Ιδανική πόλη ή χωριό κοντά σε μεγάλη πόλη

Platamwnas , na kaneis mpanio katw apo to kastro einai mageia kai panemorfo .

Παραλια Σκοτινας

Παραλια Λεπτοκαρυας

Πλακα λιτοχωρου

Παραλια Γριτσα

https://www.youtube.com/watch?v=plXsFh-7XiA
Νυχτερινη βολτα στην παραλια κατερινης
Και κάτω από τη σκιά του Ολύμπου.......

Καλησπερα Παλικαρε ,

Εχω ζησει και ξερω αρκετα καλα τα Γρεβενα , Κοζανη , Βεροια , Ναουσα , Αλεξανδρεια , Γιαννιτσα , Αλεξανδρουπολη , θεσαλλονικη και Κατερινη

Απο ολες αυτες τις πολεις θα επελεγα , δυο με γνομωνα παντα την οικογενεια και τα νεαρα μελη αυτης .

Η πρωτη επιλογη μου θα ηταν η Κατερινη . Κυνηγετικα ειναι ολα σε αποσταση 30 λεπτου με πληθωρα ολων των ειδων ανα περιοδους , ορεξη να εχεις και χρονο να πηγαινεις . Απο θεμα ψαρεματος ειναι μια μετρια περιοχη αλλα την αποδραση σου θα την κανεις και κανα ψαρακι θα φας . Σαβριδια, κοκκαλια , λουτσακια , μελανουρια , γοφαρια και λαυρακια θα τα παρεις . Οχι σε τρελη ποσοτητα αλλα να φαει η οικογενεια σιγουρα θα φτασουν .

Απο δημοσιες υπηρεσιες ως γνωστον δεν λειτουργουν ολα σωστα , οι δρομοι της ειναι μετρια κατασκευης με πολλα μπαλωματα . Το πιο χαζο στην πολη αυτην ειναι πως δεν ειναι "τετραγωνισμενη" . Αλλα το βολικο ειναι πως με ενα μηχανακι 250 κυβικα την γυριζεις ολη σε 15 λεπτα για πλακα . Τωρα απο θεμα υγειας οπως Νοσοκομειο και καλο δεν υπαρχει θεωρω σε καμια πολη στην βορεια Ελλαδα , εχει καλο προσωπικο αλλα δεν φτανει να εξυπηρετησει ολο τον κοσμο αυτον . Η προσβαση του ειναι ευκολη και ειναι περιπου 20 λεπτα .

Τα σχολεια της ειναι ολα αρκετα καλα οπως και οι παιδικοι σταθμοι , υπαρχουν πολλοι παιδοτοποι εξωτερικοι που μπορεις να απολαυσεις μια μπυριτσα εσυ και τα παιδια αυθονο παιχνιδι . Σε αποσταση αναπνοης η θαλλασα η οποια θα την ελεγα βρωμικη . Ωστοσο εχει μεριες που ειναι σαν πισινα αλλα δεν ειναι παντα ετσι , ομως εχεις την επιλογη στο 20 λεπτο να πας ,Γριτσα , Πλακα λιτοχωρου , Λεπτοκαρυα . Και λιγο πιο περα Σκοτινα και Πλαταμωνα που ειναι αρκετα καλες.

Νυχτερινη ζωη αν εισαι παντρεμενος μην ερθεις , θα χωρισεις αχαχαχαχ

Και προ παντων εχει τον Ολυμπο , δεν ξερω αν εχεις ανεβει σε αυτο το βουνο αλλα πιστεψε με δεν το χορταίνεις . Εχει και πηγές που πανε το καλοκαιρι για μπανιο , αλλη μια εμπειρια που δεν την συναντας ευκολα .

Τωρα εχεις στα 50 λεπτα την Θεσσαλονικη , η νυφη του βορρα . Με οτι αυτο συνεπαγεται πχ Νοσοκομεια και βολτα σε μια απο τις πιο ομορφες πολεις . Εισαι στο κεντρο της Ελλαδας και ταξιδευεις οδικα οπου θελεις . Ξεχασα να αναφερω πως η ιταλικη ομαδα δεν θα σου δημιουργησει ποτε προβλημα

Μετα θα επελεγα την δευτερη μου αγαπη την Αλεξανδρουπολη . Εχω χρονια να παω αλλα ειναι τα παντα αψογα θεωρω ,το μονο αρνητικο οτι εισαι πολυ μακρυα απο την υπολοιπη Ελλαδα. Ελπιζω να βοηθησα .

