Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μου έκανε εντύπωση ότι πέρασαν από την κατεύθυνση της θάλασσας προς το βουνό.

Έτσι μπαίνουν τα νέα, μπασιματιάρικα πουλιά στα παραθαλάσσια, τις μέρες των μπασιμάτων...

Last edited:
για μιαμιση ωρα περναγαν μονο κελαιδότσιχλες(εδω πανω δεν εχω ξαναδει τετοιες, μονο τσαρτσάρες εχουμε)..

Και δεν χαίρεστε Ηλία...; Εγώ έχω έρωτα με τις κυριαρίνες ή τσαρτσάρες (turdus viscivorus)...!!! Είναι και ευμεγέθεις...! Το κακό όμως με δαύτες είναι ότι δεν μας έρχονται κάθε χρόνο αρκετές, εδώ στα Κεντρικά...! Εσείς στα βόρεια, είστε πιο τυχεροί με το συγκεκριμένο πτηνό...!

Last edited:
3 πήρα, ή μια τσαρτσαρα. Σπανιο για την εποχη. Συνηθως μπαινουν τελευταιες.

Σωστός Σπύρο, αλλά μπορεί στη βόρειο Ελλάδα έστω, όπως στα μέρη σου, να μπαίνουν και λίγες λίγο νωρίτερα...! Εκτός και αν εφέτος πρόκειται να είναι πολλές (όπως πρόπερσι, '16 - '17) και έχουν ξεκινήσει από τώρα τον κατήφορο...!!! Μακάρι να είναι έτσι...! Θα τις φχαριστηθώ για τα καλά πάλι...!!!

Ανταπόκριση από την νεολαία στο χωριό μου είπαν ότι πέρασαν μπόλικα πουλάκια αλλά σε τεράστιο ύψος, καμιά 10αρια πέρασαν χαμηλωμενες και έκαναν 7 κιχλίτσες. Ζέστη και ξηρασία έχει εδώ στο νησί και αν συνεχίσει έτσι δεν βλέπω να πιάνει πουλιά. Νότια πάντως που έμαθα σήμερα δεν πέρασαν πουλιά.

ΒΑ Αττική κουλούρι! Οπως ειπε κ ο Ηλίας μετα τις 10.30 3-4 ζευγαρακια σε αρκετο υψος..εκανα αερα σε καποιες και εφυγαν!! Να ναι καλα τα επιβλαβή της περιοχης δε με αφησαν ατουφεκιστο! Σε αυτες να προσθεσω και δυο τρεις πιασμενες που το πρωι μου πηραν το καπελο! Αντε αυριο παλι!

Και δεν χαίρεστε Ηλία...; Εγώ έχω έρωτα με τις κυριαρίνες ή τσαρτσάρες (turdus viscivorus)...!!! Είναι και ευμεγέθεις...! Το κακό όμως με δαύτες είναι ότι δεν μας έρχονται κάθε χρόνο αρκετές, εδώ στα Κεντρικά...! Εσείς στα βόρεια, είστε πιο τυχεροί με το συγκεκριμένο πτηνό...!

Φιλε εγω με τις τσαρτσάρες εχω αποθημένα...οταν παω για φάσσες ερχονται ολες πανω απ το κεφαλι μου και δεν τις τουφεκάω, οταν ομως δεν εχει φασσες κ λεω θα βγω για καμια τσαρτσαρα δεν μου ερχονται καθόλου! κρατανε ολες μια περιμετρο 60-70 μετρα και σκούζουν.. η κελαηδότσιχλες σημερα μου εκαναν εντυπωση γιατι στο συγκεκριμένο μερος δεν ειχα ξαναδει, ειχα στο νου οτι και φασσες να μην δω, θα φανει καμια τσαρτσαρα.
Τσαρτσάρες εχουμε και ντοπιάρες,(περσι τις βρηκα πρωτη φορα), την πρώτη περσινη την χτύπησα 27 αυγούστου οταν κυνηγούσα τρυγόνια, και οχι σε κανενα τρελο υψόμετρο, 500 μετρα περίπου...

Εδώ κάτω τίποτα ακόμα...
Μεσσηνία zero-zero=zero.
Ούτε τουφεκιά δεν άκουσα.

Οντως ρε παιδια δηλαδη εδω σε εμας τιποτα, μονο στο περιπτερο που λενε, αντε το επομενο ΣΚ θα ειμαστε ετοιμοπολεμοι..

