Kostas ContraDosi
Moderator
Και δε μου λες..........το ψωμί στο τραπέζι, με ηλεκτρολογικό κατσαβίδι το κόβεις;;;Το άνοιξα με ηλεκτρολογικό κατσαβίδι???..δεν έβρισκα το κοπιδη
Μαχαίρια δεν πουλάνε στην Κερκυρα;;;
Και δε μου λες..........το ψωμί στο τραπέζι, με ηλεκτρολογικό κατσαβίδι το κόβεις;;;Το άνοιξα με ηλεκτρολογικό κατσαβίδι???..δεν έβρισκα το κοπιδη
Ηλία, μπορείς να μετρήσεις πόσο είναι το ύψος του αμορτισέρ και πόσο κενό μένει μέχρι το χείλος του βύσματος; Όπως και να' χει ευχαριστώ. Ρωτάω γιατί έχω βύσματα με αποσπώμενο πάτο, τα οποία όμως έχουν πολύ μεγάλο ύψος αμορτισέρ και θέλω να τα προσαρμόσω. Θα βάλω φωτογραφία παρακάτω για να γίνω κατανοητός.View attachment 97437..αυτό είναι αποσπομενου πατου...το δικό μου το πεταξα
Το έχω πετάξει αν ξανά σφάξω άλλο θα το κανό παντός το εσωτερικό αμορτισέρ έρχεται κοντά μεχρει την μέση του βύσματοςΗλία, μπορείς να μετρήσεις πόσο είναι το ύψος του αμορτισέρ και πόσο κενό μένει μέχρι το χείλος του βύσματος; Όπως και να' χει ευχαριστώ. Ρωτάω γιατί έχω βύσματα με αποσπώμενο πάτο, τα οποία όμως έχουν πολύ μεγάλο ύψος αμορτισέρ και θέλω να τα προσαρμόσω. Θα βάλω φωτογραφία παρακάτω για να γίνω κατανοητός.
Χωρίς το ταπάκι εννοείς Ηλία ή αφού βάλεις το ταπάκι;Το έχω πετάξει αν ξανά σφάξω άλλο θα το κανό παντός το εσωτερικό αμορτισέρ έρχεται κοντά μεχρει την μέση του βύσματος
Χωρίς το ταπάκιΧωρίς το ταπάκι εννοείς Ηλία ή αφού βάλεις το ταπάκι;
Δεν είναι καινούργιο αυτό.υπαρχει η συζήτηση πολλά χρόνια και απλά υπάρχει μια αναμονή για το πότε θα εφαρμοστεί και για αυτό 20 και πλέον χρόνια οι εταιρείες βγάζουν αυτογεμη με πιστοποίηση για ατσάλινα σκάγια.η Ελλάδα απ' όσο ξέρω έχει πάρει 5ετη παράταση αλλά η αμφιβολία μου είναι κατά πόσο τα εδάφη της Ελλάδας είναι κατάλληλα για αυτά γιατί αν εφαρμοστεί ο νόμος και στα εδαφοβια θα θρηνήσουμε πολλά θύματα.θελω να πιστεύω ότι κάποια εξαίρεση θα υπάρξει.ηδη χρόνια τώρα σε αρκετά σκοπευτήρια έξω επιτρέπονται μόνο ατσαλιναΚαλησπέρα στην ομαδάρα !!! Τι γίνεται ρε παιδιά? Στα Κυπριακά ΜΜΕ ήδη απο χθές ή σήμερα συζητάται η εισήγηση της Ευρωπαικής Επιτροπής για πλήρη κατάργηση του μολύβδου στα κυνηγετικά όπλα και μεις εδώ τίποτα ??? Τι έχετε μάθει ??? Στην Κύπρο αναφέρθηκε οτι δεν υπάρχουν υποκατάστατα σκάγια του μολύβδου. Οτι όσα πλησιάζουν την απόδοση του είναι πανάκριβα και οτι τα ατσάλινα δεν ρίχονται απο όπλα κατασκευής πριν απο το....2014 !!! Νομίζω οτι έφτασε η στιγμή να σκύψουμε πανω στο πρόβλημα και να δούμε όλοι μαζί και καθένας ξεχωριστά τι θα κάνουμε...!!! Στοκάρουμε φυσίγγια??? Κι αν αύριο απαγορευτεί ο μόλυβδος και μας πιάσουν με μολύβδινα τι κάνουμε ??? Στην Κύπρο το κυνήγι έχει ποοοοολύ σημαντική θέση ως δραστηριότητα. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Εδω??? Τι θα κάνουμε???
