σκ..... ωραιος γιαννη.φετος απλα τα χερια μου δεν πανε φιλε.μακαρι να στρωσει αλλα τεσπα θα το πολεμησωΩραίος φίλε, άντε να ξεκινήσουν τα πουλάκια γιατί σε έβλεπα να ξεκίναγες τα χάπια.![]()
σκ..... ωραιος γιαννη.φετος απλα τα χερια μου δεν πανε φιλε.μακαρι να στρωσει αλλα τεσπα θα το πολεμησωΩραίος φίλε, άντε να ξεκινήσουν τα πουλάκια γιατί σε έβλεπα να ξεκίναγες τα χάπια.![]()
Μπας και μεγάλωσες πουλάκι μου...και χάλασαν τα μέτρα?διαλειμμα.παω να καθαρισω τη γριουλα γιατι εφαγε βροχα.τα λεμε σε λιγο
Με καλυψες πληρως. Οι αποψεις μας συναντιούνται πληρως! Αυτο που χαρακτηριστικά εξεφρασα και στον φιλο μου ειναι οτι 400 ειναι σαφως πολυ καλα για αυτο το οπλο, αλλα κυνηγετικα το οπλο αξιζει πολυ λιγοτερα! Η πλακα ειναι οτι ουτε σκοπευτήριο πας με αυτο...μονο σε πρακτικη σκοποβολη! Στο σχιστο μας εκανε ολοκληρες ιστοριες καθε φορα που το εμφανιζαμε στον οπλοβαστο!Στέφανε το όπλο αυτό, κανονικά, δεν προορίζεται για κύρια χρήση κυνηγετική! Είναι φτειαγμένο για χρήση στρατιωτική, αστυνομική ή γενικά αμυντική...! Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο έχει και τόσο κοντή κάννη (50 cm)... Eπίσης, διαθέτει μούφα στόμιο (κύλινδρο δηλαδή) διότι προορίζεται και για χρήση μονόβολων, τα οποία ως γνωστόν δεν απαιτούν "σφικτά" στόμια στις κάννες (το πολύ 4 άστρα)!
Τώρα, πιο συγκεκριμένα για τους 50 πόντους της κάννης του, αυτοί κρίνονται (οριακά) αρκετοί για να αναπτύξουν & να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη συνολική απαιτούμενη προωθητική ενέργεια της πυρίτιδας της γόμωσης! Εάν, δηλαδή, ήταν κάτω από 50 πόντους η κάννη δεν θα ήταν επαρκώς ικανή βλητικά, τουλάχιστον για τις μεσαίες και μακρινές αποστάσεις...! Ωστόσο, αυτό φυσικά το γνωρίζει πολύ καλά ο κατασκευαστής (δεν είναι "τυχαίος") και γι' αυτό έφτειαξε την κάννη στα 50 εκατοστά και όχι πιο κάτω!
Παρά ταύτα, εάν όντως αποκτήσεις το όπλο αυτό, να ξέρεις πως μπορείς κάλλιστα να το χρησιμοποιήσεις σε περπατητά κυνήγια που απαιτούνται γρήγορες & "μπηχτές" ντουφεκιές, αλλά ακόμη και σε καρτέρια που συνηθίζονται τέτοιες βολές, όπως στα πολύ πρωινά τσιχλοκότσυφα στο χάραμα ή στα πολύ αργοπορημένα στο σούρουπο...!
Τέλος, να είσαι βέβαιος Στέφανε, πως το συγκεκριμένο όπλο, λόγω αμερικάνικης κατασκευής, είναι "βράχος" από θέμα αντοχών και ασφάλειας (το μαρτυρούν αυτό και τα χοντρά τοιχώματα της κάννης του)...!
Ελπίζω να σε κάλυψα...!