Καθε αρχη και δυσκολη , και να ξερεις χωρις καλους ανθρωπους πχ φιλους παντου σκ..α ειναι
Απο καρδιάς σε ευχαριστώ γιατί τη τόσο αναλυτική περιγραφή... Με έκανες και γέλασα με τη νυχτερινή ζωή... Αλλά και πέρα από αυτό φίλε μου με ανέβασες ψυχολογικά!

Απο καρδιάς σε ευχαριστώ γιατί τη τόσο αναλυτική περιγραφή... Με έκανες και γέλασα με τη νυχτερινή ζωή... Αλλά και πέρα από αυτό φίλε μου με ανέβασες ψυχολογικά!
Απα πα πα! Μην πας απο εκει, ανατολικα. Ελα απο εδω, Γιαννενα.
Θαλασσα? Εχεις Συβοτα, Παργα στο 50λεπτο κ Ηγουμενιτσα στα 40λεπτα. Πρεβεζα 1 ωρα.
Ποταμι, για τον Αυγουστο που γεμιζουν οι παραλιες κ θελεις δροσια? Αωος, Καλαμας, Αραχθος, με τοπ ολων Βοιδοματη.
Για βουνο, δεν το συζηταμε, απειρες διαδρομες με Ζαγοροχωρια , δρακολιμνες , Παϊσιους (που ειναι κ της μοδας) κλπ.
Θα μας πει η Κατερινη για νυχτερινη ζωη.... Οποιος εχει βγει στα Γιαννενα, ξερει.

Καλημέρα , εύχομαι όλα να σου πάνε δεξιά και αν τύχει να έρθεις εδώ Κατερίνη μην σε ανησυχεί , όπου μπορώ να σε βοηθήσω θα το κάνω με ευχαρίστηση .

Εκτος θεματος αλλα καλο....
Πολλα χρονια πισω, Γιαννενα, παω για τσιγαρα στο περιπτερο....
Στο τηλεφωνο, περιχαρης κοπελια, ξανθεια και γαλανοματα...
Δεν κρατηθηκα....
Πως σε λενε μωρο μου???
Στροφη, λοξη ματια, απο πανω εως κατω...
Γιατι ρουτας???
Ταχασα, ακου γιατι ρουτας...
Απο περιεργεια καμαρι μου, απο περιεργεια...
Νσφυγει η περιεργεια, μου απανταει το μωρο!!!
asflaustan

Ποια πιστεύεται ότι είναι ιδανική πόλη ή το χωριό κοντά σε μεγάλη πόλη το οποίο αξίζει να ζήσει κάποιος με οικογένεια; Απο θέμα υποδομών υγείας, σχολεία, θάλασσα, βουνό με ότι αυτό συνεπάγεται... Ωραίοι και καλοί άνθρωποι... Λόγω επαγγέλματος πρέπει να μετακομίσουμε σε λίγο περισσότερο από χρόνο. Οπότε είπα να σας ρωτήσω ..όλοι θα ξέρετε κάτι παραπάνω και όπως και να το κάνουμε, είμαστε μία πολύ μεγάλη παρέα εδώ μέσα..
μεσα Ιουλίου οπότε θα μου συγχωρήσεις μια φιλοσοφικη διαθεση
Χρησιμοποιεις λέξεις που δεν εχουν συγκεκριμμενο νόημα αλλα εκφραζουν κυριως συναισθηματα . Ιδανικη πόλη ,αξίζει να ζήσει, ωραιοι και καλοι ανθρωποι. Τετοιες λεξεις ειναι και πχ Θεος, αγάπη, ευτυχια.
Αυτο θα εχει σαν αποτέλεσμα οι απαντησεις που θα παρεις να ειναι φορτισμενες με τον συναισθηματικο κοσμο του καθενος, αλλα οχι τον δικο σου ,αρα δεν θα σε βοηθησουν πολυ. Πόσο μαλλον που δεν ξερουμε που ζεις τωρα, απο τι περιβαλλον προερχεσαι μεγαλωσες , που ειναι καθοριστικο.
ΥΓ αν εισαι απο τα Τεμπη και κατω , να ξερεις οτι οι απο κει και πανω ειναι εντελως αλλοι ανθρωποι και καλο ειναι να τους ζησεις πρωτα καπως πριν πας μόνιμα (μην τσιμπησετε οι βορειοι δεν κανω αξιολογικη παρατηρηση ποιος ειναι καλυτερος , απλα τονιζω τη διαφορα )

