Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Kεφαλαδες εχει αρκετο καιρο τωρα εδω κατω. Τρυγονια ομως απ'οτι ακουσα πρεπει να ψιλοφανηκαν σημερα, δυστυχως με πηρε ο υπνος .asking.

Kεφαλαδες εχει αρκετο καιρο τωρα εδω κατω. Τρυγονια ομως απ'οτι ακουσα πρεπει να ψιλοφανηκαν σημερα, δυστυχως με πηρε ο υπνος .asking.
Χθες στο σκοπευτήριο είπε κάποιος ότι φανήκανε χθες το πρωί λίγα πουλιά κι εδώ. Και στην Κουντούρα λέει, δεν είχε πολλούς κυνηγούς, αλλά όσοι ήταν εκεί πιάσανε 2-3 ο καθένας.
Ότι άκουσα λέω, δεν ξέρω αν ισχύει ....xm.

Χθες στο σκοπευτήριο είπε κάποιος ότι φανήκανε χθες το πρωί λίγα πουλιά κι εδώ. Και στην Κουντούρα λέει, δεν είχε πολλούς κυνηγούς, αλλά όσοι ήταν εκεί πιάσανε 2-3 ο καθένας.
Ότι άκουσα λέω, δεν ξέρω αν ισχύει ....xm.
να πάτε αμέσως για αυτοψία περιγραφή φωτογραφίες .sarcastic.
περιμένουμε :)

Μετά από 4 συνεχόμενα πρωινά στο καρτέρι... εκτός μια 4άδα τρυγόνια, που μου πέρασαν ψηλά χτές, κατά της 09:00, και φαίνονταν ''μπασιματιάρικα'', μπορώ να πώ δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα να μπαίνουν πουλιά...δεν έχει κάνει και καιρό ακόμα... δυο τρία που έχω δει τριγύρω μου, είναι προφανώς ''ντόπια'' γιατί και 1 που πήρα την 1η μέρα (με ΝΕΟ VELOX No 7 που είχα πάρει μερικά από τον πατέρα μου) ήταν φετινό ''πουτινάκι'' και δεν είχε τόσο λίπος όσο έπρεπε να έχει για την εποχή.
Εντύπωση μου έκανε και η ανυπαρξία ''λιανόπουλων'' όπως κεφαλάδες αητομάχους, μπαντουγιάννηδες, σιταρίδες στις συκιές, που θυμάμαι τα κυνηγούσαμε πιτσιρικάδες 10-12 χρονών, με σφεντόνες ή κάνα αεροβόλο που κονομούσαμε και για μια-δυο ώρες γεμίζαμε μια σακούλα.
Αντιθέτως είδα αρκετούς φλερώνους (σηκοφάγους)...δυστυχώς άλλο ένα χαμένο θήραμα της εποχής...να γυρνάνε στα δέντρα και 2 κατσούλια (τσαλαπετεινοί) με το όμορφο πλιμουδιαστό τους φτερωμα να πέφτουν σε κάτι μυρμηγκοφωλιές για να φάνε μυρμήγκια.

Το πρωτο μπασιματιαρικο τρυγονι το ειδα χθες να μπαινει απο τη θαλασσα,σε εκπαιδευτικο λαγου που πηγα με ενα φιλο!! Επισης ειδα και δυο τσαλαπετεινους!

• Like
Reactions: jnp
Κεφαλαδες εχουν φανει αρκετοι απο την Παρασκευη οπως κ τσαλαπετεινοι... Απο αυριο ξεκιναμε τις σκοπιες κ οτι βρεξει ας κατεβασει, εμεις εκει θα ειμαστε... Δυστχυως μαλλον θα μου ειαι λιγο δυσκολο να μεινω 3-4 μερες στη Μανη οπως ηθελα λογω καποιων ξαφνικων θεματων αλλα δεν πειραζε παλι εκει θα ειμαστε... Απλα θα μας φανε οι δρομοι... :)

• Like
Reactions: jnp
εδω ακομα τρυγονια τιποτα απο διαφορους φιλους που βγαινουν καθε πρωι και σημερα ειδαν συκοφαδες και μελισσοφαδες.οποτε το παστοψαρο τελειωνει

Να περιμένουν μέχρι το Σάββατο που θα έχω ελεύθερη όλη την άλλη εβδομάδα.
Βγες με την ντουντούκα στην ταράτσα να τα ειδοποιήσεις να σταματήσουν τις μαζικές μετακίνησης μέχρι το Σάββατο..:).sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Και το δικο μου το 28αρακι τους κατεβαζε απο μεσουρανα!
Απλα ηταν αλλες εποχες τοτε.

