Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σμρ στην Χίο μετά από 3 μήνες σχεδόν καθημερινού κυνηγιού πρώτη φορά στο απογευματινό καρτέρι είδα κοπαδιαστες τσίχλες να κάνουν πέρασμα. Τόσο καιρό μόνο μεμονωμένα πουλιά βλέπαμε που το μεγαλύτερο ποσοστό τους πετούσαν από δέντρο σε δέντρο με απίστευτη ταχύτητα, αλλά σμρ το απόγευμα το ευχαρίστηθηκα όσο τπτ όμορφα κοπάδακια από 5 έως 10 πουλιά έκαναν πέρασμα όπως έκαναν τις παλιές καλές εποχές

Πήρα την απόφαση σήμερα να κάνω το 2ο για φέτος απογευματινό.....
Από τις 16:30 στο καρτέρι....οι τσίχλες κελαϊδούσαν στα λαγκάδια κ στα πυκνά.....οι πρώτες άρχισαν να παίζουν στις 17:20.....σύνολο από τις 17:20 μετά βίας ως τις 17:45 έριξα 12 φυσέκια κ πήρα 4 τσιχλίτσες....στο χέρι όμως πήρα τ'@ρχ........μου γιατί έπεφταν ζωντανές στα βάτα.....:confused::mad::confused:....για δοκιμή έριξα φυσίγγια εμπορικά sporting 28gr...δν λέω μπαρούτι που περιείχαν γιατί θα γίνω μισητός από τν @Aris και θα λέει πως έχω εμμονή....sarcastic..sarcastic.
Ταχύτατα λοιπόν τα Fantom Sporting 28gr No:8,5 όπου έκανα 4 βολές όμορφες αλλά.......δν πειράζει...

Υ.Γ. Οι τσίχλες αρκετές σε demi normal επίπεδα για το μέρος αλλά περνούσαν σαν F-16 μετά τις 17:45 και το μόνο που έκανα ήταν να πάω στο αυτοκίνητο....πολύ καχύποπτα τα πουλιά....:confused:

received_1006779813019382.jpeg
12χλμ υπό βροχή τεσταρισαν τις ικανότητες μας, τα όπλα μας και τα φυσίγγια μας. Μόλις 6-7 χαμένες και οι τρεις μαζί. Ότι δεν μπόρεσα να βρω εγώ δλδ που κάνω το επανιελ με επιτυχία:cool:αν είχαμε και σκυλάκι θα είχαμε 4-5 απ' αυτές σίγουρα. Ρουμελιώτη 30-32 και τορντο κίτρινα όλα σε νο9 δούλεψαν ικανοποιητικά θα λέγαμε για μονοψήφια θερμοκρασία και υγρασία στο 100%. Με σφιχτά τσοκ (1*, 2* και 3*) ;)

Πήρα την απόφαση σήμερα να κάνω το 2ο για φέτος απογευματινό.....
Από τις 16:30 στο καρτέρι....οι τσίχλες κελαϊδούσαν στα λαγκάδια κ στα πυκνά.....οι πρώτες άρχισαν να παίζουν στις 17:20.....σύνολο από τις 17:20 μετά βίας ως τις 17:45 έριξα 12 φυσέκια κ πήρα 4 τσιχλίτσες....στο χέρι όμως πήρα τ'@ρχ........μου γιατί έπεφταν ζωντανές στα βάτα.....:confused::mad::confused:....για δοκιμή έριξα φυσίγγια εμπορικά sporting 28gr...δν λέω μπαρούτι που περιείχαν γιατί θα γίνω μισητός από τν @Aris και θα λέει πως έχω εμμονή....sarcastic..sarcastic.
Ταχύτατα λοιπόν τα Fantom Sporting 28gr No:8,5 όπου έκανα 4 βολές όμορφες αλλά.......δν πειράζει...

Υ.Γ. Οι τσίχλες αρκετές σε demi normal επίπεδα για το μέρος αλλά περνούσαν σαν F-16 μετά τις 17:45 και το μόνο που έκανα ήταν να πάω στο αυτοκίνητο....πολύ καχύποπτα τα πουλιά....:confused:
Βάλε αγόρι μου concord και άσε τα 28 άρια για τα περπατητα .sarcastic. να ευχαριστήθεις τούμπες.sarcastic.

