Επιβλαβή

Το τι βλέπουν τα μάτια μου καθημερινά από τις καρακάξες δεν λέγεται...
Τα έχουν ρημάξει όλα τα πουλιά των άλλων ειδών.
Απαράδεκτοι οι κυνηγετικοί σύλλογοι που δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά με αυτό το θέμα.

Καλησπέρα στην ομάδα.
Θα ήθελα την γνώμη σας για την κίσσα.
Τριγυρίζει ενα ζευγάρι στην αυλή μου και εχω παρατηρήσει μεγάλη μείωση των μικρών πουλιών που έβλεπα.
Κάνει και αυτή ζημιές στις φωλιές ή απλά την φοβούνται τα μικροπούλια και για αυτό χαθήκανε;

Καλησπέρα στην ομάδα.
Θα ήθελα την γνώμη σας για την κίσσα.
Τριγυρίζει ενα ζευγάρι στην αυλή μου και εχω παρατηρήσει μεγάλη μείωση των μικρών πουλιών που έβλεπα.
Κάνει και αυτή ζημιές στις φωλιές ή απλά την φοβούνται τα μικροπούλια και για αυτό χαθήκανε;
Η κισσα είναι χειρότερη από όλα τα κορακοειδη και κάνει και ζημιές και σε φωλιές και σε κηπευτικα και δέντρα αλλά επειδή κρύβει σπόρους στην γη την απαγορευσαν, κακώς για εμένα.

Η κισσα είναι χειρότερη από όλα τα κορακοειδη και κάνει και ζημιές και σε φωλιές και σε κηπευτικα και δέντρα αλλά επειδή κρύβει σπόρους στην γη την απαγορευσαν, κακώς για εμένα.
Μεγάλη καταστροφή η κίσσα στην ύπαιθρο, έχει γεμίσει ό τόπος, δεν αφήνουν τίποτα από φρούτα!!!

δηλαδη πιστευεις οτι την απαγορευουν επειδη κρυβει σπορους , και οχι γιατι το ηθελαν οι οικολογοι που την θεωρουν ωραιο πολυ με ωραια χρωματα , , οποτε και εμεις που δεν μας ενδιαφερει κυνηγετικα σαν θηραμα δεν αντιδρασαμε

Μεγάλη καταστροφή η κίσσα στην ύπαιθρο, έχει γεμίσει ό τόπος, δεν αφήνουν τίποτα από φρούτα!!!
Η κίσσα είναι το χειρότερο απ' όλα! Δεν είναι ότι κάνει μόνο ζημιές τρώγοντας αυγά (είτε από κότες είτε από άλλα άγρια πουλιά), αλλά καταστρέφει και ολόκληρες παραγωγές. Τρώει λίγο από το φρούτο και μετά πάει και χαλάει άλλο, αυτό το κάνει συνέχεια. Όντας αγρότης αυτή είναι η ταπεινή παρατήρηση που έχω κάνει. Επίσης δεν τις φοβίζει ούτε το κανόνι, το συνηθίζουν τα κ@λόπουλα. Και δεν μιλάω να βαράει όλη μέρα, ακόμα και συγκεκριμένες ώρες αν το κάνεις συστηματικά εξεικοιώνεται.

Την κίσσα δεν τη φοβίζει τίποτα, ούτε κανόνια, ούτε κορδέλες, ούτε cd, ούτε χαϊμαλιά..μετά από δύο μέρες τα συνηθίζει.
Το μόνο που φοβάται, είναι μια άλλη κίσσα ψοφια κρεμασμένη σε ένα καλάμι μέσα στο κέντρο στο περιβόλι.

Την κίσσα δεν τη φοβίζει τίποτα, ούτε κανόνια, ούτε κορδέλες, ούτε cd, ούτε χαϊμαλιά..μετά από δύο μέρες τα συνηθίζει.
Το μόνο που φοβάται, είναι μια άλλη κίσσα ψοφια κρεμασμένη σε ένα καλάμι μέσα στο κέντρο στο περιβόλι.
Κάνε το λάθος... με την θηροφυλακή και το δασαρχείο να γυρνάει ψάχνοντας θύματα...

Κάνε το λάθος... με την θηροφυλακή και το δασαρχείο να γυρνάει ψάχνοντας θύματα...
Αντε οι θηροφυλακες γυρνάνε καμία βολτα για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.
Το δασαρχείο που ακριβώς το είδες? Εγώ παρκαρισμενους έξω από καφενεδες και ταβερνεια τους βλέπω. Σε όλα αυτά τα χρόνια που από πιτσιρικάς γυρνάω τα βουνα με τον πατέρα μου είτε για τα μελισσια είτε για κυνήγι τους έχω δει 3 φορές! 1 να έρχονται να κάνουν παρατήρηση στον πατέρα μου γιατί έβαλε τα μελίσσια στο.....χωράφι μας. 2 μαζί με θηροφυλακες να κάνουν έλεγχο πριν 8-9 χρόνια . 3 τους πέτυχα να κάνουν τους μάγκες σε 2 ηλικιωμένες κυρίες που είχαν κόψει 4 ματσάκια ρίγανη και φυσικά έριξα το κράξιμο της ζωής μου και το ευχαριστήθηκα.
Κατά τα άλλα ναι η κισσα φυτεύει νέες βελανιδιές και πουρνάρια. Ναι η κισσα είναι μάστιγα και κακώς έχει απαγορευτεί. Όταν επιτρεπόταν, στην Εύβοια απαγορευτηκε αργότερα από την υπόλοιπη χώρα, ήξερα έναν που τις έτρωγε. Δοκίμασα απο περιεργεια και μπορώ να πω ότι την βρήκα αρκετά νόστιμη.

