Βλητικές δοκιμές

Τόλη έχεις απόλυτο δίκιο. Το 2* δεν το έχω χρησιμοποιήσει στην τσίχλα, ποτέ! Όπως και εσύ, έτσι και εγώ, το BRAIN TM, είναι το στενότερο τσοκ για τσίχλα. Με bell και MR, τις κυνηγάω 90%. ΤΜ, μόνο σε ειδικές συνθήκες. Τις συγκεκριμένες δοκιμές τις έκανα με 2*, γιατί λόγω εποχής και ζέστης, ήθελα να έχω μια πλήρη εικόνα της κατανομής, σε 1Χ1, για τον χειμώνα. Αν έβαζα το ΤΜ, λόγω κατασκευής, θα μου έσπαγε τα κέντρα και δεν το ήθελα αυτό. Αν έβαζα 3 ή 4, θα έβλεπα το 60% της κατανομής. Ήθελα ένα απλό τσοκ σωλήνα, να αποτυπώσει το φυσίγγι, όπως είναι, στο 85%+. Την διαφορά ανάμεσά τους, στο πόσο ανοίγουν τα φυσίγγια με την θερμοκρασία, τα κέντρα τους, κατανομή, το κλώτσιμα και πολύ βασικό, την δύναμη κρούσης, στον στόχο. Τώρα σε φυσιολογικές κυνηγετικές συνθήκες από 0 έως 15 βαθμούς, ότι βλέπω τώρα, με αυτό το στήσιμο, θα το έχω με 3 & 4 άστρα. Δεν είχα υπομονή να περιμένω τον Χειμώνα.
Δημητρη μιας κ εγω περπατητο με bell κανω μονο , με Β&Ρ ΜΒ32 9αρι (να δουμε φετος που δεν τα βρισκω ευκολα), δοκιμες με μεσοταπο περα απο ορτυκια δεν εχω κανει, πιστευω για τσιχλα σε πολυ πολυ κλειστο μερος μονο θα βοηθησει ....αλλιως ειναι που ειναι ανοιχτο το Bell , στα 25 μετρα με μεσοταπο μονο απο τυχη θα πεσει. Με ποιο φυσιγγι εχεις βολευτει ???...γιατι οσο πιο πολλα δοκιμαζεις τοσο χανετε η μπαλα.

Δημητρη μιας κ εγω περπατητο με bell κανω μονο , με Β&Ρ ΜΒ32 9αρι (να δουμε φετος που δεν τα βρισκω ευκολα), δοκιμες με μεσοταπο περα απο ορτυκια δεν εχω κανει, πιστευω για τσιχλα σε πολυ πολυ κλειστο μερος μονο θα βοηθησει ....αλλιως ειναι που ειναι ανοιχτο το Bell , στα 25 μετρα με μεσοταπο μονο απο τυχη θα πεσει. Με ποιο φυσιγγι εχεις βολευτει ???...γιατι οσο πιο πολλα δοκιμαζεις τοσο χανετε η μπαλα.
Τόλη καλημέρα! Στο περπατητό χρησιμοποιώ αποκλειστικά 10άρια. Για πάρα πολλά χρόνια, έφτιαχνα τα δικά μου, αλλά μπούχτησα, εδώ και 4 - 5 χρόνια και σταμάτησα. Έκτοτε έχω δοκιμάσει πάρα πολλά φυσίγγια και έχω καταλήξει, στο μεσόταπο και στο διασποράς του Ρουμελιώτη, που τα χρησιμοποιώ με τα brain MR και ΤΜ και Gemini skeet1 και LM, γιατί ανοίγουν 15% με 20% παραπάνω την κατανομή. Το bell, μόνο σε πάρα πολύ κλειστά σημεία, για λίγα λεπτά, ίσα να τα περάσω και στις μαύρες, γιατί ανοίγει πολύ, με τα συγκεκριμένα βύσματα. 20 μέτρα το πολύ, για σίγουρα σκοτώματα. Μόνο με συγκεντρωτήρα το bell, για παραπάνω μέτρα. Σε πρωινά, απογευματινά, κυριαρίνες και μπασίματα, 9, 9,5 και 10 νούμερο. Από ελληνικά, Ρουμελιώτης με κανονικό συγκεντρωτήρα ή piston skeet και από εισαγωγής θεωρώ τα Cheditte Tordo, πάρα πολύ καλά. Φέτος που οι τιμές είναι πάνω κάτω οι ίδιες σε όλες τις εταιρίες, έχω πάρει να δοκιμάσω ενδελεχώς και άλλα με συγκεντρωτήρα για τις κυριαρίνες, που είναι η αδυναμία μου.

