Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παλιά οι παππούδες μας (και οι πατεράδες μας) μάζευαν τις ελιές τον Απρίλη και τον Μάη γινωμένες - γινωμένες, ακόμη και όσες είχαν πέσει κάτω (οι λεγόμενες "χαμάδες")!!!
Τα τελευταία χρόνια τις μαζεύουν πολλοί από Νοέμβρη μήνα άσπρες (πράσινες δηλαδή), αγίνωτες εντελώς...! Φαίνεται τους αρέσει το... "αγουρέλαιο"...!
Εμείς πάντως στην οικογένεια, τις μαζεύουμε Γενάρη - Φλεβάρη...!
Αναλόγως τον τόπο δεν γίνονται παντού στο ίδιο διάστημα.;)

Παλιά οι παππούδες μας (και οι πατεράδες μας) μάζευαν τις ελιές τον Απρίλη και τον Μάη γινωμένες - γινωμένες, ακόμη και όσες είχαν πέσει κάτω (οι λεγόμενες "χαμάδες")!!!
Άχρηστο λάδι με 4 βαθμούς οξύτητα, έτσι λένε όσους έχω ρωτήσει για την τακτική αυτή.

Ναι, σωστά συνονόματε! Αναφέρομαι σε αρκετό υψόμετρο, όχι σε κάμπο...!
Εύβοια πάντως έχουν αρχίσει εδώ και αρκετές μέρες και τις μαζεύουν. Όσοι δεν βιάστηκαν και ξεκίνησαν τώρα (μετα το αρκετό νερό που έριξε), πιστεύω θα κάνουν καλύτερο μεροκάματο!

Άχρηστο λάδι με 4 βαθμούς οξύτητα, έτσι λένε όσους έχω ρωτήσει για την τακτική αυτή.

Βρε το τρώγανε καλά - καλά και λέγανε να ήτανε κι άλλο τόσο...! Τι ξέραν τότες από "οξύτητες" και πράσινα άλογα...! Έφτανε μόνο να ήτανε νόστιμο και της χρονιάς...! "Φρέσκο λάδι και... παλιό κρασί" λέγανε οι παππούδες μας τότες...! Και μην ξεχνάμε: πέρα από το λάδι, τις ελιές τις "άργαζαν" και τις έφτειαχναν έτσι, ούτως ώστε να τις τρώνε έτσι δα...!

Μετά τη χθεσινή φόλα στο απογευματινό, και τη σημερινή πρωινή στις φάσσες, έκατσα και καθάρισα το 16αρι ... Αλλά μετά το μεσημεριανό φαγητό, με έτρωγε ο κ@λος μου για άλλη μια βόλτα ... Επειδή όμως δεν μπορούσα να κάτσω ως αργά στο απογευματινό, γιατί έπρεπε να φύγω νωρίς να έρθω στο κ@λοΧανείο, πήρα το ρώσο και πήγα στο καρτέρι από τις 3.00' ... χωρίς να ελπίζω βέβαια τίποτα, απλά έτσι για να περάσει καμιά ωρίτσα. Και πράγματι για μια ώρα δεν φάνηκε φτερό! Αφού έκανα 2-3 τσιγάρα, είχα βαρεθεί, και σκεφτόμουν να φύγω, κατά τις 4.00' περνάει μια τσίχλα από πάνω μου, της ρίχνω μια ρουαγιάλ, αλλά πέρασε μπροστά της, κρίνοντας από το χαρακτηριστικό "φρενάρισμα" στον αέρα ... Και φυσικά αμέσως μετά το μπαμ πέρασαν άλλες 3, κοντά-μακριά ... ατουφέκιστες. Φτου γμτ κι άλλη φόλα !!! σκέφτομαι ... :(
Όμως φαίνεται ότι η θεά Άρτεμις δεν ήθελε να με αφήσει "παραπονεμένο" την ημέρα της γιορτής μου ... :D Σε λίγο περνάει μια, σε τραβέρσα, της ρίχνω ένα tordo dispersante και πέφτει, αρκετά μακριά ... Τρέχω και την παίρνω και τότε περνάει άλλη μια της ρίχνω ένα tordo 30 και πέφτει στουπί κι αυτή. Πήγα και τη μάζεψα κι αυτή κι έφυγα, έτσι κι αλλιώς έπρεπε να φύγω, αλλά δεν ήθελα και τίποτα άλλο. Τις ευχαριστήθηκα γιατί και οι 2 ήταν ωραίες τουφεκιές, και αρκετά μακρινές, αφού μάλιστα απόρησα, ειδικά για το διασποράς! Όμως και οι 2 πέσανε ξερές και τις βρήκα αμέσως. Τέλος καλό ... ΟΚ ... :)
IMG_20171126_161501.jpg