Και είχε απόλυτο δίκαιο...το λέει ξεκάθαρα ότι το λειοκανο πρέπει να έχει κάννη από 61 πόντους και πάνω!Με καλυψες πληρως. Οι αποψεις μας συναντιούνται πληρως! Αυτο που χαρακτηριστικά εξεφρασα και στον φιλο μου ειναι οτι 400 ειναι σαφως πολυ καλα για αυτο το οπλο, αλλα κυνηγετικα το οπλο αξιζει πολυ λιγοτερα! Η πλακα ειναι οτι ουτε σκοπευτήριο πας με αυτο...μονο σε πρακτικη σκοποβολη! Στο σχιστο μας εκανε ολοκληρες ιστοριες καθε φορα που το εμφανιζαμε στον οπλοβαστο!
Μωρε δικιο ειχε ενταξει! Και ας γίνονται και χειροτερα απο τους 10 ποντους κοντιτερη κανη εκει περα! Χαχαχαχαχαχαα...οχι ενταξει γενικα ειχε δικιοΚαι είχε απόλυτο δίκαιο...το λέει ξεκάθαρα ότι το λειοκανο πρέπει να έχει κάννη από 61 πόντους και πάνω!
Μπράβο για τα αποτελέσματα Γιώργο.ο μπλε καρπός σαν μύρτιλο μοιάζει ε?Σήμερα ήμασταν οι μόνη παρέα που επισκέφτηκε το μέρος που είχαμε πάει και την περασμένη εβδομάδα. Ψυχή, κανένας
Σταθήκαμε στο αγαπημένο σημείο που την περασμένη εβδομάδα μας έδωσε πολλά πουλιά μέσα σε μια ώρα αλλά οι έλλειψη ντουφεκιών δεν ανακάτεψαν τον τόπο.
Ο panoutsos και ο jdp, ξεκίνησαν νωρίς το περπατητο. Η ζέστη και ο Νοτιάς που επικρατούσε, καθώς και το 4κιλο win που επέλεξα σήμερα, δεν μου έλεγαν να ακολουθήσω. Πήρα το walk stool και την έστησα σε ένα σημείο που την προηγούμενη φορά είχα δει ότι το λάτρευαν τα κοτσιφια και δεν μπορούσαν να του αντισταθούν. Βγαίνουν από την ποταμιά και σε κάποια φάση κλείνουν φτερό και βουτούν σε αυτό το πυκνό που έχει δύο ειδών καρπούς. Δύσκολες τουφεκιές που με εξιτάρουν, καθώς πρέπει να ρίξεις γρήγορα πριν προλάβουν τα πουλιά να βουτήξουν στο πυκνό, ώστε να πέσουν στο καθαρό. Πρέπει να τα πάρεις μονοτούφεκα με καθαρά σκοτώματα. Τελικά κάτι έγινε με 8 κοτσυφάκια στην κρεμάστρα και 1 χαμένο, που αν και "έσκασε" εντυπωσιακά, κράτησε λίγο και ψόφησε πάνω από το πυκνό.
Δύο τσιχλίτσες προστέθηκαν στο τέλος, σε ένα χαζοπερπατητουλι.
Εδώ τα είδη των καρπών που τρελαίνουν και μαγευουν τα κοτσυφια αλλά και τις τσίχλες. Μπορεί να μην ανέμησαν σήμερα αλλά οι ελάχιστες που πέταξαν στα ουράνια, μόλις περνάνε πάνω από αυτό το σημείο, κάνουν κύκλους κατεβαίνοντας και στο τέλος κλείνουν φτερό και βουτάνε μέσα.
Υ.Γ. Πουλιάστρα handmade by Gerontas....![]()
Σωραιος!Σήμερα ήμασταν οι μόνη παρέα που επισκέφτηκε το μέρος που είχαμε πάει και την περασμένη εβδομάδα. Ψυχή, κανένας
Σταθήκαμε στο αγαπημένο σημείο που την περασμένη εβδομάδα μας έδωσε πολλά πουλιά μέσα σε μια ώρα αλλά οι έλλειψη ντουφεκιών δεν ανακάτεψαν τον τόπο.
