Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
όχι μόνο στη σχάρα... και στην λαδόκολλα είναι ωραία

2014_10_16_13_42_05.jpg

Σήμερα το πρωί στις έντεκα φίλος που ήταν στη Βαρκιζα για μπάνιο είδε κοπαδακι που μπήκε από τη θάλασσα. Εκεί είναι κλασσικό σημείο για το Σεπτεβρη.

Εγώ σε χθεσινή μου βόλτα είδα αρκετά πουλιά.Κυρίως μεμονωμένα και σε ζευγάρια.
Επίσης πολλά λιόσπορα έχουν αρχίσει να μαυρίζουν.Μέχρι την έναρξη θα είναι ''μπαρούτια''.

Σήμερα μετά από τρεις βδομάδες από την τελευταία κατασκόπευση, ξαναπήγα στο ίδιο μέρος...
6:45 ξεκίνησα μετα πόδια από το σπίτι στις 7:15 είχα φτάσει. Αρχικά μου έκανε εντύπωση ότι οι αλεπούδες πλέον έχουν αποθρασυνθεί και βολτάρουν σα να μην τρεχει τίποτα ακόμα και αφού βγει ο ήλιος. Σήμερα είδα την πρώτη στις 7:30 και την άλλη στις 8 με ντάλα ήλιο...
Εδώ η πρώτη που κατάφερα να την φωτογραφήσω!
EWJySh5.jpg

rBtyPhn.jpg
(αφιερωμένη στους αλεπουδιάρηδες του φόρουμ)
Λίγο πιο μετά πιθανώς να είδα ένα τρυγόνι (ίσως και δεκαοκτούρα) δεν είμαι 100% γιατί πετούσε χαμηλά και γρήγορα ανάμεσα στα δέντρα αλλά σε απόσταση από μένα, γεγονός που με κάνει να πιστεύω ότι ήταν τρυγόνι. Περπατώντας σε αρκετά μέρη μέχρι τις 9 δεν είχα δει κάτι ιδιαίτερο (από πλευράς τρυγονιών), μόνο άλλο ένα που μου πετάχτηκε από μακριά...
Στη διαδρομή με συντρόφευαν τσαλαπετεινοί, ιδιαίτερα ήσυχοι που μπόρεσα να φωτογραφήσω, αλλά και αρκετά κοτσύφια σε κάποια αμπελάκια που περπάτησα...
fNBYya1.jpg

jKTJLTU.jpg

Σε ένα κλασικό μέρος με αγκάθια, είδα μακριά να κάθονται δύο τρυγονάκια, δεν κατάφερα να τα ζυγώσω γα καλύτερη λήψη...
yriNwOc.jpg

Αποχωρώντας από το κυνηγοτόπι, σε ένα μέρος που παλιά κρατούσε τρυγόνια (εγώ δεν το έχω προλάβει, από αφηγήσεις του πατέρα μου το ξέρω) είδα για πρώτη φορά φέτος τρία πιτσουνάκια... Πολύ ήμερα, ιδιαιτέρως το ένα ίσως να μην είχε ξαναδεί και άνθρωπο, με άφησε να το πλησιάσω σχεδόν ακριβώς κάτω από το σύρμα που καθόταν και να το φωτογραφήσω... Μακάρι να είχα καλύτερη κάμερα...
cARTd23.jpg
(τρία εδώ στο σύρμα αν μπορείτε να τα δείτε)
X8mzgcA.jpg
(μετά έφυγε το ακριανό)
4yzI3sg.jpg
(αφού τα έχω πλησιάσει)
IODut9H.jpg
(το πιο ήσυχο που κάθισε για πόζες)
B1O6DXs.jpg

Λίγο πριν φύγω είδα και ένα τελευταίο που πετάχτηκε από την κορφή ενός λοφάκου και έκανε ένα μεγάλο κύκλο γύρω μου και εξαφανίστηκε....
Το περίεργο για την εποχή είναι ότι υπάρχει ένα κοπάδι μελισσουργούς (το είχα ξανακούσει και την πρώτη φορά που πήγα τον Ιούλιο). Φαίνεται ότι έκαναν φωλιές στην ακροποταμιά και έμειναν τελικά μόνιμα (έχουμε και πολλά μελίσσια στην περιοχή), αλλά πάντοτε έκαναν φωλιές την άνοιξη και έφευγαν και τα ξαναβλέπαμε Σεπτέμβρη στα περάσματα, ποτέ όμως τέτοια εποχή...

Πολυ ωραια ανταποκριση γιατρε... .well done. Το Σαββατο λεω να κανω κ εγω αλλη μια βολτουλα...
Τα γαιδουραγκαθα ειναι πολυ καλο κ πονηρο μερος για την εναρξη... ;)
Μελλισουργοι εμνουν κ εδω αρκετοι τα τελευταια χρονια, ωστοσο καποια κοπαδακια στην εναρξη πιστευω οτι ειναι περαστικα μιας κ χανονται την αμεσως επομενη μερα...

• Like
Reactions: DrV
Σχεδόν αποκλειστικά σε γαιδουράγκαθα τα κυνηγάμε, σήκωσα και πολλές δεκαοχτούρες σε ένα μέρος πιο παλιά έχει τυχεί να τα δω και ανάμεικτα να κάθονται και να βόσκουν...

Παντα συνηπαρχουν αυτα τα δυο ειδη στα "αγκαθια" ειιδικα αν δεν ειναι μακρια απο τον πολιτισμο... ;) Το πρωι θα τα περιμενεις στα αγκαθια κ οταν ανεβει ο ηλιο οπου εχει νερακι κ ισκιο...

• Like
Παιδιά χαράς την υπομονή και το κουράγιο σας..Εγώ θα έψαχνα να βρω διχάλα για σφεντόνα...ha ha ha..ha ha ha..very funny..very funny.ΥΓ ωραίες φωτο μπράβο Βασίλη,Εύγε νέε μου!

• Like
Σήμερα το πρωί στις έντεκα φίλος που ήταν στη Βαρκιζα για μπάνιο είδε κοπαδακι που μπήκε από τη θάλασσα. Εκεί είναι κλασσικό σημείο για το Σεπτεβρη.
Αυτό δεν είναι και τόσο καλό. Αν άρχισαν από τώρα, για οποιοδήποτε λόγο, την αποδημία τότε για τον Σεπτέμβρη δε βλέπω να μένουν και πολλά.

Έκανε μπουρινια Β.Ελλάδα την περασμένη βδομάδα και τα ανακατεψε. Εμένα μου είπαν πως το Σάββατο που μας πέρασε είδαν πολλά πουλιά κοπαδιασμενα στα σύρματα της ΔΕΗ, περιοχή Αετοχωριου. Αυτά όμως γίνονται κάθε χρόνο.

Το τελευταίο δεκαήμερο πριν την έναρξη είναι το πιο κρίσιμο.
Σε εκείνο το διάστημα δεν θέλουμε καθόλου μπουρίνια.
Πέρσι που έκανε κάτι μπόρες πριν την έναρξη,έδιωξε όλα τα μεγάλα πουλιά και έμειναν τα μικρά.

Πολυ ωραια περιγραφη Βασιλη. Νασαι καλα να μας ξεναγεις με τετοια ζωντανια στα μερη που κυνηγας.

• Like
Status
Not open for further replies.
Back