Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Φίλε γελάει ο κόσμος μαζί τους,τι να ασχοληθείς....εξαιτίας αυτών βρίσκουν πάτημα οι απέναντι!
Έτσι ακριβώς Ηλία , γιατί βλέπω όμως ρε γμτ ότι είναι πολλοί...;;; Η εμείς δεν τους αποστομώνουμε και χανόμαστε στον όχλο η τελικά είναι πολλοί

Έτσι ακριβώς Ηλία , γιατί βλέπω όμως ρε γμτ ότι είναι πολλοί...;;; Η εμείς δεν τους αποστομώνουμε και χανόμαστε στον όχλο η τελικά είναι πολλοί

Φοβάμαι ότι δεν ζουν αυτοί ανάμεσά μας, αλλά εμείς αναμεσά σε αυτούς...

Last edited:
Είναι δυνατή κλίκα....στο βωμό μιας χορηγίας,φθηνότερων φυσιγγιων,ενός καλού ποστου στα Σκόπια...τραμπουκιζουν κόσμο.Προσωπικα δεν έχω καμία διάθεση για ανάμειξη μαζί τους...άλλο εννοώ εγώ κυνήγι και άλλο αυτοί...όλη η ζωή τους μια φωτογραφία!

Γερακοτσιχλα τέτοια εποχή ? Περιεργο
Δεν είναι περίεργο. Στην περιοχή των Σπατών μπαίνουν γερακότσιχλες. Τώρα για το χρονικό διάστημα, να μπήκαν και δέκα πουλιά είκοσι μέρες νωρίτερα, δεν λέει και τίποτα.
Γενικά φέτος όπως δείχνουν κάποια σημάδια, θα υπάρξει πρόωρη αποδημία. Εδώ αρχές Οκτωβρίου και ο Αρις μας έβαλε σφυριχταρια από την Μεσσηνία, που άλλες χρονιές τα περιμένουμε αρχές Νοεμβρίου στον Έβρο.

Σε μενα παντως κανουν ασχημη εντυπωση και οι γοπες κατω.
Βίκτωρα εγώ έμεινα άφωνος
τέτοια φωτό δεν έχω ξαναδει :p:p:eek:
Είναι δυνατόν να πετάς κάτω τα θηράματα που έχεις καρπωθει μαζι με τα τσιγαρα που εχεις φουμαρει και να τα βγάζεις και φωτό ?
Τι είναι τα θηράματα απορρίμματα ?
Δηλαδή αν είχες ρίξει και ένα χέσιμο στο ιδιο σημειο θα το έβγαζες και αυτό φωτό ? :eek::eek:
Μιλάμε οι τύποι είναι για τα καρναβάλια o_Oo_O

Μιλάτε για την τσίχλα θέα των κυνηγών ?
Που λογικά εκεί πρέπει να μπήκε η φωτό
Με έχουν μπλοκάρει πολύ καιρό τώρα..
Είχαν ανεβάσει ένα ποστ ..οκτωμβιος ηταν
Που λέγανε και καλά χαμός σήμερα πολλά Τσιν Τσιν και ήταν μέρα με νοτια και βροχή .......

Εδώ αν και κυνηγάω λαγό θα διαφωνήσω εντόνως και καθέτως κ. Γιάννη... Αν οι τσιχλάδες ή οι φασσάδες έχουν πιάσει πρώτοι το μέρος, έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν το κυνήγι τους και κανονικά οι λαγάδες, γουρουνάδες και οποιοιδήποτε άλλοι κυνηγοί πρέπει να πάνε αλλού ή να περιμένουν να τελειώσουν οι άλλοι το κυνήγι τους αν είναι (μόνο οι πεζοπόροι, οι εκδρομείς και οι εκτελώντες αγροτικές εργασίες έχουν κάθε προτεραιότητα όποτε και αν έρθουν). Και οι λαγάδες, γουρουνάδες και οποιοιδήποτε άλλοι κυνηγοί μπορούν να βρουν τόσα άλλα μέρη, δεν χάθηκαν τα βουνά, ούτε τα μέρη, ούτε ο κόσμος και για αυτούς... Να μην αμόλαγαν τα σκυλιά...