η κισσα απαγορευτικε την ιδια χρονια που απαγορευτικε ο κεφαλας , ο μελισουργος , και ο συκοφαγος , οσο και να ανουγετε παραξενο παλια ο μελισουργος και ο συκοφαγος τον ειχαν στα επιβλαβη , γιατι ο μελισουργος κυνηγαει της μελισσες , και ο συκοφαγος τρωει τα συκα , κερασια , μουσμουλα , και κουκια

Αντε οι θηροφυλακες γυρνάνε καμία βολτα για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.
Το δασαρχείο που ακριβώς το είδες? Εγώ παρκαρισμενους έξω από καφενεδες και ταβερνεια τους βλέπω. Σε όλα αυτά τα χρόνια που από πιτσιρικάς γυρνάω τα βουνα με τον πατέρα μου είτε για τα μελισσια είτε για κυνήγι τους έχω δει 3 φορές! 1 να έρχονται να κάνουν παρατήρηση στον πατέρα μου γιατί έβαλε τα μελίσσια στο.....χωράφι μας. 2 μαζί με θηροφυλακες να κάνουν έλεγχο πριν 8-9 χρόνια . 3 τους πέτυχα να κάνουν τους μάγκες σε 2 ηλικιωμένες κυρίες που είχαν κόψει 4 ματσάκια ρίγανη και φυσικά έριξα το κράξιμο της ζωής μου και το ευχαριστήθηκα.
Κατά τα άλλα ναι η κισσα φυτεύει νέες βελανιδιές και πουρνάρια. Ναι η κισσα είναι μάστιγα και κακώς έχει απαγορευτεί. Όταν επιτρεπόταν, στην Εύβοια απαγορευτηκε αργότερα από την υπόλοιπη χώρα, ήξερα έναν που τις έτρωγε. Δοκίμασα απο περιεργεια και μπορώ να πω ότι την βρήκα αρκετά νόστιμη.
Ο συνάδερφος μιλάει για περιβόλι... το δασαρχείο μόνο μέσα στα χωριά γυρνάει, στα χωράφια και στα δάση μόνο από καρφωτή πάνε. Δεν διαφωνώ με αυτά που λες για τους συγκεκριμένους, το θέμα είναι όπως προείπα ότι γυρνάνε μέσα στους οικισμούς και το να δούνε κάτι τέτοιο είναι πρόβλημα.

η κισσα απαγορευτικε την ιδια χρονια που απαγορευτικε ο κεφαλας , ο μελισουργος , και ο συκοφαγος , οσο και να ανουγετε παραξενο παλια ο μελισουργος και ο συκοφαγος τον ειχαν στα επιβλαβη , γιατι ο μελισουργος κυνηγαει της μελισσες , και ο συκοφαγος τρωει τα συκα , κερασια , μουσμουλα , και κουκια
Σιγουρα πολυ πιο μετα. Εγω τον κεφαλα, τον μελισσουργο και τον συκοφαγο δεν τα προλαβα ποτε στα επιτρεπομενα. Την κισσα την προλαβα. Ετων 43 ετσι.....

Ο συνάδερφος μιλάει για περιβόλι... το δασαρχείο μόνο μέσα στα χωριά γυρνάει, στα χωράφια και στα δάση μόνο από καρφωτή πάνε. Δεν διαφωνώ με αυτά που λες για τους συγκεκριμένους, το θέμα είναι όπως προείπα ότι γυρνάνε μέσα στους οικισμούς και το να δούνε κάτι τέτοιο είναι πρόβλημα.
Τώρα ΔΑΣαρχειο που δεν πάει στο ΔΑΣΟΣ και φέρνει γύρω στα περιβόλια ακούγεται κάπως. Δεν διαφωνώ μαζί σου και κρίνω από τους εδώ υπάρχοντες σε αυτή την υπηρεσία. Και σου λέω ότι εδώ απλά δεν ασχολούνται.

Βγάζω άδεια από το 1998. Συκοφαγια μελισουργα και κεφαλαδες δεν υπήρχαν στην ρυθμιστική. Η κισσα υπήρχε.Και θυμάμαι καθαρά ότι για κάποια χρόνια έγραφε ότι απαγορεύεται σε όλα τα νησιά πλην νήσου Εύβοιας. Μέχρι που την έκοψαν παντού.

ποιο παλια απογορευονταν και η κισσα και οι συκοφαδες , μελισουργια , και κεφαλαδες δεν θυμαμε ακριβος ποτε , νομιζω απο το 1990, αλλα μεχρι να το παρουν χαμπαρι περασαν δυο με τρια χρονια , γιατι ποιος τοτε διαβαζε την ρυθμιστηκη , και ειδικα οι ηλικιωμενοι κυνηγοι, μονο ηξεραν και ελεγαν 4 περδικες και ενα λαγο σε καθε εξοδο , και αλλοι την μεταφραζαν , οτι σε μια μερα κανω δυο εξοδους μια το πρωι , και μια το απογευμα

Last edited:
Back