Υδρόβια - Παρυδάτια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μια εξόρμηση μετά από καιρό έπαιξαν κάτι πολύ λίγα πουλιά που δεν δώσανε ευκαιρία για βολή ......το αξιοσημείωτο της ημέρας μια μπεκάτσα που μου σηκώθηκε μεσα από τα πόδια καθώς κατέβαινα να πάω στο κεντρικό με το που σηκώθηκε πήγε από την άλλη μεριά του καναλιού πρόλαβα να της ρίξω μια χωρίς όμως αποτέλεσμα με φουλ τσοκ και συγκεντρωτηρα δεν περίμενα και κάτι άλλο όμως .......κρατάω το ότι φάνηκαν πουλιά στην περιοχή!!!

Last edited:
Έκανα και εγώ την βόλτα μου για κανά παπάκι αλλά την ώρα που ήταν να τουφεκισουμε πιάνει ένα δυνατό χαλάζι με πολλές αστραπές και την έκανα σιγά σιγά γιατί άμα καθόμουν θα με είχε ψήσει σίγουρα.
οπως παει ετσι ο καιρος δυτικη ελλαδα βλεπω να γινεται του αμβρακικου φετος χρηστο![πρεπει να ετοιμασω τα μπαγκασια μου σιγα σιγα]

οπως παει ετσι ο καιρος δυτικη ελλαδα βλεπω να γινεται του αμβρακικου φετος χρηστο![πρεπει να ετοιμασω τα μπαγκασια μου σιγα σιγα]
Φίλε μου αν κυνηγάς Αμβρακικό τότε θα ξέρετε ότι τα πολα νερά είναι κακο σημάδι για τα παπιά γιατί σκορπάνε παντού εδώ στα μέρη μας τα καλά κυνήγια τα κάνεις με τοις ρυχες

Έκανα και εγώ την βόλτα μου για κανά παπάκι αλλά την ώρα που ήταν να τουφεκισουμε πιάνει ένα δυνατό χαλάζι με πολλές αστραπές και την έκανα σιγά σιγά γιατί άμα καθόμουν θα με είχε ψήσει σίγουρα.
εντονα πολυ τα φαινομενα χθες μεχρι σημερα ξημερωματα Χρηστο...δεν ηταν για ρισκα ειδικα χθες το απογευμα

Πάρε τον Μάριο τον θυροφυλακα να τους.sex hard. αλλιώς πες μου που να τον πάρω εγώ
Ο Μπάμπης και ο Γιάννης είναι εδώ θυροφηλακες ο Μπάμπης είναι της ομοσπονδίας και ο Γιάννης του συλλόγου.....
Άσε που έχουν πιάσει πόσους και άλλους πόσους τους κυνήγησαν αλλά το χούι δεν κόβεται εύκολα

εντονα πολυ τα φαινομενα χθες μεχρι σημερα ξημερωματα Χρηστο...δεν ηταν για ρισκα ειδικα χθες το απογευμα
Κώστα όπως τα λες είχαμε πάρα πολύ έντονα φαινόμενα,έκανα μια βόλτα το πρωί αλλά το νερό πολύ και σε πολλά σημεία και όπως είπε και ο Τέο τα πουλιά τώρα θα σπάσουν και δεν θα μπορείς να τους βάλει εύκολα χέρι,στα μέρη που κυνηγάω εγώ πάντως τα παπιά είναι πολύ λίγα ακόμα.....

Το μεσημέρι εκεί που σκεφτόμουν πού να βγω αύριο το πρωί, τι καιρό θα έχει κλπ, μου ήρθε η ιδέα να πάρω την πρώτη μυρωδιά του μπατακιού για φέτος και να πάω για ένα απογευματινό. Ο καιρός ανοιξιάτικος, ηλιοφάνεια, υγρασία και άπνοια. Πήγα σε μέρος που είχα να το επισκεφτώ μια τριετία. Τα χόρτα αρκετά μεγάλα (μέχρι τα @@ :D ) με κρατημένα νεράκια από τον αστράγαλο μέχρι το γόνατο. Έναρξη στον βάλτο με απογευματινό που το καταευχαριστήθηκαγια τις τουφεκιές μου! Έριξα 5 (μεμονωμένες) τουφεκιές και έριξα ισάριθμα παπιά!! Θα μπορούσα να τουφέκιζα περισσότερα πουλιά αν δεν μου τα χαλούσαν (χωρίς να καρπώνονται κάτι) κάποια πιτσιρίκια που κάθισαν λίγο μπροστά και αρκετά αριστερά μου. Δεν πειράζει όμως, νέοι είναι και θα μάθουν... :). Λόγω του δύσκολου μέρους είχα αποφασίσει εξ αρχής σε περίπτωση που ρίξω πουλιά, να αφήσω το μάζεμά τους για το τέλος γιατί ψάχνοντας μέσα στα χόρτα θα έχανα πολύτιμο χρόνο από την ώρα που γινόταν "παιχνίδι". Έτσι κι έκανα λοιπόν. Έψαξα λοιπόν στο τέλος και με σχετική δυσκολία βρήκα τα δυο. Όσο περνούσε η ώρα όμως έπεφτε ομίχλη και άρχισα να μη βλέπω ούτε στα 5 μέτρα. Με μισή καρδιά παράτησα το ψάξιμο γιατί αν αργούσα ακόμη λίγο, δεν ξέρω αν θα έβρισκα ακόμη και το αυτοκίνητο και μετά να βρω τον δρόμο οδηγώντας μέχρι να βγω από τα χόρτα...
Στεναχώρια που άφησα 3 πουλιά που τα δυο σίγουρα ήταν "καθαρά" αλλά μεγάλη χαρά και ικανοποίηση από τον συνδυασμό Μ2 με Anaconda Mid. Σνδυασμός - ΕΡΩΤΑΣ!!!! .sarcastic.

