Τουφεκιές στα όρια...

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι είμαστε όλοι ταλέντα ...ας υποθέσουμε ότι το βουβαλοπαιδο digweed δεν πιάνει μια μπροστά στη σκοπευτικη μας δυνατότητα ....ας υποθέσουμε ότι τουφεκαμε το θηραμα αφού περάσει τα 50 μέτρα για να είμαστε γαματοι...ας υποθέσουμε ότι θηραματα σε αποστάσεις άνω των 50 μέτρων είναι βούτυρο στο σκοπευτικο μας ψωμί...έστω τώρα ότι ένα πράσινο η μια φασσα σε φουλ ταχύτητα σε απόσταση εξήντα μέτρων πεθαίνει ακαριαία από την ντουφεκια μας.Πώς να υπολογίσεις που θα προσγειωθεί το νεκρό θήραμα ειδικά αν υπάρχουν υψομετρικες διάφορες και ποιος ο λόγος να σκοτώσεις δέκα και να βρεις δύο?
Για αυτό υπάρχει ο σκύλος!
 
και σκύλο να χεις κοιτάς και που θα πέσει το πλι... γτ σκλι εχς ουη γκρεηντερ μαναμ
Δεν κοιτάω φίλε....δεν χρειάζεται δηλαδή...ενώ ξέρω που περίπου έπεσε,ο σκύλος κάνει όλη την δουλειά...αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να ντιυφεκισω μακρυά!
 
Επεσα να κοιμηθω 2 ωριτσες και οργιασατε λεμε... 2.5 σελιδες γραψατε, σε ποιον να κανω +Quote μαζευτηκαν πολλα, Γιωργο πολυ ωραιο το βιντεακι αν και το εχω δει και παλιοτερα πολλες φορες να παρω ματι καμια προσκοπευση;) τελικα καταληξαμε οτι ειναι εφικτα τα 50 ακομα και τα 60 μετρα οχι μονο σε φασσα η παπι αλλα και στην τσιχλα!
 
Επειδή τα «νομίζω» και τα «πιστεύω» του καθενός από εμάς είναι διαφορετικά, όσο καλοπροαίρετοι και να είμαστε, είπα να αφιερώσω λίγο χρόνο να παραθέσω απλούς αριθμητικούς (όχι της …ΝΑΣΑ) υπολογισμούς χρησιμοποιώντας υποθέσεις για να ξεχωρίσω περιπτώσεις.
Για τους υπολογισμούς πήρα στοιχεία από σοβαρά sites τα οποία παραθέτω μαζί με τους αριθμούς που χρησιμοποιώ.
1. http://www.hallowellco.com/shot_size_chart.htm
2. http://shotshell.drundel.com/pelletcount.htm
3. http://www.hunter.gr/index.php?a=2&b=2&c=shot

Φυσίγγι Νο.6
Έστω φυσίγγι αμερικάνικο Νο 6 (διάμετρος 2,79 mm ) με αριθμό σκαγιών 218 στα 28,35 γρ (1 oz.) => 7,76 σκάγια ανά γραμμάριο. Άρα ένα φυσίγγι 36 γρ θα έχει 280 σκάγια και ένα φυσίγγι 40 γρ θα έχει 310 σκάγια.
Στην Ελλαδα η ΠΥΡΚΑΛ έλεγε ότι το Νο.6 είναι 2,75 mm, η ΜΕΤΠΛΑΣΤ λέει 2,7 και ο Δουβρής (http://www.gdouvris.gr/hunterloader/shot.html) 2,6 mm.

Έστω το Ελληνικό Νο. 6 με διάμετρο 2,6 mm και 95 σκάγια ανά 10 γραμ. => 9,5 σκάγια ανά γραμμάριο. Άρα ένα φυσίγγι 36 γρ θα έχει 342 σκάγια και ένα φυσίγγι 40 γρ θα έχει 380 σκάγια.