Στην Χιο δυστυχως ειδα μονο ενα ζευγαρι τρυγωνια.
απο χιο εισαι??ε ρε φιλε τι μου θυμισες.96 μεθ χαλκιος αν το θυμαμαι καλα γιατι εχουν περασει και 30 χρονια περιπου

Καλημερίζω την παρέα.Μπυρες μεχρι τις 3 , με τον φίλο dimar που χάρηκα πολύ που τον γνώρισα και τα ειπαμε αλλά και που τα ήπιαμε. Το χαραμα όμως με βρήκε στα χωράφια.
Μεχρι τωρα ειδα μονο 2 πουλιά .Αχ!!!!αρχίζουν να μου λείπουν τα Τζουμέρκα.Τι δουλειά εχω εγω με τα χωράφια ;

Γιωργο εννοείται ότι βρώμαγε δεν θα το έπαιρνα ετσι κι αλλιώς
Τα ροκανιζεις κανονικα!!!!Δεν θα μας αφησεις πουπουλο μεχρι να φυγεις!!!Να πιουμε καμια μπυρα να χαλαρωσεις λιγο.beer.Πραγματικα χαρηκα πολυ και για την γνωριμια απο κοντα!!!!Να βγαλουμε προγραμμα για αυτες που αφησαμε στην μεση..

Τα ροκανιζεις κανονικα!!!!Δεν θα μας αφησεις πουπουλο μεχρι να φυγεις!!!Να πιουμε καμια μπυρα να χαλαρωσεις λιγο.beer.Πραγματικα χαρηκα πολυ και για την γνωριμια απο κοντα!!!!Να βγαλουμε προγραμμα για αυτες που αφησαμε στην μεση..

Φιλαράκι εσείς εδω πάνω δεν εχετε ανάγκη απο τέτοια πούπουλα.Εχετε άλα πολύυυυυ μεγαλύτερα και πιο φανταχτερά.Ασε εμας τους κατάδικους των μεγαλοπόλεων να ροκανίζουμε τα ψιλλά.
.sarcastic.

Φιλαράκι εσείς εδω πάνω δεν εχετε ανάγκη απο τέτοια πούπουλα.Εχετε άλα πολύυυυυ μεγαλύτερα και πιο φανταχτερά.Ασε εμας τους κατάδικους των μεγαλοπόλεων να ροκανίζουμε τα ψιλλά.
.sarcastic.
Βρε εχεις αποψιλωσει τα Τζουμερκα και εβαλες στο..στοχστρο τον Εβρο!!!Δωσ'τους να καταλαβουν!!!!!Θα σε αφησω λιγο να σε φροντισουν τα συμπεθερια και οι μουσαφιραιοι(Καβαλιωτες κτλ) και θα βγαλουμε προγραμμα..

Το απογευματινό απ ότι φαίνεται τελειώνει με άλλα δυο πουλιά.
Απο το ντουφεκίδι αρχιααν να πονηρεύουν και να πετανε ψηλά και περιμετρικά.Αποφασισα να σφίξω κι άλλο το τσοκ απο Μ σε ΙΜ και πήρα για πρώτη φορά Navaro 32 γρ. 7αρια.Επαθα πλάκα.
Το πρωτο πρώτο σε βολή γύρω στα 35 μ. εχει 13 σκαγια απ τα οποία τα 9 στο στήθος.Το πουλί ήταν σαν να εσκασε στον αέρα στην κυριολεξία.Σε λίγο τα μαζεύω φευγω για το σπιτι.

Last edited:
Το απογευματινό απ ότι φαίνεται τελειώνει με άλλα δυο πουλιά.
Απο το ντουφεκίδι αρχιααν να πονηρεύουν και να πετανε ψηλά και περιμετρικά.Αποφασισα να σφίξω κι άλλο το τσοκ απο Μ σε ΙΜ και πήρα για πρώτη φορά Navaro 32 γρ. 7αρια.Επαθα πλάκα.
Το πρωτο πρώτο σε βολή γύρω στα 35 μ. εχει 13 σκαγια απ τα οποία τα 9 στο στήθος.Το πουλί ήταν σαν να εσκασε στον αέρα στην κυριολεξία.Σε λίγο τα μαζεύω φευγω για το σπιτι.
Μπραβο Δημήτρη μια χαρα τα ροκανιζεις! Πραγματικα χαίρομαι με τις επιτυχίες σου!

Μπραβο Δημήτρη μια χαρα τα ροκανιζεις! Πραγματικα χαίρομαι με τις επιτυχίες σου!

Γιάννη η αλήθεια είναι οτι στην αρχή νόμισα δεν θα βρω τίποτα.Οπότε είμαι κι εγώ ευχαριστημένος.Ειδικα σήμερα ευχαριστήθηκα όλες τις ντουφεκιές .Καμιά φορά και χωρίς μεγάλα νούμερα ευχαριστιέσαι όλο αυτό που ζεις σε κάθε έξοδο.

Status
Not open for further replies.
Back