Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αποδημούνε τα τρυγόνια τις νύχτες με αστραπόβροντα, για να τα βρείτε εσείς την άλλη μέρα το πρωί...? Έλα Χριστέ και Παναγιά...!!!
Θα ξεκινήσουν, άμα είναι, με ξαστεριά και βοριαδάκι, και άμα τα βρει ο κακός τους ο καιρός στο δρόμο μέχρι να ξημερώσει, και βρίσκονται πάνω από τα τόπια σας, τότε μπορεί και να προσγειωθούν εκεί, σε σας, για να τα βρείτε νωρίς το πρωί ...!!! (Αυτό νομίζω εννοείτε κι εσείς...)
Αυτό εννοείται! Μόνο τότε γίνονται τουλάχιστον στην περιοχή μας αξιόλογα κυνήγια... Με ξαστεριά συνήθως δεν κάθεται ο μεγάλος όγκος των πουλιών που περνάνε εκτός κάποιων ελαχιστων εξαιρέσεων των τελευταίων 20 χρόνων.. Δεν αναφέρομαι βέβαια για ημερήσιο πέρασμα που συμβαίνει τις περισσότερες φορές με καθαρό καιρό... Μιλάω για πουλιά που στάθμευσαν κ δουλεύουν όλη την μέρα για να αναδιοργανωθουν...

Πήγα τελικά το καθιερωμένο μου απογεματινό, καθότι σταμάτησε εντελώς η μεσημεριανή βροχούλα, αλλά... νέκρα από τρυγόνια...! Μάλλον αυτή η σημερινή βροχή τα έκανε να κρυφτούν ή να μετατοπιστούν... Θα φανεί, εάν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, τις επόμενες μέρες... Τέλος, είδα και ένα αγριοπερίστερο που ανέβαινε ανενόχλητο, με το πάσο του, αλλά δυστυχώς, η απόσταση ήταν απαγορευτική για τα 28άρια 9ράκια που είχα γεμίσει τις θαλάμες του cynergy... Aυτά. Και ες αύριον, με υγεία...!
Πόσα μετρα ηταν;;;εισαι σίγουρος ότι δεν επεφταν;;;;

Πόσα μετρα ηταν;;;εισαι σίγουρος ότι δεν επεφταν;;;;

Γεια σου φίλε Τζίμη!
Λοιπόν άκου: άμα έβαζα το kicks full (πώς διάολο το λένε αυτό το "σκατό"... και "πράσινα άλογα"), θα το κατέβαζα το αγριοπερίστερο από τα 70 μέτρα...!!! Μην σου πω και απ' τα 80 - 90 ή 100 με το kicks extra full (και πάλι "πράσινα άλογα")...!!! Καλά ε, μιλάμε αυτά τα τσοκ σκοτώνουν σε οποιαδήποτε απόσταση...!!! Ναι...!!! Αφού σου λέω, καταργούν και τους νόμους της φυσικής και πάνε εκεί ακριβώς που θέλουμε όοοοοοοοσο μακριά και να είναι το θήραμα...!!! Και το φέρνουν, βέβαια, κάτω σαν "στουπί"...!!!

Υ.Γ.: Τζίμη μου, πιστεύω να αντιλαμβάνεσαι την ειρωνική, καυστική και σατυρική χροιά των ανωτέρω γραφομένων μου...! Εξάλλου, νομίζω ότι και η ερώτησή σου στο ίδιο "πνεύμα" "κινείται", και καλά κάνεις και το θέτεις έτσι...! Σε καταλαβαίνω και συμφωνώ απολύτως...!

Last edited:
Δεν αναφέρομαι βέβαια για ημερήσιο πέρασμα που συμβαίνει τις περισσότερες φορές με καθαρό καιρό...

Δηλαδή Δημήτρη, μπορεί τα τρυγόνια να κάνουν πέρασμα και όλο το πρωί και απογευματάκι, όπως π.χ. οι φάσσες τον Οκτώβρη ένα πράμα...?

Δηλαδή Δημήτρη, μπορεί τα τρυγόνια να κάνουν πέρασμα και όλο το πρωί και απογευματάκι, όπως π.χ. οι φάσσες τον Οκτώβρη ένα πράμα...?
Ακριβώς Νίκο, το ιστορικό όνομα για τα τρυγόνια η Φλώρινα το απέκτησε από αυτά τα περασματα σε θρυλικά καρτερια που μέχρι πριν κάποια χρόνια ήταν πιασμενα απο 30 Αυγούστου μέχρι 20 Σεπτεμβρίου κυρίως απο Αθηναίους, Κορωπί, κ. α.
Τα καλύτερα ημερισια γίνανε με καθαρό καιρό αλλά ψυλομενα εκτός αν ήξερες τον τόπο κ ήσουν εκεί που πρέπει όταν πρέπει. Πολλές χιλιάδες πουλιά με κορύφωση το μεσημέρι κ σταθερά ίδιους αεροδιαδρόμους. Όταν τύχει κ γίνει με πιο αστατο καιρό (σπάνια) τότε αλλάζουν σχετικά γραμμή κ το κυνήγι που μέχρι τις 10 μπορεί να φενεται τζίφος να εξελιχθεί στο καλύτερο της ζωής ενός τριγονοκυνηγου..

