Ορτύκια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το οτι σηκονουμε ακομη ορτυκια οπως σημερα στους καμπους και την 21-12 και ποσα που δεχονται και δεν σηκονονται επιβεβαιωνουν για μια φορα την καλη χρονια που περασαμε.Σημερα αν τα ειχα παρει χαμπαρι νωριτερα σιγουρα θα σηκωναμε και αλλα στην Αργολιδα.

Κατι ξεκινησε να φαινεται στα μεσογεια 1 εδω και 1 στα 3 χιλιομετρα ομως μπορει να ειναι και ντοπια σηκωνονται με μεγαλη ευκολια απο τωρα και μεχρι τις 25 απριλιου θα δειξει τη επιστροφια μπασιματα θα γινουν και τη πληθυσμοι θα μεινουν στη χωρα μας θα σας εχω συνεχης ενημερωση στους λατρης του ειδους.

σημερα πρωι παλι μεσογεια σηκωσα 4 ορτυξ σιγουρα τα 2 ηταν φρεσκα πουλια φανερα κουρασμενα αν κρινω απο το πεταγμα τους και την αναμονη μεχρι να σηκωθουν .επισης ειδα 3 τσαλαπειινους και ενα ζευγαρι τρυγονια αγρια με ελιγμους.

Άκουσα και εγώ οτι κάτι εμφανίστηκεo_O και ελπίζω τις επόμενες ημέρες να κάνω κάποια βόλτα
Την περασμένη εβδομάδα που είχα πάει ηταν απογοητευτικά τα πράγματα:(
ευτυχώς είχα την φωτογραφική μαζί και πήραμε κάποιες καλές φωτό :cool:

Απο τελος της εβδομαδος ξεκιναω τα πρωτα εκπαιδευτικα γιατι αφεντικο και σκυλος σκουριασαν στην απραξια.Τα πρωτα νεα απο την Βοιοτια ειναι κατω του μετριου.

Απο τελος της εβδομαδος ξεκιναω τα πρωτα εκπαιδευτικα γιατι αφεντικο και σκυλος σκουριασαν στην απραξια.Τα πρωτα νεα απο την Βοιοτια ειναι κατω του μετριου.
το avatar όλα τα λεφτά αγαπητέ μου σφάχτη .well done.

Λεωνίδα, με τόση πλημμυρα φέτος είναι λογικό να μην πήγαν καλά τα τοπιαρικα.

Αυριο εχει πρωινη αναγνωριση για κανα ορτυκακι.
Προς κιλκις ακουγονται αρκετα, οπως με πληροφορησαν
συναδερφοι λαγαδες που βγηκαν για εκπαιδευτικο μεσα
στη βδομαδα. Θα δειξει αυριο αν ειναι αξιοπιστοι...

Και εγώ λέω αν μπορέσω την Κυριακή να βγω μια πρώτη βόλτα για φέτος. Μόνο με το αρσενικό μου setter αφού η θηλυκιά είναι στις μέρες της...

Σημερα κωπαιδα καιρος δροσερος οτι πρεπει για την εναρξη περιοδου να περπατας ολη μερα .Απο νυχτα που ε φτασα στο γνωριμο χωρο χρονια τωρα μεχρι εκει που ακουγα πολλη συναυλια .Οταν ξημερωσε μετα απο 4 ωρες περπατημα σηκωσα 3 με πολλες λευκες φερμες τα συμπερασματα δικα σας.Η εκτιμηση μου για ποσα ορτυκια ειναι το ξημερωμα τις 20ης αυγουστου την αλλη κυριακη.

Καλησπερα απο τα βορεια,
χθεσινη βολτα στον ν. Θεσ/νικης και τα νεα
ειναι αρκετα καλα.
Ορτυκια ακουγονται αρκετα αλλα δεν σηκωνονται ευκολα.
Αυτο σε περιοχη που δεν ειναι κλασικος ορτυκοτοπος.
Στους ορτυκοτοπους φανταστειτε τι γινεται.
Η εναρξη σιγουρα θα εχει ενδιαψερον κ μαλλον με λιγο υπομονη
και με αρκετα πουλια.

Και εγώ λέω αν μπορέσω την Κυριακή να βγω μια πρώτη βόλτα για φέτος. Μόνο με το αρσενικό μου setter αφού η θηλυκιά είναι στις μέρες της...
Τελικά την Κυριακή δε βγήκα. Ευελπιστώ να βγω Τρίτη πρωί...

Ρε σεις πηρα χτες ενα τηλεφωνημα κ με τρελανε.
πήγε ξαδερφος σε ημιορεινο χωριο εκπαιδευτικο λαγου κ πατουσε ορτυκια.
σήκωσα με απο ενα κομματι ισως κ 150 πουλιά μιυ ειπε.
φευγαν 3-4 μαζί και τρελαθηκαν οι σκυλοι
λογω ισως υπερβολης να κανω τον αριθμο δια 3 αλλα κ παλι τετοια εποχη το θεωρω αδυνατον για περασματα....για κοπαδι 50 πουλιων.
λετε να είναι καμιά απελευθερωση του συλλογου εκει?

Status
Not open for further replies.
Back