Mafia Calabria
Moderator
Ευχαριστώ φίλε, είναι η εποχή των κονταριων .Ωραίο καλαμάρι. Όταν έρθει η ώρα Κωνσταντίνε θα σε βοηθήσουμε εμείς να επιλέξεις. Αν έρθεις εδώ θα το πάρεις και τσάμπα.
Ευχαριστώ φίλε, είναι η εποχή των κονταριων .Ωραίο καλαμάρι. Όταν έρθει η ώρα Κωνσταντίνε θα σε βοηθήσουμε εμείς να επιλέξεις. Αν έρθεις εδώ θα το πάρεις και τσάμπα.
Γεια σου Πάνο. Πολύ καλή επιλογή το μηχανάκι και εύχομαι να το ευχαριστηθείς!shimano exsence 4000mxg και καλάμι
Γεια σας, θα ήθελα τα φώτα σας σε μερικά πραγματάκια.
Αποφάσισα να αναβαθμίσω το set του spinning (shimano rarenium 4000-shimano aspire 10-35 sea bass). Πρόσφατα κατάφερα και πήρα σε μια δημοπρασία, σε εξαιρετική τιμή, ένα μηχανάκι το shimano exsense 4000mxg. Για όσους θέλουν λεπτομέρειες ενδεικτικά στους συνδέσμους παρακάτω.
http://www.tackletour.com/reviewicas...noexsence.html
https://www.bassmaster.com/gear/gear...himano-exsense
Τα θέματα που θα ήθελα τη βοήθεια σας είναι τα εξής:
1) Η ονομαστική χωρητικότητα της μπομπίνας είναι 0.30mm 110 μ νάυλον (μετατροπή 0,18 ναυλον 306 μέτρα). Γνωρίζεται πόσα μέτρα νήμα spider stealth 0.17 ή whiplash 0.16 θα πάρει. Επίσης ποιο νήμα προτείνετε? Μέχρι τώρα δούλευα το Daiwa tournament 0.16.
2) Μετα από πολύ ψάξιμο έχω καταλήξει σε 2 καλάμια που τα βρίσκω στην ίδια περίπου τιμή για ταιριάξω το μηχανάκι. Το ένα είναι το daiwa prorex ags 14-42
https://www.tsourosmarine.gr/el/kala...2_%CE%B3%CF%81
και το άλλο το νέο blackmamba xzoga 15-60
https://www.tsourosmarine.gr/el/kala...82-2_75_%CE%BC.
Η αλήθεια είναι πως κλίνω προς το δεύτερο για διάφορους λόγους + ότι μπορώ να διαλέξω και το 3,05 20-80 ώστε να δουλεύω και κάποιους πλάνους για shore. Τις γνώμες σας λοιπόν.
Κάθε βοήθεια πραγματικά ευπρόσδεκτη.
Στη Ρόδο δυστυχώς γενικά αυτό είναι όνειρο απλησίαστο. Δεν υπάρχει πουθενά κανένα από τα 2....Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι αν μπορείς να πας σε ένα κατάστημα με το μηχανισμό μαζί και να το βάλεις πάνω στο καλάμι για να δεις αν ζυγίζει καλά.
Νήμα εγώ χρησιμοποιώ της duel το 4κλωνο σε ΡΕ 1.2.Βασίλη σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
1. Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι η διατομή του νήματος (αφού δεν είναι και ολοστρογγυλο) είναι πιο μεγάλη από την αντίστοιχη ίδια μιας ναύλον πετονιάς. Άρα έχω αμφιβολίες ότι θα πάρει τα 300 μέτρα σε 0.16 ή 0.17.
2. Το xzoga το 3.05 ήταν μια υπερβολή μου. Έχεις δίκιο ότι το shore θέλει άλλη οργάνωση από πλευράς εξοπλισμού Το 2.75 ζυγίζει 235 γραμμάρια και για αυτό μιλάω. Μου έχει καρφωθεί η ιδέα ότι το zoga έχει καλύτερο και πιο δυνατό blank. Το βασικό μου ψάρεμα είναι τα long minnows και τα πανάκια, μέχρι τώρα έως 40 γρ. Απλώς θα μου άρεσε η ιδέα να δουλέψω και πλανάκια έως 60 γρ όχι με την έννοια των δυνατών χτυπημάτων.
