Σκοπευτικά Φυσίγγια Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ο αδελφός μου απο πέρυσι ρίχνει τα sporting του Κενταυρου και μονο αυτά...το ρίξαμε και στον πίνακα και μας άρεσε πολυ η τουφεκια του..του είπαμε αν μπορει να γεμίσει 9-10 για τσιχλες και κοντινά πιάτα και μας απάντησε αρνητικά..επισης να πω οτι τα ρίχνουν και άλλοι στο σκοπευτηριο όλοι με τις καλύτερες εντυπώσεις..πάντως στον πίνακα έδειξε πέρα απο την καλη κατανομή οτι ρίχνει αρκετά συγκεντρωτικές τουφεκιές..
 
πάντως στον πίνακα έδειξε πέρα απο την καλη κατανομή οτι ρίχνει αρκετά συγκεντρωτικές τουφεκιές..
Γι' αυτό ένας παρευρισκόμενος μετά από μια εξάτμιση ενός δίσκου σε μέση απόσταση, σχολίασε ότι προσφέρω θέαμα ... .sarcastic.
 
Και μια φωτο απο το φυσιγγι του Κενταυρου sporting 28gr..τα σκάγια ειναι οπτικά άψογα,όσον αφορά την ομοιομορφία,καθώς και την ακρίβεια μεγέθους καθώς τα μέτρησα και με παχύμετρο και ενα - ενα...
 

Attachments

  • image.jpg
    image.jpg
    215,6 KB · Προβολές: 55
Καλημέρα.
B&P "Sporting & Compak - Medium range" (μαύρο) - Αλλάξανε τη συνταγή?? .xm.
Έχω ρίξει άπειρες φορές το παραπάνω φυσίγγι, πέρυσι και παλιότερα στο σκοπευτήριο. Κατά γενική ομολογία ήταν πολύ καλό, αλλά επίσης "μαλακό" και "ξεκούραστο" από πλευράς ανάκρουσης.
Πρόσφατα, μια μέρα που έτυχε να μην έχει τα RC που ρίχνουμε συνήθως φέτος, πήρα ένα κουτί. Ήδη από τις πρώτες τουφεκιές μου φάνηκαν ... "διαφορετικά" - το λάκτισμα κάπως πιο δυνατό, πιο "κοφτό", δεν ξέρω πως να το περιγράψω. Δεν έδωσα σημασία - λέω μπορεί να 'ναι ιδέα μου!
Χθες όμως, συζητώντας στο σκοπευτήριο για διάφορα, ένα παιδί ανέφερε για το συγκεκριμένο φυσίγγι ότι του φαίνεται «δυνατό»! Τότε θυμήθηκα ότι μου είχαν περισσέψει 3-4 και τα είχα ρίξει στην τσάντα. Πάω και τα βρίσκω, τα κοιτάζω … και παρατηρώ ότι έχουν αλλάξει το καψούλι από Cx2000 που είχε παλιά, σε Fiocchi 616. .fff.
Το βράδυ στο σπίτι έκοψα ένα, για να δω αν υπάρχει διαφοροποίηση και στα εσωτερικά υλικά, αλλά δεν φάνηκε να έχει αλλάξει κάτι. Η πυρίτιδα ίδια (G2000x28), η δόση νορμάλ (1,37 gr – κάπου εκεί κυμαινόταν και στα παλιά), το βύσμα το ίδιο (στη μορφή του Ζ2Μ-24, αλλά σε χρώμα κιτρινωπό-μπεζ … υποθέτω είναι από τα φωτοδιασπώμενα της Β&Ρ) και τα σκάγια κανονικά 8αρια 28 γρ.
Δεν ξέρω τι διαφορές (και αν) έχει επιφέρει στα βλητικά δεδομένα του φυσιγγίου η αλλαγή μόνο του καψουλιού (όταν μάλιστα θεωρούνται και παρεμφερούς ισχύος), πάντως στην «αίσθηση της ανάκρουσης» εγώ προσωπικά «είδα» κάποια (μικρή ίσως, αλλά αισθητή) διαφορά!
Υ.Γ. Από τους 3 τύπους φυσιγγίων sporting που διαθέτει φέτος το σκοπευτήριο (RC2 – B&P – Cheddite drago sporting), εγώ «ψηφίζω» RC. Πέρυσι ίσως να είχα δίλημμα μεταξύ RC και B&P, αλλά τώρα … ασυζητητί RC. ;)
 
