Προσφορές-Τιμές

• Thread starter Thread starter tolisr1
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μην γκρινιάζετε, ενα κουτί φυσίγγια=δύο πιτόγυρα (εκεί φτάσαν τα πιτόγυρα!)
Και με ένα κουτάκι βαράτε τουλάχιστον 25 τσιχλάκια (αν είστε Κρητικοί ;) )...
Συμπέρασμα, κόψτε τα πιτόγυρα, όχι το κυνήγι! .big smile.

Μην γκρινιάζετε, ενα κουτί φυσίγγια=δύο πιτόγυρα (εκεί φτάσαν τα πιτόγυρα!)
Και με ένα κουτάκι βαράτε τουλάχιστον 25 τσιχλάκια (αν είστε Κρητικοί ;) )...
Συμπέρασμα, κόψτε τα πιτόγυρα, όχι το κυνήγι! .big smile.
ωπιος εχη τα χωνη ωπιος δεν εχη καθεται στο καρεκλακι και βγαζη την σεζων με 2 3 κουτακια φυσιγκιαααα :cool: .hair.

Καλό κοντάκι προσεκτικές ντουφέκιες και όλα θα γίνουν, δεν είναι λόγος το φυσίγγι για να κόψει κάποιος το κυνήγι ,απλά μαζεύτηκαν πολλοί λόγοι (οικονομικοί) ,με σωστή διαχείριση όλα γίνονται το 2/3 κουτιά στις τσίχλες έχοντας 15 στη τσάντα θα εξαλειφθεί.

Καλό κοντάκι προσεκτικές ντουφέκιες και όλα θα γίνουν, δεν είναι λόγος το φυσίγγι για να κόψει κάποιος το κυνήγι ,απλά μαζεύτηκαν πολλοί λόγοι (οικονομικοί) ,με σωστή διαχείριση όλα γίνονται το 2/3 κουτιά στις τσίχλες έχοντας 15 στη τσάντα θα εξαλειφθεί.
αυτο ισχυει μονο στο καρτερι ,στο περπατητο ριχνεις πολλα φυσιγγια στην τσιχλα ,εκει πιστευω οτι θα υπαρχει θεμα μεγαλο .
προσεκτικές ντουφέκιες
αυτο τωρα δεν το καταλαβαινω!οταν τουφεκας για να παρεις το θηραμα το κανεις για να το καταβαλεις δεν υπαρχει προσεκτικη τουφεκια !η τουφεκια ειναι μια!

Το θέμα είναι να έχει θηράματα. Όταν έχει θηράματα και καλύτερα ποσοστά ευστοχίας έχουμε και χαρούμενοι είμαστε όλοι. Μακάρι να έχει τόσο κυνήγι ώστε να γίνουν πρόβλημα τα φυσίγγια. Καταλαβαίνω και θεωρώ λογικό να ψάχνουμε τις καλύτερες τιμές αλλά μην πάμε και στην υπερβολή. Όταν οι περισσότεροι κάνουμε πολλά χιλιόμετρα με κόστος σε διόδια βενζίνες κτλ αρκετά ευρώ, δεν θα τσιγκουνευτούμε τα φυσίγγια. Τέλος ας αφήσουμε τη λογική χ φυσίγγια ανά πουλί. Ο καθένας πάει να κάνει το hobby του. Δεν είναι σκοπευτήριο να βγάζουμε ποσοστά, ούτε κάποιος θα πάρει βραβείο αν είναι ντούφεκος. Δεν έχω κάτσει ποτέ να μετρήσω έριξα τόσα φυσίγγια, πήρα τόσα πουλιά. Θέλω το μυαλό μου απαλλαγμένο από οτιδήποτε μπορεί να μου δημιουργήσει stress. Βγαίνω στο βουνό να χαλαρώσω, όχι να αγχωθώ. Το κυνήγι είναι ένστικτο, δεν είναι ανταγωνισμός.

