Πού υπηρετήσαμε;

Παρουσιαστηκα στο μεσσολογγι στις 6 σεμπτεβριου 2004( και εκεινη την μερα ειχε περασμα απο τρυγονια και να καιγοντε στο τουφεκιδι πισω απο το στρατοπεδο και ναμε εχουν πιασει τα νευρα μου)παιρνω ειδικοτητα (υπαξιοματικος κινησεος-οδηγος αυτοκινητου)και με στελνουν στη Σπαρτη για εκπαιδευση για 2 μηνες σε ολα τα οχηματα και να γινω και λοχιας.Μετα ερχεται η μεταθεση για Αλεξανδρουπολη στο 526 ταγμα πεζικο στο στρατοπεδο "ΖΗΣΗΣ" και γινομαι οδηγος δοιηκητη και περναω τελεια,ετσι ειχα την ευκαρια και γνωρισα σχεδον ολο τον νομο εως και την Κομοτηνη που πηγαινα σε διαφορα στρατοπεδα με τον δοιηκητη.......

95 Στ 239 σειρα εξ αναβολης.....
Μπορουσαν να υπηρετησω 6μηνο.λογω υπηκοτητας Αυστραλιας αλλα αρνηθηκα και υπηρετησα κανονικα 18μηνο.....buy buy.
Πηγα και εδωσα πανελληνιες για να μπορω να παρω αναβολη, για να μην ερθει το χαρτι τον Ιουλιο οπως και ηρθε για πυροβολικο για να παω διακοπες στην Ιο.....Γυρισα και την εκοψα και εφυγα τον Νοεμβριο.
Παρουσιαζομαι Κορινθο τεχνικαριος.Δηλωσα ειδικες δυναμεις...περασα τα αθληματα και με εκοψαν για τρυπα απο σκουλαρικι.Μεταθεση κετχ πατρας για εκπαιδευση Ηλεκτρολογος τροχοφορων.3 μηνες ςμπλοκη με 1 εξοδο στις 15.Εμπλοκη στην μομα.Κουβαλησα τονους πυρομαχικων.Φευγω για μετεκπαιδευση στους Αγιους Αναργυρους για 1.5 μηνα.
Απο κει τρωω ενα σουτ και παω Αλεξανδρουπολη για 2 μηνες.Οι καλυτεροι μηνες τις θητειας μου....Η Αλεξανδρουπολη πανεμορφη πολη.
Φευγουμε με αποσπαση στο 31 τυπ στην καβυσσο στις φερρες....
21 ατομα.18 φανταροι και 3 5ετοις.
Ειχα την ατυχια να παρουσιαστουν οι 5ετοις ενα μηνα μετα την ορκομωσια μου.
Μας ακολουθουσαν απο πισω.Με αποτελεσμα να πιανουν θεσεις στο στρατοπεδο αλλα δεν εκαναν σκοπιες...οποτε τις τρωγαμε οι φανταροι.
Ανεβηκαμε στο στρατοπεδο και βρηκαμε μονο θαλαμους να κοιμηθουμε.....
Φτιαξαμε ολον τον ορχο απο την αρχη.Υποστεγα ,τολ,τσιμεντα γυρναγαμε και στο καπακι σκοπια.Μαυροσκουφης διοικητης στο τυπ απο την Κυπρο.Σβουριζε ολη μερα στο στρατοπεδο και μοιραζε 20αρες.Πρωτη αδεια μετα απο 5 μηνες λογο οτι δεν υπηρχε κοσμος.
Καθομαι 9μιση μαυρους μηνες πανω.Επεσα και στην περιοδο των Ιμιων.Αυτην την νυχτα δεν θα την ξεχασω ποτε.Πηραμε το στρατοπεδο και φυγαμε για το σημειο συγκεντρωσεις στο οποιο μειναμε 4 μερες αν θυμαμαι καλα.Ολοι οι αξιωματικοι ηταν χεσμενοι πανω τους εχτος τον Μαυροσκουφοι διοικητα μας......εκει τον παραδεχτηκα.Μας πορωσε τοσο πολυ,που θελαμε να πολεμησουμε.
Οτι μηχανοκινητο χαλαγε απο την 2η μηχανοκινητη ταξιαρχια ετρεχαν οι μαλακες του τυπ....
Το μονο καλο ηταν οτι βγαιναμε με την μπιγα εξω......και ειδα εκπληκτικα μερη.
Δεν θα ξεχασω ποτε τα πα πα απο τις παππιες που περναγαν το βραδυ πανω απο την σκοπια μου και τις εκπληκτικες μακρομυτες τσιγγανες καρδερινες.
Επεισης μου αρεσαν πολυ τα σκηνακια πανω στον εβρο και οι περιπολιες πανω στο ποταμι....
Τους 2 τελευταιους μηνες κατευηκα στην Αθηνα,μια γωνια μετα το πενταγωνο πανω στην μεσογειων......ξεχασα πως το λεγανε...οπου μπηκα μπογιατζης και ημουν δημοσιος υπαλληλος.
Μπαιναμε το πρωι και στις 2.30 την κοπαναγα εξοδουχος.......
Μαζεψα πολλες εμπειριες απο τον στρατο αλλα δεν ξερω αν θα ξαναπηγενα.