Βασίλη το σύστημα αμορτισέρ αποσπόμενου πάτου NSI το πλησιάζειΗλία, μπορείς να μετρήσεις πόσο είναι το ύψος του αμορτισέρ και πόσο κενό μένει μέχρι το χείλος του βύσματος; Όπως και να' χει ευχαριστώ. Ρωτάω γιατί έχω βύσματα με αποσπώμενο πάτο, τα οποία όμως έχουν πολύ μεγάλο ύψος αμορτισέρ και θέλω να τα προσαρμόσω. Θα βάλω φωτογραφία παρακάτω για να γίνω κατανοητός.
Λογικά αυτό πιέζεται κάτι σαν το ποτιρακι στους αλλούς συγκετρωτηρεςΛάμπη, είχα βρει σε ένα σάιτ στην Ιταλία, βύσματα αποσπώμενου πάτου και τα πήρα. Όταν έφτασαν Ελλάδα, παρατήρησα ότι το αμορτισέρ, έφτανε σχεδόν μέχρι την κορυφή του ποτηριού. Αν έβαζα μέσα και το ταπάκι, έφτανε περίπου 2-3 χιλιοστά πρίν το χείλος του ποτηριού. Οπότε πρέπει με κάποιο τρόπο να κατεβάσω το αμορτισέρ. Γι αυτό ρώτησα τον Ηλία για το ύψος του αμορτισέρ. Παρεμπιπτόντως c7 δεν έχω, οπότε ότι δοκιμή κάνω θα είναι με άλλο μπαρούτι. Πρώτα όμως πρέπει να κατεβάσω το αμορτισέρ.
Βασίλη, από ότι έχω δει σε φυσίγγια με το συγκεκριμένο βύσμα σε διάφορες γομώσεις, 24-32-34-36 γραμμαρίων, έχω την εντύπωση ότι σε όλα τα βύσματα το κεντρικό σωληνάκι (αμορτισέρ) κατασκευάζεται με το ίδιο ύψος (όπως αυτά που λες ότι αγόρασες). Και ανάλογα τη γόμωση σκαγιών που θα χρησιμοποιηθούν ρυθμίζουν το ύψος γυρίζοντας τα χείλη του σωληνακιού προς τα έξω και κάτω όσο χρειάζεται. Σαν να το "ρελιάζουν" κατά κάποιο τρόπο, όπως τους κάλυκες στο παραδοσιακό κλείσιμο, αλλά με τα χείλη προς τα έξω, αντί μέσα.Λάμπη, είχα βρει σε ένα σάιτ στην Ιταλία, βύσματα αποσπώμενου πάτου και τα πήρα. Όταν έφτασαν Ελλάδα, παρατήρησα ότι το αμορτισέρ, έφτανε σχεδόν μέχρι την κορυφή του ποτηριού. Αν έβαζα μέσα και το ταπάκι, έφτανε περίπου 2-3 χιλιοστά πρίν το χείλος του ποτηριού. Οπότε πρέπει με κάποιο τρόπο να κατεβάσω το αμορτισέρ.
