Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
ολα ειναι θεμα συνθηκων φιλε και περιστασεων...δεν υπαρχει κατι που να ισχυει παντου...δεχομαι και σεβομαι τα βιωματα σου στο κυνηγι αυτο αλλα υπαρχουν και αλλοι τροποι κυνηγιου της....στον δικο σου στυλ κυνηγιου και κυνηγοτοπο σου μπορει τα νουμερα αυτα 6 αρια και 7αρακια που λες να ειναι τα καταλληλα...δεν αμφιβαλλω...υπαρχουν ομως και αλλα μερη και αλλα στυλ κυνηγιου που τα νουμερα αυτα σκαγιων δεν σε καλυπτουν...εισαι λιγος με αλλα λογια....στα μερη μου και με το στυλ του κυνηγιου που υπαρχει εδω το νουμερο που σου δινει τις περισσοτερες επιτυχιες ειναι στο 90% των περιστασεων το νο4 και σιγουρα μιλαμε για πολυ μεγαλυτερες σε σχεση με αλλους κυνηγοτοπους και αλλα στυλ κυνηγιου...με οποιοδηποτε αλλο νουμερο σκαγιων δεν θα πλησιασεις ποτε τα ποσοστα επιτυχιας που σου δινει το νο4.....κυνηγουν εδω γενιες και γενιες κυνηγων πολλα χρονια τωρα ...δοκιμασαν ολοι στην αρχη αλλα ολοι στο ιδιο κατεληξαν...μακαρι μια μερα να βρεθει ο δρομος σου απο εδω να το διαπιστωσεις και μονος σου.....μην με παρεξηγεις μονο πιστεψε με πραγματικα σε καμια περιπτωση δεν εχω την προθεση να σε προσβαλλω...αντιθετα χαιρομαι να μαθαινω και σεβομαι καθετι διαφορετικο που θα ακουσω απο τον καθενα εδω μεσα

σε ποια περιοχη θα πρεπει να δουλεψεις 4ρια στην φασσα? εγω ας πουμε το μονο μερος που ξερω, ειναι στα ορια του νεστου. αλλα και εκει, σιγουρα εχεις και αλλη εναλλακτικη.

φιλε φυσικα και δεχομαι την αποψη σου...και δεν ειπα καπου ότι κυνηγω με 6 και 7 μονο...κυριως το 7 σχεδόν ποτε μου δεν το χρησιμοποιώ...το αγαπημενο μου νουμερο είναι το 5 που το χρησιμοποιώ σε όλα τα φυσίγγια μου εκτος στο feltro που μου δουλευει το 6...και το 4αρι το δουλευω σε καποια φυσίγγια και κυριως στο Jk6 της Rc στα 36...

σε καμπο κυνηγω φιλε οποταν μπορεις να καταλάβεις ότι δεν μου ερχονται και πεναλτυ εκτος από τις πρωτες εξορμήσεις...οι αποστασεις που πυροβολω συνηθως είναι από 25 εως 45-50 μετρα...πιο χαμηλα πρεπει να υπαρχει απολυτη ηρεμια στον τοπο η αν είμαι τυχερος να υπαρχουν κουρνιασμένα πουλια στους ευκαλυπτους και το πρωι στο φευγα τους να τους ριξω...

αλλα στις συνθήκες της Κυπρου...με τετοια ζεστη...και με δικαννα θεωρω μεγαλη υπερβολή το 40+ γραμμαρια...ακομα και 50 γραμμαρια σε 2 νουμερο χρησιμοποιουν νομιζοντας πως θα σπασουν τα μπουλούκια στα 120 μετρα...