Δεν μετράει ούτε πόσο σπάνιο είναι το θήραμα, ούτε πόσες μέρες επιτρέπεται ούτε τίποτα... Δεν το θεωρώ σοβαρό... Και ο τσιχλάς και ο φασσάς μπορεί να μπορεί να πάρει ρεπό μια φορά όλο το μήνα και να το περιμένει πως και πως αυτό το κυνήγι και να έχει κάνει απείρως περισσότερα χιλιόμετρα και έξοδα για αυτές τις στιγμές στο βουνό... Αν πρόλαβε το μέρος τελείωσε, με γειά του με χαρά του... Όποιος ξυπνά και φτάνει πρώτος κάνει προκατοχή, όποιος πάει μετά, πάει αλλού... Αν τώρα υπάρχει συνεννόηση καλώς, αλλά δεν θα έρχεται ο καθένας αργότερα και θα μανουριάζει και θα φορτώνεται στον άλλο, γιατί κάνει το κυνήγι του, ούτε θα τον λέμε αντισυναδελφικό ή μη σωστό... Αυτός που έρχεται αργότερα και βρίσκει τον άλλο εκεί ενοχλεί, όχι όποιος φτάνει πρώτος...

Εννοείται και από την ανάποδη, αν το μέρος είναι πιασμένο για λαγό, ούτε κανονικά, ούτε "πονηρά" δεν μπαίνεις ανάμεσα για άλλο κυνήγι... Άλλαξε βουνό κανονικά... Ούτε σωστό ούτε ασφαλές είναι να είσαι εκεί... Εγώ έτσι υο βλέπω και αυτό εφαρμόζω πάντα είτε είμαι στη μια πλευρά, είτε στην άλλη...
Σε τι διαφωνούμε Γρηγορη?
Ποιος αμφισβητησε την προτεραιότητα?
Αφου κυνηγας λαγο,σιγουρα γνωριζεις πως ειναι ενα θηραμα που ανάλογα και την εποχη,"παιρνει" τοπο.
Ο λαγας που εχει απολύσει σκυλια 1000μ απο το καρτερι μας,μπορει να γνωριζει επακριβώς τη βοσκη ή το πιασιμο του λαγου?
Που γνωριζουμε ποιος ηρθε πρωτος στην περιοχη?
Αν τα σκυλια καταδιωκουν κι ερχεται ο λαγος προς το μερος μας?
Πως καθορίζουμε τα ορια που κυνηγαει ο καθενας μας?
Αν κανουμε περπατητο και πεσουμε μεσα στα καρτερια του λαγα?
Αν αυτος παει καβαλα τα σκυλια και διασταυρωθουν οι πορειες μας?
Δεν κυνηγαμε σε περιφραγμενα και καποιες φορες τα πραγματα μπερδεύονται....
Απο εκει και μετα,ειναι θεμα προσωπικο,οπως προσωπικη ηταν και η άποψή μου στο παραπανω μηνυμα.:)

Τόνε ντουφεκάμε, τόνε μαζεύουμε γρήγορα - γρήγορα και αμέσως την κοπανάμε με ελαφρά κάνοντας τον Κινέζο...!!! .big smile.
(Έχει και τα τυχερά του το ελεύθερο κυνήγι...! Τι να κάνουμε...;)

