Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπερα στην όμορφη παρέα. Βγήκα και εγώ σήμερα έστω και στα κλεφτα. Είχα λίγα πουλάκια, επελεξα να καθησω στην άκρη εκεί που αρχίζει το πυκνό σκεπτόμενος ότι με τις πρώτες τουφεκιες τα τρομαγμένα τρυγόνια θα τραβήξουν για εκεί και τελικά κάπως έτσι έγινε, μόνο που ερχόταν σαν πύραυλοι. Τουφεκισα 3 και κράτησα 2. Τα υπόλοιπα 5-6 δεν πρόλαβα καν να επωμισω γιατί δεν είχα και μεγάλη ορατότητα. Δεν πειράζει όμως πολλή ωραία ήταν, γρήγορες μπηχτες τουφεκιες, ήμουν συνέχεια σε πίεση. Όλοι γυρω έκαναν τις τουφεκιες τους, αλλά χάρηκα 2 ευγενεστατους πιτσιρικαδες με τις τουφεκιες που έκαναν σε 3 πολλή ψηλωμενα τρυγόνια. Καλή συνέχεια σε όλους παιδιά.
Μπράβο Γιάννη κατι είχε το νησί τελικά, ήταν μεγάλα τρυγόνια ή ''πουτινάκια'''

Μπράβο Γιάννη κατι είχε το νησί τελικά, ήταν μεγάλα τρυγόνια ή ''πουτινάκια'''
Καλησπέρα Σπύρο. Απ'ολα είχε μεγάλα και φετιναρια. Τα μικρά ήταν περισσιτερα, τα μεγάλα όμως δύσκολα τους εβαζες χέρι και ειδικά μετά τις πρώτες τουφεκιες, πύραυλοι!!!!!!

Συγχαρητήρια σε ολους για τις καρπώσεις..Αρι πολυ ωραιο το βιντεάκι και οι φωτο..σας ζηλεύω ρε μπαγάσες με τέτοια παρέα..

Υ.Γ Γιωρίκα πάλι στο καλυτερο καρτέρι έκατσε ο δουλίτσας ε;

• Like
Reactions: DrV
Κύριοι παραμένουμε προσηλωμένοι στο αγαπημενο θήραμα της έναρξης που ειναι το τρυγόνι.

Ευχαριστω

Κύριοι παραμένουμε προσηλωμένοι στο αγαπημενο θήραμα της έναρξης που ειναι το τρυγόνι.

Ευχαριστω
Οφτοπικ
Eμεις παραμενουμε προσηλωμενοι, αυτο δεν μας κανει τη χαρη να εμφανιστει. ;)

Καλημερα σε οσους εκαναν και σημερα τη βολτα τους

Σήμερα βγήκα την πρώτη βόλτα της χρονιάς. Από την περιοχή της Μαγνησίας πολύ ησυχια. Δεν είδα ούτε ένα τρυγόνι, άκουσα μόνο 2 τουφεκιες κοντά μου.

Ξαναπήγαμε στο ίδιο μέρος σήμερα, τα πουλιά ήρεμα σχετικά σα πρώτη μέρα, ο πατέρας μου κάθισε σε λίγο καλύτερο σημείο και πήρε άλλο ένα... Εγώ επέμεινα στο ίδιο σημείο, το οποίο όμως δε βολεύει τελικά, γιατί μου περνάνε από πίσω συνήθως και πολύ κοντά και γρήγορα και δεν τουφεκιούνται έτσι... Μελετώντας σήμερα το μέρος καλύτερα και τις διαδρομές, επισημάναμε δύο καλύτερα σημεία και αύριο θα δοκιμάσουμε σε εκείνα...
Φασούλι το φασούλι θα γεμίσει το σακούλι...

