Αγριοπερίστερα

Μια χαζή ερώτηση...
Σήμερα από το καρτέρι πέρασαν δύο περιστέρια τα οποία στον χρωματισμό ήταν ίδια.
Σκούρα και τα δύο.
Δεν τουφέκισα φοβούμενος μήπως είναι ήμερα.
Πώς τα αναγνωρίζουμε στο πέταγμα ρε παλικάρια;
Καθολου χαζή. Ολοιμας εχουμε πτοβλημαστιστει στο παρελθον για το αν ειναι αγρια η οχι.
Εχουν νευρικο πεταγμα.
Δεν κάθονται στον αερα πεταριζοντας, λιγο πριν προσγειωθουν οπως κανουν τα ημερα.
Ο χρωματισμος τους ειναι ο προβλεπομενος. Δυο μαυρες γραμμες στα φτερα, λευκο ουροπηγειο, η πετρο χρωματισμος στα φτερα. Μπες και δες μερικες φωτο απο αγριοπεριστερα.

Εχετε υποψιν οτι πολυ συχνα στα κοπαδια των αγριοπεριστερων εχει και ημερα, δηλαδη με νορμαλ χρωματισμους, που οπως ζωντας μαζι με τα αλλα, εχουν αποκτησει και τις συνηθειες τους. Απο κει και περα, αν τα δειτε να αιωρουνται, σημαινει οτι ειναι ημερα περιστερια, συν του οτι το πεταγμα τους ειναι πολυ πολυ αργο (των ημερων)

Εγώ εκεί που κάνω φέτος καρτέρι για τρυγόνια, μπαίνουν μαζικά σε πολύ μεγάλα κοπάδια, αλλά και μεγάλο ύψος περιστέρια. Σκάνε από βόρεια-βορειοανατολικά από τον Όλυμπο και ψάχνουν για χωράφια κάτω στο κάμπο. Ξεκινάνε αδιάκοπα από τις εφτά παρά και κρατάει το πέρασμα και πάνω από ώρα. Πολλά έχουν το πέταγμα που λέτε και τα χρώματα, αλλά ανάμεσά τους είναι και άσπρα... Οπότε αρκούμαι στο να τα χαζεύω. Δεν αιωρούνται σαν ήμερα, όπως λέει και ο Βίκτορας, αν θέλουν να πιάσουν κάπου κάνουν μεγάλους κύκλους πετώντας πάνω από το χωράφι. Το σημείο βέβαια κάνει και αγριοπερίστερα, πέρσι εκεί ακριβώς πρώτη μέρα είχε πάρει ένας γνωστός ένα, αλλά και από πολύ παλιά, υπάρχουν αναφορές από παππούδες..

Μια χαζή ερώτηση...
Σήμερα από το καρτέρι πέρασαν δύο περιστέρια τα οποία στον χρωματισμό ήταν ίδια.
Σκούρα και τα δύο.
Δεν τουφέκισα φοβούμενος μήπως είναι ήμερα.
Πώς τα αναγνωρίζουμε στο πέταγμα ρε παλικάρια;

Γιώργο η δική μου απάντηση είναι λίγο ως πολύ μπακαλίστικη αλλά αυτή την τακτική ακόλουθο. Εγώ δεν έχω την εμπειρία του παλιού κυνηγού άλλωστε είναι η τέταρτη χρονιά που κυνηγώ. Όταν είμαι στην μέση του πουθενά και μακριά από χωριά και οικισμούς για μένα όλα εκτός από τα άσπρα είναι άγρια. Λάθος η σωστό δεν ξέρω μέχρι τώρα δεν έτυχε να μου κάτσει κάποιο κοντά για τουφεκιά. Έχω βρει κάτι κοπάδια εδώ και δυο χρονιές αλλά είναι σε απαγορευμένο οπότε δεν…
Κάτι σαν τα παπιά στο χάραμα. 1 στους 10 και αν, ξέρει τι παπί τουφεκάει. Εγώ δεν τα ξεχωρίζω ούτε την μέρα τα παπιά και δεν το κρύβω ότι την έχω πατήσει....
Γνώμη μου πάντα έτσι. ( δεν μ αρέσει η λαθροθηρία και δεν τουφεκάω ποτέ θηράματα που απαγορεύονται αλλά παπί και αγριοπερίστερο δεν μπορώ να ξεχωρίσω)

Κώστα συμφωνώ με την λογική σου.
Απλά φοβάμαι μην πέσω σε κάποιο ελεγκτικό όργανο περίεργο και μου κάνει μανούρα.
Τώρα όσον αφορά τα παπιά με τα χρόνια θα τα ξεχωρίζεις όχι μόνο τα είδη αλλά και το φύλο...
Και εγώ στα πρώτα χρόνια αδυνατούσα να τα ξεχωρίσω αλλά τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα ακόμα και το σούρουπο.

Κώστα συμφωνώ με την λογική σου.
Απλά φοβάμαι μην πέσω σε κάποιο ελεγκτικό όργανο περίεργο και μου κάνει μανούρα.
Τώρα όσον αφορά τα παπιά με τα χρόνια θα τα ξεχωρίζεις όχι μόνο τα είδη αλλά και το φύλο...
Και εγώ στα πρώτα χρόνια αδυνατούσα να τα ξεχωρίσω αλλά τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα ακόμα και το σούρουπο.

