Το ίδιο και εγώ Τάσο! Φέτος είδα πιο πολλά τρυγόνια στην έναρξη. Περάσματα δεν κυνήγησα λόγω Αττικής.Εγώ πάλι χωρίς να έχω δει πέρασμα, σε σχέση με πέρυσι έχω δει πιο πολλά τρυγόνια. Ειδικά την πρώτη μερα είδα πιο πολλά.
Φευγεις διότι δεν βγαίνει ακρη.....σημερα το απογευμα πηγα κ εγω εκτος ζωνων σε μερος απεναντι απο καλωδια που τα εβλεπα απο τον Μαϊο,με το που βγαινω απο το αυτοκινητο παρναει στα 4 μετρα το πολυ απο μπροστα μου 1,παιρνω το baikal με τα πραγματα κ πηγαινω καμια 80-100 μετρα πιο κατω για καρτερι,βλεπω στο απεναντι δεντρο 1 ζευγαρακι με την 1η τουφεκια σηκωνονται 7 κομματια απο τα γυρω δεντρα,μια χαρα εγω που βρηκα τρυγονια τοσο ευκολα κ σε καλες αποστασεις,ριχνω σε κανενα μισαωρο καμια 6-7 τουφεκιες κ σε καρακαξες κ τα τρυγονια να πηγαινο-ερχονται απο το ρεματακι,στην τελευταια τουφεκια σηκωθηκαν μεσα απο το ρεμα παρα πολλα,17 προλαβα να μετρησω,η μαλακια σε ολο αυτο ειναι πως στα 250 μετρα,μπορει κ περισσοτερο υπαρχει μια μοναδα με ζωα κ ηρθαν κ μου εκαναν παρατηρηση κ με εδιωξαν,τοση ατυχια μου λετε πως γινεται;η μοναδα σε νοητη ευθεια απο το χωραφι οπου καθομουν εκτος απο τα 200-250 μετρα αποσταση ηταν κ πιο χαμηλα οσο μια πολυκατοικια κ τα παραπονα ηταν οτι τα σκαγια επεσαν 1-2 φορες στις λαμαρινες,ενω εγω εριχνα στο υψος των δεντρων κ πιο ψηλα κ οχι προς εκεινη την κατευθυνση για να αποφυγω αυτα ακριβως τα παραπονα,απλα ηταν γνωστος ο κτηνοτροφος κ αρκετα ευγενικος κ ειπα να φυγω,ο υπαλληλος του ομως μου την εδωσε,γιατι λεει τι κυνηγας εδω κ τετοια κ οτι ριχνω κατα εκει,που εκτος του οτι τα σκαγια φτανουν σε αυτα τα μετρα με το ζορι δεν εριξα ουτε 1 φορα σε εκεινη την κατευθυνση κ του εξηγησα πως εκεινος βρισκεται 15 μετρα πιο βαθια απο τη δικη μου θεση,ειναι 200 μετρα στα σιγουρα απο εμενα σε νοητη ευθεια κ πως εγω ριχνω σε αλλες κατευθυνσεις κ απο το υψος των δεντρων κ πανω,οπου τα δεντρα ηταν σιγουρα 5 μετρα,διοτι ηρθε με μεγαλο τρακτερ εκει οπου βρισκομουν κ τα δεντρα ηταν αρκετα πιο ψηλα απο αυτο,αλλα εκεινος να επιμενει,του ειπα θα φυγω,αλλα δεν εχεις δικιο σε οσα λες,γιατι πολυ απλα δεν εριξα προς τα εκει
για πειτε τη γνωμη σας ρε παιδια;
εσεις τι θα κανατε;
1ον δεν ειναι κατοικημενη περιοχη,
2ον η αποσταση ειναι αρκετα μεγαλυτερη απο τα απαραιτητα νομικα 150 μετρα οταν κυνηγαμε φτερωτα θηραματα,
3ον δεν ηταν σε ευθεια η κτηνοτροφικη μοναδα,αλλα 15 κ παραπανω μετρα πιο χαμηλα απο το επιπεδο οπου βρισκομουν εγω κ
4ον δεν προκαλεσα καμια ζημια σε ξενη περιουσιακ ουτε θα μπορουσα αλλωστε λογο αποστασης,αλλα κ λογω προσοχης,αφου δεν εριξα προς τα εκει
η ευγενια του κτηνοτροφου κ η δικη μου σκεψη να μην ανησυχησω τα ζωα με εκαναν κ εφυγα
