Απόθεμα φυσιγγίων που έχουμε

Έχει συμβεί σε όλους πιστεύω. Εμένα το θετικό ρεκόρ είναι 21 πουλιά με 22 φυσίγγια σε απογευματινό. Και το αρνητικό παλι σε απογευματινό 2 πουλιά με 34 φυσίγγια.....
25 φυσίγγια για να φύγω με ένα ορτύκι+ 1 χαμένο. Να πω κι άλλα;🤣

Ολοι εχουμε κακες μερες
Το κακο ειναι που συνηθως πεφτουν στις καλες κυνηγετικα μερες

το ενδιαφερον ειναι να πουμε
Ποτε τις εχουμε
Ποιοι παραγοντες παιζουν σημαντικο ρολο
Οταν ειμαστε εντελως αυπνοι πχ μετα απο ξενυκτι
Οταν εχουμε κατι σοβαρο να μας απασχολει;
Αγνωστος τοπος;
Δεδομενου οτι ειμαστε πρόονημενοι με σωστο κοντακι και εχουμε ενα σωστο και καλο φυσιγγι, σιγουρα κατι αλλο προκαλει την χαλια σε ευστοχια μερα
Εγω το παθαινω οταν δεν εχω κοιμηθει ικανοποιητικα
Η οταν ερθει καποιος πολυ κοντα στο καρτερι μου
Η εαν για καποιο λογο νευριασω

Ολοι εχουμε κακες μερες

Ποτε τις εχουμε
Αγνωστος τοπος;
Δεδομενου οτι ειμαστε πρόονημενοι με σωστο κοντακι και εχουμε ενα σωστο και καλο φυσιγγι, σιγουρα κατι αλλο προκαλει την χαλια σε ευστοχια μερα
Ρίχνεις με "σκούπισμα"?

Ολοι εχουμε κακες μερες

Ποτε τις εχουμε
Αγνωστος τοπος;
+ το αγχος της καρπωσης. Αν παμε για την χαρα του κυνηγιου ,αυτοματως μειωνονται οι αστοχιες.

Ρίχνεις με "σκούπισμα"?
Ναι πολυ σπανια και τυχαια να ριξω αλλιως
Ειτε σκουπιζω ειτε μπαινω πανω στο θηραμα απευθειας περνω και παταω

Απλα το θηραμα το εχω παντα ακριβως πανω απο την ακιδα μου και καθως περναω και μπαινω μπροστα φερνω την ακιδα στο υψος του
Ετσι δεν το χανω απο το πεδιο μου

+ το αγχος της καρπωσης. Αν παμε για την χαρα του κυνηγιου ,αυτοματως μειωνονται οι αστοχιες.
Απαξ και μετρησα τι κραταω γαμιεται ο Διας
Ναι το αγχος να βαρεσεις μου κανει ζημια ειδικα αμα ειναι εναρξη που ανυπομονεις για το πρωτο θηραμα
Επισης με χαλαει απιστευτα να χασω θηραμα κατω
Με γαμα την ψυχολογια

Απαξ και μετρησα τι κραταω γαμιεται ο Διας
Ναι το αγχος να βαρεσεις μου κανει ζημια ειδικα αμα ειναι εναρξη που ανυπομονεις για το πρωτο θηραμα
Επισης με χαλαει απιστευτα να χασω θηραμα κατω
Με γαμα την ψυχολογια
Σεεμνααααά......

Με ποιά φυσίγγια;
Πιστευω Δημητρη οτι Στο ορτυκι ´ολυ σπανια να φταιξει το φυσιγγι απο θεμα εντοσθιων
Πεφτει και με το αερα που λεμε
Πιο ευκολα το χανεις λογο πολυ στενου τσοκ η πολυ συγκεντρ τικου ειδους φυσιγγιου (οχι το κανονικο κυαθιο αλλα καποιο εξειδικευμενο) παρα επειδη το φουσεκι δεν θα απεδιδε σε οποιοδηποτε αλλο θηραμα
Τοσο ευκολα καταβαλετε κατ εμενα

Σαν σαπουνακι ειναι το κακομοιρο, τι να αντεξει..
Το πιο ευγεστο θηραμα
Κακομοιρο δεν το θεωρω
Ευαλωτο στην παπαρια που δερνει καπιοθς ναι
Ειναι για μενα ενα υπεροχο πουλι με ενδιαφερον βιολογια υπεροχο κελαηδημα απιστευτη ικανοτητα που χαριζει φτερουγισματα στην καρδια καθε κυνηγου με σκυλι φερμας
(Και ξεσηκοματος για οσους το προτιμουν)
Παρολο που καταβαλετε ευκολα και αρκετοι το θεωρουν ευκολο στην βολη του εχει παρει μυρια σωβρακα μαζι του φευγοντας απο κυνηγους που δεν πιστευαν πως αστοχησαν

