Έτσι ακριβώς Ηλία , γιατί βλέπω όμως ρε γμτ ότι είναι πολλοί...;;; Η εμείς δεν τους αποστομώνουμε και χανόμαστε στον όχλο η τελικά είναι πολλοίΦίλε γελάει ο κόσμος μαζί τους,τι να ασχοληθείς....εξαιτίας αυτών βρίσκουν πάτημα οι απέναντι!
Έτσι ακριβώς Ηλία , γιατί βλέπω όμως ρε γμτ ότι είναι πολλοί...;;; Η εμείς δεν τους αποστομώνουμε και χανόμαστε στον όχλο η τελικά είναι πολλοίΦίλε γελάει ο κόσμος μαζί τους,τι να ασχοληθείς....εξαιτίας αυτών βρίσκουν πάτημα οι απέναντι!
Έτσι ακριβώς Ηλία , γιατί βλέπω όμως ρε γμτ ότι είναι πολλοί...;;; Η εμείς δεν τους αποστομώνουμε και χανόμαστε στον όχλο η τελικά είναι πολλοί
Είναι δυνατή κλίκα....στο βωμό μιας χορηγίας,φθηνότερων φυσιγγιων,ενός καλού ποστου στα Σκόπια...τραμπουκιζουν κόσμο.Προσωπικα δεν έχω καμία διάθεση για ανάμειξη μαζί τους...άλλο εννοώ εγώ κυνήγι και άλλο αυτοί...όλη η ζωή τους μια φωτογραφία!Έτσι ακριβώς Ηλία , γιατί βλέπω όμως ρε γμτ ότι είναι πολλοί...;;; Η εμείς δεν τους αποστομώνουμε και χανόμαστε στον όχλο η τελικά είναι πολλοί
Δεν είναι περίεργο. Στην περιοχή των Σπατών μπαίνουν γερακότσιχλες. Τώρα για το χρονικό διάστημα, να μπήκαν και δέκα πουλιά είκοσι μέρες νωρίτερα, δεν λέει και τίποτα.Γερακοτσιχλα τέτοια εποχή ? Περιεργο
Βίκτωρα εγώ έμεινα άφωνοςΣε μενα παντως κανουν ασχημη εντυπωση και οι γοπες κατω.
Σε τι διαφωνούμε Γρηγορη?Εδώ αν και κυνηγάω λαγό θα διαφωνήσω εντόνως και καθέτως κ. Γιάννη... Αν οι τσιχλάδες ή οι φασσάδες έχουν πιάσει πρώτοι το μέρος, έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν το κυνήγι τους και κανονικά οι λαγάδες, γουρουνάδες και οποιοιδήποτε άλλοι κυνηγοί πρέπει να πάνε αλλού ή να περιμένουν να τελειώσουν οι άλλοι το κυνήγι τους αν είναι (μόνο οι πεζοπόροι, οι εκδρομείς και οι εκτελώντες αγροτικές εργασίες έχουν κάθε προτεραιότητα όποτε και αν έρθουν). Και οι λαγάδες, γουρουνάδες και οποιοιδήποτε άλλοι κυνηγοί μπορούν να βρουν τόσα άλλα μέρη, δεν χάθηκαν τα βουνά, ούτε τα μέρη, ούτε ο κόσμος και για αυτούς... Να μην αμόλαγαν τα σκυλιά...
Δεν μετράει ούτε πόσο σπάνιο είναι το θήραμα, ούτε πόσες μέρες επιτρέπεται ούτε τίποτα... Δεν το θεωρώ σοβαρό... Και ο τσιχλάς και ο φασσάς μπορεί να μπορεί να πάρει ρεπό μια φορά όλο το μήνα και να το περιμένει πως και πως αυτό το κυνήγι και να έχει κάνει απείρως περισσότερα χιλιόμετρα και έξοδα για αυτές τις στιγμές στο βουνό... Αν πρόλαβε το μέρος τελείωσε, με γειά του με χαρά του... Όποιος ξυπνά και φτάνει πρώτος κάνει προκατοχή, όποιος πάει μετά, πάει αλλού... Αν τώρα υπάρχει συνεννόηση καλώς, αλλά δεν θα έρχεται ο καθένας αργότερα και θα μανουριάζει και θα φορτώνεται στον άλλο, γιατί κάνει το κυνήγι του, ούτε θα τον λέμε αντισυναδελφικό ή μη σωστό... Αυτός που έρχεται αργότερα και βρίσκει τον άλλο εκεί ενοχλεί, όχι όποιος φτάνει πρώτος...
Εννοείται και από την ανάποδη, αν το μέρος είναι πιασμένο για λαγό, ούτε κανονικά, ούτε "πονηρά" δεν μπαίνεις ανάμεσα για άλλο κυνήγι... Άλλαξε βουνό κανονικά... Ούτε σωστό ούτε ασφαλές είναι να είσαι εκεί... Εγώ έτσι υο βλέπω και αυτό εφαρμόζω πάντα είτε είμαι στη μια πλευρά, είτε στην άλλη...
Αν τα σκυλια καταδιωκουν κι ερχεται ο λαγος προς το μερος μας?
Σε τι διαφωνούμε Γρηγορη?
Ποιος αμφισβητησε την προτεραιότητα?
Αφου κυνηγας λαγο,σιγουρα γνωριζεις πως ειναι ενα θηραμα που ανάλογα και την εποχη,"παιρνει" τοπο.
Ο λαγας που εχει απολύσει σκυλια 1000μ απο το καρτερι μας,μπορει να γνωριζει επακριβώς τη βοσκη ή το πιασιμο του λαγου?