Πάμε σε Νο.5
Έστω φυσίγγι αμερικάνικο Νο 5 (διάμετρος 3,05 mm ) με αριθμό σκαγιών 170 στα 28,35 γρ (1 oz.) => 6 σκάγια ανά γραμμάριο. Άρα ένα φυσίγγι 36 γρ θα έχει 216 σκάγια και ένα φυσίγγι 40 γρ θα έχει 240 σκάγια.
Στην Ελλαδα η ΠΥΡΚΑΛ έλεγε ότι το Νο.5 είναι 3,00 mm, η ΜΕΤΠΛΑΣΤ λέει 2,9 και ο Δουβρής (http://www.gdouvris.gr/hunterloader/shot.html) 2,8 mm.

Έστω το Ελληνικό Νο. 5 με διάμετρο 2,6 mm και 78 σκάγια ανά 10 γραμ. => 7,8 σκάγια ανά γραμμάριο. Άρα ένα φυσίγγι 36 γρ θα έχει 280 σκάγια και ένα φυσίγγι 40 γρ θα έχει 312 σκάγια.

Πάμε τώρα να …ρίξουμε και δεν λαμβάνω υπόψη την απόσταση.

Έστω λοιπόν ότι τουφεκάω σε Χ απόσταση και στον στόχο (πίνακα , χαρτί κτλ) έχω άνοιγμα τουφεκιάς ωραίο κύκλο με ακτίνα 56 πόντους ή διάμετρο (άνοιγμα) 112 πόντους.
Παίρνω αυτό το νούμερο γιατί ο κύκλος αυτός έχει εμβαδόν ακριβώς 1 τετραγωνικό μέτρο (1X1).

Σκεφτόμαστε το άνοιγμα της τουφεκιάς λοιπόν σαν τετράγωνο πλευράς 100 επί 100 εκατοστά και σαν να έχει πλέγμα (να μοιάζει με σταυρόλεξο) με οριζόντιες και κάθετες γραμμές όπου στις τομές των γραμμών πέφτουνε με ακρίβεια και συμμετρία (ακριβείς αποστάσεις) τα σκάγια μας σε μια τουφεκιά κέντημα (σταυροβελωνιά !!! ;)) .

Αν οι γραμμές και οι στήλες απέχουν η μία από την διπλανή της 5 εκατοστά, θα έχουμε 20 σειρές και 20 στήλες δηλαδή 21 γραμμές οριζόντιες και 21 κάθετες στο ένα τετρ. μέτρο.

Άρα οι τομές τους θα είναι 21Χ21=441. Επομένως αν σε κάθε τομή οριζόντιας και κατακόρυφης γραμμής πέφτει 1 σκάγι τότε θέλουμε 441 σκάγια για να έχουμε άριστη κατανομή (με όλα τα σκάγια να απέχει από το διπλανό ή το αποπάνω τους ακριβώς 5 εκ).

Αν μεγαλώσουμε τις αποστάσεις μεταξύ των γραμμών σε 7 εκατοστά θα έχουμε περίπου 15Χ15=225 τομές άρα 225 σκάγια ομοιόμορφα κατανεμηνένα στο σταυρόλεξο του 1 τετρ. μέτρου.

Αν αυτή η τουφεκιά-κέντημα (με άνοιγμα 1Χ1 μέτρο και 225 σκάγια στην απόσταση του στόχου) φτάσει στην φάσα, είναι αρκετή να καταβάλει ένα πουλί?

Αν το πάρει καθώς πετάει σε τραβέρσα ή αποπάνω μας, που μπορεί σώμα και φτερούγες (κόκαλα όχι φτερά) να έχει άνοιγμα ~15 Χ 10 εκατοστά τότε παίρνει 3-5 σκάγια και πέφτει. Αν φεύγει ή έρχεται ακριβώς από μπρος και λόγω μικρού στόχου, το πάρει μόνο 1 σκάγι μάλλον δεν θα πέσει, εκτός και αν το βρεί κεφάλι ή κατάστηθα.

Όλα αυτά χωρίς απόσταση και με άνοιγμα τουφεκιάς κέντημα (κύκλο διαμέτρου 112 εκατοστά).