Τόλη καλημέρα! Στο περπατητό χρησιμοποιώ αποκλειστικά 10άρια. Για πάρα πολλά χρόνια, έφτιαχνα τα δικά μου, αλλά μπούχτησα, εδώ και 4 - 5 χρόνια και σταμάτησα. Έκτοτε έχω δοκιμάσει πάρα πολλά φυσίγγια και έχω καταλήξει, στο μεσόταπο και στο διασποράς του Ρουμελιώτη, που τα χρησιμοποιώ με τα brain MR και ΤΜ και Gemini skeet1 και LM, γιατί ανοίγουν 15% με 20% παραπάνω την κατανομή. Το bell, μόνο σε πάρα πολύ κλειστά σημεία, για λίγα λεπτά, ίσα να τα περάσω και στις μαύρες, γιατί ανοίγει πολύ, με τα συγκεκριμένα βύσματα. 20 μέτρα το πολύ, για σίγουρα σκοτώματα. Μόνο με συγκεντρωτήρα το bell, για παραπάνω μέτρα. Σε πρωινά, απογευματινά, κυριαρίνες και μπασίματα, 9, 9,5 και 10 νούμερο. Από ελληνικά, Ρουμελιώτης με κανονικό συγκεντρωτήρα ή piston skeet και από εισαγωγής θεωρώ τα Cheditte Tordo, πάρα πολύ καλά. Φέτος που οι τιμές είναι πάνω κάτω οι ίδιες σε όλες τις εταιρίες, έχω πάρει να δοκιμάσω ενδελεχώς και άλλα με συγκεντρωτήρα για τις κυριαρίνες, που είναι η αδυναμία μου.
καλημερα,εχεις δοκιμασει του ρουμελιωτη τα hyperion 28 gr sporting με piston skeet?αν ναι μεχρι ποσα μετρα εχουν αποδοση?

καλημερα,εχεις δοκιμασει του ρουμελιωτη τα hyperion 28 gr sporting με piston skeet?αν ναι μεχρι ποσα μετρα εχουν αποδοση?
Καλημέρα Φώτη! Έχω ρίξει πάρα πολλά, από τα συγκεκριμένα, σε 9,5 και 10 νούμερο. Φοβερό φυσίγγι. Λόγω του ότι ο piston skeet, δημιουργεί διπλή άτρακτο, τον θεωρώ κορυφαίο στις τραβέρσες. Στο περπατητό θέλει κύλινδρο ή bell, γιατί κρατάει κέντρα. Τον χρησιμοποιούσα τα τελευταία 5 χρόνια ιδιογόμωσης, με 28 και 30 γραμμάρια, σαν τον αποκλειστικό μου συγκεντρωτήρα, στην τσίχλα. Αναλόγως το τσοκάρισμα, τα έχεις τα 35 μέτρα!

Όπως στα λέει ο @Δημήτρης21. Ανάλογα το τσοκ. Έχω ρίξει χιλιάδες σε περπατητο απογευματινό ακόμη και μπασιματα.Μια χαρά τα πάνε.

Καλημέρα Φώτη! Έχω ρίξει πάρα πολλά, από τα συγκεκριμένα, σε 9,5 και 10 νούμερο. Φοβερό φυσίγγι. Λόγω του ότι ο piston skeet, δημιουργεί διπλή άτρακτο, τον θεωρώ κορυφαίο στις τραβέρσες. Στο περπατητό θέλει κύλινδρο ή bell, γιατί κρατάει κέντρα. Τον χρησιμοποιούσα τα τελευταία 5 χρόνια ιδιογόμωσης, με 28 και 30 γραμμάρια, σαν τον αποκλειστικό μου συγκεντρωτήρα, στην τσίχλα. Αναλόγως το τσοκάρισμα, τα έχεις τα 35 μέτρα!
Ευχαριστω Δημητρη

