Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Kαλημέρα και από εμένα..
Σήμερα 2ωρο περπατητο, 7 στο χέρι Εγώ +2 σκοτωμένα- χαμένα, και 10 ο φίλος μου και 2 σκοτωμένα χαμένα και αυτός...
Ωραία ήταν..
Α, το πρωί με εκνεύρισε αφάνταστα με το Grulla, 4 φορές(4 φυσσιγια) δεν έσκασε το καψυλι του skeet Ρουμελιώτης.. Μόνο το skeet, τα 8αρια του δούλευαν κανονικά..

Last edited:
Επιστροφη απο Αργολιδα.....
7 στο χερι και 2 στις αλεπες 2 ατομα.....Πρωινο καρτερι ...μιας και ειχε τοση πολυ λασπη ...που δεν μπορουσες να περπατησεις.
Οι μαυρες το πρωι ηταν αρκετες αλλα δεν ειχε ντουφεκια να ανεμισουν....

Καλημέρα σε όλους. Αφού ο καιρός εδώ σήμερα διέψευσε τους μετεωρολόγους για βροχές και χιόνια, και έχει μόνο ένα δυνατό και παγωμένο ξεροβόρι, έκανα μια βόλτα για 2 ώρες και 3-4 χλμ περίπου ... Μόνο σε δύο τρία σημεία είδα πουλιά, σηκώνονταν μαζεμένες 5-6-7, αλλά τα μέρη πολύ άβολα, δεν μου έδιναν ευκαιρία να τουφεκίσω ... Μια τουφεκιά - μια τσίχλα, το τελικό αποτέλεσμα ...
IMG-20181226-104436.jpg

Για απογευματινό δεν το βλέπω, εκτός κι αν πέσει ο αέρας τελείως γιατί ξυρίζει, και δεν αξίζει για μια δυο τουφεκιές ή και καθόλου ...

Τα πολλαπλά κλειδιά του SaKaBa πάντα "εμπνέουν"... τεράστια αντοχή και σιγουριά...!!! Πάρα πολύ ανθεκτικά και όμορφα δίκαννα, που, δυστυχώς, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί στο "χρονοντούλαπο" της ιστορίας... Κρίμα για μια τόσο ποιοτική φίρμα να "σβήσει", μετά από ολόκληρους αιώνες παράδοσης...!

Last edited:
Α, το πρωί με εκνεύρισε αφάνταστα με το Grulla, 4 φορές(4 φυσσιγια) δεν έσκασε το καψυλι του skeet Ρουμελιώτης.. Μόνο το skeet, τα 8αρια του δούλευαν κανονικά..

Αφλογιστία στα καψούλια! Συμβαίνει. Πολύ σπανίως βέβαια, αλλά συμβαίνει καμιά φορά...
(Φυσικά, το να φταίνε οι βελόνες του Grulla, το αποκλείω εντελώς, λόγω... "μεγέθους" κατασκευαστού...!)

Last edited:

Αυτη η ρουφιανα μου εφαγε 10 λεπτά,να την ψαχνω μπροστα στα ματια μου!

Μα είναι απίστευτη η παραλλαγή...!!! Έτσι όπως είναι με την πλάτη, δεν διακρίνεται καθόλου εύκολα ανάμεσα στα πεσμένα φύλλα...! (Και 'γω, ομολογουμένως, δεν την εντόπισα αμέσως στην φωτό...!)

Καλημέρα συνάδελφοι,

Είπα να βγω σήμερα πρωί για περπατητό μήπως και ανακατεύτηκαν τα πουλιά λόγω της κακοκαιρίας και αυτά που είδα ήταν πολύ ενθαρρυντικά.

Πολλά νέα πουλιά που δεν ξέραν τον τόπο και έκαναν κύκλους αφού σηκώνονταν για να δουν που θα πιάσουν ξανά. Σε μια ώρα περπατητό με συντροφιά τα δυο κουτάβια λαμπραντόρ και το φιλικό ζευγάρι που έχει τη σκύλα και που ήθελε να δει τη διαδικασία (και τους φόρεσα γιλέκα, γυαλιά και τα συναφή για λόγους ασφαλείας), πήρα 7 τσίχλες και μια μπεκάτσα που την πέταξαν τα σκυλιά σε ένα παραποτάμιο πυκνό.

Στις λαχτάρες της εξόρμησης, το γεγονός πως ο μικρός πίαστηκε σε θηλιά σε ένα άνοιγμα φράχτη από συνεχόμενα κλαριά (μπογάζι) που είχε βάλει κάποιος παλιάνθρωπος για γουρούνι με ψιλό συρματόσκοινο και κόντεψε να του κόψει το πόδι... Ευτυχώς ηρέμησα το σκυλί πριν σφίξει και του κόψει το κρέας ή το κόκκαλο και είχα πένσα μαζί... Πέρα από μια πληγή που απολυμάνθηκε και ένα παροδικό φύλαγμα στο πόδι δεν είχε άλλη επίπτωση στο ζώο ευτυχώς... Το κακό είναι ότι όλοι στο χωριό ξέρουν ποιος είναι, και η θηροφυλακή και ο σύλλογος και έχει συλληφθεί, αλλά δεν χαμπαριάζει... Θέλει μια δραμιάρα να ξεβρωμίσει ο τόπος με το μίασμα...

Όπλο SX3 Field Edition, IC Carlson's choke, Lambro skeet προπέρσινα τα φυσίγγια, περιοχή Τριφυλίας...