Σε τι διαφωνούμε Γρηγορη?
Ποιος αμφισβητησε την προτεραιότητα?
Αφου κυνηγας λαγο,σιγουρα γνωριζεις πως ειναι ενα θηραμα που ανάλογα και την εποχη,"παιρνει" τοπο.
Ο λαγας που εχει απολύσει σκυλια 1000μ απο το καρτερι μας,μπορει να γνωριζει επακριβώς τη βοσκη ή το πιασιμο του λαγου?
Που γνωριζουμε ποιος ηρθε πρωτος στην περιοχη?
Πως καθορίζουμε τα ορια που κυνηγαει ο καθενας μας?
Αν κανουμε περπατητο και πεσουμε μεσα στα καρτερια του λαγα?
Αν αυτος παει καβαλα τα σκυλια και διασταυρωθουν οι πορειες μας?
Δεν κυνηγαμε σε περιφραγμενα και καποιες φορες τα πραγματα μπερδεύονται....
Απο εκει και μετα,ειναι θεμα προσωπικο,οπως προσωπικη ηταν και η άποψή μου στο παραπανω μηνυμα.:)

Κύριε Γιάννη διαφώνησα με το ποστ σας γιατί με βάση τα λεγόμενά σας εννοήθηκε πως στον κυνηγότοπο το ποιος τελικά θα κυνηγήσει και θα ντουφεκίσει προέρχεται από το είδος του κυνηγιού που κάνει και το πόσο χρόνο επιτρέπεται αυτό, πόσο σπάνιο είναι αυτό και πόσες μέρες μπορεί να κυνηγηθεί και όχι από το ποιος πήγε πρώτος... Η εκφράσεις σας πως δεν απαξιώνετε την τσίχλα και τα υπόλοιπα, υπαινίχθηκαν πως αν κάποιος είναι ήδη εκεί για να την κυνηγήσει και έρθει άλλος ή τα σκυλιά του, αυτός δεν πρέπει να κάνει το κυνήγι του και να δώσει χώρο στο λαγά... Αν δεν θέλατε να πείτε κάτι τέτοιο τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος διαφωνίας, αν θέλατε να πείτε αυτό, τότε απλά έχουμε παντελώς άλλη οπτική γωνία για τα πράγματα... Σαφώς υπάρχουν και "γκρίζες" καταστάσεις και περιστάσεις, αλλά είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας...

Για τα ερωτήματά σας σε θέματα απόστασης, και διασταύρωσης κάποιου σε κίνηση με καρτέρι, προτεραιότητα έχει το καρτέρι... Δεν κυνηγάμε σε περιφραγμένα, αλλά δεν χρειαζόμαστε ούτε τοπογράφους ούτε χάρτες για να καταλάβουμε πότε πάμε να πιάσουμε καρτέρι σε μέρος που κυνηγά ήδη κάποια παρέα λαγό και θα ενοχλήσει, ούτε πότε εφόσον υπάρχουν ήδη καρτέρια για πουλιά ή λαγό θα μας δημιουργήσουν πρόβλημα στο λαγό χωρίς να φταίνε επειδή θα αμολήσουμε εμείς... Μάλλον εμείς είμαστε το πρόβλημα τότε, όχι αυτοί.

Επίσης δεν χρειαζόμαστε ούτε αλιτάρχες και γραμματείες για το πότε εφτασε πρώτος κάπου... Υπάρχει στο 99% των περιπτώσεων τέλεια ακουστική και μπορεί να διαπιστώσει ο ένας πότε έφτασε ο άλλος στο χώρο και να τον ειδοποιήσει για την παρουσία του... Αν είμαι ήδη καρτέρι ενημερώνω φωνητικά (και οπτικά αν είναι ακόμα σχετικά σκοτάδι) και με ντουφεκιά στον αέρα αν βλέπω πως ο άλλος δεν με αντιλαμβάνεται ή "κάνει την πάπια"...Αν ο ένας δεν άκουσε τον άλλο λόγω διαμόρφωσης εδάφους (μπρος/πίσω μεριά βουνού/λόφου), τότε αυτός που εισήλθε στο χώρο που ήταν ο άλλος ενοχλεί, όχι αυτός που είναι ήδη.