Υγ... χαι λαιτ της θητειας οταν με επιασαν σκαστο στην Αλεξανδρουπολη απο τις Φερρες, μια Κυριακη που ειχαμε κατευει για μπανιο και φοραγα σκουλαρικι......
Μου ηρθαν αλλα καρτ 30 μερες φυλακη απο τον ταξιαρχο.
Ο διοικητης με εβγαλε αναφορα ταγματος μπροστα σε ολο το στρατοπεδο...για να δει ποιος ηταν ο φανταρος του που φοραγε σκουλαρικι......Εγω ημουν χεσμενος....και ολο το ταγμα απο κατω γελαγε με αυτα που μου σηρε......
Μοναδικος Πειραιωτης σε ολο το το ταγμα μου...οποτε φροντησα να τους μεινω αξεχαστος.....

Last edited:
Παρουσιάστηκα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων στις 8 Ιουλίου του '13 στο Μεσολόγγι κάνοντας ένα μήνα κέντρο και πήρα μετάθεση στην Ελευθερούπολη Καβάλας στην μοίρα πυροβολικού 193ΜΠΕΠ (MLRS) απ'όπου απολήθηκα τον Απρίλιο του '14. Πολλές εμπλοκές και πολλές υπηρεσίες, 151 τον αριθμό. Ειδικότητα πυροβολητή mlrs-χειριστή Η/Υ και πόστο γραφέας 1ου γραφείου, ταχυδρόμος της τοπικής φρουράς και θαλαμάρχης. Το καλό ήταν πως απο ένα σημείο και μετά που μπήκα στο γραφείο έφευγα κίνηση απο το πρωί πηγαίνοντας πρώτα Καβάλα και μετά Δράμα και γυρνούσα το μεσημέρι. Αξέχαστα θα μου μείνουν τα συνεχόμενα για δέκα+ μέρες απο -5 μέγιστη εως -13 ελάχιστη θερμοκρασία και οι μεγάλες αϋπνίες καθώς είχα πάρει επ'ώμου το πρωινό 4-6 με κρυφή σκοπιά ή περίπολο.