Για να πάνε όμως 225 σκάγια στην Χ απόσταση του στόχου πρέπει να έχουμε κατάλληλο αριθμό σκαγιών στο φυσίγγι και τσοκ που να επιτρέπει την καλή συγκέντρωση.

Με την προϋπόθεση ότι σημαδεύω ΚΑΛΑ, και το κέντρο της βολής θα διασταυρωθεί με τον στόχο (γιατί αν δεν διασταυρωθεί, «τσάμπα καίει η λάμπα» :)) :

Αν εγώ βαράω 6άρια, 36 γρ. (342 σκάγια) με πολύ ανοιχτό τσοκ και π.χ. μόλις το 50% είναι στον κύκλο των 110 εκατοστών (δηλαδή μόλις 170 σκάγια) σε απόσταση π.χ 40 μέτρων, τότε οι πιθανότητές μου είναι ακόμη λιγότερες. Αν ρίξω κοντύτερα στα 35 μέτρα, ή στα 40 μέτρα βάλω φυσίγγια 40+ γραμμαρίων, αυξάνω τις πιθανότητές μου καθώς τότε τα σκάγια στον κύκλο των 112 εκ. θα είναι πάνω από 200.

Αν βαράω 6άρια 36 γρ. (342 σκάγια) με ειδικό τσοκ που λένε οι φίλοι (extra full, turkey, φρένου, κτλ) που δίνει +80% συγκέντρωση (270 σκάγια) στα 40 μέτρα, τότε στα 50 μέτρα η τουφεκιά τους έχει τα 220+ σκάγια που είπαμε παραπάνω (τουφεκιά «κέντημα»).

Αν βαράω 6άρια 40 γρ. (380 σκάγια) ή ιδιογόμωση με περισσότερα, με ειδικό τσοκ που λένε οι φίλοι (extra full, turkey, High Flyer, φρένου, κτλ) που δίνει >80% συγκέντρωση (305+ σκάγια στα 40 μέτρα) τότε στα 55 μέτρα η τουφεκιά τους έχει τα 220+ σκάγια που είπαμε παραπάνω (τουφεκιά «κέντημα»).

Στα 5άρια τα πράγματα δυσκολεύουν, λόγω μικρότερου αριθμού, άρα αραιότερης κατανομής. Όμως και εδώ, τα ειδικά τσοκ και η τραβέρσα βολή αυξάνουν τις πιθανότητες, ενώ και η μεγαλύτερη κινητική ενέργεια των σκαγιών συμβάλει σοβαρά στο να πέσει πουλί με μόλις 2-3 σκάγια. Επίσης να σημειώσω πως οι μεγάλες συσφίξεις δουλεύουν καλύτερα στα χοντρύτερα σκάγια.

Όλα αυτά με την Ιδανική Τουφεκιά –κέντημα η οποία δεν υπάρχει!!!

Και αν, ΑΝ, όπως είπαμε η τουφεκιά φτάνει στο πουλί και δεν έχει ραντεβού με τον Καραγκιόζη στον …γάμο του, ειδικά αν έχουμε πολύ στενό τσοκ και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε προσκόπευση, αέρα, βαρύτητα κτλ σε μεγάλη απόσταση.

Επίσης, άμα είσαι ο….Γκαστώνε Ντακ, το πουλί θα πέσει πάνω στα 3-5 πυκνά σκάγια μιας άθλιας κατανομής (ή θα πάει από την …καρδιά του :)) ενώ άμα είσαι …γκαντέμης το πουλί θα περάσει ανέπαφο από το ένα μικρό άνοιγμα της σταυροβελωνιάς σου.