DSC_0059.JPG

DSC_0060.JPG

DSC_0064.JPG

DSC_0066.JPG

Last edited by a moderator:
Το μεσημέρι εκεί που σκεφτόμουν πού να βγω αύριο το πρωί, τι καιρό θα έχει κλπ, μου ήρθε η ιδέα να πάρω την πρώτη μυρωδιά του μπατακιού για φέτος και να πάω για ένα απογευματινό. Ο καιρός ανοιξιάτικος, ηλιοφάνεια, υγρασία και άπνοια. Πήγα σε μέρος που είχα να το επισκεφτώ μια τριετία. Τα χόρτα αρκετά μεγάλα (μέχρι τα @@ :D ) με κρατημένα νεράκια από τον αστράγαλο μέχρι το γόνατο. Έναρξη στον βάλτο με απογευματινό που το καταευχαριστήθηκαγια τις τουφεκιές μου! Έριξα 5 (μεμονωμένες) τουφεκιές και έριξα ισάριθμα παπιά!! Θα μπορούσα να τουφέκιζα περισσότερα πουλιά αν δεν μου τα χαλούσαν (χωρίς να καρπώνονται κάτι) κάποια πιτσιρίκια που κάθισαν λίγο μπροστά και αρκετά αριστερά μου. Δεν πειράζει όμως, νέοι είναι και θα μάθουν... :). Λόγω του δύσκολου μέρους είχα αποφασίσει εξ αρχής σε περίπτωση που ρίξω πουλιά, να αφήσω το μάζεμά τους για το τέλος γιατί ψάχνοντας μέσα στα χόρτα θα έχανα πολύτιμο χρόνο από την ώρα που γινόταν "παιχνίδι". Έτσι κι έκανα λοιπόν. Έψαξα λοιπόν στο τέλος και με σχετική δυσκολία βρήκα τα δυο. Όσο περνούσε η ώρα όμως έπεφτε ομίχλη και άρχισα να μη βλέπω ούτε στα 5 μέτρα. Με μισή καρδιά παράτησα το ψάξιμο γιατί αν αργούσα ακόμη λίγο, δεν ξέρω αν θα έβρισκα ακόμη και το αυτοκίνητο και μετά να βρω τον δρόμο οδηγώντας μέχρι να βγω από τα χόρτα...
Στεναχώρια που άφησα 3 πουλιά που τα δυο σίγουρα ήταν "καθαρά" αλλά μεγάλη χαρά και ικανοποίηση από τον συνδυασμό Μ2 με Anaconda Mid. Σνδυασμός - ΕΡΩΤΑΣ!!!! .sarcastic.

View attachment 5909

View attachment 5910

View attachment 5911

View attachment 5912
Μπράβο ρε χρησταρα ωραίο κυνήγι έκανες, πάνε πρωί πρωί μήπως βρεις τα πουλιά κρίμα είναι

Μπράβο ρε χρησταρα ωραίο κυνήγι έκανες, πάνε πρωί πρωί μήπως βρεις τα πουλιά κρίμα είναι
Να είσαι καλά φίλε. ΤΟ ξέρω που είναι κρίμα Βίκτωρα, αλλά όσες φορές δοκίμασα να πάω την άλλη μέρα ή δεν έβρισκα τίποτα ή έβρισκα μόνο πούπουλα. Τα αρπακτικά δεν τα αφήνουν φίλε...

IMG-20191104-090500.jpg

Στην αναμονή....

Πρωτη εξοδος και για μενα στο υδροβιο! Χωρις ιδιαιτερες προσδοκιες και περισσοτερο αναγνωριστικα κατεβηκα στον καμπο της Θεσ/νικης. Ελαχιστα τα νερα στα ρυζια κ η θερμοκρασια κοντα στους 20 βαθμους. Το σουρουπο δεν κινηθηκε απολυτως, μα απολυτως τιποτα. Η απολυτη νεκρα. Λιγα μπεκατσινια μου βγηκαν στο δρομο προς το καρτερι κ καταφερα να παρω 2.. Θελουμε κρυοοοο

Attachments

• IMG_20191109_182740.jpg
    IMG_20191109_182740.jpg
    252,4 KB · Προβολές: 55

View attachment 5909

View attachment 5910

View attachment 5911

View attachment 5912
Μπράβο Χρήστο, καλή αρχή ....

Status
Not open for further replies.
Back