86Ε ΕΣΣΟ,184 σειρά,151 ΑΣΜ.
Σώμα πυροβολικό,παρουσίαστηκα Οκτώβρη του '86 στην Κόρινθο,αν και ηταν 6ο σύνταγμα πεζικού,είχε μεσα τρεις πυροβολαρχίες τότε.Μετά πήγα Θήβα και Χριστούγεννα του '86 Χίο. Εκεί παρουσίαστηκα στην 96ΜΕΘ στο Χαλκειό και πήρα ειδικότητα σκοπευτή αντιεροπορικών.Από κεί με πήγαν στα Αρμόλια,στρατοπεδο πεζικου και Μηχανικού(ΤΥΠΕΘ),στο οποίο μεσα υπήρχε η Α΄ πυροβολαρχία στην οποία ανήκα.
Αυτή η πυροβολαρχία είχε ενα φυλάκιο,το οποίο ηταν αεροδρόμιο για "δύσκολους καιρούς" σε εναν λόφο πάνω από το χωριό Ολύμποι.Εκεί έκανα 11 μήνες και από κει απολύθηκα κιόλας (σαν φαντάρος μόνο,χαχα).
Είχα πάρει τιμητικά το αξίωμα του υποδεκανέα και τιμητική 10 ημερών,δίοτι βγήκα πρώτος έλληνας(μετά τους Γερμανούς), σε βολή στο πεδίο στα Χανιά,με αντιεροπορικό Ραϊμένταλ.

2006 Γ ΕΣΣΟ σειρα 296.
Παρουσιάστηκα στην Θήβα στο πυροβολικό και απο εκεί αμετάθετο στην 147 ΤΕ Χίος. Ειδικότητα σκοπευτής σε βαρύ πυροβόλο. Μ110 Α2 για όσους υπηρέτησαν σε κάτι παρεμφερές!
Πολλοί συνάδελφοι βλεπω μαζευτηκαμε.κι εγώ 96 μεθ

Ευριπίδη δίπλα ήμασταν! Με κάτι χρόνια διαφορά βέβαια!
Δηλαδη ο Ευριπίδης ειναι παλιος??δηλ ..αρχαιος??....δηλαδη...κανεις ανακοινωση μπροστα σε παλιοσειρα???ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΡΕ ΝΕΟΣ???????!!!!!!!!!!! Βαρα 40!!!!!!!!!!!!.yell at..crying smile.
...γεια σου ρε Ευρι...παλιουρα!!!!!!.badboys.

Ε 90 Αεροπορια. Σειρα των πασοντων στο ορος ορθυς το Φεβρουαριο του 91.
Τι μου θυμησες τωρα..
Πολυ κριμα και αδικο για τα παιδια και το πληρωμα:(Ειμουν εκει στις ερευνες για τον εντοπισμο και στην περισυλλογη των θυματων.Κριμα στα παιδια..:(

Τι μου θυμησες τωρα..
Πολυ κριμα και αδικο για τα παιδια και το πληρωμα:(Ειμουν εκει στις ερευνες για τον εντοπισμο και στην περισυλλογη των θυματων.Κριμα στα παιδια..:(
Ελα ρε φιλε... Εχασα 2 ατομα απ τη διμοιρια μου και τον εκπεδευτη μου... Καλο παραδεισο να εχουν.

2003 Α'ΕΣΣΟ 276 σειρα. Κεντρο στην Θηβα μεταθεση στους Αγγαριωνες της Λημνου και μετα σχολη πυροβολικου στο Μεγαλο Πευκο. Ειδηκοτητα σκοπευτης πυροβολιτης stinger, αν και τις μονες βολες με πραγματικα πυρα τις καναμε με raimental και τετραδυμα. Ωραια χρονια ρε παιδια κι ας ειχε πολυ σκοπια.

2003 Α'ΕΣΣΟ 276 σειρα. Κεντρο στην Θηβα μεταθεση στους Αγγαριωνες της Λημνου και μετα σχολη πυροβολικου στο Μεγαλο Πευκο. Ειδηκοτητα σκοπευτης πυροβολιτης stinger, αν και τις μονες βολες με πραγματικα πυρα τις καναμε με raimental και τετραδυμα. Ωραια χρονια ρε παιδια κι ας ειχε πολυ σκοπια.
Μήπως εννοείς 2002 Ά ΕΣΣΟ 276 Σειρα;

Back