Μετά τη χθεσινή φόλα στο απογευματινό, και τη σημερινή πρωινή στις φάσσες, έκατσα και καθάρισα το 16αρι ... Αλλά μετά το μεσημεριανό φαγητό, με έτρωγε ο κ@λος μου για άλλη μια βόλτα ... Επειδή όμως δεν μπορούσα να κάτσω ως αργά στο απογευματινό, γιατί έπρεπε να φύγω νωρίς να έρθω στο κ@λοΧανείο, πήρα το ρώσο και πήγα στο καρτέρι από τις 3.00' ... χωρίς να ελπίζω βέβαια τίποτα, απλά έτσι για να περάσει καμιά ωρίτσα. Και πράγματι για μια ώρα δεν φάνηκε φτερό! Αφού έκανα 2-3 τσιγάρα, είχα βαρεθεί, και σκεφτόμουν να φύγω, κατά τις 4.00' περνάει μια τσίχλα από πάνω μου, της ρίχνω μια ρουαγιάλ, αλλά πέρασε μπροστά της, κρίνοντας από το χαρακτηριστικό "φρενάρισμα" στον αέρα ... Και φυσικά αμέσως μετά το μπαμ πέρασαν άλλες 3, κοντά-μακριά ... ατουφέκιστες. Φτου γμτ κι άλλη φόλα !!! σκέφτομαι ... :(
Όμως φαίνεται ότι η θεά Άρτεμις δεν ήθελε να με αφήσει "παραπονεμένο" την ημέρα της γιορτής μου ... :D Σε λίγο περνάει μια, σε τραβέρσα, της ρίχνω ένα tordo dispersante και πέφτει, αρκετά μακριά ... Τρέχω και την παίρνω και τότε περνάει άλλη μια της ρίχνω ένα tordo 30 και πέφτει στουπί κι αυτή. Πήγα και τη μάζεψα κι αυτή κι έφυγα, έτσι κι αλλιώς έπρεπε να φύγω, αλλά δεν ήθελα και τίποτα άλλο. Τις ευχαριστήθηκα γιατί και οι 2 ήταν ωραίες τουφεκιές, και αρκετά μακρινές, αφού μάλιστα απόρησα, ειδικά για το διασποράς! Όμως και οι 2 πέσανε ξερές και τις βρήκα αμέσως. Τέλος καλό ... ΟΚ ... :)
IMG_20171126_161501.jpg
Χρονια σου πολλα Στελλιο!
* σε βλεπω με το μονο και σε χαίρομαι. Μπραβο σου πραγματικα :)

Καλησπέρα, χθες πήγα για το πρώτο απογευματινό της χρονιάς. Απόλαυσα ένα ωραίο σούρουπο στη φύση παρατηρώντας αεροπλάνα στον γαλανό ουρανό, τα φώτα που άναβαν σιγα σιγά, κάνα δύο νυχτερίδες, α και να μην ξεχάσω, μόλις αδειασα το όπλο και ξεκίνησα για το αμάξι, πέρασε ένα ζευγάρι τσίχλες .hunter.1

Σήμερα πήγα για ξεμούδιασμα πρωινο περπατητό, μακριά από λιοστάσια μια κι ο κόσμος μάζευε τις ελιές του, 2 τσιχλίτσες και 2 κοτσύφια στον ντορβά, 2 πεσκέσι για τις αλεπές.

αλλά δεν ήθελα και τίποτα άλλο. Τις ευχαριστήθηκα γιατί και οι 2 ήταν ωραίες τουφεκιές

"Ουκ εν το πολλώ το ευ...!" Σημασία έχει η ποιότητα και όχι η ποσότητα...!
Μπράβο Στέλιο και να είσαι πολύχρονος και υγιής...! Ό,τι επιθυμείς...!

