Παλιά ειχα φτιάξει κάτι τέτοιο αλλά με ξυλο αντί για αλουμίνιο..
Την ιδέα την είχα παρει απο ενα dvd του περιοδικου ψάρεμα...
Με σχοινάκι κ στριφταρι( οπως τα έχει στην επόμενη φωτο) για "ζύγια" ώστε να κανονίζετε κάθε φορά η κατεύθυνση...
Δεν θα ξεχασω την πρωτη φορα που ψαρεψα με αυτή την τεχνική..
Θυμάμαι ηταν μια μέρα του Αυγουστου με πανσεληνο κ ψαρευα στην εξέδρα του χωριου κ έρχετε ένας φίλος κ μου λέει πηρα ένα έτοιμο παραγαδι κ κατεψυγμένη γαρίδα παμε να το ρίξουμε?
Τα μαζεψα κ πηγαμε σπίτι του για να το δολωσουμε..
Τα υλικά που είδα δεν μου γεμισαν το μάτι, πετονιες κ αγκιστρια μόνο ποιοτικά δεν φαινοταν, κ όπως αποδείχτηκε στην πορεια δεν είχα άδικο...
Όμως δεν ειχαμε άλλη επιλογή...
Ξεκινήσαμε με τα.. ποδια κ σε λίγα λεπτά είχαμε φτάσει, ο αέρας ήταν ιδανικός κ δεν αργησαμε να το ρίξουμε..
Εντωμεταξύ οι τσιμπιές να μου "χαλάνε" τα δάχτυλα...
Το έδεσα σε έναν βράχο κ περιμέναμε καμια ωρα...
8 καλοί σαργοι κ 3 καλά μελανουρια ήταν η ψαριά, με αρκετά κομμένα παραμαλλα χωρίς να υπάρχει... ντεμα....
Εννοείται πως το παραγαδι αυτό δεν ξανάπεσε στο νερο κ πηγε στα σκουπίδια..
Μετά από αυτό έκατσα κ έφτιαξα ένα 70/40/15 με 50 αγκιστρια..
Το ρίξαμε κ το εριξα αρκετές φορές αλλά δεν είχαμε την ίδια επιτυχία με το πρωτο..
Προφανώς πέσαμε στην... μέρα.....
Έναν καλο σηκιό κ ένα λαβράκι εχω να τα θυμάμαι με δόλωμα φιλέτο παστής σαρδέλας...
Όπως κ μια άλλη φορά που πηραμε κάτι σαργους με δόλωμα.. συκώτι που έχει κ φουλ...αιμα....
Βέβαια αυτό δεν είναι παραξενο γιατί ο σαργος είναι.. σαργος... ψάρι παμφαγο......
Στην ανάγκη ένα άδειο μπιτόνι, ένας ντενεκες λαδιου, κάνουν μια χαρά την δουλειά τους αν είναι ευνοϊκές οι συνθήκες.....
Το σίγουρο είναι πως αν αυτό το εργαλείο "ενισχυθεί", αυξάνοντας τα μεγέθη σε πετονιες κ αγκιστρια μπορεί να δώσει μεγαλυτερα κ αξιόλογα θηράματα με δολωμα ψαροδολια η ακόμα κ με ζωντανό...
Το μονο που πρεπει να προσεχθει κ είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι να μην ρίχνεται σε περιοχες οπου υπάρχει διέλευση σκαφών.....