Και στην πρώτη θα ...φουσκώνει ο …Θεός για την σκόπευσή του ή θα αποθεώνει το φυσίγγι του και στην άλλη ο …μαύρος .hair.δεν θα ξέρει τι του έφταιξε (και άμα είναι “και καλά” …ψαγμένος -σαν μερικούς από εμάς εδώ-, θα αρχίσει να ψάχνει για νέο τσοκ, νέο όπλο, νέο κοντάκι, νέα φυσίγγια, μαθήματα σκοποβολής, αλλαγή φυλακτού ή βασκαντήρας, ξεματιάστρες, λύσιμο βουντού κτλ κτλ κτλ )

Με τις υγείες μας και εύχομαι όλοι να πέφτουμε σε πουλιά με ...καρδιοπάθειες. .big smile.
Ωραιος .well done.
 
Ωραια αναλυση συντροφε Poseidon!!
Μου λειπει ομως κατι! Οι συνθηκες...και η ταχυτητα!
Με αλλα λογια...την ιδια αποδοση εχει το σκαγι...στους 7 ή 8 βαθμους κελσιου θερμακρασια περιβαλλοντος με τους 18 ή 19; η ταχυτητα που θα φτασει το σκαγι το πουλι..θα ειναι ικανη να το καταβαλει;
Επισης...με την υγρασια περιβαλλοντος; το ιδιο ειναι στο Καπανδριτι διπλα στην λιμνη το πρωι...με τον Μεσσηνιακο καμπο;
Η αναλυση που μας εκανες...σε τι συνθηκες αναφερεται;
Τελος...ο αερας; το ιδιο ειναι στην απνια...το ιδιο στο ξεροβορι;
Αν μπορεις..διαφωτισε μας λιγο παραπανω!!
Φιλικα!!
 
έχει κάποιες τουφεκιές στα 50 και 60 μέτρα

Ούτε τόσα δεν είναι Bill...! Τα 9ράκια και 8ράκια σε τέτοιες αποστάσεις κάνουν μόνο... αέρα...!!! Ούτε τα 7ράκια κάνουν, γιατί θα είναι αισθητά λιγότερα και η κατανομή σ' αυτές τις "τρελές" αποστάσεις με στόχο τη τσιχλίτσα θα έχει πολλά και μεγάλα κενά...! Εκτός εάν είμαστε σαν τον Digweed και μπορούμε να στείλουμε το κατάκεντρο της κατανομής με 7άρια πάνω στην πετούμενη τσιχλίτσα τόοοοοσο μακριά...! Εγώ νομίζω καμιά 40ριά μέτρα είναι οι τουφεκιές του βίντεο...! Δεν είναι και λίγα για την τσιχλίτσα...! Μην "τρελαίνεστε"...!
 
Last edited:
Με αλλα λογια...την ιδια αποδοση εχει το σκαγι...στους 7 ή 8 βαθμους κελσιου θερμακρασια περιβαλλοντος με τους 18 ή 19; η ταχυτητα που θα φτασει το σκαγι το πουλι..θα ειναι ικανη να το καταβαλει;
Επισης...με την υγρασια περιβαλλοντος; το ιδιο ειναι στο Καπανδριτι διπλα στην λιμνη το πρωι...με τον Μεσσηνιακο καμπο;

...Μικρές, ελάχιστες, αμελητέες διαφορές...! Ανίκανες να επηρεάσουν σημαντικά και αξιόλογα το αποτέλεσμα...! Ειδικά κιόλας με χονδρά σκάγια...!
Ο ισχυρός άνεμος, απ' την άλλη, επηρεάζει σίγουρα περισσότερο στις μακρινές ντουφεκιές και ειδικά τα ψιλά και μεσαία σκάγια...!
 
Last edited:
Και κάτι άλλο: τα πολύ σφικτά τσοκ (από 2 άστρα και κάτω) δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για τα ψιλά σκαγάκια (8, 9, 10)...! Τα παραμορφώνουν στη μεγάλη στένωση του τσόκ και η ποιότητα και ομοιομορφία της κατανομής πάνε... "περίπατο"...! Και επίσης, τα παραμορφωμένα σκάγια χάνουν και γρήγορα τη δύναμή τους (κινητική ενέργεια)...!
Οπότε, στην τσιχλίτσα που απαιτεί ψιλά σκάγια, το τριάρι τσοκ μάλλον είναι αρκετό, ακόμη και για τις ψηλωμένες...!
 