Last edited by a moderator:
Καλημέρα και από εμένα,
κουραστική αλλά ωραία η χθεσινή ημέρα με αποτέλεσμα
κατώτερο των προσδοκιών αλλά δεν πειράζει βέβαια.
Μου έκανε εντύπωση που δεν συνάντησα πολλούς "ξένους"
δηλ από περιοχές κεντρικά και νότια της χώρας.
Κατά καιρούς έχω συναντήσει από Αθήνα ,Πελοπόννησο μέχρι και από Ζάκυνθο.
Χθες ήταν πολύ λιγότεροι.
Λέτε η κρίση ή άλλαξαν περιοχή;
Τα φυσιγγάκια μου μ' εντυπωσίασαν (ευχάριστα αυτά βέβαια) με την απόδοσή τους
και μάλλον θα τα χρησιμοποιήσω ξανά (την ίδια συνταγή ή και τροποποιημένη όπως είπε ο Άρης)
σε ορτύκι και τσίχλα όποτε δοθεί ευκαιρία στην τελευταία.
Ίσως αν βρω καμιά γεμισιά σε 33 ή 34 την χρησιμοποιήσω και στην μπεκάτσα.
Η εντύπωση που γράφω παραπάνω μου έκανε για την αποτελεσματικότητα αλλά
κυρίως για το βεληνεκές τους. Ιδίως ένα τρυγόνι χτυπήθηκε σε απόσταση και έπεσε ξερό.
Δοκιμάστηκε σε μερικές καρακάξες που ήταν σε οριακές αποστάσεις(35-40μ)

Συγχαρητήρια σε ολους για τις καρπώσεις..Αρι πολυ ωραιο το βιντεάκι και οι φωτο..σας ζηλεύω ρε μπαγάσες με τέτοια παρέα..

Τι να σου πω τωρα....
Γιατι το λες αυτο...?

Aρη πολυ συννεφο εχει το μπαφερ σου,στρογγυλο ρελι,η τσοκ φρενατο?

Tιποτα απο τα δυο Σαραντο, με ενα Lm Carlson τουφεκαω... Επειδη ειναι λιγο ιδιαιτερο Buffer μπορει να φταιει απλα η μορφη του... Ειναι αλευροειδης...

Τι να σου πω τωρα....
Γιατι το λες αυτο...?

Μιας κ βλεπω παιδακια οτι χαζογελατε....xm. Εχουμε κ λεμε... Τα ψηλα παλικαρακια τα εβαλα (οπως αλλωστε παντα συνηθιζω) στο καλυτερο μερος... Ο Αντωνακος που ρουφαει σαν σφουγγαρι τα λογια μου με ακουσε ευλαβικα κ εκατσε εκει που τον εβαλα... Το οτι δεν ειχε σκαμπο κ ηταν σαν τον τσικνια ορθιος κ φοραγε ενα μαυρο γιλεκακι κανοντας τα τρυγονια να στριβουν δεν με αφορα... .banana. Ο αλλος ψηλος ως γνωστο περιεργο κ αντιδραστικο στοιχειο με παρακουσε κ διαλεξε μονος του το καρτερι μενοντας για πολυ ωρα ατουφεκιστος....banana. Αν με ειχε ακουσει τα δυο πρωτα τρυγονια του καμπου θα καθονταν στο κεφαλι του....buy buy.
Εγω εκατσα απλα παραδιπλα "αγκαλια" με χιλιους αλλους αλλα η θεια δικη με ανταμιψε για την καλη μου πραξη....my man.
Τωρα για κατι αλλα πουλια, που βγηκαν πιο αργα, δεν φταιω εγω αν μεχρι να επωμισει ο αρχιμηχανικος στον αερα ειχαν μεινει μονο πουπουλα....buy. Αφου το ξερετε ειμαι λιγο νευρικος... .yelling..sarcastic.

Last edited:
Καλησπερα,ναι φιλε,η supersport ηταν τουφεκια και θανατος...
12 ντουφεκιες σε δεκα πουλια εκανα σημερα!
Μπραβο Βαγγελη,παντα τετοια!!τι διαφορες βλεπεις απο την Α400 που ειχες??συγνωμη για το off topic.