Το μηχανάκι βασιλη το γλυκοιταζα αλλά η τιμή ήταν απλησίαστη, η επιμονή και η υπομονή όμως στο ebay άξιζαν τον κοπο. Νήμα ποιο προτείνεις;
Έτσι μπράβο Κωνσταντίνε.Όπως τα λέτε παιδιά η διαφορά είναι στην κουκούλα τα πτερύγια είναι μπροστά και τα πλοκάμια του αγριαδιου πιο κοντά και χοντρά επίσης το αγριαδι έχει πιο πολύ γλίτσα μέχρι αηδίας.
Γειά σου Ναυαρχε έτσι όπως τα λες συνήθως καλοκαίρι έχει τύχει όμως και Γενάρη να χτυπάνε στο ψαράκι εναλλάξ πότε τα καλαμαρια πότε τα θραψαλα.Έτσι μπράβο Κωνσταντίνε.
Αγριάδια, ετσι τα λέτε στην Κάσο - Καρπαθο.
Και είδα οτι τα ψαρεύουν καλοκαιρι σούρουπο μεχρι μεσάνυχτα.
Ομορφιές!!!!!
"ΟΤΑΝ ΒΡΑΔΥΑΖΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...." που λέει και το τραγούδι....
Θα στα πω πιο αναλυτικά το βράδυ αλλά για την ώρα θα σου πω ότι το καλάμι δεν κάνει για αυτό που το θες. Θα σε περιορίζει πολύ αφού πάνω από 5γρ μολυβοκεφαλή δεν θα μπορείς να βάλεις. Μαζί με το βάρος της σιλικόνης θα ξεπερνάει το cw του καλαμιού. Επίσης ξανασκέψου του για τις civelix! Δεν δουλεύουν πολύ στις ελληνικές θάλασσες. Δεν ξέρω βασικά άνθρωπο να του έχουν δώσει κάτι σε συνεχή χρόνο. Τέλος το καλάμι που σου λέει ο Άρις το έχω εδώ και 3 χρόνια και το δουλεύω πιο πολύ απ´ολα! Έχω καλάμια 250€ αλλά δουλεύω αυτό που κάνει 70€! Είναι καταπληκτικό για ακριβώς αυτό που το θες!!! Όλη μου η παρέα έχει από ένα!!! Αν θες θα σου πω και μερικές σιλικόνες και μολυβοκεφαλες δοκιμασμένες για να μη σκορπάς τα λεφτά σου! Το μόνο αντάλλαγμα που θέλω είναι όταν βγάλεις το πρώτο σου λαβράκι να μου πεις το μέροςΚαλημερα σε ολους!!Ψαχνω ενα καλαμι για light spinning με το οποιο θα δουλευω αποκλειστικα σιλικονες τυπου civelix,με μολυβοκεφαλη και μικρα minnow..Δεν χρησιμοποιω μπομπαρδες μπουλντο κλπ,γι'αυτο το θελω με χαμηλο action..Προοριζεται για κοκκαλια,λαυρακια,μικρα τονοειδη(παλαμιδες,καρβουνια κλπ)..Εχω βρει μεχρι τωρα μονο το συγκεκριμενο https://www.tsourosmarine.gr/el/kalamia/4422-kalami-daiwa-ninja-super-light.html και σκεφτηκα να το συνδυασω με το συγκεκριμενο μηχανακι https://www.tsourosmarine.gr/el/mhxanismoi/4430-mhxanismos-daiwa-bg-saltwater-spinning.html... Εχει κανεις καμια αποψη;Να προτεινει κατι αλλο;Οι spinners της παρεας τι λενε; @Vasilis @Manos @aris_kalamata @Altair Lusso
Βασιλη τa civelix τα δουλευα,ολα τα χρωματα,με 14αρα fluorocarbon και ειχα βγαλει παρα πολλα κοκκαλια,αρκετα λαυρακια,περκες,κυνηγο,μεχρι και λιτσακι του κιλου εχω βγαλει!!!Παρατηρησα οτι θελει ψιλα εργαλεια για να δουλεψει..Μολις εβαλα την 14αρα,χωρις μπουλντο και μπομπαρδες,τα πηγα γαζι τα κοκκαλια!!Αυτο με τις μολυβοκεφαλες δεν το καταλαβα..Εχω βρει μικρες των 8-10 γρ μαζι με την σιλικονη και δεν θεωρω οτι θα περναει το cw εφοσον δεν χρησιμοποιω μπουλντο κλπ...Οκ θα τα πουμε βραδυ..