Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όλο το Σεπτέμβρη εψαχνα φάσσες για την έναρξη, λόγω που δεν "έκατσαν" οι καλλιέργειες που τις έβρισκα καθε χρόνο,τελικα δεν βρήκα τίποτα και εναρξη (15 σεπ) εκανα με τριγώνια...σημερα μετα απο 2ημερο βροχών, με φουλ ομίχλη στην περιοχή, αποφάσισα να βγω για κανένα ορτύκι ή κανένα μπεκατσίνι μπας και ριξουμε καμια "ζικ-ζακ τουφεκια"....
Εφτασα σε ενα μερος που οχι ψυχή δεν πατάει, ουτε η γρια αρκούδα της περιοχής δεν περνάει απο εκει, μπαίνω σε κατι ξεροπαρατημενα χωραφια,μετα απο αρκετή ώρα ψαξίματος, φτάνω στο όριο με το δάσος και ο σκύλος φερμάρει, παίρνω θεση, κ εκεί που περιμένω το ορτύκι, μου φαίνεται οτι ακουσα γνώριμο φτερουγισμα απ τις βελανιδιές, σηκώνετε το ορτύκι, του ριχνω μια, πεφτει, και το φτερούγισμα που μου φάνηκε πως άκουσα τελικα επαληθεύτηκε, 15-20 πουλια σηκώθηκαν και πήγαν έκατσαν 300 μετρα πιο κάτω,(τεράστια χαρα μιας και πρώτη φορά ειχαν αργήσει τοσο να δω φάσσα)
πήρα το ορτύκι, και πηγα επιασα σε ενα ύψωμα και τις κοίταγα μπας και βγάλω ακρη, σε κανα 20λεπτο σηκωθηκαν και πηγαν πιο μεσα στο πικνο, έψαξα τα χωραφια για βοσκή αλλα δεν υπήρχε τίποτα..οπότε αύριο το πρόγραμμα εχει κανονιστεί, παρακολούθηση να δω απο που έρχονται, και που καταλήγουν για βοσκή. Αν ολα πανε καλα, το σάββατο θα εχουμε το πρώτο αίμα :)

Την βροχη δεν την φοβομαστε...
μην διωξει και τις ντοπιες φοβομαστε!!!!:rolleyes::rolleyes:
Αγγελε λέω να κάνω μια περατζάδα απο Φθιώτιδα ,Θεσσαλία και από τα μέρη σου ,ώστε να τις μετακινήσω δυτικά και μετά να πάω στην Ήπειρο. :D

Αγγελε λέω να κάνω μια περατζάδα απο Φθιώτιδα ,Θεσσαλία και από τα μέρη σου ,ώστε να τις μετακινήσω δυτικά και μετά να πάω στην Ήπειρο. :D

Έτσι να κάνεις !! Θα σου πω εγώ πότε ήρθαν όλες να αργήσεις λίγο .sarcastic.

Πριν 2 χρονια νομιζω, 2 Οκτωβρίου ειχα παει για κανενα ορτυκακι και γυρισα με 3 φασσες πεδινες.
Έμπαιναν μικρα κοπαδακια που δεν εδωσα σημασια αλλα καποια στιγμη σε ενα καλαμποκι ηταν παρα πολλες που μαζεψα τον σκυλο και τις περιμενα.
Ελπιζω και φετος να ειναι ανάλογη χρονια για εδω.
Το σκ θα δουμε αν μπηκε τιποτα.

Από πρόπερσι προσπαθώ να καρπωθώ την πρώτη φάσσα της ζωής μου. Δεν την κυνηγάω γιατί όπως έχω ξαναπεί δεν ξέρω μέρη. Αλλά την ψάχνω στα τσιχλοκυνήγια μου. Πρόπερσι είδα αρκετά πουλιά αλλά δεν κατάφερα να τουφεκίσω. Πέρυσι τουφέκισα σε πολύ κοντινή απόσταση και μάδησε το πουλί χωρίς να πέσει. Φέτος ελπίζω να νιώσω τα πούπουλα της στο χέρι μου! Για να δούμε...

Last edited:
Από πρόπερσι προσπαθώ να καρπωθώ την πρώτη φάσσα της ζωής μου. Δεν την κυνηγάω γιατί όπως έχω ξαναπεί δεν ξέρω μέρη. Αλλά την ψάχνω στα τσιχλοκυνήγια μου. Πρόπερσι είδα αρκετά πουλιά αλλά δεν κατάφερα να τουφεκίσω. Πέρυσι τουφέκισα σε πολύ κοντίνη απόσταση και μάδησε το πουλί χωρίς να πέσει. Φέτος ελπίζω να νιώσω τα πούπουλα της στο χέρι μου! Για να δούμε...

Βασίλη στα μπασίματα αν δεις ότι περνάνε φάσσες δοκίμασε να κρατάς 2ο φυσίγγι Νο7 και 3ο Νο6.
Σε Νο7 βάλε αυτό που ρίχνεις στην τσίχλα αλλά σε 7 και πάρε και ένα κουτί 34γρ και βάλε το τρίτο. Θα την πάρεις σαν Συριανό λουκουμάκι στα χέρια ;)

Βασίλη στα μπασίματα αν δεις ότι περνάνε φάσσες δοκίμασε να κρατάς 2ο φυσίγγι Νο7 και 3ο Νο6.
Σε Νο7 βάλε αυτό που ρίχνεις στην τσίχλα αλλά σε 7 και πάρε και ένα κουτί 34γρ και βάλε το τρίτο. Θα την πάρεις σαν Συριανό λουκουμάκι στα χέρια ;)
Ωπα ρε πατριώτ !

Status
Not open for further replies.
Back