View attachment 7735
12χλμ υπό βροχή τεσταρισαν τις ικανότητες μας, τα όπλα μας και τα φυσίγγια μας. Μόλις 6-7 χαμένες και οι τρεις μαζί. Ότι δεν μπόρεσα να βρω εγώ δλδ που κάνω το επανιελ με επιτυχία:cool:αν είχαμε και σκυλάκι θα είχαμε 4-5 απ' αυτές σίγουρα. Ρουμελιώτη 30-32 και τορντο κίτρινα όλα σε νο9 δούλεψαν ικανοποιητικά θα λέγαμε για μονοψήφια θερμοκρασία και υγρασία στο 100%. Με σφιχτά τσοκ (1*, 2* και 3*) ;)
Μπράβο παιδιά μια χαρά περάσατε

View attachment 7735
Μπράβο πατρίδα

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους ,σήμερα Βοιωτία την χθεσινή γαλοπούλα σχεδόν την κάψαμε στο περπάτημα πουλιά είχε ,αλλά ο αέρας δεν βοηθούσε ,εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν η έλλειψη κοτσυφιων δεν βγήκε ούτε ένα στην κυριολεξία.View attachment 7733
Κ στα μεγαρα αυτο μου εκανε εντυπωση,ουτε ειδαμε ουτε ακουσαμε κοτσυφα

Μέχρι στιγμής φέτος από της 5 και μετά.
ακριβως αυτο. μετα τις 5 και 15 βγηκαν κατι λιγες με χιλια μεσα στις ελιες. καταφερα και πηρα 4 με κατι lambro tordo 30αρια που εβγαζαν παρα πολυ φλογα απ το κλειστρο, με φοβισαν σε μια φαση

Kαλησπερα σε όλους,

Δεν βγήκα χθες για κυνήγι, και σήμερα μαζί με τις ελιές έριξα και τις απογευματινες μου ντουφεκιες. Τα πουλιά πολυ λίγα, με σχεδόν απόλυτη ευστοχία και ωραία απορτ από το σκυλάκο, 4 πουλάκια.

Τρομερά θετική εντύπωση που έκανε το brain bell, το είχα δύο χρόνια αγορασμένο και δεν το χρησιμοποιουσα. Το έβαλα σήμερα και πήρα κοντινές και ψηλωμενες με πολυ ωραία σκότωματα.

Άλλο ενα απογοητευτικό απογευματινό στο χωριό ... Ενώ μέχρι το μεσημέρι έχει ένα βοριαδάκι και λες ότι κάτι θα γίνει, μετά τις 4:00 πέφτει εντελώς ο αέρας και έχει ένα γλυκό απόγευμα φθινοπωρινό... σήμερα μας βαραγε και ο ήλιος, μας ζαλισε, βγάλαμε τα μπουφάν και μείναμε με τα φουτερ ... πήγαμε από τις 4:00 Να πιάσουμε άλφα καρτέρια και μέχρι τις 5:15 Δεν είδαμε ούτε τσονι... πέρυσι το Φλεβάρη, ο φιλοι τα έπιαναν από τις 11::00 το πρωί και έριχναν 3 κουτιά ο καθένας... να μην σας τα πολυλογώ, πέρασαν σαν νυχτερίδες 8-10 πουλιά και πήραμε 5 και οι δύο μαζί... Αυτά τα ωραία από την τσιχλομάνα Μεσσηνία :mad:
Δεν δουλεύουν ακόμα τα απογευματινά του Φλεβάρη πατριώτη... Τουλάχιστον στα κλασσικά καρτερία του βοριά πάνω από τους ελαιώνες... Μέσα στα βάτα είναι ακόμα οι τσίχλες...

View attachment 7735

ΑΞΙΟΙ..... Μπραβο παιδια!!!! .well done.

Σήμερα έκανα το καλύτερο περπατητο, μπροστά ο ‘μεγάλος’ και εγω να τον ακολουθώ χωρίς όπλο κουβαλώντας φυσίγγια και πάντα έτοιμος να κανω το καλύτερο απορτ... καμία 10αρια τουφεκιές έριξε αλλά δεν έπεσε κανένα και αλλά 20 φύγαν ατουφέκιστα...δεν το βάζει όμως κάτω... την επόμενη φορά θα ρίξει σίγουρα σε περισσότερα!!

Status
Not open for further replies.
Back