Ο μόνος λόγος ( ; ) που που βάζω κάτι χοντρότερο.Εριξα και σε μια φάσσα αλλά τα 10ρακια δεν την άγγιξαν.
Ο μόνος λόγος ( ; ) που που βάζω κάτι χοντρότερο.Εριξα και σε μια φάσσα αλλά τα 10ρακια δεν την άγγιξαν.
Ενθουσιασμένος !....Ένα περπατητό και δύο καρτέρια το σαββατοκύριακο, απέφεραν την φοβερή κάρπωση του ενός κότσυφα! Εντάξει, έριξα και 5 ολόκληρα φυσίγγια, ευχαριστημένος δεν πρέπει να είμαι;![]()
καλα ρε φιλαρακιμου γιατι δεν αναιβενης εδω σε μενα που δεν εχω τουφεκιααα δεξιαμου και αριστεραμου να κανουμε οχι ΝΟΥΜΕΡΑΑΑΑ απλα ωραιες τουφεκιοεςςςςΗ ίδια κατάσταση με σχεδόν ανύπαρκτες τις τσίχλες εξακολουθεί και στο χωριό μου. Την Παρασκευή το απόγευμα, μετά από μια ώρα απελπιστικής αναμονής 5-6 πουλιά πέρασαν αργά το σούρουπο, δύο τουφεκιές έριξα μόνο, κι αυτές άστοχες ...Παρόλα αυτά, χθες ξαναπήγα. Πάλι ζήτημα να είδα 10 συνολικά. Αφού κλαμπάνισα πάλι 4, στο τέλος πήρα μια κι έτσι τις έκανα 3 τον νέο χρόνο !!!
Στο γυρισμό έριξα και σε ένα κότσυφα, που πέρασε λοξά πάνω από το δρόμο, αλλά δυστυχώς έπεσε έξω από το δρόμο σε γκρεμό με πυκνά κλαδιά που δεν μπορούσα να πάω. Καλύτερα να είχα αστοχήσει και σ' αυτόν ...
View attachment 95372
Χθες ήταν η μόνη φορά στην φετινή σεζόν που ένιωσα πραγματικά την ανάγκη να είχα μαζί μου το δίκαννο, ή ακόμα καλύτερα την καραμπίνα. Γιατί μόλις έριξα στην πρώτη τσίχλα (γύρω στις 5.00') παρουσιάστηκαν άλλες 5 από την ίδια κατεύθυνση, σχεδόν ταυτόχρονα σαν να βγήκαν από κλουβί και πέρασαν γύρω μου, άλλες κοντά άλλες μακριά. (Στο παρελθόν μου έχει συμβεί πολλές φορές αυτό, αλλά φέτος ήταν η πρώτη). Στην προσπάθεια μου να ξαναγεμίσω γρήγορα, έβαλα το χέρι σε λάθος τσέπη, που είχα τα direct ... Πρόλαβα και έριξα στην τελευταία, αλλά ήταν πάνω από 25 μέτρα, και έφυγε αλώβητη αφήνοντας στον αέρα μόνο ένα φτερό της ουράς και 4-5 πούπουλα !!!
Είναι μέσα στα πουρνάρια στα σχινα και σε αγριλιες αρκετά πουλιά, όμως δεν ανεμιζαν καθολου. Ακόμα και όταν τα βάζαμε στην μέση, στην πλειοψηφία τους πετούσαν χαμηλά για τα επόμενα πυκνά. Στα πορτοκάλια δεν σήκωσα σχεδόν τίποτα, αντιθέτως σε ελιές είχε λίγες.Άρα είχε πουλιά, απλά τεμπέλικα. Δεν πέταγαν.
Γιατι ενα καπελο εχει και το θελει.... γιατι δεν αναιβενης εδω σε μενα που δεν εχω τουφεκιααα δεξιαμου και αριστεραμου να κανουμε οχι ΝΟΥΜΕΡΑΑΑΑ απλα ωραιες τουφεκιοεςςςς
Tragic !!!Ένα κοτσύφι είδα απόψε. Τουφεκιές στα πέριξ κάτω από 10!
Κι εγώ βλέπω έναν καθημερινά. Βαλσαμωμένο στο σαλόνι μου....Ένα κοτσίφα είδα και εγώ από της 5 μεχρει 6+10
Άσε τον άνθρωπο να κάνει την δουλειά του ..μανία το έχεις βάλει να πάρεις την θέση τουΟ Καραμαουνας θα είδε τις τσιχλες που πήρα χθες και γράφει κινητικότητα στην Κεντρική Εύβοια... Σέβομαι τα χρόνια του αλλά μας έχει ταράξει στην παπαρια. Εκτός τόπου και χρόνου πραγματικά... Ας έρθει να τον βάλω στο καλύτερο πρωινό και στο καλύτερο απογευματινό και η μόνη κινητικότητα που θα δει είναι του σαγονιου του όταν χασμουριεται από την βαρεμαρα. Κάποιος να τον μαζέψει, έλεος πια....