Το θέμα είναι να έχει θηράματα. Όταν έχει θηράματα και καλύτερα ποσοστά ευστοχίας έχουμε και χαρούμενοι είμαστε όλοι. Μακάρι να έχει τόσο κυνήγι ώστε να γίνουν πρόβλημα τα φυσίγγια. Καταλαβαίνω και θεωρώ λογικό να ψάχνουμε τις καλύτερες τιμές αλλά μην πάμε και στην υπερβολή. Όταν οι περισσότεροι κάνουμε πολλά χιλιόμετρα με κόστος σε διόδια βενζίνες κτλ αρκετά ευρώ, δεν θα τσιγκουνευτούμε τα φυσίγγια. Τέλος ας αφήσουμε τη λογική χ φυσίγγια ανά πουλί. Ο καθένας πάει να κάνει το hobby του. Δεν είναι σκοπευτήριο να βγάζουμε ποσοστά, ούτε κάποιος θα πάρει βραβείο αν είναι ντούφεκος. Δεν έχω κάτσει ποτέ να μετρήσω έριξα τόσα φυσίγγια, πήρα τόσα πουλιά. Θέλω το μυαλό μου απαλλαγμένο από οτιδήποτε μπορεί να μου δημιουργήσει stress. Βγαίνω στο βουνό να χαλαρώσω, όχι να αγχωθώ. Το κυνήγι είναι ένστικτο, δεν είναι ανταγωνισμός.
Μιλας απο την σκοπια καποιου που ζει στην Αθηνα. Ετσι συμφωνω μαζι σου.
Για τον επαρχιωτη ομως ειναι διαφορετικα.
Εγω ζω Γιαννενα κ σε 15χλμ φτανω σε καρτερι. Πριν 2 χρονια ηθελα 10ε για 2 κουτια 28αρια, τωρα θελω 20ε.
Αρχιζεις κ το σκεφτεσαι...
Πόσο δε αυτοι που μενουν σε μικροτερες πολεις κ χωρια που κανουν εξοδους στην τσιχλα 3-4 φορες την εβδομαδα...
Πηρα φετος, αρχες, καμια 20αρια κουτια nsi gt στα 7,5ε απο τον Αλαγγιανη. Οταν τελειωσουν δεν νομιζω να ξανασχοληθω με τσιχλα παρα μονο για παρεα με τον γιο μου.

Εμείς που ζούμε επαρχεία και πηγαίνουμε κάθε μέρα είναι λογαριασμός προπαντός αν έχει και πουλιά.... ευτυχώς τα καρτερία που κυνηγάω είναι σχεδόν δίπλα μου τα έξοδα σε πετρέλαιο είναι πολύ λίγα αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτά έχουμε και άλλες υποχρεώσεις

Η εξέλιξη θα φέρει και την αφομοίωση των πραγμάτων θα τα συνηθίσουμε όλα τούτα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά και ευχής έργο να αντέξουν όσο γίνετε περισσότεροι.Κυνήγι, ψάρεμα με σκάφος αγγίζουν το σημείο να γίνουν δυσβάσταχτα δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο η αν απλά έτυχε,αλλά πιστέψτε με δεν νοιάζει την μέγιστη πλειοψηφία των ανθρώπων.Ο κόσμος έχει καταλήξει οι στόχοι του να είναι να βγάλει το μήνα και γιαυτούς που έχουν μια άλφα ανοχή (κάτι στην άκρη να μην χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουν) καθώς όλα είναι ρευστά στο κόσμο πλέον . Μοιραίος όπως κόπηκε η ταβέρνα από πολλούς θα κοπεί και το κυνήγι και το ψάρεμα από άλλους.Το ψάρεμα βέβαια σε κάποιες περιοχές για κάποιους μπορεί να δώσει και χρήμα, το κυνήγι μόνο δίνεις γι'αυτό θα πιεστεί περισσότερο.Αξιζει να σκεφτεί κανείς ότι κυνηγούσαν το 1950/1960/1970 που δεν είχαν σχεδόν τίποτε στην Ελλάδα με ελάχιστο εξοπλισμό.Την σήμερον ημέρα σε καμία περίπτωση δεν βρίσκετε κάποιος σε εκείνη τη κατάσταση έτσι πάντα θα μπορείς να κυνηγήσεις αν μετριάσεις τα θέλω σου που είναι το ποιο σημαντικό για να έχεις μια ισορροπία.