Αν διασταυρωθεί περπατητό τσίχλας με λαγά καβάλα, τότε ναι θα έδινα προτεραιότητα στο λαγά σαφώς για τους λόγους που αναφέρατε... Για το λαγό που έρχεται προς το μέρος μας δεν τίθεται θέμα ό,τι και να κυνηγάμε πως δεν κάνουμε καμία κίνηση προς το λαγό... Ο συνάδελφος @glek στο θέμα του λαγού δίνει ένα άψογο παράδειγμα συμπεριφοράς τέτοιας περίπτωσης χθες... Δικό μας θήραμα το ντουφεκάμε σε κάθε περίπτωση και πάντα, άλλωστε ο λαγός άλλων καλό είναι να στρίψει και να μην μπλεχτεί και έρθει προς εμάς σε καμία στιγμή αφού είμαστε ήδη στο μέρος...

topic. άκουσα και εγώ μια σήμερα στα βουνά της Πετρούπολης... Άντε καλωσήρθαν τα κορίτσια καi με το καλό να φέρουν και τις φίλες τους...

Last edited:
Το fb και οι σελίδες του αυτές (δεν είναι και πάρα πολλές αυτές που έχουν κίνηση), αν μπορείς να φιλτράρεις κάπως αυτά που διαβάζεις, δίνουν μια εικόνα του τι παίζει και που περίπου. Αλλά μέχρι εκεί. Προσωπικά για αυτό τις ακολουθώ, χωρίς να συμμετέχω στα παρατράγουδα που προαναφέραμε.
Σχετικά με την συζήτηση για την προτεραιότητα στο βουνό που λέτε, ίδια συζήτηση με λίγες παραλλαγές είχαμε πριν κανα μήνα με το Θοδωρής-Ε'υβοια ενώ κάναμε την βόλτα μας στο βουνό. Γενικά όταν έχει ο άλλος σκυλί που ανοίγεται πολύ, και σηκώσει ας πούμε ένα ορτύκι ενώ βρίσκεται 600=700 μέτρα μακριά απο τον ιδιοκτήτη του και δίπλα σε εσένα όμως. ε το βαράς τι να κάνουμε τώρα. Ο λαγός είναι πιο ιδιαίτερη περίπτωση, αλλά άμα πέσει πάνω σου στην καταδίωξη ε βάρα τον, άσε το σκυλάκι να χαρεί κτλ και μετά μοιραστήτε τον με τον άλλον κυνηγό.

Το fb και οι σελίδες του αυτές (δεν είναι και πάρα πολλές αυτές που έχουν κίνηση), αν μπορείς να φιλτράρεις κάπως αυτά που διαβάζεις, δίνουν μια εικόνα του τι παίζει και που περίπου. Αλλά μέχρι εκεί. Προσωπικά για αυτό τις ακολουθώ, χωρίς να συμμετέχω στα παρατράγουδα που προαναφέραμε.
Σχετικά με την συζήτηση για την προτεραιότητα στο βουνό που λέτε, ίδια συζήτηση με λίγες παραλλαγές είχαμε πριν κανα μήνα με το Θοδωρής-Ε'υβοια ενώ κάναμε την βόλτα μας στο βουνό. Γενικά όταν έχει ο άλλος σκυλί που ανοίγεται πολύ, και σηκώσει ας πούμε ένα ορτύκι ενώ βρίσκεται 600=700 μέτρα μακριά απο τον ιδιοκτήτη του και δίπλα σε εσένα όμως. ε το βαράς τι να κάνουμε τώρα. Ο λαγός είναι πιο ιδιαίτερη περίπτωση, αλλά άμα πέσει πάνω σου στην καταδίωξη ε βάρα τον, άσε το σκυλάκι να χαρεί κτλ και μετά μοιραστήτε τον με τον άλλον κυνηγό.

Φίλε Στέφανε η συζήτηση είναι αν είσαι για τσίχλα ήδη και για το αν συνεχίζεις να ντουφεκάς τις τσίχλες σου ή χαλάς το κυνήγι σου επειδή ήρθαν τα σκυλιά άλλου σε σένα και ψάχνουν ή κυνηγάνε...