άλλο να δουλευεις το 4αρι γιατι σαν κατανομή σε ικανοποιει περισσοτερο στην αποσταση των 40+ μετρων...και άλλο να το χρησιμοποιεις γιατι νομιζεις πως θα βγαλεις τρυπα σε μια φασα από ένα μπουλουκι στα 100 μετρα...καμμια φορα εξαρτάτε και η φιλοσοφια γυρω από κατι...και πιστεψε με...τους εμαθα

Λεωνίδα έχεις δίκιο οπως το γράφεις.
Λίγο έηω από το χωριό είχε τα καλύτερα σημεία στα μπασίματα και μπορούσαν να κάτσουν πάνω απο 20 άτομα.Να φανταστείς ότι ήταν πάνω σε χωματόδρομο ο οποίος διένυε μια κορυφογραμμή. Εκ ει λοιπόν μαζεύονταν καθε καρυδιάς καρύδι. Περπατούσαν μέσα στο δρόμο ,ντουφεκούσαν όπου να ναι και μάλιστα σε πουλιά που στρώνανε σε άλλους και το χειρότερο ; οταν πέρναγαν ψηλωμένα τα ντουφεκούσαν με δράμια !!!!
Αυτοί ήθελαν να νομίζουν οτι είναι κυνηγοί και κυνηγούσαν φάσσα. Αποτέλεσμα εδώ και πολλά χρόνια ,όταν ακόμη εξακολουθούσε να έχει καλά μπασίματα στην περιοχή τα πουλιά σταμάτησαν να περνούν από κει και περνάγανε πια απο την άλλη μεριά στο ποτάμι.Ετσι ,ακόμη και τα λίγα που περνάνε τώρα τα βλέπουν με τα κιάλια.
Γι αυτό και εγώ όταν ανεβαίνω πάνω τραβάω αυτα τα βασανιστήρια .Φεύγω πιο μακριά ,σε πιο δύσκολα μέρη και με πολύ περπάτημα ,αλλά έχω την ησυχία μου απο τον κάθε μαλάκα ο οποίος πιστεύει οτι αφού κρατάει όπλο είναι κυνηγός και κάνει ότι του αρέσει.
και δω τα ιδια και χειροτερα...βλεπουνε πως δεν υπαρχουν καρτερια αδεια...και κάθονται στους γυρω λοφους...και πριν προλαβει το μπουλουκι να χαμηλωσει στα δεντρα...αρχισουν να τα βαρανε γιατι νομιζουν είναι τρυγόνια και θα βουτηξουν...αυτή είναι η δικαιολογια τους...και αντε συ τωρα στη μεση τους αυτους να περιμενεις να χτυπήσεις φασα...αλλα εγω δεν τους κανω την χαρη να αλλαξω τοπο...τέτοιοι τυποι μεχρι τις 8 είναι στα γυρω καφενεία γιατι όπως λεν αμα δεν εχει το πρωι δεν θα εχει ουτε μετα...τέτοιες είναι οι γνωσεις και οι εμπειριες τους...

Η παραπάνω αναφορά μου δεν έχει να κάνει με το τι σκάγια χρησιμοποιεί ο καθένας . Αναφέρθηκα στα δράμια που ρίχνανε κάποιοι με το τσουβάλι και έχει να κάνει με λάθος νοοτροπίες και συμπεριφορές .

Η παραπάνω αναφορά μου δεν έχει να κάνει με το τι σκάγια χρησιμοποιεί ο καθένας . Αναφέρθηκα στα δράμια που ρίχνανε κάποιοι με το τσουβάλι και έχει να κάνει με λάθος νοοτροπίες και συμπεριφορές .
και γω αυτό ακριβως ειπα στον φιλο hunter222...δεν είναι το νουμερο που ενοχλεί...αλλα η νοοτροπια που εχουν όταν τα ριχνουν...και για να ξεκαθαρισω τη θεση μου...δεν θεωρω υπερβολή το 4αρι όταν εχει πολύ υγρασια-κρυο-αερα η όταν τα πουλια είναι σε καποια αποσταση...το θεωρω υπερβολή όταν το βαζω γιατι νομιζω ότι θα κατεβασω φασα από το διάστημα με λιγη τυχη

σε ποια περιοχη θα πρεπει να δουλεψεις 4ρια στην φασσα? εγω ας πουμε το μονο μερος που ξερω, ειναι στα ορια του νεστου. αλλα και εκει, σιγουρα εχεις και αλλη εναλλακτικη.
Ποια ειναι η αλλη εναλλακτικη Γιαννη για το αναχωμα του Νεστου?