Fabarm classis 4 ,3 τσοκ και φυσίγγια Α1 Λάμπρο 32 γρμ 10αρια ,στα 25 και 35 μέτρα .Τα 35 μέτρα τα θεωρώ οριακά για το 3αρι .Τα ίδια είχα δει και με το baikal .Για εκεί και λίγο μακρύτερα υπάρχει το 2 και το 1.20241012_092929.jpg20241012_092913.jpg

Attachments

• 20241012_112310.jpg
    20241012_112310.jpg
    328,5 KB · Προβολές: 31
Παναγιώτη τα 35 είναι όριο για το #10.
Η αποτύπωση,ως κατανομή,έχει κ άλλα μέτρα!!
Αν σφίξεις το τσοκ,θα παρεις μέτρα από συγκέντρωση...
Αλλά στα 40-45 (π.χ.) το 10αρι τι να κάνει το "μαύρο"???
Έτσι είναι να πας σε 8αρι η 7αρι.Περισσότερο κοιτάω τι γινεται με τα σκάγια που έχω και ρίχνω.

Fabarm classis 4 ,3 τσοκ και φυσίγγια Α1 Λάμπρο 32 γρμ 10αρια ,στα 25 και 35 μέτρα .Τα 35 μέτρα τα θεωρώ οριακά για το 3αρι .Τα ίδια είχα δει και με το baikal .Για εκεί και λίγο μακρύτερα υπάρχει το 2 και το 1.View attachment 92301View attachment 92299
Ωραίες ντουφέκιες μια χαρά αποτυπώσεις δίνουν.

Έτσι είναι να πας σε 8αρι η 7αρι.Περισσότερο κοιτάω τι γινεται με τα σκάγια που έχω και ρίχνω.
Αν θα πας σε 8/7 θα πρέπει να σφίξεις το όπλο και άλλο γιατί σκέψου αναλογικά πόσα λιγότερα σκακια θα στείλεις στο στόχο θα έχεις κενά μετά

Αν θα πας σε 8/7 θα πρέπει να σφίξεις το όπλο και άλλο γιατί σκέψου αναλογικά πόσα λιγότερα σκακια θα στείλεις στο στόχο θα έχεις κενά μετά
Αυτό το είπα για μακρύτερα σε συνδυασμό με 1και 2 τσοκ.

Fabarm classis 4 ,3 τσοκ και φυσίγγια Α1 Λάμπρο 32 γρμ 10αρια ,στα 25 και 35 μέτρα .Τα 35 μέτρα τα θεωρώ οριακά για το 3αρι .Τα ίδια είχα δει και με το baikal .Για εκεί και λίγο μακρύτερα υπάρχει το 2 και το 1.View attachment 92301View attachment 92299
Δηλαδή αν σου φύγει το πουλί θα φταίει αυτο το φυσίγγι!???
Η ντουφεκια σου είναι σκούπα
Εγώ την βρίσκω εξαιρετική
Έχεις και δικαννάκι δύναμη
Αν είναι και γλυκό στην ανάκρουση
Μην ψάχνεσαι παραπάνω

Δηλαδή αν σου φύγει το πουλί θα φταίει αυτο το φυσίγγι!???
Η ντουφεκια σου είναι σκούπα
Εγώ την βρίσκω εξαιρετική
Έχεις και δικαννάκι δύναμη
Αν είναι και γλυκό στην ανάκρουση
Μην ψάχνεσαι παραπάνω
Μα οι δοκιμές γιαυτό γίνονται για να μην τα ρίχνουμε σε αυτά που δεν φταίνε.

Βάζω εδώ τις δοκιμές που έκανα σήμερα,για την συζήτηση που είχαμε χθές όσον αφορά την mullerite στο θέμα "παλιές πυρίτιδες"

Ξεκίνησα από 1,60 - 33 για να αποκλείσω ότι δεν είναι σιπε, η τουφεκιά ήταν αισθητά μαλακή και η διάτρηση πολύ ελλιπής.

Έριξα 5 τουφεκιές,και βάζω φώτο τις δύο που μου άρεσαν περισσότερο, παρόλο που θέλουν κάτι ακόμα για να τελειοποιηθούν!

Εδώ θα δοκιμάσω με 615 και 1,85 αντί του 1,80 που έχει τώρα.

Screenshot_2024-10-24-09-37-55-718_com.viber.voip.jpg
Screenshot_2024-10-24-09-37-44-408_com.viber.voip.jpg

Οι τουφεκιές είναι 30 μέτρα με 3* Gemini και όπλο το Fabarm classis.

Back