Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
.γενικά πάντως τα τρυγόνια ήταν λιγότερα απο άλλες φορες στην περιοχή..αλλα εμφανίστηκαν φασσες,πράγμα πολυ παράξενο για την τοπογραφία της περιοχής...
Πάντα υπάρχει εξήγηση αλλά δεν είναι πάντα εμφανής.
Όπως η ύπαρξη τροφής σε ενα τόπο φέτος, που δεν υπηρχε περισυ.

Καλησπέρα! Δημήτρη οι ντόπιες φασσες στην Κρήτη πιστευω οτι πολλές χιλιάδες,πάντως σίγουρα ειναι πολυ περισσοτερες απο οτι πιστεύουν οι θηραματολογοι..είχα διαβασει ενα άρθρο σε επώνυμο περιοδικό απο θηραματολογο μιλώντας για που ντοπιαζουν οι φασσες στην Ελλάδα,και έλεγε οτι φασσες στην Ελλάδα ντοπιαζουν απο τη μέση της Πελλοπονησου και πανω...έστειλα επιστολή στο περιοδικό και έλεγα οτι ενας σοβαρός αριθμών φασσων ντοπιαζουν και στην Κρήτη...θα πω οτι φανατικοί φασσαδες πέρυσι την έναρξη (15 Σεμπτεβρη)έκαναν εδω πολυ καλα νούμερα,γνωστός μου έκανε 25 πουλια,σε περιοχές με υψόμετρο στα Λευκα Ορη,παράπλευρος του φαραγγιού της Σαμαριάς σε περιοχές που επιτρέπετε το κυνηγι αλλα δεν ειναι ζώνη και ξεκινάει 15 Σεμπτεβριου..προσωπικα σε κυνηγι στα Λευκά Ορη εχω δει κοπάδια 50-60 πουλιών..επισης θα πω οτι υπάρχουν κυνηγοί που ασχολούντε πολυ σοβαρά με το κυνηγι της φασσας,της ντόπιας φασσας,απο την έναρξη μεχρι τα μεσα Οκτώβρη..πάντως τα πουλια που τουφέκισαμε χθες (εγω τουφεκισα ενα και ο άλλος τρεις),ήταν πολυ ημέρα πουλια...συγνώμη για το off topic...

Εκτος απο την πρωτη μερα δεν εκανα αλλη εξοδο.Και συνηθως αυτο κανω.Για μενα το κυνηγι ξεκινα 15/9.Μεχρι τοτε βλεπουμε. ισως μονο κατ'εξαιρεση.Απολαμβανω παντα ομως την εναρξη.

τελικα μπορεσα και εβαλα μερικες φωτο...

και του χρονου με υγεια παιδια!!!

image hosting 5mb

Εκτος απο την πρωτη μερα δεν εκανα αλλη εξοδο.Και συνηθως αυτο κανω.Για μενα το κυνηγι ξεκινα 15/9.Μεχρι τοτε βλεπουμε. ισως μονο κατ'εξαιρεση.Απολαμβανω παντα ομως την εναρξη.

τελικα μπορεσα και εβαλα μερικες φωτο...

και του χρονου με υγεια παιδια!!!

image hosting 5mb

Ωραιο το μπενελακι σου Δημητρη!!

Άλλα 2 τρυγονακια σημερα. Συνολικά τουφεκισα 4, ολα σε μακρινές αποστάσεις και ειδα 2-3 ακόμα εκτός βολής. Το σημείο που πήγα σήμερα μου το έδειξε φίλος απο το χωριό, γιατί εκει που πήγα την έναρξη δεν εχει πλεον κανενα. Καλη συνεχεια. Ξέχασα να συμπλήρωσω πως το όπλο είναι μια ithaca 37 διαμέτρημα 16 71εκατοστα και τσοκ σταθερό 3άρι, μου το χάρισε ένας φίλος του πατέρα μου γιατί ξέρει πως μου αρέσουν τα επαναληπτικά, παρεπιμτοντος βγάζει ωραίες τουφεκιες, όλα τα πουλιά καθαρά από αίματα παρ'ολο που είχε πολλή υγρασία και ζέστη.
GgA1eCHm.jpg

