατω και προκοπή δεν είδα πουθενά ... όχι βέβαια οτι εχει δει και κανένας άλλος εδώ τριγύρω ... 2-3-4 άντε 5 ο καλύτερος το απόγευμα...ασε που απο τα πολλά νερά τα χορτάρια ειναι μέχρι το γόνατο και χωρίς σκύλο όλο στο ψάξιμο εισαι ....απο το περπατητό φαίνεται η μιζέρια , μόνο στα πολυ χέρσα και σε μεγάλους βατιώνες και καλαμιώνες να πεταχτεί καμία τσίχλα ... κάναμε ενα περπατητό στο χωριό , σε γνωστά σημεία , με αποτέλεσμα το 30% της συνήθους καρπωσης... για πρωινό ούτε με πληρωμή δεν βγαίνει κανείς... και στα απογευματινά μόνο κάτι ανυπόμονοι σαν εμένα που μετράμε τις μέρες της άδειας ... σήμερα μάζευα ξύλα με το κοντομάνικο και έγινα μούσκεμα ... βοριά και κρυο ακούμε και κρυο δεν βλέπουμε ... δεν ξέρω , απογοητεύτηκα ...:(

Άλλο ενα απογοητευτικό απογευματινό στο χωριό ... Ενώ μέχρι το μεσημέρι έχει ένα βοριαδάκι και λες ότι κάτι θα γίνει, μετά τις 4:00 πέφτει εντελώς ο αέρας και έχει ένα γλυκό απόγευμα φθινοπωρινό... σήμερα μας βαραγε και ο ήλιος, μας ζαλισε, βγάλαμε τα μπουφάν και μείναμε με τα φουτερ ... πήγαμε από τις 4:00 Να πιάσουμε άλφα καρτέρια και μέχρι τις 5:15 Δεν είδαμε ούτε τσονι... πέρυσι το Φλεβάρη, ο φιλοι τα έπιαναν από τις 11::00 το πρωί και έριχναν 3 κουτιά ο καθένας... να μην σας τα πολυλογώ, πέρασαν σαν νυχτερίδες 8-10 πουλιά και πήραμε 5 και οι δύο μαζί... Αυτά τα ωραία από την τσιχλομάνα Μεσσηνία :mad:

Aλλο ο φλεβαρης κατω και αλλο ο δεκεμβριος..,,
Δες το σαββατο το απογευμα το μερος που σου ειπα..

Last edited:
Σμρ στην Χίο μετά από 3 μήνες σχεδόν καθημερινού κυνηγιού πρώτη φορά στο απογευματινό καρτέρι είδα κοπαδιαστες τσίχλες να κάνουν πέρασμα. Τόσο καιρό μόνο μεμονωμένα πουλιά βλέπαμε που το μεγαλύτερο ποσοστό τους πετούσαν από δέντρο σε δέντρο με απίστευτη ταχύτητα, αλλά σμρ το απόγευμα το ευχαρίστηθηκα όσο τπτ όμορφα κοπάδακια από 5 έως 10 πουλιά έκαναν πέρασμα όπως έκαναν τις παλιές καλές εποχές
Ηδη κρυωσε ο καιρος απεναντι σας και θα βαλει και χιονια πολλα απεναντι μεχρι την δευτερα ......well done.

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά, δίωρο μοναχικό περπατητό μετά από πολύ καιρό στα ημιορεινά πάνω από την Άμφισσα. Μόνος ήμουν σε ολόκληρη την περιοχή, δεν άκουσα τουφεκιά, καιτοι αργία η σημερινή. Σύντομα κατάλαβα το γιατί: έλλειψη θηραμάτων στάση κυνηγίου, για να παραφράσω τη γνωστή ρήση! Τελικά με 5 φυσίγγια, 1 τσίχλα στο σακίδιο. Τα θάρρη μας στον καιρό τώρα!

Ένα πολύ γρήγορο πρωινό σήμερα επειδή σε λίγο αναχωρώ για κανένα παπάκι...
Το περιστέρι μπόνους!
Πολύ ...γουστάρω την πόζα του σκυλάκου
...αδιάφορος ...."και καλά".
Μπράβο Κυριάκο. Αυτες ειναι Στιγμές!!!!!

IMG-20191227-150934.jpg

Στην αναμονή....

Απορώ.
Πως με τις συνθήκες (πολιτικές παρουσίες) που έχουν ...διαμορφωθεί´ στην περιοχή των Ιωαννινων;)
δεν έχουν "λακίσει" οι τσίχλες προς τα ...."κάτου" ή "χάμου.sarcastic.
Εκτός και αν τράβηξαν προς τα ..... "πάνου".big smile.

Μοναχικο περπατητο και σήμερα. Η εικονα ιδια με την προηγούμενη φορα..δυστυχως δεν εκατσα πολυ και εφτασα και αργα..Παρολα αυτα 9 τσιχλοκοτσυφα μπηκαν στο σακουλι και ενα ακομα χαμενο, που αναστηθηκε και μπηκε σε ενα βατο.
Θερμοκρασια αφιξης 4 βαθμοι, και αναχωρησης 12. Φυσίγγια 28γραμμ Κένταυρος με το δικαννακι. Τα πουλια ηταν 90% ζωντανα, αλλα αδυνατουσαν να κουνηθούν απο κει που επεφταν, προφανως γιατι ειχαν κεραυνοβοληθει καλα, οποτε ολα κομπλε (μου εχει ξανασυμβει). Τον λογο που συμβαινει αυτο δεν τον ξερω.

Μοναχικο περπατητο και σήμερα. Η εικονα ιδια με την προηγούμενη φορα..δυστυχως δεν εκατσα πολυ και εφτασα και αργα..Παρολα αυτα 9 τσιχλοκοτσυφα μπηκαν στο σακουλι και ενα ακομα χαμενο, που αναστηθηκε και μπηκε σε ενα βατο.
Θερμοκρασια αφιξης 4 βαθμοι, και αναχωρησης 12. Φυσίγγια 28γραμμ Κένταυρος με το δικαννακι. Τα πουλια ηταν 90% ζωντανα, αλλα αδυνατουσαν να κουνηθούν απο κει που επεφταν, προφανως γιατι ειχαν κεραυνοβοληθει καλα, οποτε ολα κομπλε (μου εχει ξανασυμβει). Τον λογο που συμβαινει αυτο δεν τον ξερω.
Με κρύο+υγρασία το παρατηρώ αυτό Στέφανε, πολύχρονος κιόλας!
Στο κοντάκι τι μοντα έχεις κάνει; Από 155 είναι το πέλμα;

Περπατητο 2 ατομα πευκενεα μεγαρων 5 πουλια τα 3 χαμενα. Συνθηκες ιδανικες πουλια πολυ λιγα κ νευρικα δεν μπορουσαμε 2 ατομα να τα στριμωξουμε σηκωνονται απ τα 50 μετρα. Ευκαιριες για τουφεκια ελαχιστες και οσες πηραμε με οριακες τουφεκιες. Νευρα νευρα και νευρα. Πειτε καμια ιδεα που να παω αττικοβοιωτια ειμαι ετοιμος να πουλησω τα οπλα κ να παρω βαρκα.

Συναδερφε αν νιωθεις μονος στο βουνο εδω ειμαστε για βοηθεια!

Status
Not open for further replies.
Back