Ο panoutsos και ο jdp, ξεκίνησαν νωρίς το περπατητο. Η ζέστη και ο Νοτιάς που επικρατούσε, καθώς και το 4κιλο win που επέλεξα σήμερα, δεν μου έλεγαν να ακολουθήσω. Πήρα το walk stool και την έστησα σε ένα σημείο που την προηγούμενη φορά είχα δει ότι το λάτρευαν τα κοτσιφια και δεν μπορούσαν να του αντισταθούν. Βγαίνουν από την ποταμιά και σε κάποια φάση κλείνουν φτερό και βουτούν σε αυτό το πυκνό που έχει δύο ειδών καρπούς. Δύσκολες τουφεκιές που με εξιτάρουν, καθώς πρέπει να ρίξεις γρήγορα πριν προλάβουν τα πουλιά να βουτήξουν στο πυκνό, ώστε να πέσουν στο καθαρό. Πρέπει να τα πάρεις μονοτούφεκα με καθαρά σκοτώματα. Τελικά κάτι έγινε με 8 κοτσυφάκια στην κρεμάστρα και 1 χαμένο, που αν και "έσκασε" εντυπωσιακά, κράτησε λίγο και ψόφησε πάνω από το πυκνό.
Εδώ τα είδη των καρπών που τρελαίνουν και μαγευουν τα κοτσυφια αλλά και τις τσίχλες. Μπορεί να μην ανέμησαν σήμερα αλλά οι ελάχιστες που πέταξαν στα ουράνια, μόλις περνάνε πάνω από αυτό το σημείο, κάνουν κύκλους κατεβαίνοντας και στο τέλος κλείνουν φτερό και βουτάνε μέσα.
Θα σε γελάσω φίλε, δεν τα ξέρω τα μύρτιλα, δεν σου κρύβω ότι μπήκα στον πειρασμό να τα δοκιμάσω. Σαν σταφύλι είναι, μέσα κίτρινη ψύχα, ξινά και στιφά. Τώρα όμως που το σκέφτομαι, κάτι γιαούρτια με μυρτιλο που έχω φάει, μου το θύμισανΜπράβο για τα αποτελέσματα Γιώργο.ο μπλε καρπός σαν μύρτιλο μοιάζει ε?
Τσαπουρνα τα λέμε εμείς στο χωριό αυτα και όντως τα τρώνε πολυ τα κοτσύφια!!Θα σε γελάσω φίλε, δεν τα ξέρω τα μύρτιλα, δεν σου κρύβω ότι μπήκα στον πειρασμό να τα δοκιμάσω. Σαν σταφύλι είναι, μέσα κίτρινη ψύχα, ξινά και στιφά. Τώρα όμως που το σκέφτομαι, κάτι γιαούρτια με μυρτιλο που έχω φάει, μου το θύμισαν![]()
Σήμερα ήμασταν οι μόνη παρέα που επισκέφτηκε το μέρος που είχαμε πάει και την περασμένη εβδομάδα. Ψυχή, κανένας
ΑκριβώςΜπράβο Γιώργο! Πολύ ωραίο το "κοτσυφομπουκετάκι"!
Όμορφο το ορθόκαννο winchester της φωτό! To select sporting είναι...;
Τσαπουρνα όπως τα έλεγαν οι παλιοί ή μύρτιλλα όπως τα λενε οι καινούργιοι http://kepegerma.blogspot.com/2013/09/25-2013.html
Την άλλη φορά θα κλέψω κάμποσα από τα κοτσύφια μετά από τις ιδιότητες που διάβασα ότι έχουν.Οπως λεει και ο Κώστας είναι τσάπουρνα.http://botanokipos.blogspot.gr/2015/11/superfood.html
Άμα φας τέτοια ...δεν ξαναχανεις τσίχλα!!!Την άλλη φορά θα κλέψω κάμποσα από τα κοτσύφια μετά από τις ιδιότητες που διάβασα ότι έχουν.
Μαχαιριά στην καρδιά το ... κύριε ΓιώργοΈχουν τπτ λίπος στο κωλαρακι τα κοτσυφια ή όχι ακόμα κύριε Γιώργο ;