Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Επιστροφή από ένα όμορφο 2ήμερο στην Άρτα με τον αδερφό μου @Manos . Πήγαμε κυνήγι με τον Ηλία @ilias7316 και τον πατέρα του τον κύριο Κώστα @Birdhunter. Να μην ξεχάσω και την κουκλάρα που είχαμε μαζί. Γενικά τα πουλιά ήταν μέτρια αν και παραξενευτήκαμε γιατί χθες στο απογευματινό περνούσαν τσίχλες εκτός από τα ντοπιάρικα κοτσύφια. Εγώ έμεινα πολύ ευχαριστημένος γιατί εκτός από την τρομερή παρέα τα φυσίγγια που γέμισα πήγαν εξαιρετικά! Έκοβαν πολύ μακρυά και τα πουλιά έπεφταν νεκρά. Να πω ένα ευχαριστώ στον Γιάννη @Giannis k για την συνταγή του! Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό με μικρή περιγραφή :)

Με τα πουλιά της Κυριακής! Ο Ηλίας έκανε την φάσσα η οποία φαίνεται πως ήταν ντόπια! Πρώτη φορά πιάνω φάσσα στα χέρια μου έστω και ξένη. Η πουλιάστρα είναι δική μου οπότε ελπίζω η επόμενη που θα κρεμάσω να την έχω κρατήσει εγώ. Παρ'όλα αυτά χάρηκα σαν να την πέυχα εγώ.

Εδώ είμαστε όλοι μαζί σε μια σέλφι!

Να και η κουκλάρα που σας έλεγα!

Αυτή την τσίχλα την πέτυχα με το φυσίγγιο που περιγράφω παραπάνω σε μακρινή απόσταση και όπως φαίνεται τα σκάγια την τρύπησαν κανονικά! Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά πήραμε και εγώ και ο Ηλίας ωραίες τουφεκιές με τα συγκεκριμένα!
Μπραβο σας και καλη συνεχεια!!!

Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Επιστροφή από ένα όμορφο 2ήμερο στην Άρτα με τον αδερφό μου @Manos . Πήγαμε κυνήγι με τον Ηλία @ilias7316 και τον πατέρα του τον κύριο Κώστα @Birdhunter. Να μην ξεχάσω και την κουκλάρα που είχαμε μαζί. Γενικά τα πουλιά ήταν μέτρια αν και παραξενευτήκαμε γιατί χθες στο απογευματινό περνούσαν τσίχλες εκτός από τα ντοπιάρικα κοτσύφια. Εγώ έμεινα πολύ ευχαριστημένος γιατί εκτός από την τρομερή παρέα τα φυσίγγια που γέμισα πήγαν εξαιρετικά! Έκοβαν πολύ μακρυά και τα πουλιά έπεφταν νεκρά. Να πω ένα ευχαριστώ στον Γιάννη @Giannis k για την συνταγή του! Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό με μικρή περιγραφή :)

Με τα πουλιά της Κυριακής! Ο Ηλίας έκανε την φάσσα η οποία φαίνεται πως ήταν ντόπια! Πρώτη φορά πιάνω φάσσα στα χέρια μου έστω και ξένη. Η πουλιάστρα είναι δική μου οπότε ελπίζω η επόμενη που θα κρεμάσω να την έχω κρατήσει εγώ. Παρ'όλα αυτά χάρηκα σαν να την πέυχα εγώ.

Αυτή την τσίχλα την πέτυχα με το φυσίγγιο που περιγράφω παραπάνω σε μακρινή απόσταση και όπως φαίνεται τα σκάγια την τρύπησαν κανονικά! Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά πήραμε και εγώ και ο Ηλίας ωραίες τουφεκιές με τα συγκεκριμένα!
Μπράβο στην παρέα....