και γω αυτό ακριβως ειπα στον φιλο hunter222...δεν είναι το νουμερο που ενοχλεί...αλλα η νοοτροπια που εχουν όταν τα ριχνουν...
+1
το Νο σκαγιών και ο εξοπλισμός δεν έχει σχέση με την παιδεία του κάθε κυνηγού άλλα με το τι νιώθει καλυμμένος κυνηγετικά ανάλογα με τον τόπο, τον τρόπο που κυνηγάει αλλά και τα κυνηγετικά βιώματα που έχει.
Το θέμα είναι να σέβεται τους συγκυνηγούς του που κυνηγούν στην περιοχή και το θήραμα που κυνηγάει.
Μπορεί π.χ κάποιος να κυνηγάει τη φάσα με ΧΧF τσοκ και Νο 3 σκάγια, να είναι καλός σκοπευτής και να μπορεί να βάζει το πουλί στο κέντρο της κατανομής και να παίρνει τα πουλια στα 50-60 μέτρα.
Από τη στιγμή που δεν ντουφεκάει ανεξέλεχτα δεξια και αρίστερα και δεν χαλάει το κυνήγι των υπόλοιπων κυνηγών, αλλα και δεν τραυματίζει περισσότερα απο αυτά που παίρνει, Μπράβο του και καλά κάνει.
Το κακό είναι αυτοί που νομίζουν ότι τους ανήκει το κάθε κοπάδι που μπαίνει στο βουνό και βλέπουν στο οπτικό τους πεδίο και αρχίζουν το ντουφεκίδι δεξια και αριστερά στα 100 μέτρα, και 'συ που έχεις δει τα πουλιά να έρχονται καρφί απάνω σου και έχεις γίνει ένα με το χώμα μένεις με τα αρχ....α στο χέρι (sorry για την έκφραση).

Το περιεργο φετος ειναι πως δεν εχω δει ουτε 1 κοπαδακι μεχρι τωρα...Το Σ/Κ θα με βρει στα φασσοκαρτερα!Αν και δυσκολο ελπιζω να τις πετυχουμε πουθενα και να ανοιξουμε λογαριασμο.
Αντε να παιρνει φωτια το τοπικ!!!

Γεια σου ρε Χρηστάρα.Πιάσε τα καρτέρια και στείλε ανταπόκριση.Το άλλο ΣΚ μάλλον ανεβαίνω και εγώ προς τα πάνω.

Αυτά για σήμερα βροχή ασταμάτητη,κουτσά κουτσά κάτι γίνεται

αύριο αν μας κάνει την χάρη τελευταίο πρωινό και επιστροφή

Νοέμβρη άλλο ένα 3μερο πάνω έχω αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς .sarcastic.

Μπράβο Παύλε! .well done.
Παπιά δεν παίζουν στο μέρος που έβγαλες τη φωτό; .xm.

Αυτά για σήμερα βροχή ασταμάτητη,κουτσά κουτσά κάτι γίνεται

αύριο αν μας κάνει την χάρη τελευταίο πρωινό και επιστροφή

Νοέμβρη άλλο ένα 3μερο πάνω έχω αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς .sarcastic.

Μπράβο Παυλο.well done.
Άντε ενεργοποιηθήτε και οι υπόλοιποι, να παίρνουμε και λίγο ''ματι''.

Μπράβο Παύλε! .well done.
Παπιά δεν παίζουν στο μέρος που έβγαλες τη φωτό; .xm.

πως δεν παίζουν γεμάτη είναι η λίμνη αλλά έχει απαγορευτεί εδώ και χρόνια, κάναμε με ενα σημερινό πράσινο που βάρεσα 12 στο σύνολο απογευματινό μόνο σε κάτι λάκες κοντά στην λίμνη

το έχει γυρίσει βοριά ,αύριο άλλη μια έξοδο για φάσσα και τέλος

Status
Not open for further replies.
Back