Τελευταίο post αναφορικά με αυτό για να μην χαλάμε το thread. Το κυνήγι πάντα ήταν ένα ακριβό hobby. Αν κάτι το αγαπάς θα βρεις τον τρόπο να το κάνεις έστω περιορίζοντας τη συχνότητα των εξορμήσεων σου ή κόβοντας από αλλού. Δουλεύουμε και πολλοί από εμάς κάνουμε και δεύτερη δουλειά, για να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πράγματα που μας γεμίζουν. Η καθημερινότητα είναι απαιτητική και πρέπει να βρεις τρόπους προκειμένου να την εξισορροπήσεις. Το βασικότερο όλων είναι να έχουμε την υγεία μας. Εφόσον υπάρχει αυτή όλα τα άλλα θα έρθουν. Πλέον έχω καταλάβει ότι πλούσιος με τη δουλειά δεν θα γίνω και η αλήθεια είναι ότι στο τέλος της ημέρας δεν θεωρώ ότι η ευτυχία είναι στα λεφτά. Δουλεύω για να έχω τη δυνατότητα να καλύπτω τις ανάγκες μου και να μπορώ να κάνω πράγματα που με γεμίζουν. Άλλωστε αν το καλοσκεφτείς η ευτυχία είναι στιγμές. Το κυνήγι θα το κόψουν μόνο όσοι δεν το αγαπούν πραγματικά! Δεν μπαίνει στην ζυγαριά ξόδεψα τόσα χτύπησα τόσα. Πολλοί γνωστοί μου πηγαίνουν σε ψυχολόγους- ψυχίατρους ψάχνοντας να γαληνέψουν την ψυχή τους. Για εμένα η ψυχοθεραπεία που απορρέει από το κυνήγι δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα ακόμα και αν δεν κάψω φυσίγγι. Ξεχνάς προβλήματα, γαληνεύει η ψυχή σου, γίνεσαι κομμάτι της φύσης. Μπορεί να είσαι κομμάτια από την κούραση αλλά η ψυχή σου είναι ανάλαφρη σαν μικρού παιδιού. Αυτό είναι το κυνήγι. Η γιαγιά μου προερχόμενη από κυνηγετική οικογένεια μου έλεγε: παιδί μου το κυνήγι είναι ναρκολικη. Στην αρχή δεν το καταλάβαινα και το έπαιρνα αρνητικά, στην πορεία κατάλαβα ακριβώς τι ήθελε να πει.

Από παλιά τα φυσίγγια κάθε χρόνο οι τιμές τους αυξανόταν...μετά την οικονομική κρίση, ο αριθμός των εκδιδομενων αδειών άρχισε να μειώνεται δραματικά, δεν είναι λοιπόν κάτι καινούργιο, απλά πλέον τα πάντα έχουν γίνει πιο ακριβά και κάθε χρόνο ακριβαίνει και άλλο, όμως αυτή η ιστορία με την άνοδο των τιμών στα φυσίγγια, είναι προ κρίσης και πάντα με την ίδια δικαιολογία, μια ακριβαίνει το μπαρούτι μια το μολύβι...από τότε άκουγα συγκηνηγους να λένε ακριβηναν τα φυσίγγια, θα κόψω το κυνήγι, και αυτό συνέβαινε από παλιά, οπότε για μένα το ότι κάθε χρόνο ακριβαίνουν είναι μια κανονικότατα

Εχθές έριξα πολύ γέλιο. Πέρασα από κατάστημα με κυνηγετικά για να ρωτήσω για κάτι που ήθελα και μετά χάζευα τα φυσίγγια. Μεταξύ άλλων υπήρχαν φυσίγγια maionchi 10δες heavy load. Η τιμή αυτή τη φορά από 8,5 ευρώ που είχαν πέρυσι στο ίδιο μαγαζί είχε πάει στα 18,5€. Πιο πολύ γιατί ήθελα να τσεκάρω αντίδραση τον ρώτησα αν μπορούσε να γίνει καλύτερη τιμή για αγορά περισσότερων κουτιών και ο θεούλης μου απαντάει:Φίλε δυστυχώς δεν βγαίνω και να φανταστείς αυτές οι τιμές είναι περσινές τα καινούργια που θα έρθουν θα είναι πολύ ανεβασμένα. Κοίτα να δεις που τα φυσίγγια ήταν η καλύτερη επένδυση των τελευταίων ετών

Παιδιά καλησπέρα, θέλω να σας κάνω μια ερώτηση
Βρήκα από έναν κύριο κάποια RC χάρτινα μαλλινοταπα 2 κουτιά jk6 του θεωδοριδη και κάποια άλλα και μου τα έδινε 25 και 30 ευρώ το κουτί. Εμένα μου φάνηκαν πολλά αυτά τα λεφτά, είναι η ιδέα μου ?????

Back