Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πήγα στα γρήγορα ένα απογευματινό ακριβώς για τρία τέταρτα στο χωριό μιας και ήμουν εκεί με το σχόλασμα. Πήγα σε ένα παλιό ποστάκι που πέρσι δεν είχε τίποτα αλλά σήμερα έδειξε πολλά.....
Μόλις κάθησα πέρναγαν ήδη πουλιά και με αυστηρά επιλεκτικές τουφεκιές για να μην καεί το μέρος αλλά κυρίως για να τις βρίσκω μιας και έχει πυκνό γύρω, έκανα τελικά 6 πουλάκια και δυστηχως έχασα μια που σκάλωσε σε μια ελιά. Πέρασαν αρκετές ακόμα μέχρι αργά από δεξιά και αριστερά αλλά δεν θα τα έβρισκα όποτε έμεινα να τις κοιτάω. Μονοτούφεκες έπεσαν όλες και όπως βλέπετε από φυσηγγια τουρλού τουρλού, ουράνιο τόξο.......sarcastic.
Πλάγιο μπαικαλ 58 και με όλα τα φυσηγγια όλα τα πουλιά καθαρά και ακαριαία. Αποστάσεις από 10 έως 30 μέτρα. Όλα τα φυσηγγια ήταν υπέροχα αλλά τα Oscar τις έκαιγαν.....
Πολλή ωραία ήταν......:)

Καλημέρα σήμερα ειμαι να σκασω.Οπως περπαταγα να παω στο καρτερι μεσα απο κατι σκιντα σε ενα σκιντο 1 μετρο μπροσταμου ακούγεται ενα μπραστ κουνήθηκε ολο το σκιντακι αλλα δεν τον προλαβα τον αυτια ουτε καν τον ειδα γιατι ειχε διασπαρτα ψιλα σκιντα.1 μέτρο μπροστα μου και να μην μου δωσει περιθώριο για βολη.Ουτε να τον δω δεν μπορεσα.Ο πρωτος λαγος που βλεπω η μάλλον που ακουσα...
Απο τσιχλες τιποτα μονο 20 λεπτα πριν σκοτεινιάσει βγηκαν 2 τραβερσες μακροα και εκανα μια πολυ μακρια ξερη αλλα δεν την βρηκα.
Θα τα ξαναπούμε με τον αυτια στο γιατακι του το Σαββατο.

Last edited:
Συναντήθηκα και με εναν τσοπάνη και πιασαμε την κουβέντα και μου λεει οτι μια μερα τελη Σεπτέμβρη ακουγε συνεχεια τουφεκιες που ειναι ανικουστο για το βουνο επειδή δεν κραταει τρυγόνια.Πηγε και ειχαν βαρεσει πάνω απο 65 δυο ατομα.Αφου λεει οτι τρομαξε αφου σηκωνε και περπατοντας.Την επομενη μερα άλλα 15 αυτοι οι δυο
Φυσικα με κραχτη....
Να δούμε εμείς οι νέοι αν θα βρίσκουμε ορτυκακι τα επομενα χρονια.Ιταλια θα γινουμε...

Άμα περπατήσεις θα σηκώσεις πουλιά!
Στο περπατητο όντως έχει πουλιά αλλά το θέμα είναι οτι φέτος έχω παρατηρήσει οτι είναι πολύ ανήσυχα . Πρώτη χρονιά βλέπω να φεύγουν αρκετά πριν τα πλησιασω τετοια εποχή , συνήθως αυτό γίνεται τελος Γενάρη με Φλεβάρη που έχουν πονηρεψει .

Σημερα περπατητο μονος μου, στο καμπο Ν. Καβαλας, ελαχιστα πουλια, με αρκετο κοσμο ακομα σε ελιες, και αμπελια...εκανα 4 τσιχλες,..
Πρωτοδοκιμασα τα φυσσιγια του ρουμελιωτη τα 32αρια με CSB1...τα εριξα με το Γκρουλα (παγιωθηκε σε μονιμο οπλο κυνηγιου;)) και μου αρεσε πααρα πολυ....well done.
ξεχασα να πω, οτι αφηνει λιγη βρωμια;)

Στο περπατητο όντως έχει πουλιά αλλά το θέμα είναι οτι φέτος έχω παρατηρήσει οτι είναι πολύ ανήσυχα . Πρώτη χρονιά βλέπω να φεύγουν αρκετά πριν τα πλησιασω τετοια εποχή , συνήθως αυτό γίνεται τελος Γενάρη με Φλεβάρη που έχουν πονηρεψει .
.well done.

Γιώργο ακριβώς το ίδιο παρατήρησα και εγώ σε πρόσφατο περπατητο...ενώ είχε πουλάκια φρυγανιά όντως πολύ μπροστά!

Συναντήθηκα και με εναν τσοπάνη και πιασαμε την κουβέντα και μου λεει οτι μια μερα τελη Σεπτέμβρη ακουγε συνεχεια τουφεκιες που ειναι ανικουστο για το βουνο επειδή δεν κραταει τρυγόνια.Πηγε και ειχαν βαρεσει πάνω απο 65 δυο ατομα.Αφου λεει οτι τρομαξε αφου σηκωνε και περπατοντας.Την επομενη μερα άλλα 15 αυτοι οι δυο
Φυσικα με κραχτη....
Να δούμε εμείς οι νέοι αν θα βρίσκουμε ορτυκακι τα επομενα χρονια.Ιταλια θα γινουμε...

Φιλε μου για τρυγονια μιλας η για ορτυκια?

Status
Not open for further replies.
Back