Θα στα πω πιο αναλυτικά το βράδυ αλλά για την ώρα θα σου πω ότι το καλάμι δεν κάνει για αυτό που το θες. Θα σε περιορίζει πολύ αφού πάνω από 5γρ μολυβοκεφαλή δεν θα μπορείς να βάλεις. Μαζί με το βάρος της σιλικόνης θα ξεπερνάει το cw του καλαμιού. Επίσης ξανασκέψου του για τις civelix! Δεν δουλεύουν πολύ στις ελληνικές θάλασσες. Δεν ξέρω βασικά άνθρωπο να του έχουν δώσει κάτι σε συνεχή χρόνο. Τέλος το καλάμι που σου λέει ο Άρις το έχω εδώ και 3 χρόνια και το δουλεύω πιο πολύ απ´ολα! Έχω καλάμια 250€ αλλά δουλεύω αυτό που κάνει 70€! Είναι καταπληκτικό για ακριβώς αυτό που το θες!!! Όλη μου η παρέα έχει από ένα!!! Αν θες θα σου πω και μερικές σιλικόνες και μολυβοκεφαλες δοκιμασμένες για να μη σκορπάς τα λεφτά σου! Το μόνο αντάλλαγμα που θέλω είναι όταν βγάλεις το πρώτο σου λαβράκι να μου πεις το μέρος![]()
Ωραιος ρε Αρη!!Δεν το ειχα παρει χαμπαρει το συγκεκριμενο!!!Σε τιμη κατω του μισου απο το daiwa που ειδα!!Θοδωρη εγω δεν εχω δυστυχως αποψη απο τοσο ελαφρυ εξοπλισμο για να σε βοηθησω... Τα χαρακτηριστικα απο το καλαμι κ τον μηχανισμο δειχνουν καλα...
Εγω προσωπικα εχω ακουσει παρα πολυ καλα λογια για τα καλαμια της Sava gear οπως το MPP Soft που ειναι πολυ πιο οικονομικα κ μαλιστα εχω κ φιλο που το ψαρευει τον τελευταιο χρονο αποκλειστικα με σιλικονες για λαβρακια κ εχει παρει παρα πολλα κ μεγαλα ψαρια ακομα και 5-6 κιλα λεγοντας μου τα καλυτερα...
Αν χρησιμοποιήσεις τόσο μικρές σιλικόνες τότε κάνεις lrf αλλά και πάλι θα σε περιορίζει αν θες να ρίξεις ένα τεχνητό. Ότι σου αρέσει να κάνεις αλλά εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ένα καλάμι με cw 5-25. Εγώ έχω το ΜΡΡ 7-23 και κάνω σχεδόν όλα μου τα ψαρέματα!Βασιλη τa civelix τα δουλευα,ολα τα χρωματα,με 14αρα fluorocarbon και ειχα βγαλει παρα πολλα κοκκαλια,αρκετα λαυρακια,περκες,κυνηγο,μεχρι και λιτσακι του κιλου εχω βγαλει!!!Παρατηρησα οτι θελει ψιλα εργαλεια για να δουλεψει..Μολις εβαλα την 14αρα,χωρις μπουλντο και μπομπαρδες,τα πηγα γαζι τα κοκκαλια!!Αυτο με τις μολυβοκεφαλες δεν το καταλαβα..Εχω βρει μικρες των 8-10 γρ μαζι με την σιλικονη και δεν θεωρω οτι θα περναει το cw εφοσον δεν χρησιμοποιω μπουλντο κλπ...Οκ θα τα πουμε βραδυ..
Υ.Γ.:Το λαυρακι θα βγει βορεια Ευβοια,στο λεω απο τωρα!!!![]()
Απο τεχνητα Βασιλη θα ριχνω μικρα,4-6cm και οχι πολλα...Πιο πολυ σιλικονες θα δουλεύω..Για μεγαλυτερα τεχνητα και σιλικονες σκεφτομαι ενα καλαμι 10-30 ή 15-42..Αν χρησιμοποιήσεις τόσο μικρές σιλικόνες τότε κάνεις lrf αλλά και πάλι θα σε περιορίζει αν θες να ρίξεις ένα τεχνητό. Ότι σου αρέσει να κάνεις αλλά εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ένα καλάμι με cw 5-25. Εγώ έχω το ΜΡΡ 7-23 και κάνω σχεδόν όλα μου τα ψαρέματα!
Δεν το ξέρω Θοδωρή! Δεν θέλω να σε επηρεάζω αλλά πραγματικά το ΜΡΡ είναι πολύ καλό και δουλεμένο!!!@Vasilis ,ψαχνοντας ειδα και αυτο
https://www.must-dive.gr/ειδη-αλιειασ/καλαμια/spinning-845/καλάμι-okuma-rtx-spin-2-88m/?mfp=manufacturers[572,512,1119]&sort=p.price&order=ASC&limit=100
Τι πιστευεις σε σχεση με το mpp ;