Το περίεργο είναι ότι ο Κτηνοτρόφος ήταν ευγενικός και ήρεμος απέναντι σουσημερα το απογευμα πηγα κ εγω εκτος ζωνων σε μερος απεναντι απο καλωδια που τα εβλεπα απο τον Μαϊο,με το που βγαινω απο το αυτοκινητο παρναει στα 4 μετρα το πολυ απο μπροστα μου 1,παιρνω το baikal με τα πραγματα κ πηγαινω καμια 80-100 μετρα πιο κατω για καρτερι,βλεπω στο απεναντι δεντρο 1 ζευγαρακι με την 1η τουφεκια σηκωνονται 7 κομματια απο τα γυρω δεντρα,μια χαρα εγω που βρηκα τρυγονια τοσο ευκολα κ σε καλες αποστασεις,ριχνω σε κανενα μισαωρο καμια 6-7 τουφεκιες κ σε καρακαξες κ τα τρυγονια να πηγαινο-ερχονται απο το ρεματακι,στην τελευταια τουφεκια σηκωθηκαν μεσα απο το ρεμα παρα πολλα,17 προλαβα να μετρησω,η μαλακια σε ολο αυτο ειναι πως στα 250 μετρα,μπορει κ περισσοτερο υπαρχει μια μοναδα με ζωα κ ηρθαν κ μου εκαναν παρατηρηση κ με εδιωξαν,τοση ατυχια μου λετε πως γινεται;η μοναδα σε νοητη ευθεια απο το χωραφι οπου καθομουν εκτος απο τα 200-250 μετρα αποσταση ηταν κ πιο χαμηλα οσο μια πολυκατοικια κ τα παραπονα ηταν οτι τα σκαγια επεσαν 1-2 φορες στις λαμαρινες,ενω εγω εριχνα στο υψος των δεντρων κ πιο ψηλα κ οχι προς εκεινη την κατευθυνση για να αποφυγω αυτα ακριβως τα παραπονα,απλα ηταν γνωστος ο κτηνοτροφος κ αρκετα ευγενικος κ ειπα να φυγω,ο υπαλληλος του ομως μου την εδωσε,γιατι λεει τι κυνηγας εδω κ τετοια κ οτι ριχνω κατα εκει,που εκτος του οτι τα σκαγια φτανουν σε αυτα τα μετρα με το ζορι δεν εριξα ουτε 1 φορα σε εκεινη την κατευθυνση κ του εξηγησα πως εκεινος βρισκεται 15 μετρα πιο βαθια απο τη δικη μου θεση,ειναι 200 μετρα στα σιγουρα απο εμενα σε νοητη ευθεια κ πως εγω ριχνω σε αλλες κατευθυνσεις κ απο το υψος των δεντρων κ πανω,οπου τα δεντρα ηταν σιγουρα 5 μετρα,διοτι ηρθε με μεγαλο τρακτερ εκει οπου βρισκομουν κ τα δεντρα ηταν αρκετα πιο ψηλα απο αυτο,αλλα εκεινος να επιμενει,του ειπα θα φυγω,αλλα δεν εχεις δικιο σε οσα λες,γιατι πολυ απλα δεν εριξα προς τα εκει
εσεις τι θα κανατε;
2ον η αποσταση ειναι αρκετα μεγαλυτερη απο τα απαραιτητα νομικα 150 μετρα οταν κυνηγαμε φτερωτα θηραματα,
3ον δεν ηταν σε ευθεια η κτηνοτροφικη μοναδα,αλλα 15 κ παραπανω μετρα πιο χαμηλα απο το επιπεδο οπου βρισκομουν εγω κ
4ον δεν προκαλεσα καμια ζημια σε ξενη περιουσιακ ουτε θα μπορουσα αλλωστε λογο αποστασης,αλλα κ λογω προσοχης,αφου δεν εριξα προς τα εκει
η ευγενια του κτηνοτροφου κ η δικη μου σκεψη να μην ανησυχησω τα ζωα με εκαναν κ εφυγα
Βρε παιδιά μην το βλεπετε και τόσο συναισθηματικά. Οκ μιλάμε για ζώα, αλλά όπως και ο Νικόλαος γνωρίζει ως ψυχολόγος ενσυναισθηση στα ζώα δεν γίνεται να υπάρξει, ούτε και εξανθρωπισμός των.Και στις τρεις περιπτώσεις, έπρεπε να "καθαρίσεις" και τα εναπομείναντα πτηνά, διότι θα τα "λύτρωνες" από τον πόνο της απώλειας των συγγενικών τους ατόμων...!!!
Καμιά φορά και ο ίδιος ο θάνατος αποτελεί "σωτηρία"...!!!
