Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα. Καλό μπασιμο έκανε σήμερα, από λεγόμενα γνωστών που ήταν στα καρτέρια τα πουλιά έμπαιναν με καλό ρυθμό, ψηλωμενα τα περισσότερα, έπεσε πολλή τουφεκίδη αλλά οι περισσότερες στο γάμο του καραγκιόζη γιατί κάποιοι νομίζουν ότι έχουν αντιεροπορικά με αποτέλεσμα να χαλανε και τις πιο χαμηλές, δεν έχουν υπομονή. Άλλος φίλος που ήταν δυτικά δεν έμπασε πουλιά, είδε μόνο καμιά 10αρια σκόρπιες, το τσεκαρα και έλεγε αλήθεια. Πάντως πουλιά πέρασαν άλλος περισσότερα άλλος λιγότερα οι πιο πολλοί ήταν ευχαριστημενοι.
Περασαν και 6 φασσες μεσουρανα έφαγαν καμιά 20αριά τουφεκιες και τώρα πρέπει να έχουν φτάσει Ιταλία. .sarcastic.

Γεια σου Πανούτσο φιρφιρί που έχεις φούτσα σαν σφυρί.yelling.
Με Νοτιά και σαπίλα προτιμώ να μην βγώ στο βουνό κι αν βγώ να πάω για απογευματινό καρακάξας και όχι για τσίχλες με ελπίδα να βρώ 5 πουλιά..
......και τι μας νοιάζει εμάς τι κάνεις με Νοτιά και με σαπίλα .hit..hit..ha ha ha..yel.

Πρωτο κυνηγακι στο Μαρτινο την Κυριακη.
Περασαν στον Θεο καμια 20 αρια τσιχλες.
Ενα μεγαλο μπουλουκι φασες με μπορει και 100 κομματια μας εφτιαξε την μερα εστω και που το ειδαμε απο μακρυα.
Επισης περασαν και ακομα 2 με 20 ατομα.

Μια τσιχλιτσα ηρθε μαζι για εμενα και ακομη μια για εναν φιλο απο τις λιγες πιασμενες σε μια μεγαααλη βολτα που καναμε.
Κατα τα λοιπα ομορφες εικονες με πολλα χρωματα στο βουνο!
Μακαρι να ηξερα τα μανιταρια καθως ηταν γεματο το μερος.

Ξέκλεψα ένα 2ωρο από τη δουλειά και σήμερα και έπιασα τις κορφές, μες στις 7:20, για ένα γρήγορο κυνήγι.
Μες τις 07:50 αρχίζει ένα μπάσιμο ψηλά που μου θύμισε άλλες εποχές, για να έχετε μια εικόνα έβλεπα μπουλούκια των 15-20 πουλιών να διασταυρώνονται στον αέρα, το ύψος βέβαια τέτοιο που δεν έκανες σκέψη για ντουφεκιά.
Με το που είδα τέτοιο ξεκίνημα, 2 προβληματισμούς είχα στο μυαλό μου.
α) Τι δικαιολογία να βρω για να κάτσω όλη μέρα στο καρτέρι?
β) ότι με τέτοιο μπάσιμο, πρέπει να κάνω ''εγκράτεια'' στις ντουφεκιές μου και ορθολογική διαχείριση στα καμιά 30αριά φυσίγγια που είχα μαζί μου.
Τελικά το καλό κράτησε μέχρι τις 08:15-08:20 που έκοψαν τα πουλιά απότομα και έβλεπες αραιά και που κάνα ζευγάρι να περνάει.
Ήταν λες και τα πουλιά ήταν κάπου όλα μαζί καθισμένα, σηκώθηκαν μαζί, κάναν ένα ''ντου'' και αυτό ήταν όλο...
Για την ιστορία αυτό το 20λεπτο-25λεπτο που περνούσαν τα πουλιά ντουφέκισα 5 που μου πέρασαν κάπως στον ''τίρο'' του ντουφεκιού και πήρα τις 3.
Ευχαριστήθηκα την συμπεριφορά του όπλου που βελτιώθηκε αρκετά μετά την χθεσινή ψιλοεπέμβαση που του έκανα στο πιτς, αλλά θα γράψω γι αυτό στο θέμα ''φερ' το στα μέτρα σου'' για να μη βγαίνω.off topic.
Το καλό ήταν ότι, είδα τις πρώτες φάσες της χρονιάς, μια μονή μες στις 08:10 μακριά, και ένα μπουλούκι 25-30 πουλιών, μες τις 09:00, που πέρασε και αυτό ψηλά από πάνω μου όταν έμπαινα στο αυτοκίνητο να φύγω. Τουλάχιστον άρχισαν να μπαίνουν...