Last edited:
Εδώ είναι τα σωστά μεγέθη σκαγιών που έχουμε στην Ελλάδα από τις εταιρείες παραγωγής ΜΕΤΠΛΑΣΤ και Evroslead, κατά τα ιταλικά πρότυπα:

http://www.idiogomosi.com/pages/idiogomosi/skagia.php

Σε άλλες χώρες (πλην Ιταλίας & Ελλάδας) υπάρχουν μικροδιαφορές στη διάμετρο του σκαγιού σε κάποια νούμερα...
 
Επειδή τα «νομίζω» και τα «πιστεύω» του καθενός από εμάς είναι διαφορετικά, όσο καλοπροαίρετοι και να είμαστε, είπα να αφιερώσω λίγο χρόνο να παραθέσω απλούς αριθμητικούς (όχι της …ΝΑΣΑ) υπολογισμούς χρησιμοποιώντας υποθέσεις για να ξεχωρίσω περιπτώσεις.
Για τους υπολογισμούς πήρα στοιχεία από σοβαρά sites τα οποία παραθέτω μαζί με τους αριθμούς που χρησιμοποιώ.
1. http://www.hallowellco.com/shot_size_chart.htm
2. http://shotshell.drundel.com/pelletcount.htm
3. http://www.hunter.gr/index.php?a=2&b=2&c=shot

Φυσίγγι Νο.6
Έστω φυσίγγι αμερικάνικο Νο 6 (διάμετρος 2,79 mm ) με αριθμό σκαγιών 218 στα 28,35 γρ (1 oz.) => 7,76 σκάγια ανά γραμμάριο. Άρα ένα φυσίγγι 36 γρ θα έχει 280 σκάγια και ένα φυσίγγι 40 γρ θα έχει 310 σκάγια.
Στην Ελλαδα η ΠΥΡΚΑΛ έλεγε ότι το Νο.6 είναι 2,75 mm, η ΜΕΤΠΛΑΣΤ λέει 2,7 και ο Δουβρής (http://www.gdouvris.gr/hunterloader/shot.html) 2,6 mm.

Έστω το Ελληνικό Νο. 6 με διάμετρο 2,6 mm και 95 σκάγια ανά 10 γραμ. => 9,5 σκάγια ανά γραμμάριο. Άρα ένα φυσίγγι 36 γρ θα έχει 342 σκάγια και ένα φυσίγγι 40 γρ θα έχει 380 σκάγια.

Πάμε σε Νο.5
Έστω φυσίγγι αμερικάνικο Νο 5 (διάμετρος 3,05 mm ) με αριθμό σκαγιών 170 στα 28,35 γρ (1 oz.) => 6 σκάγια ανά γραμμάριο. Άρα ένα φυσίγγι 36 γρ θα έχει 216 σκάγια και ένα φυσίγγι 40 γρ θα έχει 240 σκάγια.
Στην Ελλαδα η ΠΥΡΚΑΛ έλεγε ότι το Νο.5 είναι 3,00 mm, η ΜΕΤΠΛΑΣΤ λέει 2,9 και ο Δουβρής (http://www.gdouvris.gr/hunterloader/shot.html) 2,8 mm.

Έστω το Ελληνικό Νο. 5 με διάμετρο 2,6 mm και 78 σκάγια ανά 10 γραμ. => 7,8 σκάγια ανά γραμμάριο. Άρα ένα φυσίγγι 36 γρ θα έχει 280 σκάγια και ένα φυσίγγι 40 γρ θα έχει 312 σκάγια.

Πάμε τώρα να …ρίξουμε και δεν λαμβάνω υπόψη την απόσταση.