Θήραμα που προέρχεται από δραστηριότητα και κόπο άλλου και των σκύλων του, γνώμη μου είναι πως δεν το σκέφτεσαι να το ντουφεκίσεις καν και μένουν όλοι ήρεμοι και ευτυχισμένοι...

Last edited:
Καλημέρα σας..Μου εκαναν εντυπωση καποια πραγματα..Υπαρχει άγραφος κανόνας πολλών ετών για το θέμα αυτό .... 1.Εαν . από καταδίωξη σκυλιων σου έρθει ο λαγός πάνω σου τον ντουφεκας κανονικά και απλά ο άλλος κυνηγός σου δίνει το φυσίγγι που έριξες.......
2.Οσον αφορά το μέρος ,θέλει απλά κατανόηση από όλους ......Ομως πρέπει να πουμε οτι δεν υπάρχει ιεραρχία στα θηραματα όλα έχουν τον ίδιο σεβασμό δεν παίζει ρόλο το μέγεθος η το βάρος ,Εάν έχω πιάσει το καρτέρι από της 05:00 συγνώμη αλλα δεν θα με διώξει κανένας που θα έρθει στις 7 να αμολησει για άλλο θηραμα.Εγω μπορεί να έχω κάνει 300 χιλιόμετρα για αυτό το καρτέρι γιατί να το αφήσω από την στιγμή που είμαι στο μέρος πρώτος ??Θα ψάχνω για μπεκάτσα από το πρωί ,και επειδή κάτι γουρούνια 2 βουνά παραπέρα έκοψαν προς τα εμένα θα πρέπει να φύγω η να αλλάξω μέρος εγώ ???? Επειδή ήρθαν πετωντας οι γουρουναδες να βγουν μπροστά τους ????(Καλά ιδικά αυτές τις παρέες εγώ προσωπικα τις εχω σε μεγάλη κόντρα πολλά χρόνια τώρα)...
Το μέρος το πιάνεις φίλε από το πρωί εάν θες ..,...........Από εκεί και πέρα είναι θέμα κατανόησης και σεβασμού κυνηγού προς κυνηγο να κάνουν την δουλειά τους όλοι μαζί ακόμα και στο ίδιο μέρος .......

Φίλε Στέφανε η συζήτηση είναι αν είσαι για τσίχλα ήδη και για το αν συνεχίζεις να ντουφεκάς τις τσίχλες σου ή χαλάς το κυνήγι σου επειδή ήρθαν τα σκυλιά άλλου σε σένα και ψάχνουν ή κυνηγάνε...

Θήραμα που προέρχεται από δραστηριότητα και κόπο άλλου και των σκύλων του, γνώμη μου είναι πως δεν το σκέφτεσαι να το ντουφεκίσεις καν και μένουν όλοι ήρεμοι και ευτυχισμένοι...
Αν το σκυλί έχει ντοριασει καλά
ή είναι στην φάση της δίωξης
μια δυο τουφεκιές που θα ακουστούν δεν θα του χαλάσουν το κυνήγι του
Το θέμα είναι να υπάρχει αλληλοσεβασμός και από τις δύο πλευρές
Προσωπικά αποφεύγω να αμολαω τα σκυλιά στο ίδιο μέρος που κυνηγάνε και άλλοι Συνάδελφοί ειτε φτερωτα ειτε τριχωτα
προτιμώ να αλλάξω σημείο και να έχω το κεφάλι μου ησυχο
όπως επισης αποφεύγω και να χώνουμε ανάμεσα στα σκυλιά τους
όταν κυνηγάω πχ τσίχλες
Καλύτερα να αποχωρισω ατουφεκιστος παρά να σπάσω τα νεύρα μου για πέντε πουλιά
Δυστυχώς ο αλληλοσεβασμός έχει εξαφανιστεί από όλα τα κυνήγια και το λυπηρό είναι ότι και οι Νέες γενιές ακολουθούν κατά γράμμα τις λανθασμένες νοοτροπίες των Παλαιότερων
Ξεκινάμε με την πινακίδα του ΙΧ
παίρναμε στην εντοπιότητα και καταλήγουμε στα γ@μωσταυριδια και στο αντριλικι

