Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τελευταία βόλτα για μένα, δεν κινήθηκε τίποτα ένα μοναχό του είδα μακριά και ίσως άλλο ένα ανάμεσα σε ελιές...
Υπομονή 3,5-4 μήνες μέχρι τα Χριστούγεννα, ελπίζω να μας επισκεφτεί σε καλούς αριθμούς η αγία τσίχλα να ξεχαρμανιάσουμε...

Μέχρι τα Χριστούγεννα μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμα και καμμιά έξοδο μαζί στα μέρη μου... ;)

Last edited:
Εν συντομία γιατί τα πίνω ανακάλυψα θησαυρό
θησαυρό.
Καλά που σου είπα που να πας γιατί βλέπω να έψαχνες ακόμα μέσα στα μπατακια... :-)
Πως κατάφερες κ τα έχασες τα δύο ρε θηρίο;

Καλά που σου είπα που να πας γιατί βλέπω να έψαχνες ακόμα μέσα στα μπατακια... :)
Πως κατάφερες κ τα έχασες τα δύο ρε θηρίο;
Γιώργο το ένα επεσε σίγουρα ξερό. Ομως δεν υπολόγισα σωστα το σημείο.που επεσεμεσα στα ηλιόσπορα.Το κακό ήταν ουι σε αυτό το σημείο ειχα φτασει ήδη αργά και εντόπισα καμια 15 αρια τρυγονια να βόσκουν.Με το ψαξιμο των χαμένων έχασα χρόνο καιε καβάλαγαν τρυγόνια ενω εγώ ειχα πεισμώσει και έψαχνα για τα χαμένα.Ενω εχω ξεκινεισει να φυγω 7:20 μου τι δινει και γυρνάω παλι να ψαξω .Τοτε.με καβαλησε ενα καλοθρεμέμο και ...παλιοσειρα που ήταν το τελευταίο που πήρα.
Το μέρος αυτό ειναι περιπου 3 χλμ φεύγοντας απο Δωρικό..Πήγαινα για Αμφιτρίτη.
Ταλαιπωρήθηκα πολύ το απόγευμα με πολύ ψαξιμο αλά άκιζε τον κόπο.

Καλά θα ήτανε να άφηνε τόσα πολλά πούπουλα σαν την φασσα..
Σαν περιστεροειδη αφήνει όμως..όχι τόσο έντονα βεβαια.

Ψιλοκαταλαβα μάλλον που λες, μήπως έχει και νεράκι από την μια μεριά του ήλιου; :-)

Ψιλοκαταλαβα μάλλον που λες, μήπως έχει και νεράκι από την μια μεριά του ήλιου; :)
Οχι Γιώργο.Εναι σε πλαγιά.
Τωρα ειμαι ξανά εδω και ευτυχώς δεν βρήκα άλλον.Ομως εχει μερικούς πιο χαμηλά .Μεχρι τώρα ενα περασε κι αυτο μακρια.

Καλημερα σ'ολους τους φιλους,σημερα πηρα ρεπο απο το κυνηγι,εχουμε βαφτιση στην οικογενεια,οποτε προεχει αυτο το ευχαριστο γεγονος.
Αυριο ομως,παλι στα καρτερια θα ειμαι!
Καλη κυριακη να εχετε ολοι και καλα να περασετε,οτι και αν κανετε!

Και εγω σήμερα λόγω βαφτισης μαζευτηκα.
Πήγα στο χθεσινο μέρος αλλά εφυγα πολυ νωρις γιατι δεν ήθελα να δωσω στόχο σε καποιους που ήταν παρακάτω.Εψαξα όμως αρκετά μέρη και ειδα και λίγα πουλάκια.Ετσι κι αλλιώς πρεπει να εχω εναλλακτική .

Εγω εκατσα για κανενα τρυγονακι... Δυο μακρια ειδα κ ενα μου που ερχοταν σαν κοτα αποφασισε να μην περασει κ να πιασει στο δεντρο μπροστα μου στα 20 μετρα... Καθιστο ετσι κ αλλιως δεν θα το τουφεκαγα, δεν το εβλεπα κιολας αλλα μου την εκανε με το που σηκωθηκα μεσα απο τα πυκνα φυλλα τους ευκαλιπτου...