Χρησιμοποιεις λέξεις που δεν εχουν συγκεκριμμενο νόημα αλλα εκφραζουν κυριως συναισθηματα . Ιδανικη πόλη ,αξίζει να ζήσει, ωραιοι και καλοι ανθρωποι. Τετοιες λεξεις ειναι και πχ Θεος, αγάπη, ευτυχια.
Αυτο θα εχει σαν αποτέλεσμα οι απαντησεις που θα παρεις να ειναι φορτισμενες με τον συναισθηματικο κοσμο του καθενος, αλλα οχι τον δικο σου ,αρα δεν θα σε βοηθησουν πολυ. Πόσο μαλλον που δεν ξερουμε που ζεις τωρα, απο τι περιβαλλον προερχεσαι μεγαλωσες , που ειναι καθοριστικο.
ΥΓ αν εισαι απο τα Τεμπη και κατω , να ξερεις οτι οι απο κει και πανω ειναι εντελως αλλοι ανθρωποι και καλο ειναι να τους ζησεις πρωτα καπως πριν πας μόνιμα (μην τσιμπησετε οι βορειοι δεν κανω αξιολογικη παρατηρηση ποιος ειναι καλυτερος , απλα τονιζω τη διαφορα )
Δεν τσιμπάω αλλά για δώσε μας λίγο τις διαφορές...... έτσι για να υπάρχει συζήτηση.....

Εκτος θεματος αλλα καλο....
Πολλα χρονια πισω, Γιαννενα, παω για τσιγαρα στο περιπτερο....
Στο τηλεφωνο, περιχαρης κοπελια, ξανθεια και γαλανοματα...
Δεν κρατηθηκα....
Πως σε λενε μωρο μου???
Στροφη, λοξη ματια, απο πανω εως κατω...
Γιατι ρουτας???
Ταχασα, ακου γιατι ρουτας...
Απο περιεργεια καμαρι μου, απο περιεργεια...
Νσφυγει η περιεργεια, μου απανταει το μωρο!!!
Η πιο όμορφη κοπέλα στο έτος μου ήταν Γιαννιώτισσα, δεν τολμούσα να την πλησιάσω. Μετά από κανα 2-3 βδομάδες μάζεψα ότι είχα και δεν ειχα από θάρρος και πήγα να της μιλησω.... Τετοια ξεφτίλα δεν είχα ξανανιώσει. Η Μάχη έτσι την λένε, μου απάντησε με ανάλογη προφορα σε κάτι ηλίθιο που την ρώτησα. Οριακά δεν έπεσα κατω από τα γέλια. Εκείνη προφανώς συνηθισμένη έβαλε το χερι στην μεση και με κοιταγε λοξά. Τελικά γίναμε καλοί φίλοι, πρέπει να παντρεύτηκε τον εφηβικό της έρωτα.

Δεν τσιμπάω αλλά για δώσε μας λίγο τις διαφορές...... έτσι για να υπάρχει συζήτηση.....
θα σου πω μόνο ότι γενικά είναι πιο καλοί άνθρωποι οι βόρειοι (ότι σημαίνει αυτό για τον καθένα ), τόσο όμως που εγώ δεν το αντέχω πάντα

Εντάξει, όντως υπάρχουν διάφορες μεταξύ βορείων κ νοτίων.
Σε γενικές γραμμές, οι βόρειοι κλειστοί άνθρωποι, "μουντρουχοι", πιο σοβαροί κ με περισσότερη ευθύτητα. Λογικό αν σκεφτείς οδικό δίκτυο που είχαμε τόσα χρόνια κ καιρικές συνθήκες...
Οι νότιοι πιο ανοιχτοί άνθρωποι ευκολοτεροι στον χαβαλε κ στην παρέα.
Όταν έρχονται νότιοι ή νησιώτες για γάμο στα Γιάννενα τους κάνουν εντύπωση τα παραδοσιακά τραγούδια μας που είναι "βαριά" κ λυπημένα. Θυμάμαι μια γυναίκα σε ένα γάμο που είχε πει " τι άνθρωποι είναι αυτοί, με τον θάνατο γλεντανε".