Υπαρχει άγραφος κανόνας πολλών ετών για το θέμα αυτό .... 1.Εαν . από καταδίωξη σκυλιων σου έρθει ο λαγός πάνω σου τον ντουφεκας κανονικά και απλά ο άλλος κυνηγός σου δίνει το φυσίγγι που έριξες.......
Πέρι αν σου φύγει καθαρά ή ακόμα χειρότερα τραυματίσεις το λαγό και φύγει, άντε να αποδείξεις πως δεν τον έχεις βαρέσει και κρύψει κάπου... Για αυτό όπως είπα "δεν το σκέφτεσαι να το ντουφεκίσεις καν και μένουν όλοι ήρεμοι και ευτυχισμένοι..."

Ομως πρέπει να πουμε οτι δεν υπάρχει ιεραρχία στα θηραματα όλα έχουν τον ίδιο σεβασμό δεν παίζει ρόλο το μέγεθος η το βάρος ,Εάν έχω πιάσει το καρτέρι από της 05:00 συγνώμη αλλα δεν θα με διώξει κανένας που θα έρθει στις 7 να αμολησει για άλλο θηραμα.Εγω μπορεί να έχω κάνει 300 χιλιόμετρα για αυτό το καρτέρι γιατί να το αφήσω από την στιγμή που είμαι στο μέρος πρώτος ??Θα ψάχνω για μπεκάτσα από το πρωί ,και επειδή κάτι γουρούνια 2 βουνά παραπέρα έκοψαν προς τα εμένα θα πρέπει να φύγω η να αλλάξω μέρος εγώ ???? Επειδή ήρθαν πετωντας οι γουρουναδες να βγουν μπροστά τους ????(Καλά ιδικά αυτές τις παρέες εγώ προσωπικα τις εχω σε μεγάλη κόντρα πολλά χρόνια τώρα)...
Το μέρος το πιάνεις φίλε από το πρωί εάν θες ..,...........

Έρχεσαι στα λόγια μου και δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο για όλα. Καλά έκανες και ανέφερες ειδικά κάποιους γουρουνάδες που ντροπιάζουν το είδος αυτό των κυνηγών καθώς λόγω αριθμού της παρέας και με κάκιστη συμπεριφορά φεουδαρχικα εκδιώχνουν αδικαιολόγητα άλλους κυνηγούς που είναι ήδη εκεί που θέλουν να κυνηγήσουν αυτοί...

Από εκεί και πέρα είναι θέμα κατανόησης και σεβασμού κυνηγού προς κυνηγο να κάνουν την δουλειά τους όλοι μαζί ακόμα και στο ίδιο μέρος .......

Τη φιλικότητα και την κατανόηση κάποιοι την θεωρούν αδυναμία και πάνε να βγουν και από πάνω, για αυτό καλύτερα αλάργα και αγαπημένοι ευγενικά και κόσμια μέ όλους...

Last edited:
Προσωπικά αποφεύγω να αμολαω τα σκυλιά στο ίδιο μέρος που κυνηγάνε και άλλοι Συνάδελφοί ειτε φτερωτα ειτε τριχωτα
προτιμώ να αλλάξω σημείο και να έχω το κεφάλι μου ησυχο
όπως επισης αποφεύγω και να χώνουμε ανάμεσα στα σκυλιά τους
όταν κυνηγάω πχ τσίχλες
Καλύτερα να αποχωρισω ατουφεκιστος παρά να σπάσω τα νεύρα μου για πέντε πουλιά
Όλη η ουσία....well done.

Status
Not open for further replies.
Back