Έστω λοιπόν ότι τουφεκάω σε Χ απόσταση και στον στόχο (πίνακα , χαρτί κτλ) έχω άνοιγμα τουφεκιάς ωραίο κύκλο με ακτίνα 56 πόντους ή διάμετρο (άνοιγμα) 112 πόντους.
Παίρνω αυτό το νούμερο γιατί ο κύκλος αυτός έχει εμβαδόν ακριβώς 1 τετραγωνικό μέτρο (1X1).

Σκεφτόμαστε το άνοιγμα της τουφεκιάς λοιπόν σαν τετράγωνο πλευράς 100 επί 100 εκατοστά και σαν να έχει πλέγμα (να μοιάζει με σταυρόλεξο) με οριζόντιες και κάθετες γραμμές όπου στις τομές των γραμμών πέφτουνε με ακρίβεια και συμμετρία (ακριβείς αποστάσεις) τα σκάγια μας σε μια τουφεκιά κέντημα (σταυροβελωνιά !!! ;)) .

Αν οι γραμμές και οι στήλες απέχουν η μία από την διπλανή της 5 εκατοστά, θα έχουμε 20 σειρές και 20 στήλες δηλαδή 21 γραμμές οριζόντιες και 21 κάθετες στο ένα τετρ. μέτρο.

Άρα οι τομές τους θα είναι 21Χ21=441. Επομένως αν σε κάθε τομή οριζόντιας και κατακόρυφης γραμμής πέφτει 1 σκάγι τότε θέλουμε 441 σκάγια για να έχουμε άριστη κατανομή (με όλα τα σκάγια να απέχει από το διπλανό ή το αποπάνω τους ακριβώς 5 εκ).

Αν μεγαλώσουμε τις αποστάσεις μεταξύ των γραμμών σε 7 εκατοστά θα έχουμε περίπου 15Χ15=225 τομές άρα 225 σκάγια ομοιόμορφα κατανεμηνένα στο σταυρόλεξο του 1 τετρ. μέτρου.

Αν αυτή η τουφεκιά-κέντημα (με άνοιγμα 1Χ1 μέτρο και 225 σκάγια στην απόσταση του στόχου) φτάσει στην φάσα, είναι αρκετή να καταβάλει ένα πουλί?

Αν το πάρει καθώς πετάει σε τραβέρσα ή αποπάνω μας, που μπορεί σώμα και φτερούγες (κόκαλα όχι φτερά) να έχει άνοιγμα ~15 Χ 10 εκατοστά τότε παίρνει 3-5 σκάγια και πέφτει. Αν φεύγει ή έρχεται ακριβώς από μπρος και λόγω μικρού στόχου, το πάρει μόνο 1 σκάγι μάλλον δεν θα πέσει, εκτός και αν το βρεί κεφάλι ή κατάστηθα.

Όλα αυτά χωρίς απόσταση και με άνοιγμα τουφεκιάς κέντημα (κύκλο διαμέτρου 112 εκατοστά).

Για να πάνε όμως 225 σκάγια στην Χ απόσταση του στόχου πρέπει να έχουμε κατάλληλο αριθμό σκαγιών στο φυσίγγι και τσοκ που να επιτρέπει την καλή συγκέντρωση.

Με την προϋπόθεση ότι σημαδεύω ΚΑΛΑ, και το κέντρο της βολής θα διασταυρωθεί με τον στόχο (γιατί αν δεν διασταυρωθεί, «τσάμπα καίει η λάμπα» :)) :

Αν εγώ βαράω 6άρια, 36 γρ. (342 σκάγια) με πολύ ανοιχτό τσοκ και π.χ. μόλις το 50% είναι στον κύκλο των 110 εκατοστών (δηλαδή μόλις 170 σκάγια) σε απόσταση π.χ 40 μέτρων, τότε οι πιθανότητές μου είναι ακόμη λιγότερες. Αν ρίξω κοντύτερα στα 35 μέτρα, ή στα 40 μέτρα βάλω φυσίγγια 40+ γραμμαρίων, αυξάνω τις πιθανότητές μου καθώς τότε τα σκάγια στον κύκλο των 112 εκ. θα είναι πάνω από 200.

