Ετήσια Ρυθμιστική

Καμία σχέση εγκυκλοπαιδικά ρωτούσα, για μένα από τη στιγμή που τα θηράματα τα τρώμε θα έπρεπε να είναι ελεύθερο, να ισχύει η απαγόρευση της αγοραπωλησίας και το ομαδικό κυνήγι που το θεωρώ unfair. Με εκπλήσσει που υπάρχουν διακυμάνσεις (έστω και μικρές) για την άδεια σε όλη την επικράτεια. Και φυσικά θα έπρεπε να υπάρχει διαφοροποίηση στις τιμές ανά νομό ανάλογα με την διαθέσιμη έκταση για κυνήγι, το ζωικό πλούτο και πόσα τουφέκια το επισκέπτονται, και κατά περίπτωση θα μπορούσε να ξεπερνά και αυτό της άδειας για όλη την επικράτεια. Και με απλά λόγια δεν γίνεται να έχει 105 ευρώ η άδεια για τους νομούς γύρω από την Αττική από την στιγμή που δέχονται την μισή Ελλάδα και ταυτόχρονα για όποιον θέλει να κυνηγήσει στο νησί του να πληρώνει για θηράματα που δεν θα δει ποτέ στην ζωή του. Όσο αφορά τη αύξηση των 5 ευρώ για μένα δεν είναι λόγος να παραπονιόμαστε. Μακάρι το οικονομικό μας πρόβλημα να λυνόταν με αυτό. Τα 5ευρα έχουν αξία όταν είναι σε εβδομαδιαία βάση τουλάχιστον και όχι σε ετήσια.
Έτσι όπως το έθεσες, φάνηκε να θέλεις να συγκρίνεις τα κόστος της άδειας στην Ελλάδα με αυτό άλλων χωρών, ένα σφάλμα στο οποίο πέφτουμε -κυρίως μας ρίχνουν- σε πολλές περιπτώσεις οικονομικής φύσης. Για μένα, η άδεια θήρας θα πρέπει να είναι μόνο γενική, για όλη την επικράτεια, και το οικονομικό της μέρος να είναι ανάλογο της οικονομικής δυνατότητας του κυνηγού. Πλακωνόμαστε μεταξύ μας κάθε χρόνο, κατηγορώντας οι μεν τους δε για τοπικισμό και οι δε τους μεν για ιμπεριαλισμό, και ο ίδιος ο κυνηγετικός νόμος μας έχει χωρίσει σε τοπικούς, περιφερειακούς και γενικούς κυνηγούς, ενώ οικονομικά μας αντιμετωπίζει σαν ίσους. Δεν γίνεται ο κάτοικος του αποκλεισμένου νησιού και χωριού, ο άνεργος, ο οικονομικά αποκλεισμένος ή με το πενιχρό και περιστασιακό εισόδημα, που με το κυνήγι γεμίζει και το πιάτο του μια φορά στις δέκα, να πληρώνει για να κυνηγήσει στα χωράφια του σχεδόν το ίδιο με τον φραγκάτο που οργώνει την Ελλάδα με τη Jeepάρα του και το δίκαννο των 25k. Έχεις φράγκα για να φτάνεις σε κάθε άκρη της Ελλάδας απλά επειδή μπορείς; ανάλογα θα σου κοστίσει και η άδεια. Αν όμως το κόστος της άδειας λαμβάνει υπόψη την έκταση, την πανίδα και την επισκεψιμότητα μιας περιοχής, τότε θα δημιουργηθούν περιοχές για φτωχούς και πλούσιους κυνηγούς, και συνήθως, οι πρώτοι, έχουν την "ατυχία" να κατοικούν σε πλούσιες -άρα ακριβές- κυνηγετικές περιοχές, την αδυναμία να μετακινηθούν σε άλλες και τη μόνη επιλογή να κυνηγάνε δίχως άδεια, με το κόστος της οποίας αγοράζουν τα λαγοφύσιγγα μιας δεκαετίας. Δηλαδή, αφρικανοποίηση κανονική.
Επιτέλους, στη χώρα της Φιλοσοφίας και της Λογικής, ας γίνει και κάτι ανα-λογικό.

Τέλος, κι έμενα δεν θα με πείραζαν οι αυξήσεις, σε οποιονδήποτε τομέα, αρκεί να μου ήταν βέβαιη η αναγκαιότητά τους και γνωστή η κατάληξή τους. Η ηλίθια νοοτροπία «ας πληρώσω εγώ τον νταβατζή -αφού μπορώ-, αρκεί να μ’ αφήσει να πηδήξω όποια θέλω», πραγματικά, μου τη δίνει στα νεύρα.

Φιλικά (πάντα),
Γιάννης
 
Όχι εγώ πήρα απόδειξη κανονικά, δεν αλλάζει κάτι για το θέμα αν μπορείς να κυνηγήσεις ή όχι. Πρέπει να έχουμε την άδεια για το κυνήγι. Αν πάμε με απόδειξη είναι καθαρά θέμα αν οποίος μας κάνει έλεγχο θέλει να μας πάει μέσα ή όχι. Είμαι αισιόδοξος ότι την Τετάρτη θα την έχω.
 
Όχι εγώ πήρα απόδειξη κανονικά, δεν αλλάζει κάτι για το θέμα αν μπορείς να κυνηγήσεις ή όχι. Πρέπει να έχουμε την άδεια για το κυνήγι. Αν πάμε με απόδειξη είναι καθαρά θέμα αν οποίος μας κάνει έλεγχο θέλει να μας πάει μέσα ή όχι. Είμαι αισιόδοξος ότι την Τετάρτη θα την έχω.
Αυτοί όμως που θα φύγουμε τι γίνεται??
 
Συμπάσχω φίλε μου, γιαυτό κι εγώ την θέλω για Τετάρτη, διότι από απόγευμα Τετάρτης φεύγω από Αθήνα.
Να δούμε τι θα γίνει εγώ Παρασκευή φεύγω από το μέρος μου ελπίζω να έχει τακτοποιηθεί μέχρι τότε .....πριν λίγο μίλησα με Σέρρες για τον κυνηγετικό σύλλογο Νέας Ζίχνης ούτε εκεί ξεκίνησαν κάτι..... τελευταία στιγμή θα τρέχουμε και το χειρότερο μην φάμε κανένα γράψιμο ενώ έχουμε πληρώσει!!!
 
Άρχισε από σήμερα κι εδώ η έκδοση των αδειών
IUqwKdw.jpg
 
Ξεκίνησε να θεωρεί και ο ΚΣ Ξάνθης. Ήρθε μήνυμα στο κινητό:

"ΞEKINHΣE H EKΔOΣH TΩN AΔEIΩN ΘHPAΣ .

TIMEΣ : T 126,00 Π 146,00 Γ 176,00.

ΣABBATO 17-8 ΓIOPTH ENAPΞHΣ
KYNHΓIOY ΣTON ΠYPHNA ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ ΣTIΣ 20:30.

KAΛH XPONIA ME AΣΦAΛEIA."

ακριβουλικες τιμες.
για να δουμε κ τα δικα μας σημερα..
 
Back
Top