Κατα τις 5 00 ξεκινησα για Βιλια,οταν εφτασα στο Καραουλι γινοτανε χαμος απο τον αερα,ετσι σταματησα Οινοη.Λιγοι οι κυνηγοι στα
καρτερια.Κλασικος παπιοκαιρος,αερας με ψιλοβροχο μεχρι τις 7 30,μετα στεγνωμα με 5 μποφορ.6 τσιχλες ειδα,δεν πηρα καμια γιατι
ετσι οπως πηγαιναν θυμιζαν πολεμικη αεροπορια.Ο αερας ομως αναγκασε τα κορακια να χαμηλωσουν αρκετα.Πηρα 4 ξερα και 1
πρεπει να επεσε στην Λαρισα απο τα σκαγια που πηρε.Εβγαλα τα 9αρακια και τα εσκαγα στον αερα με 5αρια νικελ.sarcastic..sex hard.
Μπασιμο 0!Αυριο παλι με αισιοδοξια:)

Είχε ένα μικρό μπάσιμο σήμερα.
Πήρα 15 πουλιά αλλά τα δέκα στο χέρι δυστυχώς.Ξεκινησα με το kicks LM και μετά συνέχισα με το φίδι το mid.Εντυπωσιακά τσοκ και τα δύο!Στο τέλος έβγαλα και το 20αρι και πήρα άλλες τέσσερις.

Είχε ένα μικρό μπάσιμο σήμερα.
Πήρα 15 πουλιά αλλά τα δέκα στο χέρι δυστυχώς.Ξεκινησα με το kicks LM και μετά συνέχισα με το φίδι το mid.Εντυπωσιακά τσοκ και τα δύο!Στο τέλος έβγαλα και το 20αρι και πήρα άλλες τέσσερις.
Μπραβο Γιωργη και στα ταιρια τους .well done..well done.
Εγω σημερα δεν βγηκα γιατι εδειχνε βροχη προς Δερβενοχωρια .hair.
Αυριο ισως να ειναι καλυτερα τα πραγματα απο πλευρας καιρου think

09:00 16°C 83% υγρ. 4 Μπφ B 24 Km/h
ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
Μικρή πιθανότητα βροχής

08:15 βγήκα απ' το σπίτι και ετοιμαζόμουν να φύγω. Ακούω "τσιννννν" από πάνω μου! Ρε μπας και παραλογίζομαι; σκέφτηκα. Γυρίζω, κοιτάζω και να που πέρναγε η πρώτη τσίχλα που βλέπω για φέτος! 20 μέτρα από πίσω ακολουθούσε και μια δεύτερη, σε χαμηλό ύψος, όχι πάνω από 20-25μ. Μου έκανε εντύπωση ότι πέρασαν από την κατεύθυνση της θάλασσας προς το βουνό. Καλώς μας ήρθαν! Περιοχή παραλιακή Φωκίδα.
Είσαι από κει αδερφέ;

Η μεριά απο το Καπανδρίτι και πάνω (προς τα καμμένα) έχει απαγόρευση..Η περιοχή νοητά μεταξύ Μικροχωρίου-Καλάμου-Αγίων Αποστόλων-Βαρνάβα...Το έχει στο Κένταυρος πάντως..
Στέφανε έχεις κάποια σχέση προς τα μέρη αυτά;
Εννοώ μένεις εκεί, η μήπως κυνηγάς εκεί;

wwZz3aB.jpg
..... Για τα πολυπόθητα μπασιματα;)

Βγήκα και γω μια γρήγορη-κοντινή βόλτα το πρωί, από τις 07:50 έως τις 09:00...
Ο καιρός νοτιάς και με ελαφριά συννεφιά και σχετικά πιο ζεστός από τις προηγούμενες ήμερες...δεν περίμενα κάτι αξιόλογο.
Παρόλα αυτά είχε μπασιματάκι...όχι δυνατό...αλλά ίσα να έχεις το ενδιαφέρον να κρατάς τα μάτια σου ψηλά και να ρίχνεις καμιά ντουφεκιά που και που...
Ψηλωμένα αρκετά...κατάφερα και "ξεσκάλωσα" τέσσερα και άλλα τόσα "χαιρέτησα"...
Χάρηκα και μια αρκεταααααα ψηλωμένη (για τα δικά μου μάτια) ντουφεκιά...
Καλά ήτανε...πήρα τον αέρα μου, είπα και του χρόνου στις κιχλίτσες...δόξα το θεό...
20181013-093709.jpg

Στα ωραία της ημέρας ένα ζευγάρι μαυροπύρινοι Ελληνικοί ιχνηλάτες που ήρθαν "κλαψουρίζοντας" στο καρτέρι μου και "άραξαν" στο ντορό κάνα 10λεπτο εκεί παραδίπλα...
Παρότι έχασα 2-3 καλές ευκαιρίες για ντουφεκιά, τους χάρηκα γιατί ήταν πολύ ωραίοι μορφολογικά, είχαν ωραία φωνή και κίνηση και το κυριότερο φαινόταν πολύ περιποιημένοι και καλοζωισμένοι.
Μπράβο στον ιδιοκτήτη τους...μερακλής...

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back