Last edited:
Σημερα εκανα την βολτα μου στα γνωστα παραλιακα μερη και το μονο που ευχαριστηθηκα ηταν ο αερας το πρωι ο καφες και η τυροπιτα. Κατα τα αλλα δεν υπηρχε ενδιαφερον ζητημα να επεσαν πεντε τουφεκιες ολες κι ολες...

Σημερα εκανα την βολτα μου στα γνωστα παραλιακα μερη και το μονο που ευχαριστηθηκα ηταν ο αερας το πρωι ο καφες και η τυροπιτα. Κατα τα αλλα δεν υπηρχε ενδιαφερον ζητημα να επεσαν πεντε τουφεκιες ολες κι ολες...
Καλημερα. Για τα Λεγραινα μιλάς;

Μας παρεσυρε το φεγγαρι κ την καναμε για Λαγια-Μανη σημερα... Ηταν αρκετα νωρις αλλα κατι η επιθυμια ενος φιλου να δει το μερος, κατι η ανυπομονησια η δικια μου πηγαμε... Μαγεια να περιμενεις τα τρυγονια απο την ανατολη αλλα ποτε δεν ηρθαν... Δυο πουλια ειδαμε μακρια κ σηκωσαμε δυο ορτυκια με τα ποδια, ενα εγω, ενα αυτος κ τα πηραμε... Κατι ορτυκαδες εριξαν 4-5 μονοτουφεκα, νωρις ημερολογιακα...Στην επομενη...
Παιδια, οπου εχει πολυκοσμια αυτη την περιοδο, καπελακι που να φαινεται κ γυαλακι... Δεν αλλαζει ροτα το περασματιαρικο τρυγονι αν ειμαστε στο καρτερι...

Από Λάγια προς Γερολιμενα αριστερά κάτω, το θυμάμαι το καρτέρι αυτό.

Από παλιά η Μάνη είχε την φήμη για τα δυνατά της τρυγονοκαρτερα..
Γιατί όμως συνέβαινε αυτο,ήπως εκεί που είναι το μέρος γεωγραφικά ευνοούσε για κάτι τετοιο η ήταν κάτι τυχαίο?

Σιγουρα ειναι γεωγραφικοι οι λογοι Τασο, ειναι το νοτιοτερο ακρο, εχει ελαχιστα φωτα, εχει μεγαλες ανοιχτες χαραδρες που ευνοουν το περασμα των πουλιων απο τη θαλασσα στη στερια, ισως τα λευκα βραχια της βοηθουν κ "τραβουν" με καποιο τροπο τα πουλια... Ειναι αγριο μερος ακομα σε πολλα σημεια της, αρκετα σπανιο στις μερες μας θα ελεγα...

Καλησπέρα στην παρέα.
Εχθές,βλέποντας το φεγγάρι το ένστικτό μου έλεγε ότι σήμερα θα έχει αρκετά πουλιά.
Και όντως έτσι έγινε.
Με το που έσκασε ο ήλιος φάνηκαν δύο κοπαδάκια από 8 - 10 πουλιά αλλά ψιλωμένα,τα οποία έκαναν κύκλους πάνω από τον κάμπο μάλλον για ανίχνευση βοσκής.
Σίγουρα ήταν τοπική μετακίνηση...
Μετά αφού σηκώθηκε για τα καλά ο ήλιος άρχισαν να πέφτουν στα ηλιόσπορα αρκετά πουλιά και εγώ να τουφεκάω με καλή ροή.
Η κάρπωση μικρή σε σχέση με τα πουλιά που είδα αλλά εγώ έμεινα αρκετά ευχαριστημένος.
Κατάφερα να πάρω τρία τρυγόνια από τα οποία τα δύο ήταν αρκετά μεγάλα με μπόλικο λίπος,ενώ το άλλο ήταν ''στεγνό'' αλλά η γούσα του γεμάτη σπόρια.
Όσο μένουν αθέριστα τα λιόσπορα πιστεύω ότι θα έχω αρκετές ευκαιρίες ακόμα...

Status
Not open for further replies.
Back