H παγια τακτικη ομως ειναι οτι δεν ριχνουμε σε τιποτα που δεν ειμαστε 100% σιγουροι. Θα σε γλυτωσει απο αγχος και πιθανες μανουρες και στεναχωριες

.well done.

Μεσημεριάτικα έβαλα τρία φυσίγγια στην τσέπη τα χαρτόνια στο αμάξι και πήγα να ρίξω αυτά που γέμισα το πρωί. Έλα όμως που στο παραδίπλα χωράφι εμφανίστηκαν 4-5 περιστέρια.....βλέπω το ένα ξεχώριζε άσπρο άσπρο ..... βάζω δυο φυσίγγια μέσα παίρνω το miroku και αρχίζω να περπατάω αμέριμνος μέσα στο αμπέλι για να τα προσεγγίσω . όταν έφτασα σε μια σχετικά κοντινή απόσταση χαμήλωσα δίπλα στα αμπέλια για να μην τα τρομάξω εντελώς. Κατάφερα μια τουφεκιά με 32gr No7 Navaro. Ένα και μοναδικό σκάγι του έσπασε τη φτερούγα. Το μάζεψα , έριξα και τις δοκιμαστικές στο χαρτί και αμέσως πίσω......
posted image

Μεσημεριάτικα έβαλα τρία φυσίγγια στην τσέπη τα χαρτόνια στο αμάξι και πήγα να ρίξω αυτά που γέμισα το πρωί. Έλα όμως που στο παραδίπλα χωράφι εμφανίστηκαν 4-5 περιστέρια.....βλέπω το ένα ξεχώριζε άσπρο άσπρο ..... βάζω δυο φυσίγγια μέσα παίρνω το miroku και αρχίζω να περπατάω αμέριμνος μέσα στο αμπέλι για να τα προσεγγίσω . όταν έφτασα σε μια σχετικά κοντινή απόσταση χαμήλωσα δίπλα στα αμπέλια για να μην τα τρομάξω εντελώς. Κατάφερα μια τουφεκιά με 32gr No7 Navaro. Ένα και μοναδικό σκάγι του έσπασε τη φτερούγα. Το μάζεψα , έριξα και τις δοκιμαστικές στο χαρτί και αμέσως πίσω......
posted image
Ναβαρο?????Ριξτου ενα απο αυτα της δοκιμης να δεις τι κανει στο "κρεας" και μετα ριχνεις και στο χαρτι!!

Ναβαρο?????Ριξτου ενα απο αυτα της δοκιμης να δεις τι κανει στο "κρεας" και μετα ριχνεις και στο χαρτι!!

Έγινε και αυτό σήμερα, ένα απο τα τρία πιτσούνια έπεσε με αυτά που γέμισα ( PSB1- 1,65 /31gr ) και μάλιστα με σκάγια Νούμερο 9 , η πλάκα είναι ότι έπεσε σαν πατσαβούρι απο καμιά 25 μέτρα , υγρασία σήμερα άνω του 80% στο ξημέρωμα, όλα μούσκεμα .
pc screenshot

Έγινε και αυτό σήμερα, ένα απο τα τρία πιτσούνια έπεσε με αυτά που γέμισα ( PSB1- 1,65 /31gr ) και μάλιστα με σκάγια Νούμερο 9 , η πλάκα είναι ότι έπεσε σαν πατσαβούρι απο καμιά 25 μέτρα , υγρασία σήμερα άνω του 80% στο ξημέρωμα, όλα μούσκεμα .
pc screenshot
Γιατι εντυπωσιαστηκες Βαγγελη?:)

pc screenshot
να σας πω ενα μυστικο? αν περνανε αυτη την εποχη μεχρι τα 30 μετρα lambro sporting 8αρακια και νανι. εσυ ειδικα που γεμιζεις φτιαξε κατι καλο στα 29 γραμμαρια και καντους γεια

Γιατι εντυπωσιαστηκες Βαγγελη?:)

Κατα τα αλα η psb δεν τραβαει στην υγρασεια.χαχαχα

Οταν έφτασα στον κάμπο ήταν σαν να έχει ομίχλη απο την υγρασία , το φοβήθηκα λίγο σε συνάρτηση με τα ψιλά σκαγια αλλα απέδωσε άψογα ως προς αυτό.

Οταν έφτασα στον κάμπο ήταν σαν να έχει ομίχλη απο την υγρασία , το φοβήθηκα λίγο σε συνάρτηση με τα ψιλά σκαγια αλλα απέδωσε άψογα ως προς αυτό.
Μια χαρα ειναι τα σκαγια!
Με ιδιογομωμενο φυσιγγι 30 γρμ εχω παρει απο σιταρηθρα μεχρι πρασινο και 3-4 λαγους!Στην αποσταση που λες.Αντε λιιιγο πιο κοντα.Συνταγες με 2 διαφορετικες πυριτιδες και σκαγι #91/2.2,00mm!Δεν σου λεω να τα κυνηγας ολα μ'αυτο!
οτι βαλεις ομως καλα στη ροζετα,ειναι τεζα!!

τσεκαρισμα σημερα τ απογευμα μετα των τεκνων στη πλαγια της ερχομενης πεμπτης και τα μηνυματα πολυ ενθαρυντικα .εθεαθησαν 2 σμαρακια των 6-7 περιστεριων εκαστο να κοβει βολτες οπως επισης κι ενα ωραιοτατο φασσακι. ειδωμεν. η πεμπτη ειναι κοντα

Back