Μπραβο Βαγγελη,παντα τετοια!!τι διαφορες βλεπεις απο την Α400 που ειχες??συγνωμη για το off topic.
Καλησπερα,με την Α400 ειχα πολλα τραυματισμενα θηραματα,δεν ειχε καλη διατρηση!
Η benelli supersport εχει φοβερη διατρηση!

Καλησπερα,με την Α400 ειχα πολλα τραυματισμενα θηραματα,δεν ειχε καλη διατρηση!
Η benelli supersport εχει φοβερη διατρηση!
Και αν θυμαμαι καλα,εσυ Βαγγελη κυνηγας και παπια οποτε η πληροφορια σου ειναι σοβαρη.Αλλωστε η Benelli σε ποιοτητα κατασκευης δεν παιζεται!!

Και αν θυμαμαι καλα,εσυ Βαγγελη κυνηγας και παπια οποτε η πληροφορια σου ειναι σοβαρη.Αλλωστε η Benelli σε ποιοτητα κατασκευης δεν παιζεται!!
Σωστα φιλε Τακη,καλα θυμασαι,ειμαι φανατικος της παπιας!

Ξαναπήγαμε στο ίδιο μέρος σήμερα, τα πουλιά ήρεμα σχετικά σα πρώτη μέρα, ο πατέρας μου κάθισε σε λίγο καλύτερο σημείο και πήρε άλλο ένα... Εγώ επέμεινα στο ίδιο σημείο, το οποίο όμως δε βολεύει τελικά, γιατί μου περνάνε από πίσω συνήθως και πολύ κοντά και γρήγορα και δεν τουφεκιούνται έτσι... Μελετώντας σήμερα το μέρος καλύτερα και τις διαδρομές, επισημάναμε δύο καλύτερα σημεία και αύριο θα δοκιμάσουμε σε εκείνα...

Φασούλι το φασούλι θα γεμίσει το σακούλι...
Βασιλη συγχαρητηρια στον φαδερ:)!!Αλήθεια πως γίνεται ο πατέρας να κυνηγά με καραμπίνα καιο γιος με το "διμουτσουνο"??.sarcastic.

• Like
Αλήθεια πως γίνεται ο πατέρας να κυνηγά με καραμπίνα καιο γιος με το "διμουτσουνο"??.sarcastic.
Μ' αρέσει περισσότερο Τάσο γενικά και σαν σπαστό έχει ένα καλό, μπορείς να ελέγχεις μέσα τις κάννες, σήμερα έβγαλα από τη θαλάμη ένα ξυλαράκι, το κατάλαβα επειδή όπως καθόμουν κάτι έπεσε από το δέντρο από πάνω και ευτυχώς μου έκοψε και το κοίταξα μέσα (ασχέτως αν δεν έριξα τουφεκιά σήμερα). Και πιο παλιά με το μονόκαννο το έχω συνήθειο σε κάθε κυνήγι τουλ. 5-6 φορές θα κοιτάξω την κάννη μέσα, άλλη μια φορά μου έχει τύχει, οπότε άμα δεν έκανα την κίνηση ποιος ξέρει τι μπορεί να είχε συμβεί (είναι και ψυχολογικό πλέον το θέμα)... Συν του ότι θεωρώ ότι στα δικά μας μέρη για τρυγόνι υπερέχει το δίκαννο με δύο διαφορετικά τσοκ και συνδυασμό φυσιγγιών...

Πολύ καλά κανείς και ελέγχεις τις καννες.Ειδικα όταν τύχει να περάσεις μέσα από πυκνά.Ακομα και ένα μικρό φύλλο η κάποιο έντομο μπορεί να μας κάνει την ζημιά έχω διαβάσει..

• Like
Δεν εχει διατρηση η α400??? η ειχε λαθωσ κοντακι.εντελοσ φιλικα.off topic.
Κι ομως φιλε Ηλια,δεν ειχε διατρηση,εκανα παρα πολλες δοκιμες σε στοχους,νοβοπαν,με αρκετα φυσιγγια,απο 32γρ ως 57γρ.
Μιλαω παντα σε συγκριση με την Benelli Supersport!

• Like
Status
Not open for further replies.
Back