Πιστευω Δημητρη οτι Στο ορτυκι ´ολυ σπανια να φταιξει το φυσιγγι απο θεμα εντοσθιων
Πεφτει και με το αερα που λεμε
Πιο ευκολα το χανεις λογο πολυ στενου τσοκ η πολυ συγκεντρ τικου ειδους φυσιγγιου (οχι το κανονικο κυαθιο αλλα καποιο εξειδικευμενο) παρα επειδη το φουσεκι δεν θα απεδιδε σε οποιοδηποτε αλλο θηραμα
Τοσο ευκολα καταβαλετε κατ εμενα
Συμφωνώ.Αλλά λέγεται, ότι κάποια φυσίγγια,διαλέγουν καιρούς.
Συνήθως, τα ντοπιάρικα, τα κυνηγάμε με ζέστη και υγρασία.Γι αυτό ρώτησα.
Μη φανταστείς,κι.εγω με 28άρια τα κυνηγάω.Κανονικά.

Πεζει καπου ρολο γεροντα;
Εαν ´´σκουπιζεις η ριχνεις με αλλη μεθοδο;

Εξηγα μου το ισως με βοηθησεις να γινω καλυτερος .love. .shake hands.
Όλοι οι τρόποι παρακολούθησης του στόχου χρειάζονται στρωτή κίνηση.
Η τεχνική που λες ότι ρίχνεις,ίσως ακόμη περισσότερο.
Αν επηρεάζεσαι πολύ από την ψυχολογική σου κατάσταση αυτό θα περάσει στην κίνηση.
Θα πατήσεις ατσαλα,θα κόψεις την κίνηση,θα πεταχτείς μπροστά νευρικά...
Αυτό το λέω σαν προσωπική παρατήρηση από τα περιστασιακά...χαλιά μου!
Στο ψάξιμο,έχω δοκιμάσει όλους τους τρόπους ριξιματος και τελικά κατέληξα εκεί απ'οπου ξεκίνησα.
Βγαίνω μπροστά από την αρχή,πηγαίνω λίγο,"εξασφαλίζω "κατά περίπτωση(τροχιά,ταχύτητα)και πατάω.
Επίσης χρησιμοποιω πολυ το spot shooting αν δεν έχω τα χρονικά περιθώρια για να κάνω την προτιμώμενη.
Ότι λέω είναι εμπειρικό!
Αν θέλει και το δει ο Λεο,σίγουρα θα σου(μας) πει κάτι που θα είναι τεκμηριωμένα σωστό! :)

Όλοι οι τρόποι παρακολούθησης του στόχου χρειάζονται στρωτή κίνηση.
Η τεχνική που λες ότι ρίχνεις,ίσως ακόμη περισσότερο.
Αν επηρεάζεσαι πολύ από την ψυχολογική σου κατάσταση αυτό θα περάσει στην κίνηση.
Θα πατήσεις ατσαλα,θα κόψεις την κίνηση,θα πεταχτείς μπροστά νευρικά...
Αυτό το λέω σαν προσωπική παρατήρηση από τα περιστασιακά...χαλιά μου!
Στο ψάξιμο,έχω δοκιμάσει όλους τους τρόπους ριξιματος και τελικά κατέληξα εκεί απ'οπου ξεκίνησα.
Βγαίνω μπροστά από την αρχή,πηγαίνω λίγο,"εξασφαλίζω "κατά περίπτωση(τροχιά,ταχύτητα)και πατάω.
Επίσης χρησιμοποιω πολυ το spot shooting αν δεν έχω τα χρονικά περιθώρια για να κάνω την προτιμώμενη.
Ότι λέω είναι εμπειρικό!
Αν θέλει και το δει ο Λεο,σίγουρα θα σου(μας) πει κάτι που θα είναι τεκμηριωμένα σωστό! :)
Συμφωνώ εν μέρει, αν και η σκουπιτσα είναι πασπαρτού τεχνική για το κυνήγι. Παρότι και εγώ προτιμώ τεχνικές με συγχρονισμό με το στόχο, πολλές φορές εκπλησσομαι πόσο ωραία δουλεύει η σκούπα, ειδικά στην τσίχλα.

Back