Στέλιο, αν είναι έτσι, τότε δεν βλέπω πώς θα μπορούσα να πατήσω όλο αυτό το αμορτισέρ και να έρθει στο ύψος που πρέπει. Εγώ εκείνο που σκεφτόμουν, είναι να έτρωγα με κάποιο ντρέμελ όσο αμορτισέρ χρειαζόταν ώστε να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος για τα σκάγια μέσα στο ποτήρι. Βέβαια, μετά δεν ξέρω αν το αμορτισέρ, θα έκανε την ίδια απόσβεση μιας και θα είχε μειωθεί το υψος του.Βασίλη, από ότι έχω δει σε φυσίγγια με το συγκεκριμένο βύσμα σε διάφορες γομώσεις, 24-32-34-36 γραμμαρίων, έχω την εντύπωση ότι σε όλα τα βύσματα το κεντρικό σωληνάκι (αμορτισέρ) κατασκευάζεται με το ίδιο ύψος (όπως αυτά που λες ότι αγόρασες). Και ανάλογα τη γόμωση σκαγιών που θα χρησιμοποιηθούν ρυθμίζουν το ύψος γυρίζοντας τα χείλη του σωληνακιού προς τα έξω και κάτω όσο χρειάζεται. Σαν να το "ρελιάζουν" κατά κάποιο τρόπο, όπως τους κάλυκες στο παραδοσιακό κλείσιμο, αλλά με τα χείλη προς τα έξω, αντί μέσα.
Φαντάζομαι ότι με κάποια "πατέντα" σαν μικρό στροφείο ρελιάσματος, σε δράπανο, θα μπορούσες να το κατεβάσεις στο ύψος που θέλεις.
Φυσικά κι έτσι μπορεί να γίνει, αν σου είναι πιο εύκολο. Επίσης μπορείς να σκίσεις το σωληνάκι σε 4 ή 6 πέταλα, μέχρι το κατάλληλο ύψος, και να τα διπλώσεις προς τα κάτω. Αυτό νομίζω είναι πιο εύκολο ... Με όποιο τρόπο κι αν το κοντύνεις, τη δουλειά του θα την κάνει, μην ανησυχείς !!! Όπως είπα πιο πάνω, η NSI το ίδιο βύσμα χρησιμοποιεί από 24 μέχρι 40 γραμμάρια , απλά ρυθμίζοντας το ύψος του αμορτισέρ (με γύρισμα των χειλιών του προς τα κάτω).Εγώ εκείνο που σκεφτόμουν, είναι να έτρωγα με κάποιο ντρέμελ όσο αμορτισέρ χρειαζόταν ώστε να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος για τα σκάγια μέσα στο ποτήρι.
Τι εσωτερική διάμετρο έχει το σωληνάκι?View attachment 97455View attachment 97456
Στέλιο, αν είναι έτσι, τότε δεν βλέπω πώς θα μπορούσα να πατήσω όλο αυτό το αμορτισέρ και να έρθει στο ύψος που πρέπει. Εγώ εκείνο που σκεφτόμουν, είναι να έτρωγα με κάποιο ντρέμελ όσο αμορτισέρ χρειαζόταν ώστε να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος για τα σκάγια μέσα στο ποτήρι. Βέβαια, μετά δεν ξέρω αν το αμορτισέρ, θα έκανε την ίδια απόσβεση μιας και θα είχε μειωθεί το υψος του.
Έχε χάρη που είσαι φίλος αλλιώς η άμυνα σου είναι χωνί να ξερειςΤι εσωτερική διάμετρο έχει το σωληνάκι?
Σαδεντεπεσαιλιγο!Έχε χάρη που είσαι φίλος αλλιώς η άμυνα σου είναι χωνί να ξερεις
Γιάννη είμαι έξω για δουλειά. Όμως το απόγευμα θα μετρήσω και θα σου πω.Τι εσωτερική διάμετρο έχει το σωληνάκι?
Όπως το σκέφτομαι με έναν mini καλυκοκοφτη κάνεις αυτό που θέλεις με ακρίβεια.Γιάννη είμαι έξω για δουλειά. Όμως το απόγευμα θα μετρήσω και θα σου πω.