Όταν έχω το όπλο με αποφεύγουν !Όταν κρατάς όπλο τα κάνεις θάλασσα!

Όταν έχω το όπλο με αποφεύγουν !Όταν κρατάς όπλο τα κάνεις θάλασσα!
Τα λόλανες πάλι !!Τα πρώτα 4 ήταν στο πήγαινε και τα υπόλοιπα 3 που στο γυρισμό.
Σε αυτό τον ταφκο δεν πήγα πέρυσι διότι με το καινούργιο αυτοκίνητο δεν μπαίνω χωματόδρομο.
Οπότε για να φτάσω εκεί άφησα το αμάξι πολύ πιο μακριά από άλλες φορές για να ειναι στην άσφαλτο.
Πριν φτάσω λοιπόν στο σημείο σταμάτησα για κατούρημα και έβαλα ασφάλεια στο όπλο.
Την οποία φυσικά δεν έβγαλα και όταν έφτασα εκεί έχασα ένα δύο βολές λόγω ασφάλειας.
Στο γυρισμό το ίδιο σταματάω για κατούρημα και την ώρα που κατουρουσα λέω να θυμηθώ να βγάλω την ασφάλεια μην την πατήσω όπως πριν.
Μάντεψε....πήγα με την ασφάλεια και έχασα πάλι πουλιά.
Νομίζω αλλά 2 θα μπορούσα να τα πάρω.
Μπορεί να ξεχνάω να βγάζω την ασφάλεια αλλά ποτέ δεν ξεχνάω να τη βάζω.
Ο κύριος λόγος ήταν η αλλαγή από τα περδικοφυσιγγα στα Ναβάρο 30 που ρίχνω στα αγριοπερίστερα.
Γι αυτό και τις δύο φορές ξέχασα την ασφάλεια διότι εστίασα στην αλλαγή φυσιγγίων.
View attachment 92075
Κάποια έπεσαν πολύ μακριά και με λίγη διάφορα χρονικά και σε αντίθετες κατευθύνσεις.Τα λόλανες πάλι !!
Πόσο δίκιο έχεις!!Το κυνήγι εκεί που δεν υπάρχει αφθονία θηράματος θέλει αρχίδια και υπομονή γαϊδουριού.
Σκέψου ότι αν δεν ήταν έτσι...το κυνήγι δεν θα είχε νόημα.Πόσο δίκιο έχεις!!
Σωστό!Σκέψου ότι αν δεν ήταν έτσι...το κυνήγι δεν θα είχε νόημα.
Αν βγαίναμε και υπήρχε θήραμα αβερτα με σούπερ όπλα και σούπερ φυσίγγια που θα ήταν μπαμ και κάτω τότε εγώ δε θα ήμουν κυνηγός.
Δεν θα είχε καμία αξία και κανένα νόημα ένα τέτοιο κυνήγι που θα ήταν πάντα επιτυχημένο.
Η αποτυχία μας κάνει κυνηγούς και όχι η επιτυχία.
Όσοι έμαθαν και έγιναν καλοί κυνηγοί το οφείλουν στην δυσκολία και στην αποτυχία.
Β 12 να πάρεις για την μνήμη . Μπράβο Στέλιο!!!Τα πρώτα 4 ήταν στο πήγαινε και τα υπόλοιπα 3 που στο γυρισμό.
Σε αυτό τον ταφκο δεν πήγα πέρυσι διότι με το καινούργιο αυτοκίνητο δεν μπαίνω χωματόδρομο.
Οπότε για να φτάσω εκεί άφησα το αμάξι πολύ πιο μακριά από άλλες φορές για να ειναι στην άσφαλτο.
Πριν φτάσω λοιπόν στο σημείο σταμάτησα για κατούρημα και έβαλα ασφάλεια στο όπλο.
Την οποία φυσικά δεν έβγαλα και όταν έφτασα εκεί έχασα ένα δύο βολές λόγω ασφάλειας.
Στο γυρισμό το ίδιο σταματάω για κατούρημα και την ώρα που κατουρουσα λέω να θυμηθώ να βγάλω την ασφάλεια μην την πατήσω όπως πριν.
Μάντεψε....πήγα με την ασφάλεια και έχασα πάλι πουλιά.
Νομίζω αλλά 2 θα μπορούσα να τα πάρω.
Μπορεί να ξεχνάω να βγάζω την ασφάλεια αλλά ποτέ δεν ξεχνάω να τη βάζω.
Ο κύριος λόγος ήταν η αλλαγή από τα περδικοφυσιγγα στα Ναβάρο 30 που ρίχνω στα αγριοπερίστερα.
Γι αυτό και τις δύο φορές ξέχασα την ασφάλεια διότι εστίασα στην αλλαγή φυσιγγίων.
View attachment 92075
Θέμα χαζομαρας ήταν τη δεύτερη φορά.Β 12 να πάρεις για την μνήμη . Μπράβο Στέλιο!!!
L-Tyrocine. Μανούλα για τη συγκέντρωση.Θέμα χαζομαρας ήταν τη δεύτερη φορά.