χαχαχα,οχι δεν κυνηγαει εκεινος,τον ξερω κ αυτωνΤο περίεργο είναι ότι ο Κτηνοτρόφος ήταν ευγενικός και ήρεμος απέναντι σου
ενώ αντίθετα ο Υπάλληλος του έβγαζε αφρούς think
Μα τόσο Ευσυνείδητος Τσοπάνης είναι αυτός που νοιάζεται για την περιουσία του Εργοδότη του ; think
Μανώλη μήπως είχε βάλει στο μάτι τα τρυγόνια και του έκανες χαλάστρα με την παρουσία σου
και δημιούργησε ολόκληρο σκάνδαλο για να σε διώξει από την περιοχή ;![]()
αγελαδες εχει η μοναδα κ δεν εριξα προς τα ρκει ετσι κ αλλιως,πως να οανε τα σκαγια κατα εκει;@Manolis p τα πρόβατα τρομάζουν πολύ εύκολα από τις τουφεκιές και τα σκάγια που πέφτουν στον τσιγκο και μπορεί να του φύγουν και να τα ψάχνει αν δεν τα έχει μαντρωμενα. Επίσης αν εγκυμονούν μπορεί να αποβάλουν. Αυτα ειχα να καταθεσω ως βλάχος!![]()
παραξενιά τότε! ή απλά ήθελε να προστατέψει τα τρυγόνια ΤΟΥ!αγελαδες εχει η μοναδα κ δεν εριξα προς τα ρκει ετσι κ αλλιως,πως να οανε τα σκαγια κατα εκει;
παραξενιά τότε!
Αυτο ελειπε..2 μου εκαναν τη χαρη και μου βγηκαν χωρις να αφησω την ευκαιρια ανεκμεταλλευτη...
Ωραιοι...!Καλώς των κ ας άργησες..που είναι το δίκαννο??Πρώτο κυνήγι χθες στις 15,
πάρα πολύς ο κόσμος και τα τρυγόνια ούτε τα μισά,
στην αρχή είχα κανα 2 "σιγουρα" πουλιά που μου φύγανε κ φτάσανε Αφρική την ίδια μέρα,
μετά όμως βρήκα την προσκόπευση και άρχισαν να πέφτουν,
μεχρι τις 8:30 ειχε αρκετά πουλια, αλλα τα πιο πολλα πεφταν στα καρτέρια του μπροστινού χωραφιου που ειχε μεσα τη μισή καρδίτσα. 4 ειχα μεχρι εκείνη την ώρα, τελικά εκατσα μεχρι τις 10 και πήρα αλλα 2, ολα ερχόταν τουφεκισμένα και σβάρνα.
Του χρόνου με βλέπω για ορτύκια ή ντοπιαρες στην έναρξη, αυτο το μπαχαλο με καρτέρια ανα 25 μέτρα δεν ειναι κυνηγι,
να βλέπουν σε ενα δρομο 200 μετρων 8 ατομα, και να ερχονται και να μπαινουν αναμεσα στα καρτερια, χώρια που τουφέκαγε ο αλλος το τρυγόνι, κ πριν σκασει στο εδαφος εριχνε τουφεκια ο αλλος και ετρεχε να το παρει, καραγκιοζιλίκια απο ανθρώπους 50+ ετών...εγω και το ενα φιλαρακι συνολικα πήραμε 6+5 τρυγόνια μεχρι τις 10+ οπότε και αποφασησαμε να την κοπανίσουμε.
Μανόλη και εμείς κυνηγήσαμε δίπλα σε μονάδα (μικρή μεν) και είχε πολλά τρυγόνια δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά μια μέρα μιλήσαμε με τον κτηνοτρόφο και μας έκανε και καλαμπούρι οτι αν δεν φάει καμιά τουφεκιά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και οτι τα ζώα δεν ενοχλούνται...σημερα το απογευμα πηγα κ εγω εκτος ζωνων σε μερος απεναντι απο καλωδια που τα εβλεπα απο τον Μαϊο,με το που βγαινω απο το αυτοκινητο παρναει στα 4 μετρα το πολυ απο μπροστα μου 1,παιρνω το baikal με τα πραγματα κ πηγαινω καμια 80-100 μετρα πιο κατω για καρτερι,βλεπω στο απεναντι δεντρο 1 ζευγαρακι με την 1η τουφεκια σηκωνονται 7 κομματια απο τα γυρω δεντρα,μια χαρα εγω που βρηκα τρυγονια τοσο ευκολα κ σε καλες αποστασεις,ριχνω σε κανενα μισαωρο καμια 6-7 τουφεκιες κ σε καρακαξες κ τα τρυγονια να πηγαινο-ερχονται απο το ρεματακι,στην τελευταια τουφεκια σηκωθηκαν μεσα απο το ρεμα παρα πολλα,17 προλαβα να μετρησω,η μαλακια σε ολο αυτο ειναι πως στα 250 μετρα,μπορει κ περισσοτερο υπαρχει μια μοναδα με ζωα κ ηρθαν κ μου εκαναν παρατηρηση κ με εδιωξαν,τοση ατυχια μου λετε πως γινεται;η μοναδα σε νοητη ευθεια απο το χωραφι οπου καθομουν εκτος απο τα 200-250 μετρα αποσταση ηταν κ πιο χαμηλα οσο μια πολυκατοικια κ τα παραπονα ηταν οτι τα σκαγια επεσαν 1-2 φορες στις λαμαρινες,ενω εγω εριχνα στο υψος των δεντρων κ πιο ψηλα κ οχι προς εκεινη την κατευθυνση για να αποφυγω αυτα ακριβως τα παραπονα,απλα ηταν γνωστος ο κτηνοτροφος κ αρκετα ευγενικος κ ειπα να φυγω,ο υπαλληλος του ομως μου την εδωσε,γιατι λεει τι κυνηγας εδω κ τετοια κ οτι ριχνω κατα εκει,που εκτος του οτι τα σκαγια φτανουν σε αυτα τα μετρα με το ζορι δεν εριξα ουτε 1 φορα σε εκεινη την κατευθυνση κ του εξηγησα πως εκεινος βρισκεται 15 μετρα πιο βαθια απο τη δικη μου θεση,ειναι 200 μετρα στα σιγουρα απο εμενα σε νοητη ευθεια κ πως εγω ριχνω σε αλλες κατευθυνσεις κ απο το υψος των δεντρων κ πανω,οπου τα δεντρα ηταν σιγουρα 5 μετρα,διοτι ηρθε με μεγαλο τρακτερ εκει οπου βρισκομουν κ τα δεντρα ηταν αρκετα πιο ψηλα απο αυτο,αλλα εκεινος να επιμενει,του ειπα θα φυγω,αλλα δεν εχεις δικιο σε οσα λες,γιατι πολυ απλα δεν εριξα προς τα εκει
εσεις τι θα κανατε;
στην εναρξη παντα κυνηγαω κοντα σε αλλη μοναδα,αλλης περιοχης,οπως κ πολλοι κυνηγοι,αλλα δεν μας ειπε ο ανθρωπος ποτε τιποτα,ακομη κ οταν οι ορτυκαδες κυνηγανε στα 50 μετρα απο αυτηΜανόλη και εμείς κυνηγήσαμε δίπλα σε μονάδα (μικρή μεν) και είχε πολλά τρυγόνια δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά μια μέρα μιλήσαμε με τον κτηνοτρόφο και μας έκανε και καλαμπούρι οτι αν δεν φάει καμιά τουφεκιά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και οτι τα ζώα δεν ενοχλούνται...
Καλώς σας βρήκα και παλιΑυτο ελειπε..
Εισαι τυχερος που κυνηγάς σε ένα από τα ωραιότερα μέρη αν όχι το ωραιότερο στα περάσματα των τρυγονιών..
Ωραιοι...!Καλώς των κ ας άργησες..που είναι το δίκαννο??
Δεν πιστεύω να το έφαγε η μαρμαγκα??![]()
Νικόλας πάντως να ξέρεις πως έχει ακόμα λίγες πονηρές μέρες... Ίσως και να σταματήσεις νωρίς!Παιδιά καλημέρα!
Εγώ τελείωσα με τα τρυγονοκάρτερά μου για εφέτος! Ήταν η πρώτη μου σεζόν η εφετινή, μετά από πολλά χρόνια που βγάζω άδεια κυνηγίου, κατά την οποία καρτέρεψα τα ντοπιάρικα τρυγόνια συστηματικά, μεθοδικά και επίμονα...! Ήτανε μία πολύ ευχάριστη και απολαυστική εμπειρία για εμένα το τρυγονοκυνήγι εφέτος...! Σίγουρα θα το καθιερώσω και θα το κάνω κάθε χρόνο από την έναρξη μέχρι και τα μέσα του Σεπτέμβρη...!
Η κάρπωσή μου, ήτανε αρκετά ικανοποιητική, τηρουμένων των αναλογιών βέβαια...! Κυνήγησα αποκλειστικά απογεύματα και σε ένα μέρος μόνο, το οποίο δεν θεωρείται κλασικό τρυγονοτόπι... Υπήρχανε λίγα ντόπια τρυγονάκια, ίσα για να μου κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον από μέρα σε μέρα...! Συνολικά χτύπησα 6 τρυγόνια, εκ των οποίων τα 5 στην κατάψυξη και το 1 βορά στα ζουλάπια... Για πρώτη φορά, αρκετά καλά ήτανε, του χρόνου θα βάλω στόχο το διψήφιο...!
Καλή συνέχεια σ' αυτούς που θα συνεχίσουν για λίγες ημέρες ακόμη τις τρυγονοαναζητήσεις τους...!
Και του χρόνου, να είμαστε όλοι καλά...!!!