Που γνωριζουμε ποιος ηρθε πρωτος στην περιοχη?
Αν τα σκυλια καταδιωκουν κι ερχεται ο λαγος προς το μερος μας?
Πως καθορίζουμε τα ορια που κυνηγαει ο καθενας μας?
Αν κανουμε περπατητο και πεσουμε μεσα στα καρτερια του λαγα?
Αν αυτος παει καβαλα τα σκυλια και διασταυρωθουν οι πορειες μας?
Δεν κυνηγαμε σε περιφραγμενα και καποιες φορες τα πραγματα μπερδεύονται....
Απο εκει και μετα,ειναι θεμα προσωπικο,οπως προσωπικη ηταν και η άποψή μου στο παραπανω μηνυμα.![]()
Το fb και οι σελίδες του αυτές (δεν είναι και πάρα πολλές αυτές που έχουν κίνηση), αν μπορείς να φιλτράρεις κάπως αυτά που διαβάζεις, δίνουν μια εικόνα του τι παίζει και που περίπου. Αλλά μέχρι εκεί. Προσωπικά για αυτό τις ακολουθώ, χωρίς να συμμετέχω στα παρατράγουδα που προαναφέραμε.
Σχετικά με την συζήτηση για την προτεραιότητα στο βουνό που λέτε, ίδια συζήτηση με λίγες παραλλαγές είχαμε πριν κανα μήνα με το Θοδωρής-Ε'υβοια ενώ κάναμε την βόλτα μας στο βουνό. Γενικά όταν έχει ο άλλος σκυλί που ανοίγεται πολύ, και σηκώσει ας πούμε ένα ορτύκι ενώ βρίσκεται 600=700 μέτρα μακριά απο τον ιδιοκτήτη του και δίπλα σε εσένα όμως. ε το βαράς τι να κάνουμε τώρα. Ο λαγός είναι πιο ιδιαίτερη περίπτωση, αλλά άμα πέσει πάνω σου στην καταδίωξη ε βάρα τον, άσε το σκυλάκι να χαρεί κτλ και μετά μοιραστήτε τον με τον άλλον κυνηγό.
Αν το σκυλί έχει ντοριασει καλάΦίλε Στέφανε η συζήτηση είναι αν είσαι για τσίχλα ήδη και για το αν συνεχίζεις να ντουφεκάς τις τσίχλες σου ή χαλάς το κυνήγι σου επειδή ήρθαν τα σκυλιά άλλου σε σένα και ψάχνουν ή κυνηγάνε...
Θήραμα που προέρχεται από δραστηριότητα και κόπο άλλου και των σκύλων του, γνώμη μου είναι πως δεν το σκέφτεσαι να το ντουφεκίσεις καν και μένουν όλοι ήρεμοι και ευτυχισμένοι...
Πέρι αν σου φύγει καθαρά ή ακόμα χειρότερα τραυματίσεις το λαγό και φύγει, άντε να αποδείξεις πως δεν τον έχεις βαρέσει και κρύψει κάπου... Για αυτό όπως είπα "δεν το σκέφτεσαι να το ντουφεκίσεις καν και μένουν όλοι ήρεμοι και ευτυχισμένοι..."Υπαρχει άγραφος κανόνας πολλών ετών για το θέμα αυτό .... 1.Εαν . από καταδίωξη σκυλιων σου έρθει ο λαγός πάνω σου τον ντουφεκας κανονικά και απλά ο άλλος κυνηγός σου δίνει το φυσίγγι που έριξες.......
Ομως πρέπει να πουμε οτι δεν υπάρχει ιεραρχία στα θηραματα όλα έχουν τον ίδιο σεβασμό δεν παίζει ρόλο το μέγεθος η το βάρος ,Εάν έχω πιάσει το καρτέρι από της 05:00 συγνώμη αλλα δεν θα με διώξει κανένας που θα έρθει στις 7 να αμολησει για άλλο θηραμα.Εγω μπορεί να έχω κάνει 300 χιλιόμετρα για αυτό το καρτέρι γιατί να το αφήσω από την στιγμή που είμαι στο μέρος πρώτος ??Θα ψάχνω για μπεκάτσα από το πρωί ,και επειδή κάτι γουρούνια 2 βουνά παραπέρα έκοψαν προς τα εμένα θα πρέπει να φύγω η να αλλάξω μέρος εγώ ???? Επειδή ήρθαν πετωντας οι γουρουναδες να βγουν μπροστά τους ????(Καλά ιδικά αυτές τις παρέες εγώ προσωπικα τις εχω σε μεγάλη κόντρα πολλά χρόνια τώρα)...
Το μέρος το πιάνεις φίλε από το πρωί εάν θες ..,...........
Από εκεί και πέρα είναι θέμα κατανόησης και σεβασμού κυνηγού προς κυνηγο να κάνουν την δουλειά τους όλοι μαζί ακόμα και στο ίδιο μέρος .......
Όλη η ουσία...Προσωπικά αποφεύγω να αμολαω τα σκυλιά στο ίδιο μέρος που κυνηγάνε και άλλοι Συνάδελφοί ειτε φτερωτα ειτε τριχωτα
προτιμώ να αλλάξω σημείο και να έχω το κεφάλι μου ησυχο
όπως επισης αποφεύγω και να χώνουμε ανάμεσα στα σκυλιά τους
όταν κυνηγάω πχ τσίχλες
Καλύτερα να αποχωρισω ατουφεκιστος παρά να σπάσω τα νεύρα μου για πέντε πουλιά