https://www.kynigesia.gr/kynigi/fterota/tsichla-to-krisimo-3o-dekaimero-toy-genari/
Η δουλειά του είναι να παραπληροφορει τον κόσμο που τον διαβάζει? Ας βγει ένας από κεντρική Εύβοια να πει ότι έχει πουλιά. Γράφουμε 5-6 εδώ από την περιοχή.Άσε τον άνθρωπο να κάνει την δουλειά του ..μανία το έχεις βάλει να πάρεις την θέση του![]()
Ο Καραμαουνας θα είδε τις τσιχλες που πήρα χθες και γράφει κινητικότητα στην Κεντρική Εύβοια... Σέβομαι τα χρόνια του αλλά μας έχει ταράξει στην παπαρια. Εκτός τόπου και χρόνου πραγματικά... Ας έρθει να τον βάλω στο καλύτερο πρωινό και στο καλύτερο απογευματινό και η μόνη κινητικότητα που θα δει είναι του σαγονιου του όταν χασμουριεται από την βαρεμαρα. Κάποιος να τον μαζέψει, έλεος πια....
https://www.kynigesia.gr/kynigi/fterota/tsichla-to-krisimo-3o-dekaimero-toy-genari/
Μπράβο φιλλιπε ποιος να πάει ρε φίλε όταν ξέρει ότι πρέπει να κόψει 10 χιλιόμετρα να πάρει 10 πουλιά χιλιόμετρο και τσίχλα δηλαδή βέβαια εσύ καλά έκανες και βγήκες εγώ έχω ξενερωσειΚαλησπέρα λεβεντιες. Χθεσινή βολτουλα μ'ενα φιλαράκι στο ίδιο μέρος με την προηγούμενη εβδομάδα "Βοιωτία". Νοτιαδουρα, ζεστή και πολύ υγρασία στα όρια της ομίχλης. Μετά από 4ωρο περπάτημα και την επιστροφή στο αμάξι το θερμόμετρο έδειχνε 11.5 βαθμούς. Έχω κυνηγήσει και με 16 - 18 βαθμούς αλλά τέτοιο πράγμα όχι. Δυσκολευόμασταν κατά διαστήματα να πάρουμε ανάσα και φυσικά μουσκιδι.
Στις μαύρες είδαμε 4-5 πουλιά. Αρχίσαμε το περπατητο και τα πουλιά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, πολύ λιγότερα. Τα περισσότερα πουλιά τα πήραμε ζωντανά αλλά δεν μπορούσαν να πάνε πουθενά.
Κατεβαίνοντας μια ρεματιά κι έχοντας ανάμεσα μας κάτι πυκνουρες άρχισαν να βγαίνουν οι τσίχλες. Πρέπει να ρίξαμε περίπου 10 ντουφεκιες, πάει πιο κάτω καμία 10αρια μέτρα το φιλαράκι να βρει μια τσίχλα κι ακούει μέσα από το πυκνό να πετάγεται μια βασίλισσα. Ίσα ίσα που είδε την κίνηση και βαράει μια ντουφέκια στην ευθεία της. Από την άλλη πλευρά που βγήκε σ'εμενα, ήταν μια ελιά ανάμεσα μας και μόλις που πρόλαβα να δω μια κίνηση. Ψάξαμε μετά μην τυχόν και αν αλλά μάλλον θα πρέπει να άλλαξε νομό. Για την ιστορία 12 εγώ και 6 το φιλαρακι. Γενικό συμπέρασμα, πολύ λιγότερα πουλιά και πολύ πιο τρομαγμένα. Σ' έναν πολύ μεγάλο τόπο τις μονές ντουφεκιες που ακούσαμε ήταν οι δικές μας, εντελώς μόνοι. Φυσίγγια Ρουμελιωτης νο9 32γρ εγώ και lampro mezzo πορτοκαλί με beretta bellmonte το φιλαράκι.
Δεν νοείται Γενάρη μήνα και 13:00 ώρα ο φούρνος να είναι γεμάτος πράγματα......
Καλές βολτουλες παλικαροι..... ένας μήνας μας έμεινε....View attachment 95393
Και κάλυμμα safari στο κοντάκι.....beretta bellmonte το φιλαράκι.
Γιατί βάζετε καποτες στα κοντάκια?Μπράβο Φίλιππε ωραίοι!
Και κάλυμμα safari στο κοντάκι.....
Κάποτε μαζί με τα tiger,και τα zarkadi ήταν ωραία κ ποιοτικά είδη κυνηγιού....
Για να μη τρώνε γρατσουνιές ειδικά στα περπατητα στο πυκνό ΆλεξΓιατί βάζετε καποτες στα κοντάκια?