Εντάξει, όντως υπάρχουν διάφορες μεταξύ βορείων κ νοτίων.
Σε γενικές γραμμές, οι βόρειοι κλειστοί άνθρωποι, "μουντρουχοι", πιο σοβαροί κ με περισσότερη ευθύτητα. Λογικό αν σκεφτείς οδικό δίκτυο που είχαμε τόσα χρόνια κ καιρικές συνθήκες...
Οι νότιοι πιο ανοιχτοί άνθρωποι ευκολοτεροι στον χαβαλε κ στην παρέα.
Όταν έρχονται νότιοι ή νησιώτες για γάμο στα Γιάννενα τους κάνουν εντύπωση τα παραδοσιακά τραγούδια μας που είναι "βαριά" κ λυπημένα. Θυμάμαι μια γυναίκα σε ένα γάμο που είχε πει " τι άνθρωποι είναι αυτοί, με τον θάνατο γλεντανε".
εδώ κανεις Λάθος φίλε μου αν νομίζεις ότι η βόρειοι είναι κλειστοί δεν έχεις ζήσει νοτια η βόρεια
Δε μιλάω για νησιά

εδώ κανεις Λάθος φίλε μου αν νομίζεις ότι η βόρειοι είναι κλειστοί δεν έχεις ζήσει νοτια η βόρεια
Δε μιλάω για νησιά
Οκ, πάσο.
Προσωπική μου γνώμη είναι.
Στην Ήπειρο πάντως έτσι είμαστε.
Κ μιλάω γενικά, για τον μέσο όρο του πληθυσμού, όλες τις ηλικίες.

Ναι σωστά ιδανική πόλη όμως είναι αυτή που πραγματικά αξίζει να ζει κάποιος... Και καλοί άνθρωποι σημαίνει να χαίρεσαι την επαφη μαζί τους... Δεν μιλάω για τους φίλους που θα αποκτήσεις εκεί αλλά ακόμα και για τις τυπικές καθημερινές συναναστροφές. Επαγγελματικά ..δάσκαλος πού σύμφωνα με τα δεδομένα φέτος θα διοριστω οπότε και πρέπει να κάνω επιλογή νομού.. και αργότερα πόλης. Όσο για το περιβάλλον που μεγάλωσα... θα το αφησω για τις συνεδρίες...χαχα!

Ναι σωστά ιδανική πόλη όμως είναι αυτή που πραγματικά αξίζει να ζει κάποιος... Και καλοί άνθρωποι σημαίνει να χαίρεσαι την επαφη μαζί τους... Δεν μιλάω για τους φίλους που θα αποκτήσεις εκεί αλλά ακόμα και για τις τυπικές καθημερινές συναναστροφές. Επαγγελματικά ..δάσκαλος πού σύμφωνα με τα δεδομένα φέτος θα διοριστω οπότε και πρέπει να κάνω επιλογή νομού.. και αργότερα πόλης. Όσο για το περιβάλλον που μεγάλωσα... θα το αφησω για τις συνεδρίες...χαχα!
Χαίρομαι που εκφράζετε το ενδιαφέρον σας και την αγάπη σας για τις περιοχές που έχετε επισκεφτεί ή μένετε γιατί για κάποιους είναι πάρα πολύ σημαντικό!! Και σας ευχαριστώ όλους! Και ευχαριστώ και για όλες τις απόψεις που θα ακολουθήσουν!

Προσωπική άποψη
δεν υπάρχουν Βόρειοι -Νοτιοι φιλόξενοι τοπικιστες χαμογελαστοι και αδιάφοροι
αυτά μου θυμίζουν στρατιωτική θητεία κτλ
Όλοι ίδιοι είναι αρκεί να πας μετά νερά τους
Αν έχεις ζήσει στο χάος των Μεγαλουπόλεων εδώ που βοήθεια φωνάζεις και σε γράφουν στα μέζεα τους
εδώ που η καλημέρα συνόδευεται με κορναρισμα και μπινελικι
σίγουρα κάποιες τοπικές συνήθειες νοοτροπίες θα σου φανούν παράξενες στην αρχή
έτσι μας έχουν καταντήσει το φυσιολογικό να φαίνεται παράξενο οπισθοδρομικό
αλλά όλα λύνονται με καλή διάθεση και συννενόηση
Μακριά από το τσιμέντο και όλα θα είναι τέλεια όπου και να καταλήξεις !!!!

Αν μιλαμε για επαρχεια με ολα αυτα που ανεφερες...Καλαμάτα μόνο.
Και οχι δεν ειμαι απο εκει, ουτε καν απο Πελοπονησσο.
Αλλα συνδυαζει τα παντα.
Φυσικη ομορφια, βουνο - θαλασσα, κλιμα και με την Νεα Εθνικη Οδο πολυ κοντα στην πρωτευσουα (χρονικα)
Για μενα μοιαζει με μια τεραστια Γλυφαδα.
Ισως να φταιει και το γεγονος οτι μετα το σεισμο ανακατασκευαστηκε σχεδον ολη.
Δεν εχει αυτο το στοιχειο decadence των υπολοιπων επαρχιακων πόλεων.

Back