Παλι τα ιδια σημερα στα καρτερια.Αερας με ανταρα και κατα τις 10 ηλιοθεραπεια φουλ.
Για μια ωρα πριν ξημερωσει ακουσα πανω απο 30 τσιχλες,μετα μονο 1 και αυτη μερουρανα.
Αν γινει παλι το περσινο,ζητω που καηκαμε!Απο Καραουλι μεχρι ανεμογεννητριες και απο
Πανακτο μεχρι Οινοη επεσαν στο συνολο 100 ντουφεκιες,οι 10 ηταν της παρεας μου σε
κορακοειδη και 5 δικες μου σε δοκιμες φυσιγγιων,αυτα.............

Φυσικά και δεν μπορούμε να κρίνουμε την χρονιά απο τώρα παιδιά!!! Αν κ όπως προ είπανε άλλα παιδιά ότι είναι νωρίς ακόμη φανήκανε πουλάκια....η χρονιά θα κριθεί για μένα απο τις 20+ μέχρι τις 28-30. Πουλάκια εμφανίζονται σιγά σιγά μην βιαζόμαστε!!!!

Βγάλατε τα γούστα σας, ξεφύγατε και από την Αθήνα.. Μια χαρά σας βρίσκω! Αυτό μετράει!
Και εγώ μετά από χρόνια έκανα εξόρμηση με το Δημήτρη @dimmys για τσιχλίτσες. Απολαύσαμε το καφεδάκι μας με τα τσιχλάκια να μπαίνουν ανά διαστήματα μέχρι τις 10. Αρκετά τα πουλιά κρατούσαν το ενδιαφέρον τα περισσότερα ψιλομενα παρόλα αυτά έδωσαν αρκετές ευκαιρίες για τουφέκιες τις οποίες απολαυσαμε! 12 πουλάκια πηραμε στο χέρι και άλλα 4-5 μείνανε για τις αλεπουδες δυστυχώς. Πηραμε μάτι και 6φασουλες που μπήκαν σε άλλο καρτέρι και πήγε η τριάρα σύννεφο χωρίς αποτέλεσμα. Ωραία ήταν, απολαυστική η παρέα του Δημήτρη και τα πειράγματα, να είμαστε καλά το επόμενο σ/κ να ξαναβγουμε να ξεσκάσουμε!

Αυτά ειναι που μένουν για πάντα .Με το καλό και στην επόμενη εξόρμηση.
Στο πατριωτάκι εύχομαι καλή συνέχεια, εκει στα υψώματα του Γκολάν .:D
Οι επόμενες μέρες ειναι πονηρές.

Έχω διαβασει όλα τα ποστ από την Τετάρτη που μας περασε και μετά ,όπως επίσης και με τ ά παιδιά που μιλάω από όλη την Ελλάδα
Κοιτάζοντας χάρτες παρά χάρτες καιρού και παλιότερα αρχεία με Μπασιματα στο ίντερνετ και εδώ και αλλού...
Έχουμε εμφανίσεις από Τετάρτη σε μακεδονια ένα κόμματι της Ηπείρου + Κέρκυρα ..νοτιότερα τιπτ ...ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΜΦΑΝΗΣΗ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΩς ΚΑΙ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟ σπάνια την 2η.Καποιες φορές είχαμε πανελλαδική εμφανηση και την ίδια μέρα.Κυριως στο τέλος του Οκτωμβριου
Διαβάζω για τον καιρό στα βόρεια κτλ..Όσες μελέτες βρήκα στο νετ για την αποδημία αναφέρουν ότι 1.Γινεται βάση ενστίκτου 2.Το οποίο αφυπνίζεται με την σταδιακή μείωση της μέρας.3 Έντονη αλλαγή του καιρού.(Στην περίπτωση όμως αυτή έχουμε νομαδική μετανάστευση ,δηλαδή μικρες ομάδες που μετακοινουνται μακριά από τον κακό καιρό χιόνι.κρυο κτλ.κτλ)Τα κυρία νήματα της μετανάστευσης ξεκινούν πάντα με καλό καιρό την 2η 3η μέρα του.
Για να μην το πάμε μακρυτερα ουσιαστικά έχουμε όλα τα κριτήρια δικά μας.Γιαυτο και στα βόρεια η κατάσταση είναι νορμάλ .
Το μόνο που αλλάζει την υπόθεση όλη είναι ότι από την Πέμπτη είχαμε συννεφιά στην κεντρική ελλαδα και στο β.αιγαιο με βροχές μάλιστα παρασκευη Σάββατο.Ουσιαστικη ξαστεριά σε όλο τον ελλαδικό χώρο και ιδικα τις βραδυνες ωρες,δεν είχαμε αυτές τις μέρες
.Με αυτά που δείχνει τώρα Δευτερα-Τρίτη (Λιγότερο ) Τετάρτη Πέμπτη (περισσότερο) θα είμαστε και από αυτό καθαροι.
Στην πράξη θα δούμε εάν ήταν αυτό η απλά γράφω μπούρδες τόση ώρα και ψάχνω ψύλλους στα άχυρα ..