Last edited:
Καλησπέρα σε όλους.
Στον κάμπο πάλι σήμερα με τον πατέρα μου τα πουλιά όμως αισθητά πιο λίγα και πονηρεμένα.
Παρόλα αυτά είχα 5 - 6 κλασσικές ευκαιρίες(που λένε και στο ποδόσφαιρο) αλλά σήμερα πετούσα αετό.
Όσο καλά τα πήγα στην έναρξη τόσο χάλια ήμουν σήμερα.
Την παρτίδα την έσωσε ο πατέρας μου με μία πολύ ωραία τουφεκιά και έτσι δεν γυρίσαμε με άδεια χέρια.
Τώρα θα δω αν μπορέσω να πάω κάποιο απόγευμα μετά την δουλειά μέσα στην εβδομάδα αλλιώς την Κυριακή πάλι...

Σήμερα έκανα κι εγώ την πρώτη μου βόλτα πρός Χάρακα μεριά πιο πολύ για το καλό αφου είναι νωρίς για το μέρος. Πράγματι δεν πέρασε τίποτα ούτε είδα κάτι έστω μακρυα.Το καλό είναι οτι απο Δευτέρα 31 εώς Δευτέρα 7 θα δουλέυω απόγευμα οπότε κάποια μέρα θα τα πετύχω που θα πάει...

Μπράβο σε όλους όσους το μάτωσαν! Με τις αναμπουμπούλες του καιρού θα φανούν νωρίς πουλιά και στα νότια πιστεύω

Μπράβο Μητσαρα!!Τα ζεματισες!!!.well done.
Υπέροχο θηραμα:)
Κρίμα όμως που δεν συνεχίζεις να τα κυνηγάς...:(
Δεν με "τραβανε" ρε Τασο!!Ζορικη καλη τουφεκια δεν λεω αλλα δεν μου κανουν "κλικ"!Θα τα πηγαινα ακομα καλυτερα αν μερικοι "εξυπνοι" δεν ψαχναν συνεχως να μου κοψουν το περασμα 50 μετρα μπροστα μου.Και οχι ενας και δυο.Παρ'ολα αυτα εκεινα βρηκαν το δρομο και μου καναν το χατηρι!!!Για την επετειο της εναρξης παω και το παρεακι μου με ολα οσα συνακολουθουν την πρωτη μερα!!Μπραβο παντως και σε ολα τα παιδια που τα ροκανιζουν κανονικα!!

Δεν με "τραβανε" ρε Τασο!!Ζορικη καλη τουφεκια δεν λεω αλλα δεν μου κανουν "κλικ"!Θα τα πηγαινα ακομα καλυτερα αν μερικοι "εξυπνοι" δεν ψαχναν συνεχως να μου κοψουν το περασμα 50 μετρα μπροστα μου.Και οχι ενας και δυο.Παρ'ολα αυτα εκεινα βρηκαν το δρομο και μου καναν το χατηρι!!!Για την επετειο της εναρξης παω και το παρεακι μου με ολα οσα συνακολουθουν την πρωτη μερα!!Μπραβο παντως και σε ολα τα παιδια που τα ροκανιζουν κανονικα!!

Θα μείνει τίποτα να ροκανίσω κι εγώ ; .sarcastic.

Θα μείνει τίποτα να ροκανίσω κι εγώ ; .sarcastic.
Με τον ρυθμο που ερχεσαι βλεπω να προλαβαίνεις τα..περασματα του Σεπτεμβρη!!!.very funny.Μπορει να κανω καμια γυρα και να πεσουν οι συστασεις...

Με τον ρυθμο που ερχεσαι βλεπω να προλαβαίνεις τα..περασματα του Σεπτεμβρη!!!.very funny.Μπορει να κανω καμια γυρα και να πεσουν οι συστασεις...

Το θέμα είναι οτι από την μια δεν είμαι εκεί στην έναρξη και απο την άλλη πάλι δεν μαι εκει στις 15.
Είμαι πάντα σε λάθος χρόνο.....sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back