Υπάρχει κάποιο συμπλήρωμα για τη χαζομάρα;
Πληρώνω όσο όσο![]()
Εύκολα εξηγείται. Έχει να κάνει με το πώς χρησιμοποιείς την κάννη σου για να "σημαδέψεις" τα πουλιά που θέλεις να σιγουρέψεις. Τα δύσκολα πουλιά τα κοίταζες αλλιώς και δεν προσπαθούσες να σιγουρευτείς.Πώς γίνεται αυτό δεν ξέρω.
Τέρμα αντίθετες οι φάσεις αυτές μεταξύ τους.
Νομίζω ότι είναι έτσι που το λες.Εύκολα εξηγείται. Έχει να κάνει με το πώς χρησιμοποιείς την κάννη σου για να "σημαδέψεις" τα πουλιά που θέλεις να σιγουρέψεις. Τα δύσκολα πουλιά τα κοίταζες αλλιώς και δεν προσπαθούσες να σιγουρευτείς.
Κάθε τουφεκιά οφείλει να τελειώνει με ένστικτο. Η τεχνική είναι η ελεγχόμενη διαδικασία που οδηγεί στη στιγμή που απλά εμπιστευόμαστε τα μάτια μας, όχι το πού δείχνει η κάννη. Η απαίτηση να ξέρουμε πού είναι η κάννη μας τη στιγμή που πατάμε τη σκανδάλη είναι η συχνότερη αιτία αστοχίας. Με μία πρόταση, η τέλεια τουφεκιά ξεκινάει προσεκτικά και τελειώνει "απρόσεκτα".Νομίζω ότι είναι έτσι που το λες.
Στα στις πολύ γρήγορες και μακρινές βολές που πήρα δεν είχα χρόνο να σκέφτομαι.
Έκανα ακαριαία αυτό που έπρεπε διότι δεν υπήρχε άλλος χρόνος.
Τα εύκολα πουλιά που έχασα βγήκαν από την τρύπα και έκατσαν έξω από αυτή.
Τα είδα πριν με δουν αυτά.
Όταν με είδαν και πέταξαν ήμουν ήδη έτοιμος να ρίξω και είχα χρόνο.
Τα είχα για εύκολη δουλειά και λογικά έκανα αυτό που περιέγραψες.
Συν ότι άδειασα το Δικανο σε κοντινή απόσταση και δεν πρόλαβαν να ανοίξουν τα σκάγια.
Ενώ στις βολές που πήρα τα 4 πουλια τα δύο ερχόταν πραγματικά με χίλια για να μπουν στον ταφκο και όταν με έβλεπαν άλλαζαν πορεία.
Δεν είχα χρόνο να σκεφτώ.
Μετά που τα πήρα κοίταξα από πού τα είδα και σε πόση ώρα έφτασαν και δεν μπορούσα να το πιστέψω.
Μιλάμε για πολύ μεγάλη ταχύτητα.
Τα άλλα δύο ήταν εξερχόμενα.
Αυτό που δεν βρήκα πολύ μακρινή βολή διότι προηγούμενος αστόχησα σε άλλο γέμισα και το χτύπησα όταν είχε απομακρυνθει.
Και το άλλο εξερχόμενο σε μια δυσκολη τραβέρσα όπου το πουλί ήταν κάτω από εμένα.
Αυτή η βολή σε ένα τόσο γρήγορο πουλί έχει δυσκολία διότι δεν συνηθίζεται να ντουφεκαμε πουλιά που να βρίσκονται χαμηλότερα από μας.
Έχεις απόλυτο δίκιο.Κάθε τουφεκιά οφείλει να τελειώνει με ένστικτο. Η τεχνική είναι η ελεγχόμενη διαδικασία που οδηγεί στη στιγμή που απλά εμπιστευόμαστε τα μάτια μας, όχι το πού δείχνει η κάννη. Η απαίτηση να ξέρουμε πού είναι η κάννη μας τη στιγμή που πατάμε τη σκανδάλη είναι η συχνότερη αιτία αστοχίας. Με μία πρόταση, η τέλεια τουφεκιά ξεκινάει προσεκτικά και τελειώνει "απρόσεκτα".
Άρα οι τεχνικές που ταιριάζουν περισσότερο στην παραπάνω πρόταση είναι η swing throught & pull awayΚάθε τουφεκιά οφείλει να τελειώνει με ένστικτο. Η τεχνική είναι η ελεγχόμενη διαδικασία που οδηγεί στη στιγμή που απλά εμπιστευόμαστε τα μάτια μας, όχι το πού δείχνει η κάννη. Η απαίτηση να ξέρουμε πού είναι η κάννη μας τη στιγμή που πατάμε τη σκανδάλη είναι η συχνότερη αιτία αστοχίας. Με μία πρόταση, η τέλεια τουφεκιά ξεκινάει προσεκτικά και τελειώνει "απρόσεκτα".
Όχι απαραίτητα.Άρα οι τεχνικές που ταιριάζουν περισσότερο στην παραπάνω πρόταση είναι η swing throught & pull away