Last edited:
Αφλογιστία στα καψούλια! Συμβαίνει. Πολύ σπανίως βέβαια, αλλά συμβαίνει καμιά φορά...
(Φυσικά, το να φταίνε οι βελόνες του Grulla, το αποκλείω εντελώς, λόγω... "μεγέθους" κατασκευαστού...!)
το εστειλα στο παπατσαρουχα, που μετα απο αρκετες δοκιμες, απεκλεισε αυτο το ενδεχομενο:)

το εστειλα στο παπατσαρουχα, που μετα απο αρκετες δοκιμες, απεκλεισε αυτο το ενδεχομενο:)

...Αυτό έλειπε...!!! Τα Grulla είναι χειροποίητα, ποιοτικότατα και πανάκριβα δίκαννα, και τέτοιες "αβαρίες" δεν τους συμβαίνουν ούτε "μία στο εκατομμύριο"...!!!

Κορινθία σήμερα επιτέλους καταφέραμε να ρίξουμε από μια αρμαθιά φυσίγγια. Τα πουλιά αρκετούτσικα μεριές μεριές αλλά δύσκολα στο τουφέκισμα. Οι περισσότερες έφευγαν από μακριά και ακόμα και μετά από τουφεκιές δύσκολα έβγαιναν σε καθαρό ή έπαιρναν ύψος. Από κάρπωση 5-6 ο καθένας στο χέρι αλλά ήταν η πρώτη μέρα της σεζόν που είχε ενδιαφέρον

Τα πολλαπλά κλειδιά του SaKaBa πάντα "εμπνέουν"... τεράστια αντοχή και σιγουριά...!!! Πάρα πολύ ανθεκτικά και όμορφα δίκαννα, που, δυστυχώς, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί στο "χρονοντούλαπο" της ιστορίας... Κρίμα για μια τόσο ποιοτική φίρμα να "σβήσει", μετά από ολόκληρους αιώνες παράδοσης...![/QUOTE]
Το φθηνό πλήν τίμιο 505 μούδωσε ανεπανάληπτες χαρές σε κυνήγι κ σκοπευτήριο παρά την κάπως ''σκληρή '' σκανδάλη του .

Περπατητο το μεσημερι με 8c και ψιλοβροχο. Δεν κινουνταν τιποτα μονο μια τσιχλα εμφανιστηκε.
Αποφασισα να παω σε ενα παλιο καρτερι οπου περασαν 5 και καταφερα και κρατησα 1 τσιχλα (φυσιγγια super kill 33.5 no8 καραμανουαρ-οπλο baikal iz27).

Τα πολλαπλά κλειδιά του SaKaBa πάντα "εμπνέουν"... τεράστια αντοχή και σιγουριά...!!! Πάρα πολύ ανθεκτικά και όμορφα δίκαννα, που, δυστυχώς, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί στο "χρονοντούλαπο" της ιστορίας... Κρίμα για μια τόσο ποιοτική φίρμα να "σβήσει", μετά από ολόκληρους αιώνες παράδοσης...!
Νικο δυστυχως ομως το συγκεκριμενο, και αλλα απ'οσο εχω διαβασει, ξεκολαν οι πλαινες ριγες.

2.5 ωρες περπατητο,περιξ Θηβας...
Το πρωινο,Φθιωτιδα,φτωχια καταραμενη!

Αυτη η ρουφιανα μου εφαγε 10 λεπτά,να την ψαχνω μπροστα στα ματια μου!
Μπραβο, κατι αρχισε να παιζει σιγα σιγα
Καλημέρα συνάδελφοι,

Είπα να βγω σήμερα πρωί για περπατητό μήπως και ανακατεύτηκαν τα πουλιά λόγω της κακοκαιρίας και αυτά που είδα ήταν πολύ ενθαρρυντικά.

Πολλά νέα πουλιά που δεν ξέραν τον τόπο και έκαναν κύκλους αφού σηκώνονταν για να δουν που θα πιάσουν ξανά. Σε μια ώρα περπατητό με συντροφιά τα δυο κουτάβια λαμπραντόρ και το φιλικό ζευγάρι που έχει τη σκύλα και που ήθελε να δει τη διαδικασία (και τους φόρεσα γιλέκα, γυαλιά και τα συναφή για λόγους ασφαλείας), πήρα 7 τσίχλες και μια μπεκάτσα που την πέταξαν τα σκυλιά σε ένα παραποτάμιο πυκνό.

Στις λαχτάρες της εξόρμησης, το γεγονός πως ο μικρός πίαστηκε σε θηλιά σε ένα άνοιγμα φράχτη από συνεχόμενα κλαριά (μπογάζι) που είχε βάλει κάποιος παλιάνθρωπος για γουρούνι με ψιλό συρματόσκοινο και κόντεψε να του κόψει το πόδι... Ευτυχώς ηρέμησα το σκυλί πριν σφίξει και του κόψει το κρέας ή το κόκκαλο και είχα πένσα μαζί... Πέρα από μια πληγή που απολυμάνθηκε και ένα παροδικό φύλαγμα στο πόδι δεν είχε άλλη επίπτωση στο ζώο ευτυχώς... Το κακό είναι ότι όλοι στο χωριό ξέρουν ποιος είναι, και η θηροφυλακή και ο σύλλογος και έχει συλληφθεί, αλλά δεν χαμπαριάζει... Θέλει μια δραμιάρα να ξεβρωμίσει ο τόπος με το μίασμα...

Όπλο SX3 Field Edition, IC Carlson's choke, Lambro skeet προπέρσινα τα φυσίγγια, περιοχή Τριφυλίας...

Μπραβο Γρηγορη και οντως την θελει την δραμιαρα του το αποβρασμα

Όταν χιόνιζε,κάποτε,στην Πάρνηθα ο Μαραθώνας ήταν παράδεισος τσίχλας βλέποντας όλα τα είδη της
χθες φίλος,σήμερα εγώ σε διαφορετικά απογευματινά καρτέρια.......δεν την είδαμε :(

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back