Στελιο οταν σε μια αγαπημενη μου συνταγη με ΜΒ32( τις πυριτιδες της ΒΡ τις συμπαθω για την γλυκια αισθηση στην ανακρουση πυ εχουν) κανω μοναδικη αλαλγη το καψυλιο απο cx2000 σε 616 το φυσιγγι γινεται πολυ πιο "σκληρο" στην αισθηση... Η ταχυτητα στον ταχογραφο παραμενει σχεδον η ιδα, οι συγκεντρωσεις δεν αλλαζουν δραματικα, αλλα η αισθηση της ανακρουσης ειναι πολυ πιο κοφτη κ εντονη...
 
Στελιο οταν σε μια αγαπημενη μου συνταγη με ΜΒ32( τις πυριτιδες της ΒΡ τις συμπαθω για την γλυκια αισθηση στην ανακρουση πυ εχουν) κανω μοναδικη αλαλγη το καψυλιο απο cx2000 σε 616 το φυσιγγι γινεται πολυ πιο "σκληρο" στην αισθηση... Η ταχυτητα στον ταχογραφο παραμενει σχεδον η ιδα, οι συγκεντρωσεις δεν αλλαζουν δραματικα, αλλα η αισθηση της ανακρουσης ειναι πολυ πιο κοφτη κ εντονη...
Άρη ευχαριστώ για την παρατήρησή σου. Αυτό ακριβώς έχω παρατηρήσει κι εγώ για το 616, τόσο σε ιδιογομώσεις όσο και σε αγοραστά φυσίγγια, γι' αυτό έγραψα και το παραπάνω μήνυμα (μόνο που δεν εγώ δεν έχω ταχογράφο, και δεν ήξερα τι γίνεται με τις ταχύτητες). Γι' αυτό εξάλλου δεν το χρησιμοποιώ το 616, αλλά προτιμώ το Cx2000, και σε κάποιες περιπτώσεις το Μ686 (π.χ. στο 16αρι).
 
Ιδιες ταχυτητες εβγαλα Στελιο, δεν εχει να κανει μαλλον με την ισχυ του καψουλιου, εχει να κανει με τον τροπο που καιει την πυριτιδα... Παρεπιπτωντος παντως, οταν η θερμοκρασια πεφτει κατω απο 10 βαθμους, το φυσιγγι με το 616 αποδιδει καλυτερα... Αλλη καμπουλη καυσης προφανως...
 
Το εχει βαλει κανενασ τον οκτωβρη με υγρασια να μασ πει. στα τρυγονια πιστεύω θα ειναι καλα ενστάσεις εχω για χειμονα τωρα αν εχει βρει ο γιωργοσ(κενταυροσ) την Χρυσή τομή και εβγαλε τοσο ισοροπιμενο φυσηγγι παω πασο
 
Μόλις γύρισα απ τον κένταυρο με ένα κιβώτιο 28αρια (86 ευρώ) με σκοπό να τα ρίξω στις τσίχλες τον Οκτώβρη. Ελπίζω να πηγαίνουν
Σπύρο σε τί νούμερα τα βγάζει γιατί συνήθως οι ''ντόπιες'', τα βγάζουν μόνο σε Νο 8.
Πέρσι στα μπασίματα του Οκτώβρη, εριξα πρώτη φορά SPORTING No8 (GORILLA) και είχα από τα υψηλότερα ποσοστά βολών/κάρπωσης στη ζωή μου και μάλιστα σε οριακές, στην πλειοψηφία τους, βολές. Εκτοτε, όλο το χειμώνα, τα περισσότερα κυνηγιά σε κιχλοκοτσυφα που έκανα, χρησιμοποίησα φυσίγγια τύπου SPORTING και μια χαρά τα πήγαν.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top