Ορτύκια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ρε σεις πηρα χτες ενα τηλεφωνημα κ με τρελανε.
πήγε ξαδερφος σε ημιορεινο χωριο εκπαιδευτικο λαγου κ πατουσε ορτυκια.
σήκωσα με απο ενα κομματι ισως κ 150 πουλιά μιυ ειπε.
φευγαν 3-4 μαζί και τρελαθηκαν οι σκυλοι
λογω ισως υπερβολης να κανω τον αριθμο δια 3 αλλα κ παλι τετοια εποχη το θεωρω αδυνατον για περασματα....για κοπαδι 50 πουλιων.
λετε να είναι καμιά απελευθερωση του συλλογου εκει?
Κάνουν απελευθερώσεις ορτυκιών?? Μπορεί να ήταν κάποια μετακίνηση λόγω καιρού ίσως?

Εννοω ατυπα.
να πήραν πουλιά κ να ρα αφησαν γθα εμπλουτισμο κ χωρις ενημέρωση κλπ για να δουν εαν πετύχει.

Ρε σεις πηρα χτες ενα τηλεφωνημα κ με τρελανε.
πήγε ξαδερφος σε ημιορεινο χωριο εκπαιδευτικο λαγου κ πατουσε ορτυκια.
σήκωσα με απο ενα κομματι ισως κ 150 πουλιά μιυ ειπε.
φευγαν 3-4 μαζί και τρελαθηκαν οι σκυλοι
λογω ισως υπερβολης να κανω τον αριθμο δια 3 αλλα κ παλι τετοια εποχη το θεωρω αδυνατον για περασματα....για κοπαδι 50 πουλιων.
λετε να είναι καμιά απελευθερωση του συλλογου εκει?

Πέρασμα, μάζεμα (ίσως λόγω των βοριάδων .xm.) ή προετοιμάζεται κανείς με μηχανάκι...

Με πηραν τωρα τηλεφωνο αλλος φιλος που δεν του πά τιποτα σχετικά.
Χτες στα παραλια σε περιοχή εκπαιδευσης σήκωνε ορτυκια τουμανι.
ρε παιδια θα ξεχασω οτι ξερω.
θα τρελαθουμε κιόλας. ?

Με πηραν τωρα τηλεφωνο αλλος φιλος που δεν του πά τιποτα σχετικά.
Χτες στα παραλια σε περιοχή εκπαιδευσης σήκωνε ορτυκια τουμανι.
ρε παιδια θα ξεχασω οτι ξερω.
θα τρελαθουμε κιόλας. ?
Ο καιρός μήπως? Αθήνα έχει καταιγίδα σήμερα. Δεν θυμάμαι τέτοια εποχή τέτοιον καιρό πάντως...

Ο καιρος αυτες τις μέρες που ναι τα μηναλλαγια ετσι ειναι Βασίλη.
Δεν είναι καιρος που δικαιολογεί πέρασμα.
Κ να βρεθούν πουλιά κυπρο....απο αλλου πέρασαν.
δεν τα ειδε κανεις.
αν πραγματι μπηκαν πουλια εμενα τουλαχιστον μου αναιρει ολα οσα ξερω.

Πρώτο εκπαιδευτικό σήμερα μόνο με τον Ζίκο αφού η Λούσυ είναι στις μέρες της, για μια ωρίτσα για να μην κουράσω και τον σκύλο μου. Πήγα στο κλασσικό μέρος που κρατάει κάθε χρόνο πουλιά. Ούτε μυρωδιά. Απολύτως τίποτα. Δεν πειράζει όμως αφού το έχω παράδοση την πρώτη ημέρα εκπαιδευτικού να μην σηκώνω τίποτα... .sarcastic. Το καλό είναι μεγάλη η όρεξη και η διάθεση του εννιάχρονου πλέον Ζίκου. ;)

ΥΓ: Κάποιο στιγμή πέρασε σχετικά κοντά μου και ένα κοπαδάκι τρυγόνια. Φωτό στο ανάλογο Topic... :)

Σήμερα πάλι για μια ωρίτσα αλλά αυτή τη φορά σήκωσε ο σκύλος 2 πουλιά. Αφερμάριστα (συνηθισμένο φαινόμενο για αυτήν την εποχή).

Σημερα τελικα το 3το εκπαιδευτικο στην Κωπαϊδα και τελευταιο το συμπερασματα ειναι: νιαι εχει ορτυκια! Οχι τα πουλια ,εχει ομως.Η εναρξη ειναι απο 3 εως 6 παντα μονο πρωινο με την συμφωνη γνωμη 4 συναδελφων καθαροαιμων του ειδους ,το μονο που μενει να το δειξει και το ξημερωμα τις 20ης Αυγουστου που η πιεση απο ολους θα ειναι μεγαλη αν και σήμερα οι κυνηγοί ήταν ελάχιστοι με αφόρητη υγρασία και ζέστη. Καλή έναρξη σε όλους με νεότερα το βράδυ της ίδιας μέρας.

Σήμερα μαζί μας και η Λούσυ . Σε μία ώρα τρία ορτυκάκια. Δύο φερμαριστά και ένα ξεπετάχτηκε με την πόντα...
Gltillo.jpg

kjHVvxh.jpg

Πλακα κανω Τασο. Θα παρω τις σημειωσεις μου .sarcastic. και θα παω για τρυγονια ετσι κι αλλιως αφου το ονοματισα... :)
Καταλαβα οτι το λες για πλακα. Απλά και για ορτυκια να πας μια χαρά θα ειναι.well done. Απλά μην πάει τσάμπα ο κόπος στις ανιχνεύσεις που εκανες:) Και τα φυσίγγια που τα βάζεις πάλι..Οχι οτι θα πήγαιναν χαμένα. .sarcastic.

Last edited:
Kαλησπέρα! Καλή έναρξη σε όλους ! Από το μέτωπο της Κωπαίδας τέσσερα τελικά τα ορτύκια στο ντουρά, με το ζόρι ,με μεγάλη δυσκολίια ,αφόρητη ζέστη ,τα σκυλιά να μην ψάχνουν καλά ,να μην υπάρχει ντορός ,τα πουλιά να μην λένε να φύγουν από τα πολλά καλαμπόκια ,βαμβάκια κ.τ.λ. λες και το ξέρανε αν και μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης στο ξεμούδιασμα των σκυλιών συνεχίσαμε να σηκώνουμε ορτύκια όπως και τις προηγούμενες φορές. Οι κυνηγοί για δεύτερη φορά ελάχιστη, κυνηγούσες χωρίς πίεση. Οι επόμενες μέρες που πιστεύω θα δροσίσουν και με το κόψιμο των καλλιεργιών θα δώσει πουλιά γιατί έχει πουλιά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για τον έλεγχο του δασαρχείου και της ομοσπονδιακής θηροφυλακής που έγινε στο Ακραίφνειο και στον κάμπο για την ευγενή συμπεριφορά τους. Σύντομα πάλι θα έχετε νέα μου !

Ένα ορτύκι φερμαριστό που το πήρα και ένα ξεπετάχτηκε από τα πόδια μου αλλά ούτε που σήκωσα το όπλο...
Από καιρικές συνθήκες, δυνατός βοριάς που μάλλον δυσκόλεψε τα σκυλιά...
Καθυστέρησα να γράψω γιατί μέχρι τώρα χώριζα το ορτύκι σε μερίδες... .ha ha ha.

t1w4f5t.jpg

Status
Not open for further replies.
Back