Ξέκλεψα ένα 2ωρο από τη δουλειά και σήμερα και έπιασα τις κορφές, μες στις 7:20, για ένα γρήγορο κυνήγι.
Μες τις 07:50 αρχίζει ένα μπάσιμο ψηλά που μου θύμισε άλλες εποχές, για να έχετε μια εικόνα έβλεπα μπουλούκια των 15-20 πουλιών να διασταυρώνονται στον αέρα, το ύψος βέβαια τέτοιο που δεν έκανες σκέψη για ντουφεκιά.
Με το που είδα τέτοιο ξεκίνημα, 2 προβληματισμούς είχα στο μυαλό μου.
α) Τι δικαιολογία να βρω για να κάτσω όλη μέρα στο καρτέρι?
β) ότι με τέτοιο μπάσιμο, πρέπει να κάνω ''εγκράτεια'' στις ντουφεκιές μου και ορθολογική διαχείριση στα καμιά 30αριά φυσίγγια που είχα μαζί μου.
Τελικά το καλό κράτησε μέχρι τις 08:15-08:20 που έκοψαν τα πουλιά απότομα και έβλεπες αραιά και που κάνα ζευγάρι να περνάει.
Ήταν λες και τα πουλιά ήταν κάπου όλα μαζί καθισμένα, σηκώθηκαν μαζί, κάναν ένα ''ντου'' και αυτό ήταν όλο...
Για την ιστορία αυτό το 20λεπτο-25λεπτο που περνούσαν τα πουλιά ντουφέκισα 5 που μου πέρασαν κάπως στον ''τίρο'' του ντουφεκιού και πήρα τις 3.
Ευχαριστήθηκα την συμπεριφορά του όπλου που βελτιώθηκε αρκετά μετά την χθεσινή ψιλοεπέμβαση που του έκανα στο πιτς, αλλά θα γράψω γι αυτό στο θέμα ''φερ' το στα μέτρα σου'' για να μη βγαίνω.off topic.
Το καλό ήταν ότι, είδα τις πρώτες φάσες της χρονιάς, μια μονή μες στις 08:10 μακριά, και ένα μπουλούκι 25-30 πουλιών, μες τις 09:00, που πέρασε και αυτό ψηλά από πάνω μου όταν έμπαινα στο αυτοκίνητο να φύγω. Τουλάχιστον άρχισαν να μπαίνουν...
Καλή αρχή Σπύρο, σε βλεπω για φασσες το ΣΚ; ;)

Πρωτο κυνηγακι στο Μαρτινο την Κυριακη.
Περασαν στον Θεο καμια 20 αρια τσιχλες.
Ενα μεγαλο μπουλουκι φασες με μπορει και 100 κομματια μας εφτιαξε την μερα εστω και που το ειδαμε απο μακρυα.
Επισης περασαν και ακομα 2 με 20 ατομα.