Αν βαράω 6άρια 36 γρ. (342 σκάγια) με ειδικό τσοκ που λένε οι φίλοι (extra full, turkey, φρένου, κτλ) που δίνει +80% συγκέντρωση (270 σκάγια) στα 40 μέτρα, τότε στα 50 μέτρα η τουφεκιά τους έχει τα 220+ σκάγια που είπαμε παραπάνω (τουφεκιά «κέντημα»).

Αν βαράω 6άρια 40 γρ. (380 σκάγια) ή ιδιογόμωση με περισσότερα, με ειδικό τσοκ που λένε οι φίλοι (extra full, turkey, High Flyer, φρένου, κτλ) που δίνει >80% συγκέντρωση (305+ σκάγια στα 40 μέτρα) τότε στα 55 μέτρα η τουφεκιά τους έχει τα 220+ σκάγια που είπαμε παραπάνω (τουφεκιά «κέντημα»).

Στα 5άρια τα πράγματα δυσκολεύουν, λόγω μικρότερου αριθμού, άρα αραιότερης κατανομής. Όμως και εδώ, τα ειδικά τσοκ και η τραβέρσα βολή αυξάνουν τις πιθανότητες, ενώ και η μεγαλύτερη κινητική ενέργεια των σκαγιών συμβάλει σοβαρά στο να πέσει πουλί με μόλις 2-3 σκάγια. Επίσης να σημειώσω πως οι μεγάλες συσφίξεις δουλεύουν καλύτερα στα χοντρύτερα σκάγια.

Όλα αυτά με την Ιδανική Τουφεκιά –κέντημα η οποία δεν υπάρχει!!!

Και αν, ΑΝ, όπως είπαμε η τουφεκιά φτάνει στο πουλί και δεν έχει ραντεβού με τον Καραγκιόζη στον …γάμο του, ειδικά αν έχουμε πολύ στενό τσοκ και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε προσκόπευση, αέρα, βαρύτητα κτλ σε μεγάλη απόσταση.

Επίσης, άμα είσαι ο….Γκαστώνε Ντακ, το πουλί θα πέσει πάνω στα 3-5 πυκνά σκάγια μιας άθλιας κατανομής (ή θα πάει από την …καρδιά του :)) ενώ άμα είσαι …γκαντέμης το πουλί θα περάσει ανέπαφο από το ένα μικρό άνοιγμα της σταυροβελωνιάς σου.

Και στην πρώτη θα ...φουσκώνει ο …Θεός για την σκόπευσή του ή θα αποθεώνει το φυσίγγι του και στην άλλη ο …μαύρος .hair.δεν θα ξέρει τι του έφταιξε (και άμα είναι “και καλά” …ψαγμένος -σαν μερικούς από εμάς εδώ-, θα αρχίσει να ψάχνει για νέο τσοκ, νέο όπλο, νέο κοντάκι, νέα φυσίγγια, μαθήματα σκοποβολής, αλλαγή φυλακτού ή βασκαντήρας, ξεματιάστρες, λύσιμο βουντού κτλ κτλ κτλ )

Με τις υγείες μας και εύχομαι όλοι να πέφτουμε σε πουλιά με ...καρδιοπάθειες. .big smile.
Και μονο που εκανες τοσο κοπο για να μας παραθεσεις ολους αυτους τους υπολογισμους ΜΠΡΑΒΟ!!!!
Νομιζω ομως οτι οποιος προσπαθει να στεισει φυσιγγι μεγαλων αποστασεων δεν ψαχνει την ιδανικη κατανομη τυπου αλατιερα που γεμιζει ομορφα τον κυκλο τον 76 εκατοστων.Ειμαι της αποψης οτι προσπαθει να "στριμωξει" οσα περισοτερα σκαγια μπορει σε εναν κυκλο πολυ μικροτερο σε οσο μεγαλυτερη αποσταση μπορει.Δεν τον ενδιαφερει η κατανομη.Η συγκεντρωση τον ενδιαφερει.
 
Back
Top