Ναι ρε Νικόλα για ημερήσιο πέρασμα μιλάει ο Δημήτρης. Συνήθως μεσημέρι προς απόγευμα. Δεν το έχεις δει ποτέ σου?Στην περιοχή μου γίνεται κάθε χρονιά. Μια δυο μέρες μέσα στα περάσματα

Καλημέρα, τελικά... κοιμήθηκα σήμερα! Από Λαυρεωτική μου πε ο πατέρας μου έπεσαν κάποιες τουφεκιές, όχι όμως πολλές αναλογικά με τον κόσμο που είχε. Δεν μπόρεσε να κάτσει στο συνηθισμένο του καρτέρι. Ήταν όλα πιασμένα απ τη νύχτα. Δεν είδε τρυγονι εκει που κάθισε. Λογικά φάνηκαν αυτά τα λίγα τρυγόνια όπως συμβαίνει κάθε χρόνο πια. Στέκονται πολύ πιο λίγα από παλιά. Κάποιες τουφεκιές ήταν σε συκοφαγους. Και μάλιστα φώναζαν νατο νατο, αδυνατώντας να το ξεχωρίσουν απ' το τρυγονι. Αυτά από τον ρεπορτερ στη Λαυρεωτική.

Λίγα σκόρπια τρυγόνια και εδώ σήμερα. Όλα πιασμένα από βραδυς στους φτελιαδες και τις λεύκες, μόλις έφεξε καλά ανέμιζαν μιας και είχε αρκετούς κυνηγούς η τεραστια περιοχή . Στο συολο ειδα 7-8 τρυγονια αλλα ολα εκτος βολής, τουφεκισαμε ένα με το Σπύρο αλλά του κάναμε αέρα.....:D
Όπως μου είπαν τα παιδιά της θυροφυλακης που μας έλεγξαν, οι περισσότεροι είχαν κάνει από ένα τρυγόνι. Αύριο πάλι μιας και έχω ρεπό.

Λίγα σκόρπια τρυγόνια και εδώ σήμερα. Όλα πιασμένα από βραδυς στους φτελιαδες και τις λεύκες, μόλις έφεξε καλά ανέμιζαν μιας και είχε αρκετούς κυνηγούς η τεραστια περιοχή . Στο συολο ειδα 7-8 τρυγονια αλλα ολα εκτος βολής, τουφεκισαμε ένα με το Σπύρο αλλά του κάναμε αέρα.....:D
Όπως μου είπαν τα παιδιά της θυροφυλακης που μας έλεγξαν, οι περισσότεροι είχαν κάνει από ένα τρυγόνι. Αύριο πάλι μιας και έχω ρεπό.
Θα τα βαρεσεις αύριο εσύ Γιάννο!

Γεια σου φίλε Τζίμη!
Λοιπόν άκου: άμα έβαζα το kicks full (πώς διάολο το λένε αυτό το "σκατό"... και "πράσινα άλογα"), θα το κατέβαζα το αγριοπερίστερο από τα 70 μέτρα...!!! Μην σου πω και απ' τα 80 - 90 ή 100 με το kicks extra full (και πάλι "πράσινα άλογα")...!!! Καλά ε, μιλάμε αυτά τα τσοκ σκοτώνουν σε οποιαδήποτε απόσταση...!!! Ναι...!!! Αφού σου λέω, καταργούν και τους νόμους της φυσικής και πάνε εκεί ακριβώς που θέλουμε όοοοοοοοσο μακριά και να είναι το θήραμα...!!! Και το φέρνουν, βέβαια, κάτω σαν "στουπί"...!!!

Υ.Γ.: Τζίμη μου, πιστεύω να αντιλαμβάνεσαι την ειρωνική, καυστική και σατυρική χροιά των ανωτέρω γραφομένων μου...! Εξάλλου, νομίζω ότι και η ερώτησή σου στο ίδιο "πνεύμα" "κινείται", και καλά κάνεις και το θέτεις έτσι...! Σε καταλαβαίνω και συμφωνώ απολύτως...!
Φιλε Νικο αυτο το σχολιο οπως λες και ο ιδιος ειναι ειρωνικο και δεν βοηθα καθολου στη διατηρηση του καλου κλιματος εδω μεσα.Εγω εχω την γνωμη μου εσυ διαφωνεις και ολα καλα.Παμε παραπερα.Ουτε εγω θα σε πεισω για κατι ουτε εσυ εμενα για το αντιθετο.

ΥΓ οπου "εγω" και "εσυ" ειναι για χαρη της συζητησης και οχι προσωπικο.

Χρήστο στο φβ λένε πως έπαιξαν πουλιά στην Πρέβεζα...δεν ξέρεις μάλλον εσυ:D:D:D:D
Ηλια έχω ένα από τα καλύτερα καρτερια μέσα στα αρχαία (αρχαία Νικόπολη άμα έχεις ακουστα)τώρα εγώ είδα όλα και όλα 8 πουλια τα οποία και αυτά πηγαιναν με χιλια από τις ομοβροντιες που ειχαν διοτι σημερα είχε και πολλούς κυνηγούς...

Ηλια έχω ένα από τα καλύτερα καρτερια μέσα στα αρχαία (αρχαία Νικόπολη άμα έχεις ακουστα)τώρα εγώ είδα όλα και όλα 8 πουλια τα οποία και αυτά πηγαιναν με χιλια από τις ομοβροντιες που ειχαν διοτι σημερα είχε και πολλούς κυνηγούς...
Χρήστο ξεκάθαρα ήταν ειρωνικό το μύνημα μου προς τους κυνηγαρεους του φβ!θα ανταμώσουμε τον οκτωβριο που θα ανέβω για τα Μπάσιματα?

Χρήστο ξεκάθαρα ήταν ειρωνικό το μύνημα μου προς τους κυνηγαρεους του φβ!θα ανταμώσουμε τον οκτωβριο που θα ανέβω για τα Μπάσιματα?
Εννοείται φιλε μου και σε περιμενω να τα πουμε απο κοντα σου έχω και καρτερι (prive)για τα μπλέ ξεκολια...

Status
Not open for further replies.
Back