Μια τσιχλιτσα ηρθε μαζι για εμενα και ακομη μια για εναν φιλο απο τις λιγες πιασμενες σε μια μεγαααλη βολτα που καναμε.
Κατα τα λοιπα ομορφες εικονες με πολλα χρωματα στο βουνο!
Μακαρι να ηξερα τα μανιταρια καθως ηταν γεματο το μερος.
Μπράβο Κυριάκο αφού κάνατε και βόλτα χαρά στο κουράγιο σας με τέτοια ζέστη. Όσο για τα μανιτάρια και γω δεν τα ξέρω φίλε και εκεί στις υγρασιες που γυριζω το χειμώνα βλεπω πολλά αλλά μόνο βλεπω.... .asking.

Καλή αρχή Σπύρο, σε βλεπω για φασσες το ΣΚ; ;)
Ευχαριστώ Γιάννη!
Ωρα τους ήταν, κόντεψε να μπει Νοέμβρης και να μην έχω πάρει κίχλα στο χέρι...
Αν πάει τελικά ο καιρός καλά και δω να μπαίνουν και φασσες τις επόμενες μέρες, σκέφτομαι να τους αφιερωθώ ολοκληρωτικά και αποκλειστικά, το ΣΚ.sarcastic.

σήμερα 3 φίλοι σε 2 διαφορετικά σημεία στην περιοχή μου είδαν πολλά πουλιά να μπαίνουν ανάποδα από τα συνηθισμένα
ήταν τα 2πλάσια από χθές μου είπαν αλλά αν χθες ήταν ψηλά σήμερα φαινόνταν σαν τελίτσες
τα πουλιά λοιπόν όπως έχω καταλάβει από την εμπειρία μου μπαίνουν με τις ημερομηνίες ο καιρός απλά αλλάζει το δρομολόγιο τους
τι λέτε κι εσεις;;;;;;

Συμφωνώ μαζί σου Μάκη.
Λίγο πάνω,λίγο κάτω ότι καιρο κ να κάνει,τα πουλία τον Οκτώβρη θα ταξιδέψουν,τουλάχιστον ο κύριος όγκος,απο τις 15 του Οκτώβρη εώς 2-3 Νοέμβρη.
Απλά είμαστε τυχεροι που οι διάδρομοι τους διασχίζουν τη χώρα μας και αν ο καιρός δεν ευνοεί θα περάσουν απο αλλού όπως είχε γίνει αν θυμάμαι καλά πριν 2-3 χρόνια που η Ιταλία θυμήθηκε τα παλιά!
Τα πουλία είναι πίσω,απο το σ/κ που μας έρχεται κ για την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε να λέμε για τα μπασίματα του 2015-16!
Θα έχουμε μαζική κάθοδος των πουλιών...πιστεύω δηλαδή

Αύριο θα τα περιμένω με συνδιασμό Benelli Vinci - Euromix
Θα είμαι σχετικά ψηλά και θα κοιτώ Ανατολικά με τη κλειστή θάλασσα στη πλάτη......
Μακάρι να προλάβω την αυριανή βροχή και να δω πουλάκια πριν τα κόψει ο καιρός το επόμενο τριήμερο....

σήμερα 3 φίλοι σε 2 διαφορετικά σημεία στην περιοχή μου είδαν πολλά πουλιά να μπαίνουν ανάποδα από τα συνηθισμένα
ήταν τα 2πλάσια από χθές μου είπαν αλλά αν χθες ήταν ψηλά σήμερα φαινόνταν σαν τελίτσες
τα πουλιά λοιπόν όπως έχω καταλάβει από την εμπειρία μου μπαίνουν με τις ημερομηνίες ο καιρός απλά αλλάζει το δρομολόγιο τους
τι λέτε κι εσεις;;;;;;
Ακριβως αυτο συμφωνω απολυτα.

Ησυχία σήμερα μιας και από το βραδακι βρέχει συνέχεια οπότε αύριο θα έχουμε παύση μπασίματος . Τώρα θα περιμένουμε το βοριαδακι να κατέβουν.

Status
Not open for further replies.
Back