Βγάλατε τα γούστα σας, ξεφύγατε και από την Αθήνα.. Μια χαρά σας βρίσκω! Αυτό μετράει!
Και εγώ μετά από χρόνια έκανα εξόρμηση με το Δημήτρη @dimmys για τσιχλίτσες. Απολαύσαμε το καφεδάκι μας με τα τσιχλάκια να μπαίνουν ανά διαστήματα μέχρι τις 10. Αρκετά τα πουλιά κρατούσαν το ενδιαφέρον τα περισσότερα ψιλομενα παρόλα αυτά έδωσαν αρκετές ευκαιρίες για τουφέκιες τις οποίες απολαυσαμε! 12 πουλάκια πηραμε στο χέρι και άλλα 4-5 μείνανε για τις αλεπουδες δυστυχώς. Πηραμε μάτι και 6φασουλες που μπήκαν σε άλλο καρτέρι και πήγε η τριάρα σύννεφο χωρίς αποτέλεσμα. Ωραία ήταν, απολαυστική η παρέα του Δημήτρη και τα πειράγματα, να είμαστε καλά το επόμενο σ/κ να ξαναβγουμε να ξεσκάσουμε!
Να μαστε καλά Κωστα...στην επόμενη εξόρμηση εύχομαι και ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα παιδιά και να μεγαλώσει η παρέα.

To πρωί βγαίνοντας από το σπίτι στο 5λεπτο που περίμενα μέχρι να ετοιμαστούν όλοι μέτρησα 27 τσίχλες από 30 - 45 μέτρα ύψος περίπου....και το σπίτι μου δεν είναι σε διάδρομο αποδημίας .... πρέπει να έγινε κάποιο σοβαρό μπάσιμο μάλλον.

To πρωί βγαίνοντας από το σπίτι στο 5λεπτο που περίμενα μέχρι να ετοιμαστούν όλοι μέτρησα 27 τσίχλες από 30 - 45 μέτρα ύψος περίπου....και το σπίτι μου δεν είναι σε διάδρομο αποδημίας .... πρέπει να έγινε κάποιο σοβαρό μπάσιμο μάλλον.
Πες μας και που είσαι να έχουμε μια εικόνα αν θες

Καλημέρα από τη ΒΑ Αττική, κουλούρι και σήμερα, ούτε σπουργίτια δεν πετούσαν. Συννεφιά με άπνοια και υγρασία, και τα κουνούπια πλέον να είναι πραγματικό πρόβλημα.
Φίλε και σήμερα δεν πήγα και λέω θα γίνει πατιρντι αλλά ευτυχως

Ε βεβαια, ηρθε κατω, εκανε προπονηση στα αγριοπεριστερα, ηρθε σε σας, τσακισε τη φασα. Μπραβο κοπελια, ευχομαι παντα τετοιες ωραιες εξορμησεις

Καλημέρα και από μένα. Προς μπραλο ξεκινήσαμε αλλά μας φόβισε ο καιρός και πήγαμε προς Θήβα. Το απόλυτο τίποτα. Πολύ κουνούπι κάτι χελιδόνια έκοβαν βόλτες και ένα ψαρονι μόνο του στο πουθενά. Το καλύτερο μπάσιμο έγινε μετά στο καφενείο ... .

Status
Not open for further replies.
Back