Απογευματινο σημερα, μπορει να βγηκαν μετα τις 5 και υπουλα μεσα στο ρεμα, αλλα ηταν αρκετες... Με προσεκτικες τουφεκιες για να μην υπαρχουν χαμμενα στα πυκνα εκανα καμια 15αρια... Ωραια ηταν... :)
εγώ ακόμη δεν έχω αρχίσει απογευματινό (ουτε και περπατητό, χαχα) έχω ένα μήνα να πιάσω ντουφέκι.
με αυτό που έγραψες μου ανέβασες την περιέργεια. όταν σταματήσουν οι βροχές θα κάνω ένα αναγνωριστικό απογευματινό.

IMG_20171126_161501.jpg

Πολύχρονος Στέλιο ότι επιθυμείς

Τελικά η βροχή δεν είχε δύναμη ούτε διάρκεια
Η ΔΕΗ κάτι έφιαχνε δεν είχε ρεύμα κι ανέβαλα τις πληρωμές σε τράπεζες
Πήγα 2 ωρίτσες μετά της 10.00 αλλάζοντας 3 μέρη πήρα 2 πουλάκια καρτέρι
Έκανε και την βόλτα της η σκυλίτσα κι όλα καλά :)

Τελικά η βροχή δεν είχε δύναμη ούτε διάρκεια
Η ΔΕΗ κάτι έφιαχνε δεν είχε ρεύμα κι ανέβαλα τις πληρωμές σε τράπεζες
Πήγα 2 ωρίτσες μετά της 10.00 αλλάζοντας 3 μέρη πήρα 2 πουλάκια καρτέρι
Έκανε και την βόλτα της η σκυλίτσα κι όλα καλά :)
Μια χαρα.Ηταν ο πατερας μου στη Δεη?

Δεν έχουν κυκλοφορήσει τουρκικά στην Ελλάδα!

Δεν συνεργάζεται και δεν τα εισάγει ο Τουρής Ηλία μου! Ευτυχώς κατ' εμέ...! Έχει όμως αρκετά κομμάτια stock από τα αυθεντικά (και ακριβά) Ιαπωνικά SKB, κυνηγετικά και σκοπευτικά μοντέλα...! Επίσης, έχει και αρκετά γνήσια ανταλλακτικά SKB...!
Πάντως, πολύ κρίμα που σταμάτησε η παραγωγή αυτής της θρυλικής φίρμας...!
Τα άλλα εξ Ιαπωνίας και εξίσου ποιοτικά, Miroku, καλά κρατούν...! Και, μάλιστα, στο ίδιο εργοστάσιο της Miroku στην Ιαπωνία, κατασκευάζονται από τα 70's και τα εργοστασιακά/μαζικής παραγωγής, ονομαστά αλληλεπίθετα Browning (725, 525, citori, cynergy κτλ.)!

Last edited:
Δεν συνεργάζεται και δεν τα εισάγει ο Τουρής Ηλία μου! Ευτυχώς κατ' εμέ...! Έχει όμως αρκετά κομμάτια stock από τα αυθεντικά (και ακριβά) Ιαπωνικά SKB, κυνηγετικά και σκοπευτικά μοντέλα...! Επίσης, έχει και αρκετά γνήσια ανταλλακτικά SKB...!
Πάντως, πολύ κρίμα που σταμάτησε η παραγωγή αυτής της θρυλικής φίρμας...!
Τα άλλα εξ Ιαπωνίας και εξίσου ποιοτικά, Miroku, καλά κρατούν...! Και, μάλιστα, στο ίδιο εργοστάσιο της Miroku στην Ιαπωνία, κατασκευάζονται από τα 70's και τα εργοστασιακά/μαζικής παραγωγής, ονομαστά αλληλεπίθετα Browning (725, 525, citori, cynergy κτλ.)!
Ήταν όντως ποιοτικά λειοκανα όντως Νίκο...αν και στο τέλος παρουσίασαν κάποιες αβαρίες!

Status
Not open for further replies.
Back