Ωραίος Άλεξ!Καλημερα για δευτερη φορα, πηγα μια βολτιτσα για καμια ωρα και πηρα ενα τρυγονακι παλι αλλα ηταν ολα τα λεφτα γιατι ηταν πολυ long range...φυσιγγι nsi long range 6/4 με διαμπερη τραυματα.![]()
![]()
Ωραίος Άλεξ!Καλημερα για δευτερη φορα, πηγα μια βολτιτσα για καμια ωρα και πηρα ενα τρυγονακι παλι αλλα ηταν ολα τα λεφτα γιατι ηταν πολυ long range...φυσιγγι nsi long range 6/4 με διαμπερη τραυματα.![]()
![]()
Καλα ακομα δε το πηρες το ξαπλωσες χαμω?Πρώτο κυνήγι χθες στις 15,
πάρα πολύς ο κόσμος και τα τρυγόνια ούτε τα μισά,
στην αρχή είχα κανα 2 "σιγουρα" πουλιά που μου φύγανε κ φτάσανε Αφρική την ίδια μέρα,
μετά όμως βρήκα την προσκόπευση και άρχισαν να πέφτουν,
μεχρι τις 8:30 ειχε αρκετά πουλια, αλλα τα πιο πολλα πεφταν στα καρτέρια του μπροστινού χωραφιου που ειχε μεσα τη μισή καρδίτσα. 4 ειχα μεχρι εκείνη την ώρα, τελικά εκατσα μεχρι τις 10 και πήρα αλλα 2, ολα ερχόταν τουφεκισμένα και σβάρνα.
Του χρόνου με βλέπω για ορτύκια ή ντοπιαρες στην έναρξη, αυτο το μπαχαλο με καρτέρια ανα 25 μέτρα δεν ειναι κυνηγι,
να βλέπουν σε ενα δρομο 200 μετρων 8 ατομα, και να ερχονται και να μπαινουν αναμεσα στα καρτερια, χώρια που τουφέκαγε ο αλλος το τρυγόνι, κ πριν σκασει στο εδαφος εριχνε τουφεκια ο αλλος και ετρεχε να το παρει, καραγκιοζιλίκια απο ανθρώπους 50+ ετών...εγω και το ενα φιλαρακι συνολικα πήραμε 6+5 τρυγόνια μεχρι τις 10+ οπότε και αποφασησαμε να την κοπανίσουμε.
Και του χρόνου Νικόλα....Παιδιά καλημέρα!
Εγώ τελείωσα με τα τρυγονοκάρτερά μου για εφέτος! Ήταν η πρώτη μου σεζόν η εφετινή, μετά από πολλά χρόνια που βγάζω άδεια κυνηγίου, κατά την οποία καρτέρεψα τα ντοπιάρικα τρυγόνια συστηματικά, μεθοδικά και επίμονα...! Ήτανε μία πολύ ευχάριστη και απολαυστική εμπειρία για εμένα το τρυγονοκυνήγι εφέτος...! Σίγουρα θα το καθιερώσω και θα το κάνω κάθε χρόνο από την έναρξη μέχρι και τα μέσα του Σεπτέμβρη...!
Η κάρπωσή μου, ήτανε αρκετά ικανοποιητική, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια...! Κυνήγησα αποκλειστικά απογεύματα και σε ένα μέρος μόνο, το οποίο δεν θεωρείται κλασικό τρυγονοτόπι... Υπήρχανε λίγα ντόπια τρυγονάκια, ίσα για να μου κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον από μέρα σε μέρα...! Συνολικά χτύπησα 6 τρυγόνια, εκ των οποίων τα 5 στην κατάψυξη και το 1 βορά στα ζουλάπια... Για πρώτη φορά, αρκετά καλά ήτανε, του χρόνου θα βάλω στόχο το διψήφιο...!
Καλή συνέχεια σ' αυτούς που θα συνεχίσουν για λίγες ημέρες ακόμη τις τρυγονοαναζητήσεις τους...!
Και του χρόνου, να είμαστε όλοι καλά...!!!
Στα χόρτα επιτρέπεταιΚαλα ακομα δε το πηρες το ξαπλωσες χαμω?
Επρεπε να ερθω εκει να σπασω πλακα με τους κλαρινογαμπρους αλλα δεν αντεχω αλλες τετοιες εναρξεις...
Ελπιζω η αγορα να σε αντειμηψε.![]()
Θρεφταρια μου φαίνονται τα τρυγονακια...
Καλή δουλειά!!!
Πες κατι φιλε...φτιαξε μας!!!
Και έχει έναν βορειοδυτικό εδώ τώρα........
Τι να πω ρε παιδιά..αν είχαμε 2άτομα ακόμα μαζί, θα κλείναμε όλες τις μεριές και θα περνάμε καμιά 35/40 πουλιά..είχαμε και 3 χαμένα..αλλά άς μην είμαι αχάριστος,ήταν ένα πολύ ωραίο κυνήγι και ξεκούραστο 2 χιλιόμετρα από το σπίτι..Πες κατι φιλε...φτιαξε μας!!!
Ντόπια...νομίζω.. ο κάμπος μας γέμισε φέτος ηλιόσπορο και τα πουλιά μοιράζονται,δύσκολα να τα κυνηγήσεις..οπότε βρήκαμε τυχαία που μαζεύονται, λόφο με τζιγρα και πουρνάρια,διπλα σε μονάδα με ζώα,οπότε και νερό απο ποτιστρες..και πολύ κοντά στο σπίτι..Καλά ήταν..Μπράβο Πέτρο!
Δώσε καμία περιγραφή, μας άφησες στεγνους! Ντόπια ή περασματιαρικα;
Δεν έχει ανάγκη η μπαϊκάλα!!! Όταν γυρνάει από το κυνήγι την έχω στα όπα όπα, στα μασάζ και τα έλαια..Δεν τη λυπασαι τη δικαναρα κατω στο χωμα?κανατε ζημια!