Μηχανές γόμωσης, παρελκόμενα

Mafia Calabria

Moderator
Πολλές και διάφορες κυκλοφορούν στο εμπόριο απαραίτητο εργαλείο του κάθε ιδιογωμοτη, από απλές χειροκινητες μέχρι πλήρως αυτοποιημενες ηλεκτρικές η με υδραυλικό σύστημα. Εδώ θα γράφουμε για τις εμπειρίες, προτάσεις για τέτοιου είδους μηχανές και για τα απαρτια τούς.
Μερικές εταιρείες προσφέρουν και μοντέλα ειδικά για κάποια γόμωση όπως είναι αυτή η mec 600 για μονοβολα.

Oυτε ρελιασμα δε θελει.

Το κακο Κωσταντινε με τους αυτοματισμους, και τις αυτοματες μηχανες, ειναι πως πρεπει να βασιζεσαι στις ποσοτητες πυριτιδας-σκαγιων που ριχνει το ογκομετρικο. Στις Αμερικανικες πυριτιδες ειναι πιο σταθερες, ενω με τις Ευρωπαικες τα παει καλα κυριως με τις κοκκωδεις. Αν εισαι volume shooter τοτε μια MEC 9000 με υδραυλικο συστημα σε γλυτωνει απο πολυ κοπο, απλα οπως σου ειπα, πρεπει να εχεις απολυτη εμπιστοσυνη στις ποσοτητες που ριχνει το ογκομετρικο της μηχανης καθε φορα

Όπως έχουμε ξαναπεί είναι πολύ σύνηθες όσοι γεμίζουν να βάζουν την πυρίτιδα με το χέρι και όλα τα υπόλοιπα με τη μηχανή. Εμείς με το ογκομετρικό της gaep είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι αφού σε συνδυασμό με το κομπρεσέρ και τη γείωση για τον στατικό ηλεκτρισμό οι αποκλίσεις είναι πολύ μικρές. Βέβαια κάθε 10 γίνεται μέτρηση και στο χέρι.

Oυτε ρελιασμα δε θελει.

Το κακο Κωσταντινε με τους αυτοματισμους, και τις αυτοματες μηχανες, ειναι πως πρεπει να βασιζεσαι στις ποσοτητες πυριτιδας-σκαγιων που ριχνει το ογκομετρικο. Στις Αμερικανικες πυριτιδες ειναι πιο σταθερες, ενω με τις Ευρωπαικες τα παει καλα κυριως με τις κοκκωδεις. Αν εισαι volume shooter τοτε μια MEC 9000 με υδραυλικο συστημα σε γλυτωνει απο πολυ κοπο, απλα οπως σου ειπα, πρεπει να εχεις απολυτη εμπιστοσυνη στις ποσοτητες που ριχνει το ογκομετρικο της μηχανης καθε φορα
Πολύ σωστά Βικτωρα όπως τα λες για κάποιον που ρίχνει πολύ σκοπευτήριο η τσίχλα ας πούμε που τρώει φυσίγγια και χρειάζεται παραγωγή μία τέτοια του λύνει τα χέρια το θέμα βέβαια είναι η ακριβής δόση.

Με λίγη συνήθεια βέβαια και αφού έχει ξεπαρει το χέρι με μια μηχανή single stage άνετα μπορείς να φτιάξεις αρκετά φυσίγγια. Αυτή φαίνεται ωραία μηχανή αρκετά απλή στην χρήση και με ωραίο κλείσιμο σε ριγμενο και καινούργιο κάλυκα.

Aλλη φιλοσοφια οι Αμερικανικες μηχανες. Κωσταντινε, τα προιοντα της RCBS οντως τα εχω και γω για πιο ποιοτικα, τουλαχιστον οσα εχουν πεσει στα χερια μου και δοκιμασα.

Αυτο που μου αρεσει στην PW ειναι οτι το φυσιγγι το κραταει σε ενα κυλινδρικο κομματι, και δεν υπαρχει περιπτωση να τσακισει κατα το κλεισιμο

Η PW 375 είναι ίσως η καλύτερη single stage που κυκλοφορεί.
Έχεις δίκιο όσα reviews έχω κοιτάξει είναι πάντα θετικά και για την κατασκευή και για την χρήση.
Aλλη φιλοσοφια οι Αμερικανικες μηχανες. Κωσταντινε, τα προιοντα της RCBS οντως τα εχω και γω για πιο ποιοτικα, τουλαχιστον οσα εχουν πεσει στα χερια μου και δοκιμασα.

Αυτο που μου αρεσει στην PW ειναι οτι το φυσιγγι το κραταει σε ενα κυλινδρικο κομματι, και δεν υπαρχει περιπτωση να τσακισει κατα το κλεισιμο
Εδω κολλάω Βικτωρα, θέλω να αγοράσω μια μηχανή και για τα δύο διαμετρήματα cal 12 και cal 20 καλές και γερες οι αμερικανικές αλλά δεν ξέρω αν το κλείσιμο τούς συγκρίνεται με τις ιταλικές.

Ponsness Warren 375C Du-O-Matic shotshell reloader for 12ga & 20ga 2-3/4 - ballisticproducts.com
http://www.ballisticproducts.com/mo...ader-for-12ga-20ga-2-3_4/productinfo/1611220/

Και αυτή δεν ξέρω αν υπάρχει ετοιμοπαραδοτη στην Ελλάδα με πέντε πιστόνια, στο εικοσαρι βέβαια χάραξη κλείσιμο.

Aλλη φιλοσοφια. Reloaders οι Αμερικανικες, loaders οι Ευρωπαικες.

Αν θες καινουριους καλυκες, νομιζω θα ζοριστεις λιγο παραπανω με τις πρωτες.
Για καινούργιους κάνουν καλή δουλειά αυτά.
Ponsness/Warren Steel Crimp Head - ballisticproducts.com
http://www.ballisticproducts.com/mobile/Ponsness_Warren-Steel-Crimp-Head/productinfo/16172/

Το θέμα βέβαια είναι ότι με αυτή ξεχνάς το ρελιαστο κλείσιμο.

Απο τα υλικα που εχει ρε φιλε. τισκαγια. τι βισμουθια τι καλικες τι μπαρουτες ,τι ψιψιψινια. ολλα τα θελλω ολλα..sarcastic..pop.
Ή αλήθεια είναι ότι έχει τα πάντα, και κάτι νούμερα σκαγιών που σπανιζουν 5 1/2, 6 1/2 σε magnum shot και επινικελομενα.

Aμα ανοιξει ποτε κανενα Cabelas εδω Ελλαδα, με την ποικιλια που εχουνε στην Αμερικη, θα κλαψουνε μανουλες
Αν είναι να το δουλέψει με τις τιμές που δουλεύει ο Brownells στα ανά την Ευρώπη καταστήματά του και που δεν έχουν καμία σχέση με τις Αμερικάνικες, καλύτερα να μην το κάνει.
Άλλωστε γιατί η Midway πούλησε όλα τα Ευρωπαϊκά της καταστήματα στον Brownells, πριν μερικά χρόνια, αν "τρελαινόταν" στις πωλήσεις;

Back